NRK Meny
Normal

Drømmehelg for Lorentzen – tok ny pallplass

HEERENVEEN/OSLO (NRK): Håvard Lorentzen klemte til også på 1000-meteren og ble nummer tre – i det NRKs ekspert kaller et av historiens beste løp.

Håvard Holmefjord Lorentzen gikk et drømmeløp og endte på tredjeplass.

IMPONERTE: Håvard Lorentzen tok sin andre pallplass i verdenscupåpningen på skøyter.

Skøytesprinteren overrasket alle med seier på 500 meter fredag, og søndag fulgte han bra opp da han tok tredjeplassen på 1000 meter i Heerenveen.

– Den var knallbra! er Lorentzens første reaksjon når han får satt seg ned på benken etter å ha tatt en liten runde på isen.

Håvard Lorentzen kunne ikke gjøre mye med russiske Pavel Kulizjnikovs verdensrekord på en lavlandsbane, på 1.07,97, men imponerte med 1.08,28 – hans raskeste tid i lavlandet noensinne.

– Jeg er superfornøyd med det. Jeg leverer godt hele veien egentlig, og det gjør vondt på slutten, forteller 25-åringen til NRK.

Netherlands Speedskating World Cup

JUBELHELG: Håvard Lorentzen strekker armene i været etter å ha blitt nummer tre på 1000 meter i Heerenveen.

Foto: Peter Dejong / AP

Hylles av ekspert

– For en fullkommen sprinter han er i ferd med å bli. Han kommer til å bli giftig når vi snakker om sprint-VM sammenlagt, mener NRKs ekspert Even Wetten.

Nederlandske Kai Verbij ble nummer to med 1.08,12.

– Dette er et av verdens beste 1000-meterløp noensinne. På en lavlandsbane har vi aldri sett maken, understreker Wetten.

Lorentzen fikk en kjempestart på løpet, og åpnet med 16.52 sekunder på de første 200 meterne. Han fulgte opp med 24.9 og 26.7 på rundene. Fjorårets verdensmester på distansen, Kjeld Nuis, var ikke i nærheten og måtte nøye seg med sjuendeplassen.

– Det er helt enormt. Jeg hadde ikke trodd han skulle klare å gå og gå under 1.08,5, sa Wetten.

Drømte om pallplass

– Jeg visste at hvis jeg leverer som på trening, så holder det. Man blir litt ekstra nervøs når man ser på alle tidene som har gått. Målet var å være innom pallen denne helgen, så å få en seier og en tredjeplass, er over all forventning, sier Lorentzen.

Norges herrelag i lagsprint med Håvard Holmefjord Lorentzen på laget sikret også enda ny pallplassering da de sikret 2. plassen senere søndag. Canada vant, mens Russland tok tredjeplassen.

– Kroppen kjennes bra. Jeg bar ikke preg av å ha gått en 1000 meter tidligere i dag. Vi har trent bra i sommer og høst. Når man får gode resultater smitter det over på de andre i laget også, sier «Lorry», som gikk lagsprint sammen med Henrik Fagerli Rukke og Bjørn Magnussen.

Siste nytt

 • Gasly blir ny Red Bull-fører

  Pierre Gasly erstatter Daniel Ricciardo i Red Bull neste sesong. Det bekrefter Formel 1-laget. Den franske 22-åringen kjører nå for Toro Rosso, som Red Bull eier. Han har en fjerdeplass fra Bahrain som sitt beste løp i karrieren. Ricciardo skal kjøre for Renault neste sesong.

  MOTOR-F1-REDBULL/GASLY
  Foto: Brandon Malone / Reuters
 • Remis for Carlsen mot Aronian

  Magnus Carlsen måtte nøye seg med remis mot armenske Levon Aronian da han spilte med svarte brikker i tredje runde av Sinquefield Cup i sjakk mandag. Carlsen står med to poeng etter tre runder, og ligger på delt førsteplass. I fjor ble Carlsen nummer to i turneringen.

  Magnus Carlsen
  Foto: Patrick Huerlimann / AP
 • Liverpool bestod testen

  Mange spådde en vrien bortekamp for Liverpool og det ble det også. Crystal Palace gav seg ikke, selv med ti mann etter Wan Bissakas røde kort, men i jakten på utligningen viste istedet Mohammed Salah og Sadio Mané frem kontringsfotball fra øverste hylle. Sistnevnte scoret, og doblet dermed ledelsen James Milner sørget for fra straffemerket før pause.

  salah
  Foto: Kirsty Wigglesworth / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag