Leicester City FC

 • Leicester-spiller forlenger

  23 år gamle Harvey Barnes blir å se i Leicester i fire år til. Han har skrevet under på en langtidsavtale med barndomsklubben.

  Barnes har spilt i Leicester nesten hele livet. Han ble en del av Leicester-akademiet da han var ni år og sa torsdag at det var en selvfølge at han skulle forlenge.

  – Det var ikke noen tvil. Selvfølgelig vil jeg bli værende her, sier han til klubben.

  Han har forlenget til juni 2025. Barnes scoret ni mål og hadde fire målgivende pasninger på 25 ligakamper sist sesong, før en kneskade gjorde at han ikke fikk fullført sesongen.

  Han fikk sin landslagsdebut for England i 3-0-seieren over Wales i oktober 2020, da han kom inn kvarteret før full tid. 23-åringen har spilt 101 kamper for Leicester og scoret 21 mål.

  Harvey Barnes
  Foto: Michael Regan / AP
 • Iheanacho straffet gamleklubben

  Kelechi Iheanacho gjorde alt selv og avgjorde Community Shield-finalen mot gamleklubben Manchester City. Spissen både skaffet og scoret på straffe i 1-0-seiere.

  Iheanacho, som var i City fra 2015 til 2017, kom inn etter 78 minutter og gjorde seg umiddelbart bemerket. Nigerianeren fikk straffe bare åtte minutter etter at han kom innpå, etter at Nathan Aké klippet ned spissen innenfor 16-meteren.

  Iheanacho valgte selv å ta straffen. Zach Steffen fikk hanskene på ballen, men slo den videre i mål og til 1–0 til Leicester.

  Seieren var Leicesters andre i turneringen, etter at de også vant den i 1971. I 2016, da de på sensasjonelt vis vant Premier League, ble det 1-2-tap for FA-cupvinner Manchester United. (NTB)

  Britain Soccer Community Shield
  Foto: Alastair Grant / AP
 • Bertrand går gratis til Leicester

  Den klubbløse forsvarsspilleren Ryan Bertrand har signert en toårskontrakt med Premier League-klubben Leicester.

  Det er Sky Sports som opplyser om overgangen.

  Den 31 år gamle tidligere landslagsspilleren blir den andre sommersigneringen for Brendan Rodgers. Bertrand sin kontrakt med Southampton utløp natt til torsdag, han forlater derfor klubben gratis.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Glyn Kirk / AP
 • Kampen om topp fire lever

  Leicester hadde skjebnen i egne hender og kunne beholdt den med seier, men i stedet var det Chelsea som ledet an og vant 2–1. Det betyr at det fortsatt er åpent hvilke to lag av Chelsea, Leicester og Liverpool som sikrer seg mesterligaspill neste sesong.

  Det ble ordentlig høy temperatur på tampen av kampen. Antonio Rüdiger og Ricardo Pereira havnet i en skikkelig konfrontasjon etter at sistnevnte stemplet Ben Chilwell, og flere spillere melde seg på. Flere fra benken strømmet også til for å hjelpe til. Likevel endte det hele kun i to gule kort, ett til Pereira og ett til Daniel Amartey som bidro fra benken.

  Slik tabellen ser ut nå har Chelsea 67 poeng, Leicester 66 og Liverpool har 63 – men med en kamp mindre spilt. Vinner Liverpool mot Burnley onsdag har de like mange poeng som Leicester, men bedre målforskjell. Da avgjøres alt i siste runde.

  Antonio Rüdiger sendte Chelsea i føringen, hjemmelaget dominerte i store deler av kampen og doblet med drøye 20 minutter igjen. Werner gikk i bakken innenfor sekstenmeteren og en iskald Jorginho trillet straffen i mål.

  Kelechi Iheanacho tente et håp for Leicester-seier med 15 ordinære minutter igjen, men selv om ikke det ikke var en kampavgjørende scoring så hjelper det på Leicesters målforskjell. Ayoze Pérez hadde også en gigantmulighet for gjestene på tampen.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Peter Cziiborra / AP
 • Hjemmesmell for Leicester

  Det ble en tung dag på hjemmebane for Leicester, som etter en iherdig sluttspurt likevel tapte 2-4 for Newcastle. For «the Foxes» røk viktige poeng i kampen om mesterligaplass, men det ble likevel en målfest i Leicester.

  Rett etter at Kasper Schmeichel vartet opp med en kjemperedning, satte Joseph Willock inn kampens første for Newcastle. Drøye ti minutter senere doblet Paul Dummett ledelsen. I andre omgang scoret Callum Wilson både det tredje og fjerde målet for gjestene.

  Med ti ordinære minutter igjen reduserte Marc Albrighton til 1-4, og tente et lite håp for hjemmelaget. Håpet ble ikke mindre da Kelechi Iheanacho reduserte ytterligere til 2-4 etter 87 minutter, men det stoppet også der.

  Leicester ligger fremdeles på tredjeplass på tabellen, med en kamp mer spilt enn Chelsea som følger like bak på fjerdeplass. Med fredagens tre poeng klatret Newcastle opp til 13.-plass.

  Premier League - Leicester City v Newcastle United
  Foto: Michael Regan / Reuters

Siste nytt

 • Afrikansk fotballpresident: Stengt port førte til tribunetragedie

  En inngangsport som av ukjente årsaker var stengt, forårsaket trengselen som kostet åtte mennesker livet før mandagens åttedelsfinale i afrikamesterskapet, sier Patrice Motsepe, som er president i Det afrikanske fotballforbundet (CAF).

  Åtte mennesker døde og 38 ble skadd da publikum prøvde å ta seg inn på Olembe stadion for å se vertslandet Kamerun møte Komorene.

  – Den porten skulle vært åpen. Om de hadde vært det, kunne publikum bare gått gjennom, men av uforklarlige årsaker var den stengt, sa Motsepe på en pressekonferanse tirsdag.

  – Nå sitter vi her og må forklare tap av menneskeliv. Hvem stengte porten? Hvem hadde ansvar for å holde den åpen?

  I en foreløpig rapport fra Kameruns helsemyndigheter står det at en av de døde var et barn. Det var også to kvinner i 30-årene og fire menn i 30-årene. Den åttendes alder er ukjent fordi familien tok hånd om kroppen før vedkommendes identitet kunne fastslås.

  Et spedbarn var blant de skadde, men barnets tilstand er ifølge helsedepartementet stabil. Sju mennesker har derimot alvorlige skader.

  Kameruns president Paul Biya har beordret en full gransking av omstendighetene. (NTB)

  Cameroon African Cup Soccer
  Foto: Themba Hadebe / AP
 • Ett hundredel fra ny seier

  Etter å ha utklasset konkurrentene i vinterens første verdenscuprenn i telemark var Trym Nygaard Løken tirsdag ett hundredel fra en ny seier. Jacob Alverberg kjørte inn til 10.-plass.

  Løken måtte se seg slått av sveitsiske Bastien Dayer i klassiskrennet i St. Gervais, med minste margin. De to var i en klasse for seg.

  Mandag var Løken i en helt egen klasse i sprint, da han slo toer Theo Sillon med 3,88 sekund og treer Dayer med 4,07.

  I kvinneklassen ble Gøril Strøm Eriksen nummer fire, tre hundredeler fra den siste pallplasseringen. Mandag tok hun tredjeplassen i sprintrennet.

  VM i telemark
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Carlsen rykket fra i tet med seier over Mamedyarov

  Magnus Carlsen slo sammenlagttoer Shakhriyar Mamedyarov med hvite brikker i den niende runden av den prestisjetunge sjakkturneringen i Nederland tirsdag. Partiet var over etter 27 trekk.

  Carlsen og Mamedyarov var i delt ledelse i storturneringen i Wijk aan Zee. Begge hadde 5,5 poeng før sitt innbyrdes møte. Carlsen står alene med 6,5 poeng når det gjenstår fire runder i turneringen.

  I de fire siste partiene kan det bli noen tøffe utfordringer for Carlsen. Han skal spille med svarte brikker mot Sergej Karjakin og Fabiano Caruana, og skal bryne seg på Santosh Gujrathi Vidit og Daniil Dubov med hvite brikker.

  Marius Carlsen
  Foto: Carina Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal