Hopp til innhold

Engelsk Premier League 21/22

 • PL-håpet sluknet for Berges lag etter straffedrama

  Comebacket til Sander Berge og Sheffield United var ikke nok til å klå Nottingham Forest i opprykksjakten. 29. mai spiller Forest om Premier League-plass.

  Det skjer mot Huddersfield på Wembley i det som ofte kalles «fotballens mest verdifulle kamp». Vinneren er garantert over 1 milliard kroner i inntekter.

  Tirsdag snudde Sheffield United 0-1 til 2-1 i Nottingham. Dermed sto det 3-3 sammenlagt, men i straffesparkkonkurransen feilet gjestene. Der åpnet de med to strake bom før Berge scoret på deres tredje forsøk. Forest vant straffedramaet 3-2.

  Berge markerte seg i begge kampene mot Forest med scoring lørdag og assist tirsdag, men bidraget holdt ikke.

  Brannan Johnson tok vertene effektivt foran etter snaut 20 minutter. Den unge waliseren scoret på Forests første sjanse etter en gnistrende åpning fra gjestene. Johnson gjorde som sin far David for 19 år siden og noterte mål for Nottingham-klubben i begge opprykkskampene i semifinalen. Også den gang var det mot Sheffield United.

  Rett etter hvilen bidro Berge med å tenne «Blades»-håpet. Han slo lavt inn forut for Morgan Gibbs-Whites utligning. Snaut 20 minutter senere fikset John Fleck 2-1 for gjestene, og duellen måtte ut i ekstraomganger. (NTB)

  Britain Soccer England Championship Playoffs
  Foto: Danny Lawson / AP
 • Everton i trøbbel etter to raude

  Everton såg lenge ut til å berge seg ut av nedrykksstriden i Premier League. Men med to raude kort tapte dei 2-3 for Brentford, og er framleis i fare.

  Dominic Calvert-Lewin gav heimelaget 1-0, og Everton dominerte, før Jarrad Braintwaithe blei utvist etter 18 minutt.

  Seamus Coleman laga sjølvmål, men Richarlison gav Everton 2-1 på straffe like før pause.

  Etter pause dominerte Brentford, og Youane Wissa og Rico Henry snudde kampen med to raske mål.

  I Evertons offensiv for utlikning i sluttminutta blei Salomon Rondon også utvist, og heimelaget måtte avslutte med ni mann.

  Men Everton, som har spela på øvste nivå i England sidan 1954, har likevel lagnaden sin i eigne hender. Ettersom Burnley tapte og Leeds spela uavgjort, vil Everton vere sikre med ein siger til. Dei møter Crystal Palace torsdag og Arsenal søndag.

  Brentford-scoring
  Foto: PAUL ELLIS / AFP
 • Tottenham med sliteseier mot Burnley – Kanes straffescoring avgjorde

  Tottenham la press på Arsenal i kampen om den siste mesterligaplassen og vant 1-0 hjemme mot Burnley i Premier League søndag. Harry Kane ble matchvinner.

  Med Tottenham på jakt etter 4.-plassen som gir spill i neste års mesterliga, og Burnley som desperat kjemper mot nedrykk, var det alt å spille for i søndagens oppgjør på Tottenham Hotspur Stadium.

  Tottenham slet med å omsette sjansene i første omgang, men fikk en håndsrekning fra Burnley-spiss Ashley Barnes, som handset i eget felt på overtid av første omgang. Det gjorde at Kane fikk sende Tottenham i ledelsen fra krittmerket.

  Det var alt Tottenham trengte for å ta tre viktige poeng. (NTB)

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Andrew Matthews / AP
 • Salah beroliger fansen

  Stjernevingen Mohamed Salah er sikker på at han blir spilleklar til Liverpools Champions League-finale mot Real Madrid senere i måneden.

  Egypteren måtte gå av banen i første omgang i lørdagens FA-cupfinale mot Chelsea med det som lignet en kjenning i lysken. Salah er likevel optimist foran sesongens tre siste kamper.

  På spørsmål om han blir klar til mesterligafinalen 28. mai, smilte han og sa:

  – Selvfølgelig.

  Den viktige midtstopperen Virgil van Dijk slet i tillegg med et kne i lørdagens kamp og ble byttet ut etter 90 minutter. (NTB)

  Britain Soccer FA Cup Final
  Foto: Ian Walton / AP
 • Agüero om Haaland: – Håper han scorer mange mål

  Tidligere Manchester City-spiller Sergio Agüero roser Erling Braut Haaland og håper nordmannen lykkes i Premier League når han flytter dit neste sesong.

  Fredag ble Agüero spurt om Haaland under en seanse der en statue av argentineren ble avduket utenfor Citys stadion. Agüero scoret selv 260 mål på 390 kamper for de lyseblå.

  – Han (Haaland) er en god spiss. Jeg håper han tilpasser seg laget bra, for det er ikke lett å spille i Premier League, sa han ifølge BBC.

  – Jeg ønsker ham alt det beste, for nå er jeg Manchester City-supporter, og jeg håper at han scorer mange mål. (NTB)

  Sergio Agüero
  Foto: Nick Potts / AP

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no