NRK Meny
Normal

Sensasjonell seier til Lorentzen på 500-meter: – Vanvittig deilig

HEERENVEEN/OSLO (NRK): Håvard Holmefjord Lorentzen sjokkerte alle da han tok sin første seier på 500-meter under verdenscupåpningen i Heerenveen.

Heerenveen

– Det var vanvittig deilig. Jeg kunne ikke fått en bedre start på sesongen, sier en rørt Lorentzen til NRK.

– Det er litt ubeskrivelig, jeg er ikke helt sikker på hva som har skjedd, forteller han.

Det er første gang Norge tar en seier på 500-meter på 15 år. Sist en nordmann stod på toppen av pallen på en 500-meter, var det Ådne Søndrål som stod der.

Etter en start under pari i det fjerde paret med parkamerat Mitchell Whitmore, kjempet Lorentzen seg til en kjempeavslutning på tiden 34.69 og tok ledelsen på 500-meterløpet fredag.

– Det var overraskende at jeg skulle ta seieren her i dag, forteller han.

Lorentzen

JUBEL: En glad Håvard Holmefjord Lorentzen med verdenscupmedaljen etter seieren.

Foto: Carl Andreas Wold

– Gått på skinner

Lorentzen har aldri tidligere kommet på pallen på 500 meter, men fikk se konkurrent etter konkurrent feile i forsøket på å ta tiden hans i Nederland.

– Jeg har trent og så har det gått på skinner gjennom hele sommeren og høsten, sier han om fremgangen.

Lorentzen var i ledelsen før siste par, og fikk også se hjemmehåpene Kai Verbij og Daidai Ntab havne bak seg.

– Jeg var litt usikker på om det kom til å holde, innrømmer han.

Holdt gjorde det imidlertid, og nordmannen kunne til slutt heve armene over hodet og juble over sin første verdenscupseier på 500-meter.

– Nordmenn er bortskjemt med gode resultater i langrenn og skiskyting, men jeg skal prøve å følge opp i dagene og ukene som kommer, sier han.

– Helt fantastisk

25-åringen har vanligvis 1000 meter som sin sterkeste distanse, og hadde fjerdeplass som bestenotering på den halve distansen før fredagens løp.

– Dette er noe av det beste vi har sett av en norsk skøyteløper på veldig lenge, sier NRKs ekspertkommentator Even Wetten.

– Det er helt fantastisk det han gjør i siste ytre her, legger han til.

Nico Ihle fra Tyskland ble nummer to fredag, ni hundredeler bak nordmannen. Kai Verbij tok tredjeplassen.

Tidligere på dagen sikret også Norges lag i lagtempo en sterk andreplass bak Sør-Korea. Det ble dermed en svært god begynnelse på verdenscupåpningen for Norges del.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Gerrard kan bli Rangers-manager

  Tidligere Liverpool-kaptein Steven Gerrard kan være på vei mot sin første managerjobb. Han er ifølge britiske medier blant de mest aktuelle kandidatene til å overta Rangers.

  SOCCER-ENGLAND-LIV-WLV/
  Foto: Phil Noble / Reuters
 • Magnus Carlsen slo Topalov

  Magnus Carlsen beseiret Veselin Topalov for første gang på seks år og avløste bulgareren som leder av storturneringen Shamkir Chess i Aserbajdsjan, melder NTB. Det var den norske verdensmesterens annen seier i turneringen. De fem øvrige partiene har endt med remis, og totalt er Carlsen nå ubeseiret i sine 30 siste partier.

 • Bayern uten Boateng mot Real Madrid

  Bayern München må klare seg uten midtstopperkjempen Jerome Boateng i semifinalereturen i mesterligaen mot Real Madrid, melder NTB. Boateng pådro seg en lårskade i den første kampen som ble spilt onsdag kveld.

  FBL-EUR-C1-BAYERN MUNICH-REAL MADRID
  Foto: CHRISTOF STACHE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag