Hopp til innhold

Leken Ødegaard ydmyket Chelsea: – En magiker

Arsenal dundret inn både én, to, tre, fire og fem scoringer mot Chelsea. Etter to målgivende hagler det med komplimenter til Martin Ødegaard.

Premier League - Arsenal v Chelsea

MÅLGLIS: Ben White feirer scoring sammen med Martin Ødegaard.

Martin Ødegaard viste frem litt magi da han serverte Kai Havertz det tredje målet til Arsenal for kvelden. Nordmannen fikk ballen på egen halvdel og fant tyskeren i bakrom som sendte inn 3-0.

– Ødegaard er en magiker. Han er en ekte tier, skriver den profilerte Manchester United-supporteren Mark Goldbridge.

Premier League - Arsenal v Chelsea

STILTE INN SIKTET: Ødegaard hadde målgivende på både 3- og 5-0.

Foto: Matthew Childs / Reuters

Også de norske kommentatorene lot seg rive med:

– Smart, smart, smart, smart! Hvis du ser det fra Ødegaards posisjon, er det nesten umulig å se den luka. Se hvordan han vinkler den!, sier Viaplay-kommentator Roar Stokke.

Få minutter senere satte Havertz sitt andre, før Ødegaard igjen stod for serveringen da Ben White satte inn 5-0. Dermed sørget de for at Chelsea-ydmykelsen ble komplett.

Les også Arsenals mektige duo hylles som verdens beste: – De er utrolige

sdasda

– Elsket av alle

Også fra Arsenal-manageren vanket det store ord.

– Vi var enige om at han var en spiller med et stort talent og at han kunne vokse med oss. Vi var overbevist om at han ville tilføye noe spesielt til laget, sier Arsenal-manager Mikel Arteta til TNT Sports etter kampen.

Han roser samtidig hvordan Ødegaard har håndtert rollen som kaptein.

– Han har gjort det så naturlig og er elsket av alle. Den kjærligheten han har er nok til at alle vil følge han, sier Arteta.

Britain Soccer Premier League

KAPTEIN: – Elsket av alle, sier Arteta om Ødegaard.

Foto: Kin Cheung / AP

Rant inn scoringer

Kampen startet med et smell da Leandro Trossard sendte vertene i ledelsen allerede etter fem minutter. Declan Rice slapp ballen til belgieren på et ypperlig tidspunkt, og Trossard satte den i mål fra skrått hold inne i boksen.

Fem minutter senere kom en annen type smell som fikk skarp kritikk av eksperter. Takehiro Tomiyasu ble stemplet av Chelsea-spiller Nicolas Jackson, men dommeren delte ikke ut kort.

– Der kunne Tomiyasus karriere vært ødelagt, så det er et klart rødt kort for meg, sa Viaplay-ekspert Jan Åge Fjørtoft.

Premier League - Arsenal v Chelsea

BLE STEMPLET: Arsenals Takehiro Tomiyasu.

Foto: Matthew Childs / Reuters

Heller ikke VAR grep inn i situasjonen. Tomiyasu kom seg tilsynelatende uskadet fra hendelsen og spilte helt til det 72. minutt. Jackson slapp unna med å få frispark mot seg.

Resten av førsteomgang ble en tam affære – i sterk kontrast til det hjemmefansen hadde i vente etter pausen.

Les også Real Madrid har lært av Ødegaard-tabben

Real Madrid's new teenage signing Martin Odegaard holds up his jersey with Real Madrid institutional relations director Emilio Butragueno in Madrid

– Millimeterpresist

White satte i gang ballet etter 52 minutter. Rices forsøk gikk i en Chelsea-spiller, før White satte ballen i mål. Om lag fem minutter senere viste Ødegaard frem sine ferdigheter da han fant Havertz før 3-0.

– Den pasningen fra Ødegaard er varmesøkende. Det skal ikke være mulig å bøye den så millimeterpresist som han gjør, sier Viaplay-ekspert Lars Tjærnås.

Premier League - Arsenal v Chelsea

TUNG TIRSDAG: Chelsea-keeper Djordje Petrovic hadde ikke verdens beste dag på jobben.

Foto: Matthew Childs / Reuters

– En utsøkt pasning fra Ødegaard, skriver ESPN-journalist James Olley på X.

– Briljant avslutning av Havertz, fantastisk assist av Ødegaard, oppsummerer Henry Winter, kåret til årets sportsjournalist i England, 3-0-scoringen.

Les også Real Madrid har lært av Ødegaard-tabben

Real Madrid's new teenage signing Martin Odegaard holds up his jersey with Real Madrid institutional relations director Emilio Butragueno in Madrid

Og så fortsatte det bare å renne inn. Nestemann på lista var Havertz. Igjen. Bukayo Saka spilte inn til tyskeren som etter to raske ballberøringer satte inn sitt andre for kvelden. Kampen skulle også få sin andre tomålsscorer like etterpå. Ødegaard løftet ballen elegant inn til White inne i boksen, som klarte å sette 5-0.

Arsenal kjemper en innbitt kamp om ligatittelen, og ligger nå tre poeng foran Liverpool som har én kamp mindre spilt, og Manchester City som har to kamper til gode.

Liverpool møter Everton borte onsdag, mens City drar til Brighton torsdag.

Slik ser Premier League-tabellen ut:

Sportsnyheter

Alexander Stöckl

Alexander Stöckl opnar opp om avskjeden: – Håpar det berre blir stille

Alexander Stöckl var landslagstrenar i ein av dei mest suksessrike periodane for hopplandslaget nokosinne. Han peikar på ei utvikling i rolla som grunn til avskjeden.

Siste nytt

 • Utrolig Stabæk-kollaps: Ledet 4-0 - tapte 4-5

  Etter 56 minutter så det ut til at Stabæk var på vei mot en storseier hjemme mot nyopprykkede Egersund i 1. divisjon mandag kveld.

  Da hadde akkurat Rasmus Eggen Vinge lagt på til 4-0 for hjemmelaget, men så snudde kampen totalt. Egersund scoret i det 61. minuttet, 69. minuttet, 71. minuttet og utlignet så i kampens 87. minutt.

  Tre og et halvt minutt på overtid var den utrolige snuopphentingen et faktum, da Henrik Elvevold scoret kampens siste mål og sørget for at bortelaget på utrolig vis vant 5-4.

  – Dette er det villeste comebacket i norsk fotball i 2024, sa TV 2s fotballekspert, og tidligere Stabæk-spiller, Yaw Amankwah, på kanalens studiosending.

  – Har sett mye i fotball, men aldri det på Nadderud i kveld. Egersund snur 0-4 til 5-4 på en halv time. Største comeback siden Bent Leikvoll, skriver fotballekspert Lars Tjærnås på X, med referanse til Atle Antonsen-karakteren kjent fra «Nissene på låven».

  Stabæk-trener Bob Bradley beklaget til fansen etter kampslutt, og forklarte kollapsen med at de ikke klarte å beholde roen da Egersund desperat jaktet scoringer den siste halvtimen.

  – Jeg sa til dem (fansen) at vi skuffet dem. At vi ønsket å fortsette med å spille fotball, men når spillere blir slitne, så må vi finne måter vi kan forsvare oss bedre på, sier Bradley til lagets X-konto.

  Med mandagens seier er Egersund på andreplass i 1. divisjon, mens Stabæk er fem poeng bak på åttendeplass. Egersund er tre poeng bak ligaleder Kongsvinger med én kamp mindre spilt.

  Stabæk
  Foto: NTB
 • Kjærkommen opptur for kriserammede Aalesund – tok sesongens andre seier

  Aalesund vartet opp med målshow og tok sin første seier siden andre serierunde da de vant 4-1 mot Åsane i 1. divisjon mandag.

  Fem poeng var fasiten på de ni første kampene foran mandagens hjemmekamp.

  Isaac Atanga, John Kitolano, Cláudio Braga og Moctar Diop stod for hjemmelagets fire mål.

  På tampen reduserte Thomas Lotsberg til 1-4 for Åsane.

  Seieren løfter Aalesund til kvaliplassen på tabellen. Åsane er ett poeng på nedrykksplass. Tabelljumbo Start møter Sogndal tirsdag.

  aBSQQ-PEY00
  Foto: NTB
 • Anthony Martial ferdig i Manchester United

  Anthony Martial er ferdig som Manchester United-spiller etter ni år i den engelske Premier League-klubben. Det bekrefter franskmannen selv i sosiale medier.

  Martial ble hentet til engelsk fotball fra Monaco i 2015. Siden den gang har det blitt 90 mål på 317 kamper for United. De siste årene har det blitt mindre spilletid, og han er ferdig i klubben når kontrakten utløper 30. juni.

  Franskmannen var utlånt fra United til Sevilla første halvår i 2022.

  – Siden jeg kom i 2015 har jeg hatt æren av å bære denne drakten og å spille foran fansen, skriver han.

  Det er ikke kjent hvor han fortsetter karrieren.

  hftUVhk8Vr0
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal