Hopp til innhold

Engelsk Premier League 21/22

 • Haaland fikk overraskelse på legesjekken hos City

  En ny video fra Manchester City gir et innblikk i Erling Braut Haalands medisinske sjekk og første besøk på treningsfeltet. Der blir spissen selv litt satt ut.

  Det morsomme øyeblikket oppstår når legene på Manchester Institute of Health and Performance skal måle Haalands høyde. Den storvokste spissen spør hvor høy han var.

  – 195,2 centimeter.

  – Herregud. Jeg har vokst, utbryter Haaland.

  – Har du vokst?

  – Jeg har vokst. Nesten en centimeter.

  Den høyreiste spissen ble mandag presentert som City-spiller, på dagen 22 år etter at hans far, Alfie Haaland, skrev under for samme klubb.

  (NTB)

  Haaland
  Foto: Javad Parsa / NTB
 • Benfica bekrefter Núñez-avtale med Liverpool – trolig ny overgangsrekord

  Benfica bekrefter at de har inngått en avtale med Liverpool om en overgang for Darwin Núñez (22), opplyser den portugisiske klubben på sine nettsider.

  Der skriver de videre at Núñez vil koste Premier League-klubben 75 millioner euro og at summen kan nå 100 millioner euro i forbindelse med prestasjonsbaserte bonuser.

  Det vil i så fall slå overgangsrekorden til Liverpool, som kjøpte Virgil van Dijk for nærmere 900 millioner kroner fra Southampton i 2018.

  22-åringen fikk sitt definitive gjennombrudd sist sesong med 34 mål på 41 kamper for Benfica. Seks av dem kom i mesterligaen, deriblant et mål i hvert oppgjør av kvartfinalen mot nettopp Liverpool.

  Núñez er ventet å være en direkte erstatter for Sadio Mané, som ønsker seg nye utfordringer etter seks sesonger i Liverpool. Bayern München er favoritten til å sikre seg Mané, noe som kan gjøre tyskerne mer villig til å selge Robert Lewandowski til Barcelona.

  I likhet med Mané kan Núñez spille både midtspiss og venstreving. (NTB)

  Darwin Nunez
  Foto: CARLOS COSTA / AFP
 • Dansk landslagsback til Leeds

  Leeds United kjøper den danske landslagsbacken Rasmus Nissen Kristensen (24) frå Salzburg.

  Det opplyser Premier League-klubben på sin nettstad onsdag. Kristensen har underteikna ein femårskontrakt på Elland Road, og ifølgje avisa Ekstra Bladet ligg overgangssummen på rundt 10 millionar pund, som svarer til i underkant av 120 millionar kroner etter dagens kurs.

  Kristiansen skifta frå Ajax til Salzburg i 2019, og han har gjort sine saker bra i Austerrike. I fjor haust fekk han også landslagsdebuten for Danmark.

  I Leeds blir han gjenforeina med sin tidlegare trenar Jesse Marsch, som henta han til Salzburg.

  Rasmus Kristensen
  Foto: JOE KLAMAR / AFP
 • Lacazette ferdig i Arsenal

  Arsenal bekrefter at Alexandre Lacazette er ferdig i klubben.

  31-åringen har vært i Arsenal i fem år, og fra sommeren 2017 ble det 71 mål på 206 kamper av spissen.

  Franskmannens kontrakt med Arsenal utløper 30. juni.

  Lacazette var med på å vinne FA-cupen i 2020.

  – «Laca» har vært en fantastisk spiller for oss. Han har vært en leder både på og utenfor banen, og han har hatt stor innflytelse på våre unge spillere, sier manager Mikel Arteta.

  Det er ikke kjent hvor Lacazette fortsetter karrieren.

  (NTB)

  Premier League - Newcastle United v Arsenal
  Foto: SCOTT HEPPELL / Reuters
 • Jesse Lingard også ferdig i Manchester United

  Samme dag som Manchester United gjorde det klart at Paul Pogba er ferdig i klubben, melder «De røde djevlene» at også Jesse Lingard må finne ny arbeidsgiver.

  Lingard har vært en del av Manchester United siden 2001. Etter 20 år i klubben er det klart at Lingard ikke lenger blir å se i den røde United-drakten. Det melder klubben på sitt nettsted onsdag.

  Engelskmannen fikk sin debut på A-laget til Manchester United i 2014/15-sesongen. Sesongen etter ble han matchvinner i FA-cupfinalen mot Crystal Palace med et flott langskudd i ekstraomgangene.

  Til sammen har Lingard spilt 232 kamper for barndomsklubben, men kantspilleren har spilt lite i Manchester de to siste sesongene.

  Halvveis i 2020/21-sesongen ble Lingard lånt ut til West Ham. Det ble et svært positivt låneopphold for Lingard, som spilte seg inn igjen på det engelske landslaget.

  West Ham er en av klubbene som skal være klare til å signere Lingard når kontrakten hans med Manchester United går ut i slutten av juni. Nyrike Newcastle er også interessert i kantspillerens signatur.

  Tidligere onsdag meldte Manchester United at Paul Pogba er ferdig i klubben.

  (©NTB)

  Premier League - Manchester United v Norwich City
  Foto: CRAIG BROUGH / Reuters

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no