Hopp til innhold

Klubblegende slår alarm om United-spillerne: – Det er bekymrende

Hele Manchester United får gjennomgå etter tapet for Arsenal. Tidligere stjerner er ikke nådige i sin kritikk.

Premier League - Manchester United v Arsenal

For Martin Ødegaard og Arsenal var kun seier godt nok, dersom de skulle holde følge med Manchester City i tittelkampen – det klarte de.

Men samtidig som nordmannen og gjengen fra London kunne feire tre poeng, fikk hele United-laget høre det av ekspertene. Tidligere United-spiller Wayne Rooney var klar i sin tale.

– Laget ser usammenhengende ut. Det er et lag med individer, og det er bekymrende, sier Rooney til Sky Sports.

Les også United ydmyket og får slakt – ekspert ber forsvarsstjerne gi seg

Manchester United

– Må være hensynsløs

Rooney sier laget har så mange skadede spillere at de ikke har noen alternativer lenger. For eksempel til Casemiro, som ble kraftig kritisert etter baklengsmålet.

– Spillere får skader, men som manager må du være hensynsløs og ta det alternativet fra dem. Med mindre du har en alvorlig skade, så må du ønske å være på banen. Og for meg ser det ikke ut til å være tilfelle, sier Rooney.

Heller ikke Sky Sports' ekspert Roy Keane viste mye nåde etter tapet på Old Trafford.

Premier League - Everton v AFC Bournemouth

KRITISK: Sky Sports' ekspert Roy Keane.

Foto: JASON CAIRNDUFF / Reuters

– Arsenal har kommet til Old Trafford igjennom årene og hatt det vanskelig, men jeg vedder på at de ikke kunne fatte hvor dårlige United var, sier Keane.

Han er spesielt kritisk til ten Hags menn den siste halvtimen.

– Det United-laget der ... de er så dårlige.

– De er så dårlige

Seiersmålet til Arsenal kom 20 minutter inn i første omgang.

Britain Soccer Premier League

VIKTIG: Kaptein Ødegaard kunne strekke armene i været for tre poeng.

Foto: Dave Thompson / AP

Ben White spilte ballen til Kai Havertz som var helt alene på høyrekanten. Tyskeren dro med seg ballen ned til dødlinja, før han sendte den inn foran mål der Leandro Trossard styrte den inn bak André Onana fra kloss hold.

På TV-bildene så det først ut som at Havertz var i offside, men Casemiro opphevet den da han jogget sakte ut av egen sekstenmeter.

– Casemiro må spurte ut. Jeg vet ikke hva han driver med, sa Sky Sports' Roy Keane.

Premier League - Manchester United v Arsenal

LEDELSE: Havertz fant Trossard i boksen som styrte inn 1-0. Casemiro helt til høyre i bildet.

Britain Soccer Premier League

LEDELSE: Havertz fant Trossard i boksen som styrte inn 1-0. Casemiro helt til høyre i bildet.

Premier League - Manchester United v Arsenal

FEIRING: Arsenal-spillerne, med Martin Ødegaard i midten, feiret 1-0-scoringen til Trossard.

– Casemiro har måttet ta imot mye kritikk den siste tiden, og han kommer til å måtte ta litt til. Han må bli raskere enn det. Når han ikke er det, er han i trøbbel, sa Gary Neville.

– Du må ikke spurte hundre prosent, men kom deg opp på banen. Denne kampen er vanskelig nok, du må gjøre det grunnleggende riktig og han har ikke gjort det grunnleggende riktig. En erfaren spiller kommer seg oppover på banen, fortsatte Keane.

Og det var ikke bare brasilianeren som fikk høre det:

Les også De seks stegene: Slik bygger man en tittelkandidat

Premier League - Tottenham Hotspur v Arsenal

Arsenal-spiller skal heie på Tottenham

For Manchester United har denne sesongen vært tøff. Senest i forrige kamp ble det et brutalt 0-4-tap for Crystal Palace. Eksperter og store stemmer har gang på gang bedt om og spådd avgangen til manager Erik ten Hag.

Han får dog en mulighet til å gi Manchester United-supporterne noe gledesrus på tampen av sesongen, dersom han tar laget seirende ut av FA-cupfinalen mot Manchester City 25. mai.

Britain Soccer Premier League

FESTBREMS: Manchester City kan fort spolere gleden både for Arsenal og Manchester United.

Foto: Kirsty Wigglesworth / AP

For Arsenals del lever titteldrømmen til siste runde.

– De lever i håpet om at deres rivaler fra Nord-London, Tottenham, kan hjelpe dem på tirsdag kveld, sier Neville etter Arsenal-seieren mot United.

Manchester City møter Tottenham tirsdag.

– Vi kommer til å være de største Tottenham-fansene. Alle sammen. La oss håpe på det beste, sa Havertz til Sky Sports etter kampen.

Hvem vinner Premier Leauge?

Slik ser Premier League-tabellen ut før Citys kamp og siste runde:

Siste nytt

 • Ruud til finale – spilles om noen timer

  Casper Ruud vant semifinalen i ATP 250-turneringen i Genève etter en spesiell kamp i Sveits mot italienske Flavio Cobolli. Dermed er han klar for finalen, som spilles senere i dag.

  – Det var veldig vanskelig. Jeg var et poeng fra å tape, sier Ruud til arrangøren rett etter kampen.

  Han mente seieren var bra for selvtilliten og så frem mot finalen om noen timer.

  – Jeg skal bare ta en dusj, slappe av og ta en lunsj, så skal jeg varme opp til kampen. sier Ruud.

  Dermed er situasjonen at dobbeltkampen lørdag spilles dagen før French Open, også kjent som Roland Garros, drar i gang søndag.

  Og det skjer etter at han har vært gjennom flere tøffe kamper i turneringen. Også semifinalen ble et tøft oppgjør.

  I første sett tapte nordmannen 1-6, før han slo kraftig tilbake med 6–1 i andre sett. I tredje sett var spillerne langt jevnere. Til slutt gikk Ruud seirende ut etter tiebreak (7–4) i det avgjørende settet.

  Det var uvær fredag kveld som førte at Ruud nå ender opp med to kamper på samme dag, dagen før turneringen som er årets høydepunkt for Ruud spilles i gang.

  Semifinalen vekslet fra direkte svakt spill til meget sterk tennis av Ruud.

  – Comebacket viser at det ikke er noe styrt exit fra Casper hvor han ikke vil prioritere turneringen. Han vil vinne, påpekte TV 2s kommentator Sverre Krogh Sundbø underveis i tredje sett da kampen vippet.

  Til slutt dro Ruud i land seieren.

  Krogh Sundbø påpekte tidlig i kampen den utfordrende situasjonen med en potensiell dobbeltkamp, dagen før starten på årets høydepunkt for Ruud. To år på rad har Ruud gått til finalen i Paris.

  Det er ennå ikke klart om Ruud må spille sin 1. rundekamp søndag mandag eller tirsdag.

  Men Krogh Sundbø påpekte at arrangøren av French Open ofte ikke tar hensyn til at spillere har vært gjennom tøffe kamper rett i forkant av deres turnering, når de setter opp tidsskjemaet.

  Casper Ruud semi Genevé
  Foto: Martial Trezzini / AP
 • La Liga-stjerne spilte med glassbit i foten i to år

  Athletic Bilbao-spissen Iñaki Williams har satt rekord for antallet kamper på rad i La Liga. Utrolig nok har det skjedd med en spesiell skade.

  Williams' trener, Ernesto Valverde, fortalte om den bisarre situasjonen på fredagens pressekonferanse foran serieavslutningen mot Rayo Vallecano. Der må han for en sjelden gangs skyld klare seg uten sin stjernespiss.

  – Jeg og legen lo, for vi kunne ikke tro det vi så, fortalte Valverde ifølge Aftonbladet.

  Williams-skaden oppsto da han var uheldig og tråkket på knust glass for to år siden. Han ble operert, men en to centimeter lang glassbit skal ha blitt igjen i foten hans helt siden det.

  – Da de sydde ham den første gangen, lot de glass være igjen der. Det er ikke en liten bit, den er omtrent to centimeter lang. Den lå ved siden av et bein eller en sene, og vi ble nødt til å fjerne den, sier Valverde.

  Likevel er Williams blitt kjent for å spille hver eneste kamp for Athletic. Han spilte 251 strake ligakamper for klubben fram til han måtte stå over et møte med Celta i januar i år.

  Serieavslutningen mot Rayo går han imidlertid glipp av etter sin siste operasjon. Det samme kan skje med Ghanas VM-kvalifiseringskamper mot Mali og Sentralafrikanske republikk i starten av juni. (NTB)

  WCup Ghana Squad
  Foto: Christophe Ena / AP
 • Ingebrigtsen på startlisten i Belgia

  Henrik Ingebrigtsen står på startlistene til 5000 meter i Brussel lørdag kveld. Det er siste mulighet til å prestere på distansen før troppen til EM i Roma meldes inn 30. mai.

  Nordmannen har kniven på strupen med tanke på uttaket. Både Ingebrigtsen, lillebror Jakob Ingebrigtsen, Narve Gilje Nordås, Magnus Tuv Myhre, Per Svela og Awet Kibrab har klart kravet til 5000-meteren i friidretts-EM i Roma, men Norges kvote er på tre utøvere i tillegg til tittelforsvarer Jakob.

  Siste frist for å bekrefte endelig påmelding er 30. mai klokken 14.00. Bislett Games arrangeres samme kveld, men sportssjef i Norges Friidrettsforbund Erlend Slokvik har sagt at det er «uaktuelt» at 5000-meteren på Bislett blir brukt som uttaksløp.

  Også Abdullahi Dahir Rabi står på startlisten i Belgia.

  Athletics, Running, Adidas Spåret 5000m
  Foto: BILDBYRÅN

Sendeplan

Kl. Program Kanal