Hopp til innhold
Cecilia Brækhus
Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Boksing

Oppsummert

Cecilia Brækhus møter Victoria Bustos i tittelkamp i Monaco.

 • Boksing foreløpig ikke på OL-programmet i 2028 – boksepresidenten gir ikke opp

  Boksing må fortsatt vente på å bli en del av OL i Los Angeles i 2028. Det ble klart etter fredagens styremøte i IOC.

  Boksesportens olympiske framtid er fortsatt usikker. IOC har i første omgang ikke innlemmet idretten under lekene i Los Angeles om fem år.

  Avgjørelsen er derimot ikke endelig, ifølge IOC-president Thomas Bach.

  – Jeg blir aldri lei av å si at vi ønsker boksing på det olympiske programmet, sier IOC-presidenten som understreker at IOC ikke har noe problem med boksingen, men med det internasjonale bokseforbundet (IBA).

  IBA ledes av den kontroversielle russeren Umar Kremlev. Han har blant annet blitt avbildet med Russlands president Vladimir Putin flere ganger.

  IBA får blant annet ikke arrangere bokseturneringen under OL i Paris i 2024. Den jobben skal tas hånd om av en uavhengig IOC-oppnevnt arbeidsgruppe.

  Et nytt forbund blir derimot stiftet i november under kongressen i Frankfurt i håp om å redde boksingens olympiske status.

  – Vi håper jo at boksingen blir med også i 2028. Det blir litt rart hvis den ikke blir det. Nå får vi se om stiftelsen av det nye forbundet er nok til å overbevise IOC, sier president Haktor Slåke i det Norges Bokseforbund til NTB.

  Norge er en av rundt 80 nasjoner som støtter opprettelsen av det nye forbundet. Det samme er også USA og Canada. (NTB)

 • Norges Bokseforbund bryter med IBA

  Norges Bokseforbund bryter med det russiskstyrte internasjonale bokseforbundet (IBA). Norge kommer til å melde seg inn i utbryterforbundet World Boxing.

  Boksepresident Haktor Slåke bekrefter overfor Dagbladet at det norske bokseforbundet i løpet av oktober vil melde seg ut av IBA og inn i det nye forbundet..

  IBA ledes av russiske Umar Kremlev. Han har flere ganger blitt avbildet med Russlands president Vladimir Putin flere ganger. Han har også blitt beskrevet som en venn av Putin.

  Ifølge Slåke er årsaken til at Norge bryter ut todelt. Den første er på grunn av ekskluderingen fra IOC i sommer og at boksing dermed ikke kommer på OL-programmet med IBA, og den andre at Norge ikke er fornøyd med den russiske styringen av forbundet. (NTB)

  President for Norges Bokseforbund, Odd Haktor Slåke.
  Foto: Vidar Ruud / NTB
 • World Boxing vokser – håp om anerkjennelse fra IOC

  Det nye internasjonale bokseforbundet World Boxing (WB) har annonsert at seks nye land blir medlemmer:

  Canada, Brasil, Argentina, Tyskland, Honduras og Sverige.

  Søknadene skal offisielt behandles på kongressen i november.

  De nasjonale bokseforbundene i USA, New Zealand, Australia, England og Nederland var medlemmer fra før.

  WB har skapt håp i bokseverden om å få boksing tilbake på OL-programmet i 2028. Den internasjonale olympiske komité (IOC) har de siste årene tatt ansvar for boksingen i OL grunnet misnøye med det internasjonale bokseforbundet IBAs økonomi og styre. I juni ble det ekskludert fra IOC.

  WB håper å bli godkjent av IOC og beholde boksing i OL.

  boksehanske. ol
  Foto: Afp
 • Brækhus får ny sjanse – bokser VM-kamp i oktober

  Cecilia Brækhus (41) måtte trekke seg fra VM-duellen med Terri Harper (26) i april. Nå er det klart at bokserne møtes i Sheffield 7. oktober.

  Det bekrefter bergenseren til VG. Kampen gir henne muligheten til igjen å kjempe om WBA- og IBO-titlene i super weltervekt (70 kilo).

  20. mai våknet Brækhus opp med forkjølelsessymptomer. Dermed utgikk tittelmøtet med Harper samme kveld.

  – Da jeg ble syk, visste jeg ikke om jeg fikk en ny sjanse og dato, for boksing er en spesiell sport. Jeg satt også med en regning på 200.000 kroner for oppkjøringen til kampen i Dublin, sier Brækhus til VG.

  – Det var et stort nederlag da forrige kamp ble avlyst. Det å våkne opp syk på kampdagen, var maks uflaks, og noe som aldri har skjedd meg før, legger hun til. (NTB)

  Cecilia Brækhus
  Foto: Ed Mulholland / Matchroom / NTB
 • Nytt bokseforbund etablert for å sikre OL-deltakelse – Norge interessert

  Et nytt internasjonalt bokseforbund er etablert. Boksepresident Haktor Slåke er positiv og håper at Norges Bokseforbund slutter seg til etter hvert. Det melder NTB.

  Forbundet World Boxing er blitt etablert med representanter fra USA, Storbritannia, Tyskland, Nederland, New Zealand, Filippinene og Sverige. De skal ha sin første kongress i november 2023.

  For første gang er boksing utelatt fra sommerlekene i 2028. Årsaken er en konflikt mellom IOC og Det internasjonale bokseforbundet (IBA).

  IBA har vært suspendert av IOC på grunn av manglende tillit til lederskapet og anklager om korrupsjon siden 2019.

  World Boxing søker derfor anerkjennelse fra Den internasjonale olympiske komité (IOC) for å holde boksesporten på OL-programmet.

  President Haktor Slåke i Norges Bokseforbund, som er en del av IBA, er åpen for å slutte seg til det nye forbundet. En viktig faktor vil være at IOC anerkjenner det.

  – Vi ser ingen grunn til ikke å være med her, sier Slåke til NTB, som poengterer at et samlet styre må ta en avgjørelse.

  Odd Haktor Slåke
  Foto: Vidar Ruud / NTB

Siste nytt

 • Suárez tomålsscorer i Gremio-avskjeden – Santos rykket ned etter 111 år på toppnivå i BrasilID

  Uruguayanske Luis Suárez fortsetter å score jevnt og trutt med mål. Onsdag fant han veien til nettmaskene to ganger i sin siste kamp for brasilianske Gremio.

  Den tidligere Atletico Madrid-, Liverpool- og Barcelona-spilleren endte på 29 mål i løpet av sesongen, og 3-2-seieren mot Fluminense sikret laget 2.-plassen på tabellen.

  Suárez signerte i utgangspunktet en toårskontrakt med Gremio, men spissveteranen gir seg allerede etter denne sesongen på grunn av tøff belastning på kroppen. 36-åringen har vært linket til Lionel Messis klubb Inter Miami, men har selv ikke ønsket å kommentere ryktene.

  – Jeg elsker dette livet, men det er tøft å våkne i smerter hver eneste dag. Jeg ønsker å fortsette, men jeg vet ikke helt hva som skjer, sa Suárez til nyhetsbyrået AFP etter kampen.

  Gremio endte til slutt på plassen bak serievinner Palmeiras. I andre enden av tabellen kulminerte årets sesong i stor skuffelse for den tradisjonsrike klubben Santos. Etter 111 år på det øverste nivået i brasiliansk fotball rykket klubben ned etter 1-2-tap hjemme mot Fortaleza.

  Det brasilianske fotballikonet Pelé tilbrakte store deler av sin karriere i klubben. Neymar, Robinho og Rodrygo har også spilt for Santos.

  (NTB)

  Luis Suárez
  Foto: AP
 • Irritert Klopp i strupen på TV-reporter: – Modig av deg å spøke med det

  Liverpool-sjef Jürgen Klopp likte dårlig at TV-reporter Marcus Buckland fleipet med at tyskeren foretrekker at Liverpool spiller tidligkampen på lørdager.

  Klopp kunne onsdag juble for tre viktige poeng i gullstriden borte mot tabelljumbo Sheffield United. Etter kampslutt ble han spurt om kampen mot Crystal Palace lørdag, på Klopps «favorittidspunkt» klokken 13.30.

  – Det er ganske modig av det å spøke med det. Nå skal vi hjem, og jeg vet ikke helt når vi er tilbake i Liverpool. Kanskje klokken ett eller to (på natta). Så har vi to økter før vi møter Palace, avbrøt Klopp.

  Tyskeren har ved flere anledninger uttrykt at det tette kampprogrammet skaper bekymring.

  – Jeg innser at du ikke forstår dette godt nok. Du jobber ikke i fotballen, så hvorfor skal jeg forklare dette til deg? Hvis du spøker med det, er du bare ignorant, fortsatte en irritert Klopp.

  Amazon-reporter Buckland forsøkte deretter å understreke at han ikke mente å være respektløs.

  – Det har du allerede vært, men det er i orden. Du kan si hva du vil, men det kan ikke jeg. Det fungerer annerledes, understreket Klopp.

  Etter 2-0-seieren mot Sheffield United bekreftet Klopp at midtstopper Joel Matip har pådratt seg et avrevet korsbånd.

  (NTB)

  Jürgen Klopp
  Foto: AP
 • Herrem om fordeler for VM-verter: – Slik har det vært i mange år

  Diskusjonen om håndball-VM og rigging av grupper, har skutt fart de siste dagene. Camilla Herrem slår oppgitt ut med armene etter snart 15 år med samme opplegg.

  Både Danmark, Sverige og Norge fikk velge én deltaker hver fra toppseedingsnivået og plassere denne slik at lagene møttes i hovedrunden.

  For Norges del dreide det seg om regjerende OL-vinner Frankrike.

  Dette gjør at Norge ikke kan møte det franske laget igjen før i en medaljekamp.

  – Dette er absolutt ikke noe nytt. Slik har det vært i mange år. Skal vi ha denne diskusjonen hver gang? Skal vi klage hver gang en vertsnasjon får det slik? Jeg føler at folk får ta det som det er og fokusere på noe annet, sier en lett oppgitt Herrem til NTB.

  – Denne gangen er det Danmark, Sverige og Norge som får denne fordelen. Neste gang og gangen etter det, blir det noen andre. Dette har jeg absolutt ikke noe fokus på.

  Hun har spilt mesterskap på hjemmebane to ganger i karrieren: EM i 2010 og årets VM.

  Alle andre ganger har hun spilt hjemmefra og sett arrangørland med gunstige forutsetninger.

  2021-VM fikk vertsnasjon Spania hjelp. Gruppeinndeling hovedrunden ble endret et par dager etter trekningen. Det grepet gjorde at Spania slapp unna de fleste storlagene før en eventuell semifinale.

  Norge slo Spania i semifinalen og sikret senere gullet.

  Det internasjonale håndballforbundet (IHF) kjenner seg ikke igjen i brudd på fair play-konseptet og svarer slik. – Det hjelper bare populariteten til håndballen å fikse betingelsene for at flere fans skal bli eksponert for sporten og legge til rette for flere tilskuere, skriver IHF-talsmann Adrian Costeiu.

  (NTB)

  Camilla Herrem
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal