Hopp til innhold

Chelsea FC

 • Enzo Maresca blir ny Chelsea-manager

  Enzo Maresca erstatter Mauricio Pochettino som manager i Chelsea. Maresca ledet Leicester til Premier League-opprykk sist sesong.

  44-årige Maresca kom til Leicester i fjor sommer og ledet klubben til tittelen på nivå to. Italieneren hadde to sesonger igjen av kontrakten, men nå har Chelsea kjøpt ham ut av den.

  – Å komme til Chelsea, en av de største klubbene i verden, er en drøm for enhver trener. Det er derfor jeg er så begeistret over å få denne muligheten, sier Maresca i en uttalelse.

  Pochettino og Chelsea ble enige om å avbryte samarbeidet kort tid etter sesongslutt. Klubbledelsen brukte ikke lang tid på å finne argentinerens erstatter.

  Maresca har tidligere også vært assistenttrener i Sevilla, West Ham og Manchester City.

  Chelsea leverte en svak høstsesong, men våknet etter jul. De endte til slutt på sjetteplass og sikret seg med det spill i conferenceligaen. Det skilte fem poeng opp til Aston Villa på den viktige fjerdeplassen som gir mesterliga-deltakelse. (NTB)

  Soccer Premier League Coaching Upheaval
  Foto: Jon Super / AP
 • Bekreftet: Pochettino ferdig i Chelsea

  Mauricio Pochettino er ferdig som Chelsea-manager etter et snaut år i jobben.

  Det bekrefter Chelsea på sine hjemmesider tirsdag kveld. Klubben skriver at de kom til avgjørelsen etter gjensidig enighet med Pochettino.

  Argentineren takker for at han fikk mulighet til å bli en del av klubbens historie.

  – Klubben er nå i en god posisjon for å fortsette å ta steg i Premier League og Europa i årene som kommer, sier Pochettino.

  52-åringen ble ansatt som Chelsea-manager i fjor sommer, og signerte da en kontrakt som varte ut juni 2025.

  Nå skal i stedet Chelsea få på plass en ny manager, og klubben skriver at de ikke vil komme med ytterliggere kommentarer før det har skjedd.

  Søndag ble Premier League-sesongen avsluttet, og der endte Chelsea på sjetteplass etter å ha vunnet de fem siste kampene. Pochettino ledet også klubben til finaletap i ligacupen og semifinale i FA-cupen.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Kin Cheung / AP
 • Overtidsseier sendte Chelsea til semifinale i FA-cupen

  Chelsea fikk tøff kamp av Leicester i kvartfinalen av FA-cupen i London søndag. To scoringer dypt inne i overtiden sørget likevel for avansement.

  Avgjørelsen falt to minutter ut i tilleggstiden da Carney Chukwuemeka spilte vegg med Cole Palmer før han bredsidet inn 3-2-scoringen.

  Like etterpå økte Noni Madueke ledelsen til 4-2 på vakkert vis.

  Før det hadde Chelsea gjort det unødvendig spennende for seg selv etter en god start.

  Litt over tolv minutter var spilt da Nicolas Jackson driblet seg inn i feltet og fant Marc Cucurella med et flatt innlegg. Backen var umarkert på bakerste stolpe og kunne enkelt plassere ballen i det åpne målet.

  Raheem Sterling bommet så på straffe, men gjorde opp for seg like etter da han serverte Cole Palmer foran mål i forkant av 2-0-målet.

  Chelsea styrte komfortabelt mot semifinale, men Axel Disasi skapte ny spenning etter sidebyttet da han leverte en kandidat til årets selvmål.

  Franskmannen var under press da han skulle spille en pasning til egen keeper. Pasningsforsøket var ikke i nærheten av å finne Robert Sánchez og fløy isteden i eget mål.

  Like etter timen spilt kom også utligningen. Stephy Mavididi driblet seg gjennom Chelsea-forsvaret og curlet ballen inn i det lengste hjørnet til 2-2.

  Leicesters Callum Doyle ble sendt av banen like etterpå, og Chelsea utnyttet fordelen med å finne veien til nettmaskene for tredje og fjerde gang i kampen. (NTB)

  Britain Soccer FA Cup
  Foto: Dave Shopland / AP
 • Ødegaard-erstatter sikret uavgjort mot Chelsea

  Arsenal kjempet seg til uavgjort etter at de lenge lå under med to mål mot Chelsea på Stamford Bridge. Kampen endte 2-2.

  Martin Ødegaard ble byttet ut i det 78. minutt, like etter at Declan Rice hadde redusert for Arsenal. Ødegaards erstatter Leandro Trossard sikret til slutt 2-2 og uavgjort.

  Chelsea gikk opp i ledelsen allerede etter 15 minutter. Etter en VAR-sjekk fikk hjemmelaget straffe på en hands-situasjon. Cole Palmer trillet den til venstre, mens Arsenal-keeperen gikk feil vei.

  Hjemmelaget økte så ledelsen til 2-0 like etter pause, da en lobb fra Mykhajlo Mudryk havnet bak i nettet.

  Inne i kampens siste 20 minutter skrudde Arsenal på et ekstra gir, først ved Rice som reduserte til 2-1. Og like etter scoringen ble Ødegaard byttet ut til fordel for Trossard. Han leverte med sitt første spark på ballen og sørget for 2-2 fem minutter før ordinær tid.

  Arsenal ligger nå på andreplass på tabellen før runden er ferdigspilt, med like mange poeng som Manchester City. Sistnevnte vant sin kamp mot Brighton lørdag ettermiddag, samtidig som Erling Braut Haaland avsluttet sin måltørke.

  Chelsea ligger på niendeplass.

  Premier League - Chelsea v Arsenal
  Foto: DAVID KLEIN / Reuters
 • Dårlig nytt for skadeplagede Chelsea – bekrefter Chilwell-skade

  Ben Chilwell pådro seg en hamstringskade i onsdagens cupkamp mot Brighton. Det er dårlig nytt for en allerede skadeplaget Chelsea-tropp.

  Backen spilte samtlige 90 minutter i onsdagens 1-0-seier. Etter kampen bekreftet Chelsea-manager Mauricio Pochettino likevel at engelskmannen pådro seg en skade i oppgjøret.

  – Vi må se nærmere på det i morgen (torsdag), men jeg tror det er en hamstringskade, sa Pochettino ifølge The Athletic.

  Skaden er alt annet enn positiv for et London-lag som har hatt en meget tøff inngang på sesongen.

  Marcus Bettinelli, Wesley Fofana, Benoît Badiashile, Trevoh Chalobah, Reece James og Carney Chukwuemeka er allerede ute med skade. I tillegg har storsigneringen Christopher Nkunku stadig til gode å komme på banen i en Premier League-kamp. (NTB)

  Britain Soccer League Cup
  Foto: Kin Cheung / AP
FILE PHOTO: Football - Chelsea v Crystal Palace - Barclays Premier League

Abramovitsj-sanksjoner får følger – hovedsponsor bryter avtale

Siste nytt

 • Oliver Solberg vant kvalifiseringen da Petter Solberg (49) gjorde rally-comeback

  Petter Solberg stiller denne helgen i samme rallyløp som sin sønn Oliver Solberg, som vant kvalifiseringen.

  – Tida er bra, plasseringa er ikke helt topp. Det er ikke derfor vi er her, det er for å skape rallystemningen, sier Petter Solberg til NRK.

  Han ligger på en 17. plass av 22 biler etter den innledende runden.

  Løpet går i svenske Karlstad og er en del av EM-rundene. Konkurransen fortsetter fredag.

  Det er fem år siden Petter Solberg deltok i en rally-konkurranse.

  – Jeg er litt nervøs, jeg må innrømme det. Det går så fort. Det er helt sjukt. Den selvtilliten for det må du ha litt mer i kilometer, sier 49-åringen.

  – Jeg trodde aldri at han skulle stille opp her. At han tørr det synest jeg er helt sjukt og imponerende, kommer det fra en stolt Oliver Solberg.

  I 2017 fikk han påvist sykdommen sarkoidose som påvirket Solbergs lunger, syn og energi. Derfor så rallyprofilen seg i 2019 nødt til å legge opp.

  – Jeg hadde ikke noe valg, jeg skulle ikke kjørt det siste året mitt, sier Solberg om valget han tok den gangen med å legge opp og legger til:

  – Det var ordentlig hardt. Litt psykisk også, selv om jeg ikke vil innrømme sånne ting. Det er egt langt unna min virkelighet for å si det sånn.

  Petter Solberg, 49, rally-comeback, karlstad.
  Foto: NRK
 • Eide og Vold rett til A-finale i EM

  Gunnar Eide og Amund Vold skal padle A-finale på K2 1000 meter etter heatseier i forsøket på padle-EMs åpningsdag.

  Den norske duoen skal også padle semifinale på K2 500 meter. I tillegg skal Eide padle semifinale på K1 500 meter.

  En rekke andre norske båter sikret også semifinaleplasser i ungarske Szeged. Det betyr i alt sju norske padlere i aksjon på fredagens øvelser. Foruten Eide og Vold gjelder det følgende navn:

  * Harald Ivarsen i semifinale på K1 200 meter

  * Ivarsen og Lucas Røsten i semifinale på K2 200 meter

  * Kristine Amundsen i semifinale på K1 500 meter

  * Maria Virik og Hedda Øritsland i semifinale på K2 500 meter.

  (NTB)

 • Bayern henter japansk midtstopper

  Bayern München har forsterket stallen med den japanske midtstopperen Hiroki Ito (25). Han kommer fra bundesligarival Stuttgart.

  Ito ble klar for Bayern torsdag ettermiddag og har undertegnet en femårskontrakt med sin nye klubb.

  – Det er en stor ære for meg å kunne spille for en av verdens største klubber. Jeg ønsker å bidra til at FC Bayern vinner mange titler, sier Ito. (NTB)

  Vincent Kompany

Sendeplan

Kl. Program Kanal