Hopp til innhold
Cecilia Brækhus
Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Boksing

Oppsummert

Cecilia Brækhus møter Victoria Bustos i tittelkamp i Monaco.

  • Hofstad (19) skrev historie - klar for OL

    Bokseren Sunniva Hofstad (19) sikret seg som første norske kvinne en plass i en OL-turnering. Hun vant sin kvalifisering over svenske Love Holgersson.

    Hennes svenske motstander Love Holgersson (30) er en rutinert bokser med over 134 kamper bak seg. Den norske 19 åringen Sunniva Hofstad bokser i 75-kilosklassen (mellomvekt).

    Hofstad har imponert i turneringen i Milano og har feid samtlige motstandere av banen.

    Kvinnene kom med på OL-programmet i boksing i 2012 under London-lekene, men har hittil gått uten norsk deltakelse. Bokseren fra Trøndelag blir den første.

    Tidligere mandag tok Omar Shiha seg til Paris i supertungvekt ved å vinne sin kvartfinale.

    (NTB)

    Boxning, Golden Girl
    Foto: BILDBYRÅN
  • Hofstad og Shiha til «finaler» om OL-billett i boksing

    Sunniva Hofstad og Omar Shiha vant sine åttedelsfinaler i OL-kvalifiseringen i boksing lørdag kveld og er dermed klare for «finaler» om OL-billett.

    Hofstad var først ute. Hun møtte Gabriele Stonkute i 75-kilosklassen og dominerte kampen på vei mot enstemmig poengseier 5-0.

    Hofstad har tidligere slått Kimerly Gittens fra Barbados. Vinner hun sin kvartfinale, er hun OL-klar. Det er nemlig fire OL-plasser til utdeling i hver vektklasse i Busto Arzisio rett ved Milano.

    Omar Shiha møtte Thomas Mboua fra Kamerun i sin åttedelsfinale i +92-kilosklassen og dominerte kampen. Motstanderen gikk lavt med hodet og ble diskvalifisert i 3. runde.

    Dermed er også Shiha klar for kvartfinale og kamp om OL-billett.

    Shiha har tidligere slått Mohamed Firisse fra Marokko og Muhammad Abroridinov fra Aserbajdsjan.

    Mindaugas Gedminas henger også med i OL-kvalifiseringen. Han møter søndag Pylyp Akilov fra Ungarn i åttedelsfinale.

    (©NTB)

    sunniva Hofstad
    Foto: Anders Werner Øfsti / NRK
  • Shiha og Hofstad videre i OL-kvalifiseringen

    Omar Shiha og Sunniva Hofstad vant sine kamper i OL-kvalifiseringen i boksing onsdag og er ett steg nærmere Paris-deltakelse.

    Shiha møtte Muhammad Abroridinov fra Aserbajdsjan i 16-delsfinale i +92-kilosklassen og vant med dommerstemmene 5-0 etter overbevisende boksing. Shiha var i aksjon allerede søndag, da han slo marokkanske Mohamed Firisse med samme sifre.

    Neste motstander for Shiha er Thomas Mboua fra Kamerun. Det var 37 påmeldte i klassen.

    Hofstad gjorde kort prosess med sin første motstander i kvalifiseringen. Hun deltar i 75-kilosklassen og møtte Kimberly Gittens fra Barbados i 16-delsfinalen. Hun ble utropt til vinner på RSC før den første runden var over.

    Hofstad er en av fire norske deltakere i turneringen i Busto Arsizio, der det er fire OL-plasser til utdeling i hver vektklasse. Det betyr at man må vinne kvartfinale for å løse billett til Paris-lekene.

    Det er 30 deltakere i Hofstads klasse. Hennes neste motstander blir Gabriele Stonkute fra Litauen. Den kampen går lørdag.

    Mindaugas Gedminas skal bokse 16-delsfinale i 80-kilosklassen fredag mot Lucasi Changlawe fra Tanzania. Han vant 5-0 over argentinske Abraham Gabriel Buonarrigo mandag.

    Martin Skogheim røk ut av kvalifiseringen allerede i sin første kamp i 71-kilosklassen, med 0-5-tap for canadiske Junior Petanqui Lue søndag.

    (©NTB)

    sunniva Hofstad
    Foto: Anders Werner Øfsti / NRK
  • Bernard Torres tapte på knockout

    Det vart ei tøff affære da Noregs beste mannlege boksar, Bernard Torres, gjekk i ringen mot Bruce Carrington i Madison Square Garden natt til laurdag norsk tid.

    I den fjerde runda overlista 26-åringen frå Brooklyn, New York norske Torres frå Hadeland og dermed var kampen over. Carrington fekk inn eit slag med høgrehanda og slo Torres rett i bakken, og dermed vann amerikanaren kampen på knockout.

    Bernard Torres
    Foto: Henrik Haug Laursen / NRK
  • Boksing foreløpig ikke på OL-programmet i 2028 – boksepresidenten gir ikke opp

    Boksing må fortsatt vente på å bli en del av OL i Los Angeles i 2028. Det ble klart etter fredagens styremøte i IOC.

    Boksesportens olympiske framtid er fortsatt usikker. IOC har i første omgang ikke innlemmet idretten under lekene i Los Angeles om fem år.

    Avgjørelsen er derimot ikke endelig, ifølge IOC-president Thomas Bach.

    – Jeg blir aldri lei av å si at vi ønsker boksing på det olympiske programmet, sier IOC-presidenten som understreker at IOC ikke har noe problem med boksingen, men med det internasjonale bokseforbundet (IBA).

    IBA ledes av den kontroversielle russeren Umar Kremlev. Han har blant annet blitt avbildet med Russlands president Vladimir Putin flere ganger.

    IBA får blant annet ikke arrangere bokseturneringen under OL i Paris i 2024. Den jobben skal tas hånd om av en uavhengig IOC-oppnevnt arbeidsgruppe.

    Et nytt forbund blir derimot stiftet i november under kongressen i Frankfurt i håp om å redde boksingens olympiske status.

    – Vi håper jo at boksingen blir med også i 2028. Det blir litt rart hvis den ikke blir det. Nå får vi se om stiftelsen av det nye forbundet er nok til å overbevise IOC, sier president Haktor Slåke i det Norges Bokseforbund til NTB.

    Norge er en av rundt 80 nasjoner som støtter opprettelsen av det nye forbundet. Det samme er også USA og Canada. (NTB)

Siste nytt

  • Sabalenkas kjæreste bekreftet død: – Må han hvile i fred

    Den tidligere NHL-spilleren Konstantin Koltsov har gått bort. Det bekreftes av det belarusiske ishockeyforbundet.

    Koltsov var også kjæresten til verdenstoer i tennis, Aryna Sabalenka.

    I en kort uttalelse skrev forbundet at Koltsov «døde plutselig», uten å si hvordan eller hvor han gikk bort.

    «Vi er i sorg. Det belarusiske hockeyforbundet uttrykker sin dypeste medfølelse til familien, venner og alle som kjente og jobbet med Konstantin», heter det i uttalelsen.

    Koltsov spilte tre sesonger i NHL med klubben Pittsburgh Penguins, samt i to OL med det belarusiske landslaget.

    I tillegg til sin spillerkarriere, var Koltsov også trener for KHL-klubben Salavat Yulayev Ufa og det belarusiske landslaget.

    «Han var en sterk og positiv person, han var elsket og respektert av spillere, kolleger og supportere. Må han hvile i fred,» skriver Salavat Julajev Ufa i en uttalelse.

    Konstantin Koltsov ble 42 år gammel.

    Aryna Sabalenka
    Foto: AP
  • Messi-fans får 50 prosent refusjon etter Hongkong-fiaskoen

    Fans som kjøpte billetter for å se Lionel Messi i Hongkong får tilbakebetalt 50 prosent av billettprisen etter at argentineren mistet treningskampen.

    Det er riktignok kun så lenge de ikke iverksetter rettslige skritt mot arrangøren.

    Et utsolgt stadion betalte fra 880 Hongkong-dollar (1200 norske kroner) for å se den åttedobbelte gullballvinneren i aksjon 4. februar. Da ble det spilt en treningskampen mellom Inter Miami mot en utvalgt Hongkong XI.

    Reaksjonene var sterke da Messi ble sittende på benken gjennom hele kampen på grunn av en skade.

    Det ble ikke bedre da han tre dager senere spilte en halvtime da laget hans møtte japanske Vissel Kobe i Tokyo. Da kom anklagene om at Messis «no show» i Hongkong var rettet mot Kina.

    Arrangør Tatler Asia tilbød mandag 50 prosent refusjon for «de som kjøpte billetter gjennom offisielle kanaler til kampen».

    De som vil ha noen av pengene tilbake, må godta vilkår og betingelser som inkluderer at de ikke kan ta rettslige skritt mot arrangøren.

    Messi på benken under kampen i Hongkong
    Foto: AFP
  • Curling-VM: Norsk storseier over Tyrkia

    De norske curlingkvinnene slo knallhardt tilbake etter to strake tap og knuste Tyrkia 11-5 i curling-VM i Canada.

    Skip Marianne Rørvik fronter det norske VM-laget sammen med Kristin Skaslien, Mille Haslev Nordbye og Martine Rønning.

    Etter fem VM-kamper står de med to seiere og tre tap. Det gjør at Norge ligger på en delt 6.-plass. Sveits topper tabellen med fem av fem seire.

    Senere tirsdag venter det nok en kamp mot storfavoritt Sveits.

    Curling VM Norge
    Foto: Darren Calabrese / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal