NRKs skøyteekspert: – Det er et kjempeløp av Sverre

HEERENVEEN/OSLO (NRK): Sverre Lunde Pedersen (25) gikk en knallsterk 5000-meter i Heerenveen. Nordmannen ledet helt til Sven Kramer gikk i siste par.

5000 meter fra Herenveen

– Dette betyr mye i den første verdenscupen, sier Pedersen, etter å ha gått inn til en tredjeplass på søndagens 5000-meter.

25-åringen gikk inn på tiden 6.15,81 i par to og ledet helt frem til den nederlandske stjernen Sven Kramer og Ted-Jan Bloemen (som nå er canadisk statsborger) gikk i siste par.

Det ble dermed en svært spennende avslutning på 5000-meteren for nordmannen.

Både Kramer og Bloemen var bak Pedersen etter fire minutter, men Kramer fikk etter hvert presset ned rundetidene og vant på tiden 6.12,88. Bloemen fullførte på 6.14,95.

– Jeg er veldig fornøyd, jeg forventet ikke en slik tid, sier Sven Kramer til NRK.

Pedersen mistet dermed 1.-plassen i siste par, men var langt ifra misfornøyd.

– Jeg kjente tidlig at det kom til å holde hardt å holde 29-tallet helt inn, men jeg prøvde så godt jeg kunne. Der er det et forbedringspotensial, sa Pedersen.

Sverre Lunde Pedersen

Sverre Lunde Pedersen gikk en svært sterk 5000-meter.

Foto: Peter Dejong / AP

– Veldig godt fornøyd

NRKs skøyteekspert Even Wetten mener Sverre Lunde Pedersen gikk et kjempeløp.

– Det er et kjempeløp av Sverre. Han er sjeldent så nærme Kramer, og at Bloemen sniker seg inn der, det får vi godta. De er verdens beste, skryter han.

Lunde Pedersen sier tredjeplassen betyr mye etter en fjorårssesong med dårlige resultater på 500-meter.

– Jeg er veldig godt fornøyd. Jeg gikk mange dårlige 5000-metere i fjor, så dette betyr mye i den første verdenscupen. Jeg har aldri gått så fort her før, men det var vanskelig å si selv om tiden var bra. Så skjønte jeg at den var bedre og bedre, sier Lunde Pedersen etter den imponerende tredjeplassen.

– Jeg føler at jeg har mer å gi utover i sesongen, sier han fornøyd.

Norsk jubelhelg

Dermed ble det nok en jubeldag for de norske skøyteløperne i Heerenveen. Tidligere på dagen sikret Håvard Lorentzen en ny pallplassering da han endte på 3.-plass på 1000-meteren.

Norges herrelag i lagsprint med Lorentzen på laget sikret også en ny pallplassering da de sikret en 2.-plass søndag. Norges kvinnelag i lagsprint tok også en 2.-plass.

Lorentzen vant i tillegg 500-meteren fredag, mens Norge endte på 2.-plass på fredagens lagtempo.

– Hva er det som skjer med norsk skøytesport, utbrøt NRKs kommentator Carl Andreas Wold under sendingen.

Hege Bøkko gikk inn til niendeplassen på kvinnenes 1000 meter. Hun var i mål på tiden 1.15,65. Det skilte 1,66 sekunder opp til japanske Nao Kodaira.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Nok et nederlag for Arsenal

  Sparkingen av Unai Emery har foreløpig ikke gitt noe umiddelbar positiv virkning for Arsenal. Svenske Fredrik Ljungberg lykkes ikke med å slå bunnlaget Norwich i sin første kamp i lederstolen, ei heller rødtrøyene å slå Brighton i kveldens kamp hjemme på Emirates. Arsenal gikk på en ny smell og tapte til slutt 2-1. Adam Webster og Neal Maupay scoret målene for gjestene, mens Alexandre Lacazette scoret vertenes mål. Arsenal ligger på en skuffende 10. plass, mens Brighton klatret opp på 13.-plass.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Frank Augstein / AP
 • Klatret på tabellen

  Newcastle klatrer til 11. plass på tabellen med 2-0 seier over Sheffield United borte på Bramall Lane. Gjestene var effektive og satte ballen i mål etter kvarteret spilt. I det 71. minuttet økte de ledelsen. Vertene maktet aldri å slå tilbake.

  Premier League - Sheffield United v Newcastle United
  Foto: Andrew Yates / Reuters
 • Silva har fått sparken

  Everton-manager Marco Silva har fått sparken, melder Sky Sports. Klubben har hatt svake resultater denne sesongen, og tapte senest 5-2 for Liverpool i går. Silva tok over jobben som manager i mai 2018 og ledet laget til en åttende plass forrige sesong. De gode resultatene denne sesongen har derimot uteblitt. Flere kandidater skal være aktuelle for jobben, deriblant skal David Moyes være på lista.

  FILE PHOTO: Premier League - Southampton v Everton
  Foto: David Klein / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal