Hopp til innhold

Ødegaard fikk revansj: – En av de tøffeste dagene i karrieren min

Fjorårets bortekamp mot Newcastle ble et bekmørkt øyeblikk for Martin Ødegaard. Søndag fikk han revansje.

For da Arsenal reiste hjem fra St. James' Park for et snaut år siden, var det med null poeng og en knust drøm.

Resultatet gjorde i realiteten at klubben mistet den viktige fjerdeplassen på tabellen og en plass i mesterligaen.

– Det var en av de tøffeste dagene i karrieren min, for å være ærlig, sa Ødegaard til Sky Sports.

Men i 2023-versjonen av bortemøtet var langt mindre brutal for Arsenal.

Premier League - Newcastle United v Arsenal

FEIRET: Ødegaard feiret sesongens 15. mål på denne måten.

Foto: LEE SMITH / Reuters

Du må være kynisk. Der har vi tatt mange steg, hvis du sammenligner med den kampen her i fjor, som på en måte var den største nedturen i hele fjor. Vi viser i dag at vi har kommet et langt stykke siden da, sier Ødegaard til Viaplay.

– Etter at vi tapte mot City, viser det mentalitet at vi slår Chelsea og deretter kommer hit og vinner. Vi må fortsette å kjempe til slutten. Det er fotball, alt kan skje, og vi må være klare, sa den norske kapteinen til Sky.

Les også: Mener Real Madrid tabbet seg ut med Ødegaard: – De biter seg nok i armen nå

Martin Ødegaard
Martin Ødegaard

Ødegaard topper liste

Og nordmannen har virkelig kjempet i det siste. Etter to mål mot Chelsea og ett mot Newcastle er Ødegaard virkelig i scoringsform.

– For en fantastisk spiller Martin Ødegaard er. Magisk med ballen, så selvsikker, så rolig. Antakeligvis en av sesongens beste spiller, sier tidligere Liverpool-spiller Stephen Warnock hos BBC.

– Klassen Martin Ødegaard viser i de første 30 minuttene er enestående, sier Sky Sports' ekspert Gary Neville

Og etter å ha scoret sitt 15. mål i Premier League denne sesongen, er Ødegaard ligaens mestscorende midtbanespiller – sammen med lagkamerat Gabriel Martinelli.

15 mål på en sesong er også det meste en midtbanespiller i Arsenal har scoret på en Premier League-sesong.

 • Slik ser toppscorerlista til midtbanespillerne ut:
Toppscorer, midtbane

Med mål og målgivende var Ødegaard og Martinelli også sterke bidragsytere til at Arsenal tok en viktig seier mot Newcastle.

– Litt flaks

Men Arsenal så til tider ut til å slippe med skrekken, for hjemmelaget var svært nære flere ganger i andreomgang. Etter tre skudd i metallet og én gigantsjanse, var det på et tidspunkt nesten «utrolig» at det kun stod 1-0.

For der Arsenal hadde flaks hadde Newcastle enormt med uflaks. For etter at et selvmål, der Martinelli gjorde forarbeidet, sendte Arsenal opp i 2-0, ble det tyngre for vertene.

– Arsenal har hatt litt av den flaksen som kanskje har manglet de siste ukene, sa Neville underveis i omgangen.

Premier League - Newcastle United v Arsenal

FLAKS?: Flaks eller ei, Arsenal hadde i hvert fall marginene på sin side flere ganger – i tillegg til en god keeperprestasjon.

Foto: SCOTT HEPPELL / Reuters

– Det beste laget vant i dag. Newcastle satte ikke sjansene sine da de hadde dem, det gjorde Arsenal. Solid prestasjon på bortebane, skriver Alan Shearer på Twitter.

Selv om det ble med det ene målet for Ødegaard, som ble byttet ut etter 80 minutter, fikk han også klatret på toppscorerlista i Premier League – som toppes av Erling Braut Haaland.

Har er den sjette mestscorende i ligaen så langt, det er enormt imponerende, sa Pål André Helland i Viaplay-studio.

– Ødegaard er klasse

Martin Ødegaard er virkelig i målform om dagen, og mot Newcastle noterte han seg for sesongens 15. ligamål. For selv om det var vertene som gikk rett i strupen på Arsenal fra kampstart, så var det nordmannen som fikk inn den første scoringen.

Snaue 20 meter fra mål fikk Arsenals kaptein en pasning fra Jorginho, la ballen til rette med én berøring og fyrte av gårde en suser langs gresset som snek seg inn i høyre hjørne.

– Arsenal-spillerne trengte dette. De hadde en skikkelig tøff start på kampen, men Ødegaard er klasse. Strålende venstrefot, sa Neville hos Sky Sports.

Premier League - Newcastle United v Arsenal

STORSPILTE: Ødegaard herjet mot Newcastle, men var frustrert etter å ha bommet på en gigantsjanse.

Foto: LEE SMITH / Reuters

Ifølge statistikktjenesten Opta har Arsenal aldri før hatt to spillere som begge har scoret 15 mål eller fler på samme Premier League-sesong.

Like før pause hadde Ødegaard en gyllen mulighet til å bli tomålsscorer, men Newcastle-keeper Nick Pope stod i veien.

Etter selvmål av Newcastles Fabian Schär endte kampen 2-0 til Arsenal. Med én kamp mer spilt, ligger de nå ett poeng bak Manchester City på tabellen.

Siste nytt

 • Australian Open tar grep etter kritikk – får én ekstra dag

  Australian Open skal for første gang starte på en søndag og utvides til 15 dager. Tiltaket gjøres for å unngå tenniskamper som varer hele natten.

  Det opplyser Grand Slam-arrangøren tre og en halv måned før turneringen går i gang. Grepet betyr at åpningsdagen framskyndes med ett døgn og legges til 14. januar.

  – Vi har lyttet til tilbakemeldingene fra spillere og fans, og vi er glade over å kunne gi en løsning på sene kampavslutninger, sier Australian Open-direktør Craig Tiley.

  Han mener den ene ekstradagen vil gi et mer rettferdig oppsett. Nattkampene forsvinner ikke helt, men det blir færre av dem. Håpet er at man unngår oppgjør som strekker seg mot morgentimene.

  I årets utgave spilte veteranen Andy Murray og Thanasi Kokkinakis til klokken 04.05. Etterpå omtalte Murray det som «en farse».

  Australian Open er ikke den første Grand Slam-turneringen til å utvide til 15 dager. Roland-Garros har allerede det antallet, mens Wimbledon og US Open fortsatt holder seg på 14 dager. (NTB)

  Australian Open Djokovic
  Foto: Andrew Brownbill / AP
 • Ødegaard og Arsenal skal ha ventet fem timer på flyplassen

  Først sent mandag kveld kom Martin Ødegaard og resten av Arsenal-leiren seg av gårde til Frankrike. Dårlig vær forsinket avreisen kraftig.

  Opprinnelig skulle Premier League-lagets fly ha tatt av klokken 16.15 britisk tid, men det tok fem timer før det faktisk skjedde. Det melder Arsenal-kjenneren Kaya Kaynak i Football.London.

  Ettermiddagen og kvelden ble tilbrakt på flyplassen i Luton. Forsinkelsen førte til at Arsenals obligatoriske pressekonferanse dagen før mesterligakampen mot franske Lens måtte avlyses.

  Heldigvis for Arsenal-leiren skulle de ikke ut på en langtur. Selve flyreisen til Lille ble gjort unna på under tre kvarter.

  Arsenal fikk en pangåpning på Champions League-comebacket etter over seks år utenfor turneringen. PSV Eindhoven ble knust 4-0 i den første puljekampen. Lens og Sevilla er de to andre lagene i gruppen. (NTB)

  Martin Ødegaard
  Foto: HENRY NICHOLLS / AFP
 • FIS øker premiepotten for langrenn

  Det skal lønne seg å delta i flest mulig verdenscuprenn. Pengepremiene for de beste sammenlagt i langrenn økes.

  – Potten til de beste i sammendraget går opp. De får mer penger. Dette gjøres for å stimulere til best mulig deltakelse gjennom vinteren, sier Ulf Morten Aune til NTB.

  Han er medlem av verdenscupkomiteen i langrenn i Det internasjonale skiforbundet (FIS).

  Pengespørsmålet var et tema under møtene til både verdenscupkomiteen og langrennskomiteen i FIS i Zürich fredag.

  I langrennskomiteen er Espen Bjervig Norges representant.

  Pengepremiene i hvert enkelt verdenscuprenn økes også. Her er det derimot beløpet for dem mellom seks og 20 på resultatlisten som heves. For de fem beste beholdes summen fra sist sesong.

  – Dette gjøres etter ønske fra løperne, sier Aune.

  Heretter blir det også delt ut premiepenger til de ti beste lagene i lagøvelser. Her var det bare belønning til de seks beste fra før. (NTB)

  Verdenscup langrenn, sprint prolog og finaler i World Cup Drammen
  Foto: Lise Åserud / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Hovland med hole-in-one - bilder med tillatelse fra Viaplay 01:16
Neste