Hopp til innhold

Arsenals mektige duo hylles som verdens beste: – De er utrolige

Martin Ødegaard og Arsenal vil ende 20 års tørke. Sammen med Erling Braut Haalands Manchester City la de press på Liverpool i tittelkampen.

sdasda

POTTETETT: Ingen scorer mer, slipper inn færre og tillater færre skudd imot enn Arsenal. Det får midtstopperne William Saliba og Gabriel mye av æren for.

Foto: Peter Cziborra / Reuters

Arsenal er ubeseiret i Premier League i 2024 og står med elleve strake kamper uten tap. Arsenal har scoret mest i ligaen (75), men slipper også inn færrest mål (24).

Midtstopperduoen Gabriel Magalhães og William Salibia får mye av æren, og ble underveis i nedsablingen av Brighton trukket frem som verdens beste av Viaplay-kommentator Lars Tjærnås.

– Det tiltredes, sier fotballekspert Pål André Helland.

Premier League - Brighton & Hove Albion v Arsenal

RUVER: Saliba og Gabriel.

Foto: Peter Cziborra / Reuters

Sammen utgjør de nærmere fire meter med muskler, fotballklokskap og rå vinnervilje.

Hva var det Lars sa? At du skal vri hånden hans veldig hardt for å få han til å påstå at det finnes et bedre stopperpar i verden per dags dato enn de to guttene, fortsatte trønderen i Viaplays studio.

«Verdens beste», konkluderte også studiokollega Sigrid Heien Hansen. Arsenals gjerrighet kan være nøkkelen i en jevn kamp om ligatittelen.

– Gutta bakerst er utrolige. Vi prøver å holde ballen høyt i banen, men måten de forsvarer boksen på er fantastisk, roser stoppernes lagkamerat Kai Havertz.

Sjansesløseri før forløsningen

Martin Ødegaard og co. ser fryktinngytende ut før sesongavslutningen, men unøyaktighet preget laget innledningsvis mot Brighton. Arsenals spillere og supportere rev seg i håret etter en sjansesløsning av de sjeldne i starten av kampen.

Midtstopper Gabriel nikket knallhardt til side for mål fra kloss hold, Brightons keeper stoppet Gabriel Jesus på strålende vis, Bukayo Saka strøk lengste stolpe, mens Martin Ødegaards avslutning ble blokkert.

BoXpaOy_AVA

HÆ? Saka er smått sjokkert av bommene.

Foto: AFP

Det måtte et straffespark til for at Arsenals første scoring skulle komme. Jesus utfordret Tariq Lamptey, som strakk foten ut for å stoppe driblefanten. Arsenal-spissen hektet i Lampteys bein, gikk i bakken og dommeren pekte på 11-metersmerket.

Ingen feil fra Saka, som sendte ballen motsatt av keeper.

Brighton var ikke ufarlige, som da Julio Enciso sendte David Raya ut i full strekk mot eget kryss. Men denne kvelden tilhørte Arsenal, som unngikk et nytt bananskall i jakten på ligagull.

20 års ventetid

Midtveis i andre omgang tredde Ødegaard Jorginho gjennom Brighton-forsvaret. Italieneren løftet blikket og så Kai Havertz rykke seg fri i feltet, og fra kloss hold omsatte tyskeren pasningen fra Jorginho i 2–0 til bortelaget.

– Det er doktorgrad i bevegelse, roste Viaplays kommentator Lars Tjærnås.

X6SxvVzDf2Y

JUBEL: Havertz gratuleres av lagkameratene.

Foto: AP

På tampen ble Leandro Trossard spilt alene mot keeper etter rusk i vertenes forsvar. Belgieren dro en skuddfinte, fikk keeperen lavt og chippet inn 3–0.

London-klubben har ikke vunnet ligagull siden 2003/04, under Arsène Wengers ledelse. Dagens sjef Mikel Arteta spilte under franskmannen i fem år, og håper å kopiere gamlesjefens bragd.

SD

GAMMEL GLEDE: Wenger og Arteta.

Foto: Scott Heppell / AP

Den gangen vant Arsenal ligaen med elleve poeng. Det skjer neppe nå. Bare ett poeng skiller ned til Liverpool, som i tillegg har én kamp mindre spilt.

Manchester City er også poenget bak Arsenal, og Erling Braut Haaland og co. gjorde jobben tidligere lørdag.

Haaland-servitør hylles

Haaland fikk krass kritikk etter at Manchester City «bare» spilte 0–0 hjemme mot Arsenal i toppkampen på Etihad sist søndag. Manchester United-legenden Roy Keane hevdet den norske stjernespissens ferdigheter hørte hjemme på League 2-nivå.

Onsdag satt Premier League-toppscoreren på benken gjennom hele kampen da City slo Aston Villa 4–1.

Dermed var det en revansjesugen jærbu som var tilbake i Pep Guardiolas startoppstilling til lørdagens kamp mot Crystal Palace, sammen med landslagskollega Oscar Bobb.

Og revansjen skulle komme – i form av scoring og tre poeng.

Etter kampen var det imidlertid Kevin De Bruyne som ble hyllet av sjefen. Kanskje ikke så rart, etter to mål og en målgivende pasning til Haaland.

– Vi gjorde feil i første omgang, men vi slo tilbake, og Kevin De Bruyne vant kampen med sin aksjoner, sin assist og sin målgivende, sier City-manager Pep Guardiola til TNT Sports.

5mwinPOF2ds

VANT IGJEN: Som mot Aston Villa onsdag, scoret Manchester Citys stjerner fire mål mot Crystal Palace.

Foto: Matthew Childs / Reuters

Slo tilbake etter bom

Haaland kom alene med Palace-keeper Dean Henderson etter 19 minutter etter en pasning fra De Bruyne, men avslutningen satte han rett i keeperen.

– Han blir litt presset i avslutninga, men normalt setter Haaland de der, konstaterte Nils Johan Semb.

Haaland

TRANGE KÅR: Erling Braut Haaland får ikke fred av noe Premier League-forsvar.

Foto: Matthew Childs / Reuters

Da muligheten bød seg igjen etter pause, nok en gang med forspill fra De Bruyne, var nordmannen mer presis.

Fra kort hold ekspederte Haaland ballen i mål, hans 19. Premier League-mål for sesongen.

– Denne gangen viste Haaland både rykket og styrken, og styrer den inn, konstaterte Viaplay-Semb.

Citys 2-1-scoring tidligere i kampen sto unggutten Rico Lewis for. Jean Philippe Mateta og Odsonne Édouard scoret vertenes to trøstemål.

Liverpool, den siste tittelkandidaten, møter Manchester United på Old Trafford kl. 16.30 søndag.

Sportsnyheter

Alexander Stöckl

Alexander Stöckl opnar opp om avskjeden: – Håpar det berre blir stille

Alexander Stöckl var landslagstrenar i ein av dei mest suksessrike periodane for hopplandslaget nokosinne. Han peikar på ei utvikling i rolla som grunn til avskjeden.

Siste nytt

 • Ronaldo satte scoringsrekord i Saudi-Arabia – slo tidligere Aalesund-helt

  Cristiano Ronaldo satte mandag rekord i antall scoringer i én og samme ligasesong i saudiarabisk fotball. Den gamle bestenoteringen tilhørte en Norge-kjenning.

  Ronaldos to scoringer i Al-Nassrs 4-2-seier hjemme mot Al-Ittihad gjør at portugiseren endte på 35 fulltreffere i den saudiarabiske ligaen denne sesongen.

  Ingen har scoret flere mål i ligaens historie. Den gamle sesongrekorden tilhørte tidligere Aalesund-spiller Abderrazak Hamdallah og stammet fra 2018/19-sesongen.

  Ronaldo ble toppscorer med god margin. Tidligere Fulham-spiller Aleksandar Mitrovic fulgte til slutt nærmest med 27 scoringer. Nevnte Hamdallah endte som nummer tre med 19.

  zb2vA3acc0M
  Foto: NTB
 • Joshua King ferdig i den tyrkiske fotballklubben Fenerbahce

  Joshua King er ferdigspilt for tyrkiske Fenerbahce etter to år i klubben. Laget ble nylig nummer to i ligaen.

  King bekrefter på Instagram at han ikke forlenger sin kontrakt.

  – Tiden min i klubben er dessverre ved veis ende. I fotballen er det oppturer og nedturer, og skadene mine har hindret meg i å gi dere fans det jeg planla da jeg signerte for denne fantastiske klubben. Det beklager jeg, skriver King.

  Han scoret to mål på 16 kamper denne sesongen.

  Spissen dro fra Watford til Fenerbahce sommeren 2022. Før det hadde han spilt for blant andre Manchester United, Bournemouth og Everton.

  Fotball: Trening med Norges herrelandslag
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB
 • Utrolig Stabæk-kollaps: Ledet 4-0 - tapte 4-5

  Etter 56 minutter så det ut til at Stabæk var på vei mot en storseier hjemme mot nyopprykkede Egersund i 1. divisjon mandag kveld.

  Da hadde akkurat Rasmus Eggen Vinge lagt på til 4-0 for hjemmelaget, men så snudde kampen totalt. Egersund scoret i det 61. minuttet, 69. minuttet, 71. minuttet og utlignet så i kampens 87. minutt.

  Tre og et halvt minutt på overtid var den utrolige snuopphentingen et faktum, da Henrik Elvevold scoret kampens siste mål og sørget for at bortelaget på utrolig vis vant 5-4.

  – Dette er det villeste comebacket i norsk fotball i 2024, sa TV 2s fotballekspert, og tidligere Stabæk-spiller, Yaw Amankwah, på kanalens studiosending.

  – Har sett mye i fotball, men aldri det på Nadderud i kveld. Egersund snur 0-4 til 5-4 på en halv time. Største comeback siden Bent Leikvoll, skriver fotballekspert Lars Tjærnås på X, med referanse til Atle Antonsen-karakteren kjent fra «Nissene på låven».

  Stabæk-trener Bob Bradley beklaget til fansen etter kampslutt, og forklarte kollapsen med at de ikke klarte å beholde roen da Egersund desperat jaktet scoringer den siste halvtimen.

  – Jeg sa til dem (fansen) at vi skuffet dem. At vi ønsket å fortsette med å spille fotball, men når spillere blir slitne, så må vi finne måter vi kan forsvare oss bedre på, sier Bradley til lagets X-konto.

  Med mandagens seier er Egersund på andreplass i 1. divisjon, mens Stabæk er fem poeng bak på åttendeplass. Egersund er tre poeng bak ligaleder Kongsvinger med én kamp mindre spilt.

Sendeplan

Kl. Program Kanal