Cecilia Brækhus
Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Boksing

Oppsummert

Cecilia Brækhus møter Victoria Bustos i tittelkamp i Monaco.

 • Setter VM-beltene på spill

  Boksestjernen Anthony Joshua møter ukrainske Oleksandr Usyk på Tottenhams hjemmebane i London 25. september. Der stiller briten som trippelmester.

  Joshua har VM-belter i forbundene WBO, IBF og WBA. Han setter alle tre på spill når han bokser mot Usyk i London i slutten av september.

  Det er Joshuas promotor som bekrefter kampdatoen. Usyk var ventet å bli Joshuas neste motstander etter at det i mai ble kjent at gigantmøtet med Tyson Fury ikke kunne gå som planlagt.

  APTOPIX Britain Boxing Joshua Pulev
  Foto: Andrew Couldridge / AP
 • Holdt ut i ringen mot Mayweather

  Den profilerte Youtube-profilen Logan Paul imponerte da han barket sammen med Floyd Mayweather i bokseringen i Miami i natt.

  Han holdt ut i åtte runder, og til tross for at han mottok noen tøffe slag, nektet han å gå ned for telling.

  Den noe omstridte kampen kåret ingen vinner, noe som var planlagt på forhånd. Men Paul jublet etter å ha klart seg forhåndsvis bra mot en av de største bokseprofilene sporten har å by på.

  – Jeg koste meg. Man må bare innse at man ikke er 21 år lenger. Han var bedre enn jeg trodde, sa Mayweather etter kampen.

  Mayweather har tidligere sagt at han tror han vil tjene rundt 800 millioner kroner på kampen.

  Floyd Mayweather v Logan Paul
  Foto: Cliff Hawkins / AFP
 • OL-drømmen brast for norsk bokser

  Gedminas Mindaugas fikk det tøft i OL-kvalifiseringen i boksing fredag. Den norske 24-åringen tapte klart for russiske Gleb Baksji i 16-delsfinalen i Paris.

  Riktignok fikk Mindaugas en fin start i første runde i 75-kilosklassen (mellomvekt), men i de to siste rundene hevet Baksji seg til et nivå som viste klasseforskjell på de to bokserne.

  Juryen ga enstemmig Baksji seieren på poeng.

  Hadde oppgjøret endt med norsk seier, ville Mindaugas vært én kamp unna en sikker plass i sommerlekene i Tokyo.

  Gedminas Mindaugas fra de europeiske leker i 2019.
  Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
 • Bokseforbund setter press på Joshua

  Boksestjernen Anthony Joshua blir tvunget ut i tittelforsvar mot ukrainske Oleksandr Usyk. WBO-forbundet krever en avtale på plass innen 31. mai.

  Fury er tittelforsvarer i forbundet WBC, men har også VM-belter i forbundene IBF og WBA, melder NTB.

  Anthony Joshua
  Foto: ANDREW COULDRIDGE / Reuters
 • Ny behandling av Srours dopingsak

  Appellutvalget i Norges Idrettsforbund har bestemt seg for en ny muntlig behandling av dopingsaken mot bokseren Hadi Srour.

  Bokseren er per nå utestengt for doping, men har vært svært kritisk til bevisene mot han. Det hele dreier seg om hvordan man skal tolke en dopingprøve han avla sommeren 2019.

  Srour anket dommen på fire år, og nå går det mot en muntlig høring i apellutvalget i mai, dersom det lar seg gjøre med koronarestriksjonene på det tidspunktet.

  – Appellutvalget har den oppfatning av at en sak av den typen egner seg best med muntlig behandling. Da blir det et møte med bevisførsel fra de to partene, sier leder av appellutvalget, Carl Petter Martinsen.

  Srour har vært kritisk til hvordan bevisene ble presentert i domsutvalget i november.

  – Jeg er selvfølgelig glad for at det blir en muntlig høring. Vi vet hva de (påtale, red. anm.) kommer med, så det blir egentlig å prøve å ta dem på de tingene de kommer med som vi mener er feil, sier Srour.

  Dopingsak mot Hadi Srour
  Foto: Terje Pedersen / NTB

Sportsnyheter

Are Weierholt Strandli

Trakk seg fra B-finalen: – Mange år som føles forgjeves nå

TOKYO/OSLO (NRK): Kristoffer Brun og Are Strandli har hatt det tøft både mentalt og fysisk etter den dramatiske avslutningen på deres OL-drøm.

Siste nytt

 • Iuel bekymret for fulle busser

  Amalie Iuel møtte pressen torsdag, to dager før hun løper sin første øvelse i OL.

  Iuel har allerede rukket å ta bussen til stadion for å se på anlegget. Der måtte hun sitte på en full buss frem og tilbake. Det bekymrer den norske hekkeløperen.

  – Det blir noe annet enn vi er vant med hjemme. Der prøver vi å unngå offentlig transport og sånne ting. Ikke eksponere oss for så mange mennesker. Det er noe vi har kjent på her. Vi må bare tenke at alternativet er mye verre, hvis de hadde avlyst hele greia, sier Amalie Iuel.

  Trener Leif Olav Alnes forteller at de satt med to munnbind på bussen og at de prøver å gjøre det de kan for å unngå smitte.

  – Vi prøver å være veldig mye i kohorten vår. Vi er mye i leiligheten vi har. Noen vil sikkert si at vi er overforsiktige, men jeg tror det er fornuftig. Vi er veldig klare over at verden står i en pandemi, og prøver å håndtere det på en fornuftig måte, sier Alnes.

  Sommer-OL i Tokyo 2021
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Peter Sagan bytter lag

  Den triple verdensmesteren i sykling Peter Sagan forlater Bora-hansgrohe etter fem sesonger i det tyske laget.

  Bora-hansgrohe bekrefter på sine nettsider at verken Sagan eller tyske Pascal Ackermann forlenger kontraktene sine som utløper etter inneværende sesong.

  Sagan er satt i forbindelse med en overgang til TotalEnergies, der Boasson Hagen er på utegående kontrakt, og at han vil ta med seg flere frigitte Bora-ryttere til det franske laget, skriver Cyclingnews.

  Ackermann forventes å erstatte Alexander Kristoff i UAE-laget. (NTB)

  Slovakiske Peter Sagan
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Hovland med i toppen

  Viktor Hovland startet forrykende på første dag av OL-turneringen i golf. Etter elleve hull var han fem under par og så ut til å blande seg helt inn i toppen av resultatlista allerede fra start.

  Men de siste hullene bød på flere problemer. Først noterte han seg for en unødvendig bogey på et relativt enkelt par 5-hull. Så ble spillet stoppet i et par timer på grunn av uvær.

  Etter pausen hentet han tilbake det tapte slaget like etterpå og var tilbake på minus fem.

  Par på de to siste hadde gjort at han hadde ligget på delt femteplass etter første dag, men isteden ble det to bogeys på hull 17 og 18.

  Dermed endte han dagen tre slag under par, noe som holder til en foreløpig tolvteplass. Det er fortsatt noen spillere igjen ute på banen. En godkjent start fra Hovland, som har flere av de store kanonene rundt seg.

  – Jeg følte ikke at pausen påvirket meg, men resultatet sier noe annet. Det er litt kjedelig å komme ut av rytmen når man er så godt i gang, men det er ikke noe å skylde på sånn sett, sier Hovland til NRK etter runden.

  Sepp Straka leder med minus åtte, men østerrikeren kan få det tøft senere i turneringen. Det er i det hele tatt flere relativt ukjente navn i toppen. Blant de store kanonene er det briten Paul Casey som har fått den beste starten, kun ett slag foran Hovland.

  Kristian Krogh Johannessen fikk det også tøft på de siste hullene og er nummer 52, ett slag over par.

  Sommer-OL i Tokyo 2021
  Foto: Heiko Junge / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal