Enzo Maresca erstatter Mauricio Pochettino som manager i Chelsea. Maresca ledet Leicester til Premier League-opprykk sist sesong.

44-årige Maresca kom til Leicester i fjor sommer og ledet klubben til tittelen på nivå to. Italieneren hadde to sesonger igjen av kontrakten, men nå har Chelsea kjøpt ham ut av den.

– Å komme til Chelsea, en av de største klubbene i verden, er en drøm for enhver trener. Det er derfor jeg er så begeistret over å få denne muligheten, sier Maresca i en uttalelse.

Pochettino og Chelsea ble enige om å avbryte samarbeidet kort tid etter sesongslutt. Klubbledelsen brukte ikke lang tid på å finne argentinerens erstatter.

Maresca har tidligere også vært assistenttrener i Sevilla, West Ham og Manchester City.

Chelsea leverte en svak høstsesong, men våknet etter jul. De endte til slutt på sjetteplass og sikret seg med det spill i conferenceligaen. Det skilte fem poeng opp til Aston Villa på den viktige fjerdeplassen som gir mesterliga-deltakelse. (NTB)

Soccer Premier League Coaching Upheaval
  • Bekreftet: Pochettino ferdig i Chelsea

Mauricio Pochettino er ferdig som Chelsea-manager etter et snaut år i jobben.

Det bekrefter Chelsea på sine hjemmesider tirsdag kveld. Klubben skriver at de kom til avgjørelsen etter gjensidig enighet med Pochettino.

Argentineren takker for at han fikk mulighet til å bli en del av klubbens historie.

– Klubben er nå i en god posisjon for å fortsette å ta steg i Premier League og Europa i årene som kommer, sier Pochettino.

52-åringen ble ansatt som Chelsea-manager i fjor sommer, og signerte da en kontrakt som varte ut juni 2025.

Nå skal i stedet Chelsea få på plass en ny manager, og klubben skriver at de ikke vil komme med ytterliggere kommentarer før det har skjedd.

Søndag ble Premier League-sesongen avsluttet, og der endte Chelsea på sjetteplass etter å ha vunnet de fem siste kampene. Pochettino ledet også klubben til finaletap i ligacupen og semifinale i FA-cupen.

• Overtidsseier sendte Chelsea til semifinale i FA-cupen

Chelsea fikk tøff kamp av Leicester i kvartfinalen av FA-cupen i London søndag. To scoringer dypt inne i overtiden sørget likevel for avansement.

Avgjørelsen falt to minutter ut i tilleggstiden da Carney Chukwuemeka spilte vegg med Cole Palmer før han bredsidet inn 3-2-scoringen.

Like etterpå økte Noni Madueke ledelsen til 4-2 på vakkert vis.

Før det hadde Chelsea gjort det unødvendig spennende for seg selv etter en god start.

Litt over tolv minutter var spilt da Nicolas Jackson driblet seg inn i feltet og fant Marc Cucurella med et flatt innlegg. Backen var umarkert på bakerste stolpe og kunne enkelt plassere ballen i det åpne målet.

Raheem Sterling bommet så på straffe, men gjorde opp for seg like etter da han serverte Cole Palmer foran mål i forkant av 2-0-målet.

Chelsea styrte komfortabelt mot semifinale, men Axel Disasi skapte ny spenning etter sidebyttet da han leverte en kandidat til årets selvmål.

Franskmannen var under press da han skulle spille en pasning til egen keeper. Pasningsforsøket var ikke i nærheten av å finne Robert Sánchez og fløy isteden i eget mål.

Like etter timen spilt kom også utligningen. Stephy Mavididi driblet seg gjennom Chelsea-forsvaret og curlet ballen inn i det lengste hjørnet til 2-2.

Leicesters Callum Doyle ble sendt av banen like etterpå, og Chelsea utnyttet fordelen med å finne veien til nettmaskene for tredje og fjerde gang i kampen. (NTB)

Britain Soccer FA Cup
  • Ødegaard-erstatter sikret uavgjort mot Chelsea

Arsenal kjempet seg til uavgjort etter at de lenge lå under med to mål mot Chelsea på Stamford Bridge. Kampen endte 2-2.

Martin Ødegaard ble byttet ut i det 78. minutt, like etter at Declan Rice hadde redusert for Arsenal. Ødegaards erstatter Leandro Trossard sikret til slutt 2-2 og uavgjort.

Chelsea gikk opp i ledelsen allerede etter 15 minutter. Etter en VAR-sjekk fikk hjemmelaget straffe på en hands-situasjon. Cole Palmer trillet den til venstre, mens Arsenal-keeperen gikk feil vei.

Hjemmelaget økte så ledelsen til 2-0 like etter pause, da en lobb fra Mykhajlo Mudryk havnet bak i nettet.

Inne i kampens siste 20 minutter skrudde Arsenal på et ekstra gir, først ved Rice som reduserte til 2-1. Og like etter scoringen ble Ødegaard byttet ut til fordel for Trossard. Han leverte med sitt første spark på ballen og sørget for 2-2 fem minutter før ordinær tid.

Arsenal ligger nå på andreplass på tabellen før runden er ferdigspilt, med like mange poeng som Manchester City. Sistnevnte vant sin kamp mot Brighton lørdag ettermiddag, samtidig som Erling Braut Haaland avsluttet sin måltørke.

Chelsea ligger på niendeplass.

Premier League - Chelsea v Arsenal
  • Dårlig nytt for skadeplagede Chelsea – bekrefter Chilwell-skade

Ben Chilwell pådro seg en hamstringskade i onsdagens cupkamp mot Brighton. Det er dårlig nytt for en allerede skadeplaget Chelsea-tropp.

Backen spilte samtlige 90 minutter i onsdagens 1-0-seier. Etter kampen bekreftet Chelsea-manager Mauricio Pochettino likevel at engelskmannen pådro seg en skade i oppgjøret.

– Vi må se nærmere på det i morgen (torsdag), men jeg tror det er en hamstringskade, sa Pochettino ifølge The Athletic.

Skaden er alt annet enn positiv for et London-lag som har hatt en meget tøff inngang på sesongen.

Marcus Bettinelli, Wesley Fofana, Benoît Badiashile, Trevoh Chalobah, Reece James og Carney Chukwuemeka er allerede ute med skade. I tillegg har storsigneringen Christopher Nkunku stadig til gode å komme på banen i en Premier League-kamp. (NTB)

Britain Soccer League Cup
FILE PHOTO: Football - Chelsea v Crystal Palace - Barclays Premier League

Abramovitsj-sanksjoner får følger – hovedsponsor bryter avtale

• Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

Årsaken var at båten var for full.

Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)