Bøkko etter comebacket: – Jeg var veldig nervøs i dag

HEERENVEEN/OSLO (NRK): Med Håvard Bøkko på laget slo Norge skøytenasjonen Nederland og sikret en 2.-plass i lagtempo i verdenscupen i Heerenveen.

Norge tok andreplassen under lagtempo i Heerenveen.

Veteranen var tilbake i verdenscupen i Heerenveen etter ett års pause.

30-åringen valgte å ta en pause fra skøytesporten i september 2016 som følge av knetrøbbel og manglende motivasjon.

– Det var veldig gøy, jeg må innrømme at jeg var veldig nervøs i dag. Driter du deg ut, ødelegger du for hele laget, sier Bøkko.

– Krevende forhold

Det behøvde han ikke å uroe seg for.

Sammen med Sverre Lunde Pedersen og Sindre Henriksen formelig knuste de det nederlandske laget i det siste løpet fredag. Dermed sikret trioen en sterk 2.-plass bak Sør-Korea.

– Det var krevende forhold, siden det var mange som hadde gått før oss, men vi var sterke og gikk et veldig bra løp, sier Sverre Lunde Pedersen til NRK.

– Vi hadde nok gått fortere om vi hadde gått i et tidligere løp, men om vi hadde vunnet får vi se etter hvert, kommenterer Henriksen.

Lagtempo er en av skøytedistansene hvor det er størst håp om norsk gull under OL i Sør-Korea, og vertsnasjonen viste fredag at de blir å regne med i Pyeongchang.

– Vi har mer å gå på, lover Pedersen.

– Bra start på sesongen

Sør-Korea gjennomførte et kjempeløp med tiden 3.40,20, mens Norge avsluttet på tiden 3.41,50.

– Det var pallen som var målet, og det greide vi fint, sier Bøkko.

Norge kvittet seg raskt med Nederland i sitt par, men greide altså ikke å straffe vinnertiden. Skøytenasjonen Nederland havnet sensasjonelt nok helt nede på tiendeplass med tiden 3.47,56.

– Det er en bra start på verdenscupsesongen, sier en fornøyd sprinttrener Jeremy Wotherspoon etter løpet.

Les også: Bøkko skuffet i sesongåpningen: – Det føltes ikke veldig bra

Netherlands Speedskating World Cup

Det norske laget i lagtempo sikret en 2.-plass. Laget består av Håvard Bøkko, Sverre Lunde Pedersen og Sindre Henriksen.

Foto: Peter Dejong / AP

Siste nytt

 • Tidlig overgangsfrist også neste år

  Klubbene i Premier League stemte i dag for at overgangsvinduet skal stenge før sesongstart også neste sesong, melder BBC. En eksakt dato har ikke blitt satt. I forkant av årets sesong stengte vinduet dagen før sesongåpningen 10. august.

  Premier League - Arsenal v Wolverhampton Wanderers
  Foto: Eddie Keogh / Reuters
 • Grace Bullen ble verdensmester

  Den norske bryteren Grace Bullen vant U23-finalen i 59-kilosklassen og sikret dermed gull i VM. Bullen vant 5-2 mot motstanderen som slo henne i senior-VM i oktober. I VM-semifinalen ble Bullen utklasset 2-12 av Rong, mens rollene var byttet om torsdag. Den kinesiske bryteren åpnet med 2-1-ledelse, men Bullen hevet seg og vant finalen 5-2.

  WRESTLING-WORLD-FREESTYLE-WOMEN
  Foto: ATTILA KISBENEDEK / AFP
 • Reitan og Krogh europatour-klare

  De norske golfspillerne Kristoffer Reitan (20) og Kristian Krogh Johannessen (23) er klare for europatouren, ifølge Norsk Golf. De avsluttet årets q-school-finale på delt 20. plass, ett slag innenfor kvalifiseringsgrensen. Det betyr også at Reitan ikke lenger har amatørstatus. Sammen med Espen Kofstad blir det dermed tre norske spillere på Europas øverste nivå.

  Kristoffer Reitan golf
  Foto: Marte Nyløkken Helseth / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM sjakk: Parti 5 Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
VM sjakk: Parti 5
VM sjakk: Parti 5: Magnus Carlsen - Fabiano Caruana