Hopp til innhold

Chelsea FC

 • Koulibaly mister to Chelsea-kamper med skade

  Chelsea-stopper Kalidou Koulibaly rekker ikke returkampen mot Real Madrid i mesterligaen etter at han haltet av med en hamstringskade i midtuken.

  Koulibaly måtte forlate banen like etter pause i 0-2-tapet for spanjolene i den første av to kvartfinalekamper i mesterligaen. Fredag opplyser Chelsea-manager Frank Lampard at senegaleseren i hvert fall mister lagets to neste kamper, og dermed spiller han ikke når Real Madrid kommer til London neste uke.

  – Han er en veldig god og erfaren spiller, sa Lampard på pressekonferansen fredag.

  I helgen skal Chelsea møte Brighton i Premier League. Koulibaly har spilt mange kamper for de blåkledde etter overgangen fra Napoli i fjor sommer.

  Han har vært en viktig mann til tross for at laget har underprestert mye. De ligger på 11.-plass med åtte kamper igjen av PL-sesongen.

  – Selvfølgelig er det en skuffelse for ham og for oss, men det er også en mulighet for andre spillere, fortsatte Lampard. (NTB)

  Champions League - Round of 16 - Second Leg - Chelsea v Borussia Dortmund
  Foto: HANNAH MCKAY / Reuters
 • Fofana ordnet etterlengtet Chelsea-seier

  Chelseas midtstopper Wesley Fofana scoret kampens eneste mål i 1-0-møtet med Leeds i Premier League. Det ga manager Graham Potter en viktig opptur.

  De siste fem ligakampene før lørdagens oppgjør hadde alle endt med poengtap for Chelsea. I de samme kampene hadde blåtrøyene bare scoret én gang.

  Innledningsvis mot Leeds slet de med å overliste Illan Meslier i Leeds-buret.

  Etter litt over kvarteret spilt ble Kai Havertz spilt igjennom av Raheem Sterling. Alene med keeper prøvde tyskeren en avslutning, men ble stoppet.

  Noen minutter senere kom Chelsea enda nærmere da Sterling spilte et lavt innlegg inn i feltet som ble banket i tverrliggeren fra João Félix. Lagene gikk i garderoben etter en målløs omgang.

  Sju minutter etter hvilen fikk Chelsea hull på byllen. Et hjørnespark ble svingt inn i feltet, og Wesley Fofana var råsterk og stanget inn en hjemmeledelse. Det ble kampens eneste nettkjenning.

  Chelsea tok dermed en viktig seier og ga manager Graham Potter et lite pusterom fra et stadig økende press. Chelsea innehar fortsatt 10.-plassen i Premier League, mens Leeds ligger på 17.-plass med 22 poeng. (NTB)

  Britain Soccer Premier League
  Foto: David Cliff / AP
 • Chelsea henter inn mentaltrener med «nulltoleranse for drittsekker»

  Det flommer over av superstjerner i Chelsea. Nå er en beryktet mentaltrener ansatt i klubben. Han er kjent for å ha nulltoleranse for store egoer.

  Det er newzealandske Gilbert Enoka som er hentet inn på Stamford Bridge. Det melder den britiske avisen Telegraph. Ansettelsen er også omtalt på nettsidene til rugbylandslaget på New Zealand, der Enoka har vært ansatt med stor suksess i en årrekke.

  Bakgrunnen for å hente inn den kjent mentaltreneren skal være at ledelsen i Chelsea ønsker å bygge en ny klubbkultur. Han skal også hjelpe klubbens mange nyankomne spillere med å leve opp til forventningene omgivelsene stiller til dem.

  Chelsea brukte mer enn tre milliarder kroner på å hente inn en lang rekke nye spillere i overgangsvinduet i januar.

  Enoka har i sitt arbeid med blant annet det newzealandske rugbylandslaget gjort seg kjent for å det som omtales som en «nulltoleranse for drittsekker»-politikk.

  – Ofte finner lag seg i dette fordi en spiller er så god. Vi ser etter tidlige faretegn og avvenner de store egoene ganske raskt. Mottoet vårt er «hvis du ikke kan forandre folk, bytt dem ut», har Enoka sagt.

  Chelsea ligger på en beskjeden niendeplass i Premier League. Manager Graham Potter har ikke fått noen enkel start på tilværelsen på Stamford Bridge.

  (©NTB)

  chelsea
  Foto: Jon Super / AP
 • L'Equipe: PSG anker etter papirtrøbbel med Ziyech-overgang

  Hakim Ziyechs overgang til Paris Saint-Germain skal ha gått i vasken da Chelsea ikke leverte de riktige papirene flere ganger. Nå skal PSG ha anket.

  Hakim Ziyech (29) har slitt med spilletid denne sesongen for Chelsea. Ivrig på å prøve seg et nytt sted skal den marokkanske spilleren ha ønsket seg bort fra London-klubben. Paris Saint-Germain var mest ivrige etter å hente ham.

  Nå hevder den franske avisen L'Equipe at PSG skal være «rasende» over at overgangen brøt sammen tirsdag. Klubben har besluttet å anke saken til den franske ligaorganisasjonen (LFP). Chelsea skal ifølge den franske avisen ha sendt inn feil dokumentasjon flere ganger.

  CBS-journalisten Ben Jacobs meldte natt til onsdag på Twitter at Chelsea ikke leverte papirene i tide. En avtale skal i prinsippet ha vært i boks og alle papirer var skrevet under, men Ziyech er fremdeles Chelsea-spiller etter den siste dagen i det internasjonale overgangsvinduet.

  Chelsea var travelt opptatt med å fullføre overgangen til Enzo Fernandes tirsdag kveld.

  PSG håper på å kunne bekrefte Ziyech-overgangen, men det ser ut til at marokkaneren må returnere til London onsdag.

  (©NTB)

  FA Cup Semi Final - Chelsea v Manchester City
  Foto: Adam Davy / Reuters

Siste nytt

 • Crouser satte verdensrekord

  Kulestøter Ryan Crouser viser tidlig form, og i natt slo han sin egen verdensrekord under et stevne i Los Angeles. 30-åringen, som tok gullet i forrige OL og VM, slo til med 23.56, 19 centimeter lenger enn den forrige verdensrekorden. Etterpå fortalte han til media at han ikke følte det var et perfekt støt.

  – Jeg tror 23.70 er veldig mulig, og jeg tror 24 meter er mulig for et menneske, sier Crouser til Citius Mag.

  Ryan Crouser
  Foto: AFP
 • Henrik Ingebrigtsen imponerte – slo egen bestetid

  Henrik Ingebrigtsen løp inn til personlig bestenotering på 5000 meter i belgiske Oordegem lørdag. Tiden ble 13.13,99.

  Hans tidligere personlige beste på distansen var 13:15,38.

  32-åringens prestasjon er imponerende etter en lang skadehistorikk over flere år. Ingebrigtsen løp også inn til solide 7.51,09 på 3000 meteren i Moelv forrige søndag.

  Narve Gilje Nordås imponerte også i belgiske Oordegem på 1500-meteren. 3.34,70 lød tiden. Det er like bak VM-kravet på 3.34,20.

  Pressekonferanse Bislett Games
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB
 • Aursnes og Benfica sikret seriegullet i Portugal

  Fredrik Aursnes og Benfica tok sitt 38. ligagull da de slo Santa Clara 3-0 lørdag. Tittelen var deres første siden 2019.

  Gonçalo Ramos og Rafa Silva sendte hjemmelaget i føringen før pause. I det 60. minutt fastsatte Alejandro Grimaldo sluttresultatet da han var sikker fra ellevemetersmerket.

  Fredrik Aursnes spilte hele kampen for Lisboa-laget. Nordmannen har notert seg for to mål og fem målgivende på 28 kamper denne sesongen og har vært en av de sentrale spillerne på veien mot seriegullet.

  Andreas Schjelderup satt også på benken for Benfica.

  Porto kunne ta igjen rødtrøyene hvis resultatene gikk deres vei lørdag. Men da Benfica vant sin kamp holdt det ikke med 3-0-seier over Vioria Guimarares og de blåkledde endte som nummer to.

  Braga har sikret seg tredjeplassen, mens Sporting endte som nummer fire.

  Pacos Ferreira og øylaget Santa Clara må belage seg på nedrykk. (NTB)

  Portugal Soccer Portuguese League
  Foto: Armando Franca / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste