NRK Meny
Normal

Bøkko etter comebacket: – Jeg var veldig nervøs i dag

HEERENVEEN/OSLO (NRK): Med Håvard Bøkko på laget slo Norge skøytenasjonen Nederland og sikret en 2.-plass i lagtempo i verdenscupen i Heerenveen.

Norge tok andreplassen under lagtempo i Heerenveen.

Veteranen var tilbake i verdenscupen i Heerenveen etter ett års pause.

30-åringen valgte å ta en pause fra skøytesporten i september 2016 som følge av knetrøbbel og manglende motivasjon.

– Det var veldig gøy, jeg må innrømme at jeg var veldig nervøs i dag. Driter du deg ut, ødelegger du for hele laget, sier Bøkko.

– Krevende forhold

Det behøvde han ikke å uroe seg for.

Sammen med Sverre Lunde Pedersen og Sindre Henriksen formelig knuste de det nederlandske laget i det siste løpet fredag. Dermed sikret trioen en sterk 2.-plass bak Sør-Korea.

– Det var krevende forhold, siden det var mange som hadde gått før oss, men vi var sterke og gikk et veldig bra løp, sier Sverre Lunde Pedersen til NRK.

– Vi hadde nok gått fortere om vi hadde gått i et tidligere løp, men om vi hadde vunnet får vi se etter hvert, kommenterer Henriksen.

Lagtempo er en av skøytedistansene hvor det er størst håp om norsk gull under OL i Sør-Korea, og vertsnasjonen viste fredag at de blir å regne med i Pyeongchang.

– Vi har mer å gå på, lover Pedersen.

– Bra start på sesongen

Sør-Korea gjennomførte et kjempeløp med tiden 3.40,20, mens Norge avsluttet på tiden 3.41,50.

– Det var pallen som var målet, og det greide vi fint, sier Bøkko.

Norge kvittet seg raskt med Nederland i sitt par, men greide altså ikke å straffe vinnertiden. Skøytenasjonen Nederland havnet sensasjonelt nok helt nede på tiendeplass med tiden 3.47,56.

– Det er en bra start på verdenscupsesongen, sier en fornøyd sprinttrener Jeremy Wotherspoon etter løpet.

Les også: Bøkko skuffet i sesongåpningen: – Det føltes ikke veldig bra

Netherlands Speedskating World Cup

Det norske laget i lagtempo sikret en 2.-plass. Laget består av Håvard Bøkko, Sverre Lunde Pedersen og Sindre Henriksen.

Foto: Peter Dejong / AP

Siste nytt

 • Canada slått av Tyskland

  Canadas hockeylag nådde ikke finalen i OL etter et sensasjonelt nederlag for Tyskland i semifinalen fredag. Tyskland vant 4-3 og møter OUR i finalen søndag. Bronsekampen mellom Canada og Tsjekkia spilles lørdag.

  Tyskland hockey
  Foto: Jung Yeon-je / AFP
 • Kristoff nummer åtte etter velt

  Alexander Kristoff fikk en tung fredag i Abu Dhabi Tour. Syklisten endte på åttendeplass på den 3. etappen av rittet etter at han endte i asfalten 45 kilometer før målgang. Tyske Phil Bauhaus knep seieren. Kristoffer Halvorsen ble nummer 13, mens Sven Erik Bystrøm trillet inn som nummer 38.

  Alexander Kristoff
  Foto: Giuseppe Cacace / AFP
 • OUR klare for hockeyfinale

  De russiske hockeyherrene er klar for OL-finalen etter 3-0-seier over Tsjekkia i semifinalen. Nikita Gusev, Vladislav Gavrikov og Ilja Kovaltsjuk scoret målene for OUR.

  I finalen venter Canada eller Tyskland.

  Pyeongchang 2018 Winter Olympics
  Foto: Grigory Dukor / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL-magasin