NRK Meny
Normal

Sensasjonell seier til Lorentzen på 500-meter: – Vanvittig deilig

HEERENVEEN/OSLO (NRK): Håvard Holmefjord Lorentzen sjokkerte alle da han tok sin første seier på 500-meter under verdenscupåpningen i Heerenveen.

Heerenveen

– Det var vanvittig deilig. Jeg kunne ikke fått en bedre start på sesongen, sier en rørt Lorentzen til NRK.

– Det er litt ubeskrivelig, jeg er ikke helt sikker på hva som har skjedd, forteller han.

Det er første gang Norge tar en seier på 500-meter på 15 år. Sist en nordmann stod på toppen av pallen på en 500-meter, var det Ådne Søndrål som stod der.

Etter en start under pari i det fjerde paret med parkamerat Mitchell Whitmore, kjempet Lorentzen seg til en kjempeavslutning på tiden 34.69 og tok ledelsen på 500-meterløpet fredag.

– Det var overraskende at jeg skulle ta seieren her i dag, forteller han.

Lorentzen

JUBEL: En glad Håvard Holmefjord Lorentzen med verdenscupmedaljen etter seieren.

Foto: Carl Andreas Wold

– Gått på skinner

Lorentzen har aldri tidligere kommet på pallen på 500 meter, men fikk se konkurrent etter konkurrent feile i forsøket på å ta tiden hans i Nederland.

– Jeg har trent og så har det gått på skinner gjennom hele sommeren og høsten, sier han om fremgangen.

Lorentzen var i ledelsen før siste par, og fikk også se hjemmehåpene Kai Verbij og Daidai Ntab havne bak seg.

– Jeg var litt usikker på om det kom til å holde, innrømmer han.

Holdt gjorde det imidlertid, og nordmannen kunne til slutt heve armene over hodet og juble over sin første verdenscupseier på 500-meter.

– Nordmenn er bortskjemt med gode resultater i langrenn og skiskyting, men jeg skal prøve å følge opp i dagene og ukene som kommer, sier han.

– Helt fantastisk

25-åringen har vanligvis 1000 meter som sin sterkeste distanse, og hadde fjerdeplass som bestenotering på den halve distansen før fredagens løp.

– Dette er noe av det beste vi har sett av en norsk skøyteløper på veldig lenge, sier NRKs ekspertkommentator Even Wetten.

– Det er helt fantastisk det han gjør i siste ytre her, legger han til.

Nico Ihle fra Tyskland ble nummer to fredag, ni hundredeler bak nordmannen. Kai Verbij tok tredjeplassen.

Tidligere på dagen sikret også Norges lag i lagtempo en sterk andreplass bak Sør-Korea. Det ble dermed en svært god begynnelse på verdenscupåpningen for Norges del.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Grindheim ferdig i Vålerenga

  Vålerenga-kaptein Christian Grindheim (34) får ikke bli med Oslo-klubben videre etter sesongen. – Ingen lett avgjørelse, sier trener Ronny Deila.

  Grindheim har spilt over 250 kamper for Vålerenga i løpet av to perioder (2005-07 og 2013-17). Kontrakten hans går ut etter årets sesong.

  Christian Grindheim
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Grand held plassen

  Grand Bodø held plassen i Toppserien, og Urædd må spele i 1. divisjon også neste år. Det er klart etter at Grand vann 3-0 heime i Bodø i dag. Maiken Bakke scora to og Sara Kristine eggesvik eitt.

  Grand vann samanlagt 7-0.

 • Nye pallplassar på lagsprinten

  Norge tok to andreplassar i lagsprinten i Stavanger. Kvartetten Bjørn Magnussen, Henrik Fagerli Rukke, Håvard Lorentzen og Johann Jørgen Sæves gjekk på 1.19,84, slått med 32 hundredeler av Canada i samløp. Canadas tid er verdsrekord.

  På kvinnenes lag gjekk Anne Gulbrandsen, Hege Bøkko, Ida Njåtun og Rikke Jeppsson. Dei blei slått med 39 hundredeler av Sør-Korea.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
Sportsrevyen
Etter kamp