Hopp til innhold

Haaland vil ikke svare på om han er best i verden – får hjelp av NRK-ekspert

I et eksklusivt intervju med BBC blir Erling Braut Haaland spurt om han er verdens beste målscorer. Carl-Erik Torp tolker svaret til at Haaland selv er veldig klar over at han er det.

Vh2qSolnZMA

SMADRER REKORDER: Erling Braut Haaland har imponert med både kvalitet og kvantitet i sin debutsesong i Manchester City.

Foto: Reuters

Ligatittelen er i boks, men jakten på «The Treble» fortsetter for Manchester City. Neste tittel kan sikres lørdag, når byrival United er motstander i FA-cupfinalen på Wembley.

Før kampen har BBCs sportsredaktør Dan Roan fått et eksklusivt intervju med en av kampens ventede hovedpersoner, Erling Braut Haaland.

Den norske City-spissen har hatt en enorm debutsesong i engelsk fotball. Han har slått rekorder omtrent hver eneste helg, og med 36 scoringer totalt i ligaen, er han den mestscorende i én Premier League-sesong noen gang.

Derfor er det kanskje ikke overraskende at Roan blant annet stiller følgende spørsmål:

«Du sier at drømmen din var å bli best i verden. Har du oppfylt den drømmen? Mener du at du er den beste målscoreren i verden akkurat nå?»

fDjE4gKP-VU

DEN FØRSTE POKALEN: Premier League-trofeet er i trygge hender, men fortsatt skal Erling Braut Haaland og Manchester City kjempe om to pokaler.

Foto: AFP

Haaland smiler lurt når han svarer:

Godt spørsmål. Jeg vil ikke svare på det. Jeg tenker at noen andre må svare på det, men jeg har scoret flest mål denne sesongen, tror jeg, så det er en god start.

– Verdens råeste

Vi sender spørsmålet videre til NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp, som sier det Haaland kanskje antyder.

– Han er verdens råeste målscorer akkurat nå, og den heteste spissen. Det er bare å se på tallene. Han har bøttet inn mål og satt rekorder, konstaterer Torp.

Toppserien 2022

SVARER FOR HAALAND: NRKs ekspert Carl-Erik Torp mener Erling Braut Haaland er verdens heteste spiss.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Han påpeker at tronen har stått litt tom etter at både Lionel Messi og Cristiano Ronaldo passerte toppen som fotballspillere.

– Det er et par år siden de var på topp, og etter det, har spillere som Karim Benzema og Robert Lewandowski tatt den rollen. De har levert litt svakere denne sesongen, mens Haaland har levert den beste sesongen av en spiss i Premier League noen gang.

– Hvordan tolker du Haalands eget svar på spørsmålet?

– Det tolker jeg til at han er veldig klar over at han vet han er den som han scorer mest, og det er ikke overraskende. Jeg tror ham når han sier at det betyr mer å vinne titler enn å score, men han har et dyrisk instinkt og lever av å score, så det er klart målene betyr ekstremt mye også, sier Carl Erik Torp

Les også Trippel-duellen

Solskjær og Haaland

Uansett hvor jeg går, vil folk se meg

Når to kamper gjenstår, er nordmannen oppe i totalt 52 mål i alle turneringer. Det er også rekord for en Premier League-spiller.

Det har gjort ham til superstjerne. Haaland legger ikke skjul på at livet har forandret seg. Han velger å nyte det, selv om han av og til skulle ønske det var mulig å gjøre ting uten å bli fotografert. Samtidig skjønner han at det er umulig.

Jeg er 1,96 høy og har langt, blondt hår. Uansett hvor jeg går, vil folk se meg. Det er sånn livet mitt er nå, så hva kan jeg gjøre, spør han retorisk.

2775drx4mSE

GULLGUTT: Erling Braut Haaland med det synlige beviset på at han er Premier Leagues farligste spiss.

Foto: Reuters

22-åringen innrømmer at det var en enorm lettelse å vinne Premier League. Men sesongen er langt fra over. Og om FA-cupfinalen mot Manchester United blir stor, blir mesterligafinalen mot Inter enda større.

Å vinne mesterligaen med City er en drøm han deler med manager Pep Guardiola.

Det var derfor de kjøpte meg, for å oppnå det, vi trenger ikke legge skjul på det. Det ville bety alt. Jeg vil gjøre alt som er mulig for å prøve å få det til å skje. Det er min største drøm, og forhåpentligvis går drømmer i oppfyllelse, sier Haaland til BBC.

Siste nytt

  • Messi med utrolig assist-rekord i MLS

    Lionel Messi har blitt 36 år gammel, men den åttedobbelte vinneren av Gullballen leverer fremdeles på svært høyt nivå.

    Med ett mål og fem målgivende pasninger satte Messi flere rekorder i MLS da hans Inter Miami slo New York Red Bulls 6-2 lørdag.

    Både bidrag til seks mål og fem målgivende pasninger er rekorder i Major League Soccer. I tillegg er det ingen som tidligere har klart fem målgivende pasninger i én omgang.

    Luis Suárez noterte seg tre mål, og Matias Rojas scoret to. Alle kom etter at Inter Miami hadde ligger under 0-1 ved pause. (NTB)

    Lionel Messi
    Foto: AFP
  • Verstappen med sin syvende strake kvalifiserings-seier

    Max Verstappen i Red Bull-bilen overbeviste nok en gang under kvalifiseringen i Miami Grand Prix. Dermed ble det syvende strake start fra første startposisjon for Verstappen.

    – La oss fortsette denne gode trenden, sa Verstappen over lagradioen på Viaplay-sendingen.

    Ingen av førerne klarte å forbedre rundetiden sin på siste runde i Q3.

    Charles Leclerc var den som var nærmest nederlenderen. Etter første sektor var han bare åtte tusendeler bak, men etter en voldsom skrens i sving 15 måtte han nøye seg med andreplass i kvalifiseringen. Lagkamerat i Ferrari, Carlos Sainz, ble nummer tre.

    For Daniel Ricciardo ble det en skuffende kvalifisering. Han endte på 4. plass på sprintløpet tidligere lørdag, men røk ut etter Q1 sammen med Valtteri Bottas, Logan Sargeant, Kevin Magnussen og Guanyu Zhou. I Q2 røk disse ut: Lance Stroll, Pierre Gasly, Esteban Ocon, Alex Albon og Fernando Alonso.

    CUKXnB20R1A
    Foto: AFP
  • Graham Hansen med mål og assist – Barcelona ett poeng fra seriegullet

    Caroline Graham Hansen bidro med mål og assist da Barcelonas kvinnelag slo Granada 4-1. Nå er laget ett poeng fra et nytt seriegull.

    Real Madrid er 15 poeng bak med fem kamper igjen å spille. Ett Barcelona-poeng på lagets fire gjenstående kamper, eller et poengtap for Real Madrid, vil bety at Barcelona er mester for niende gang.

    Den norske landslagsstjernen scoret sitt 26. mål for Barcelona i ulike turneringer denne sesongen.

    Rop1_HGpc_o
    Foto: Paul S. Amundsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal