Hopp til innhold

Chelsea FC

 • Chelsea-topp trapper ned etter 18 år

  Roman Abramovitsjs høyre hånd i Chelsea, Bruce Buck, går av som styreleder 30. juni etter 18 år i jobben og blir rådgiver for London-klubben.

  Det opplyser klubben selv på sitt nettsted mandag. Den 76 år gamle amerikaneren var styreleder i så å si hele perioden da Abramovitsj eide Chelsea, fra 2003 til 2022.

  – Under Bucks ledelse befestet Chelsea sin posisjon som en av verdens beste fotballklubber og en globalt anerkjent merkevare. Vi takker Bruce for hans tjeneste og engasjement for klubben, sier Todd Boehly, Chelseas nye eier.

  Under 76-åringens ledelse vant klubbens herrelag 18 trofeer på 18 år, som er flere enn noen annen engelsk klubb i samme periode. Chelseas kvinnelag har samtidig hentet 12 store trofeer.

  – Jeg er stolt over å ha hjulpet Chelsea med å oppnå stor suksess på banen og ha en positiv innvirkning i samfunnet. Nå er det riktige tidspunktet for å trappe ned og la nytt eierskap bygge på det sterke grunnlaget vi har på plass, sier Buck. (NTB)

  Bruce Buck tidligere styreleder i Chelsea
  Foto: JUSTIN TALLIS / AFP
 • Christensen ferdig i Chelsea

  Den danske landslagsspilleren Andreas Christensen har spilt sin siste kamp for Chelsea. Flere andre spillere ble også takket av fredag. Kontrakten hans løper ut denne sommeren. Han har vært i Chelsea siden 2012 og endte med 161 kamper for klubben.

  Andreas Christensen
  Foto: LISELOTTE SABROE / AFP
 • Rüdiger til Real Madrid

  Midtstoppar Antonio Rüdiger går frå Chelsea til Real Madrid. Tyskaren har signert ein fireårskontrakt.

  Den spanske storklubben opplyser om den nye spelaren sin på eiga nettside. Kontrakten med Chelsea går ut i sommar.

  29 år gamle Rüdiger blir omtalt av den ferske klubben sin som ein av dei beste midtstopparane i verda.

  Rüdiger vann mellom anna Meisterligaen med Chelsea i tillegg til Europaligaen og FA-cupen.

  FA Cup Quarter Final - Middlesbrough v Chelsea
  Foto: LEE SMITH / Reuters
 • PL-styret godkjenner Chelsea-sal

  Styret i Premier League godkjende i kveld planene om sal av Chelsea frå Roman Abramovitsj til eit amerikansk konsortium, leia av Todd Boehly.

  Klubben blei lagt ut for sal som følgje av britiske sanksjonar mot russiske oligarkar. Eit vilkår er at Abramovitsj sjølv ikkje skal tene noko på salet.

  Fleire medium har meldt at avtalen skal vere verd nærmare 50 milliardar kroner. Avtalen mellom partane blei inngått 7. mai.

  Men salet er framleis avhengig av godkjenning frå styremaktene..

  Før eit sal er gjennomført, har ikkje Chelsea lov til å tene pengar. Klubben er driven på ein spesiell lisens, som går ut 31. mai.

  Chelsea
  Foto: Frank Augstein / AP
 • Chelsea-sal kan bli godkjent tysdag

  Dei siste og avgjerande godkjenningane rundt salet av den engelske fotballklubben Chelsea kan kome på plass allereie tysdag, ifølge fleire britiske medium.

  Både Daily Mail og BBC melder måndag kveld at den britiske regjeringa kan godkjenne oppkjøpet i løpet av 24 timar.

  Det blir sagt vidare at portugisiske styresmakter også har måtta godkjenne handelen, all den tid Chelsea-eigar Roman Abramovitsj også har portugisisk pass. Det skal ha bidratt til at prosessen har trekt ut i tid.

  Det er eit konsortium leidd av amerikanske Todd Boehly som blir London-klubbens nye eigarar. Avtalen som er inngått skal vere verdt 4 milliardar pund – tett oppunder 50 milliardar kroner – har The Telegraph og andre medium tidlegare meldt.

  Chelsea
  Foto: Frank Augstein / AP

Siste nytt

 • Duplantis tok verdensrekord på hjemmebane

  Armand Duplantis leverte varene så til de grader på hjemmebane i Stockholm. Svensk-amerikaneren leverte et stavhopp på 6,16 meter, og tok dermed verdensrekord i stavhopp.

  Det er svensken som hadde den forrige verdensrekorden, med 6,15.

  Duplantis har også rekorden innendørs på 6,20. Den satte han under VM i Beograd.

  Han konkurrerte med blant annet to nordmenn. Pål Haugen Lillefosse havnet på fjerdeplass, mens Sondre Guttormsen endte på syvendeplass, og havnet sist i konkurransen.

  Førstnevnte roser Duplantis.

  – Det er helt vilt når han gjør det så lett som det der, sier Lillefosse til NRK

  Diamond League - Stockholm
 • Brann ydmyket FFK i cupen

  Niklas Castro og Felix Horn Myhre gjorde veien til 4. runde i cupen komfortabel for Brann med hver sin måldobbel da Fredrikstad ble banket 6-0.

  Med 2-0-ledelse med seg inn til pause fortsatte Brann å styre på eget gress også etter hvilen. Midtbanemann Felix Horn Myhre scoret sine to første mål i Brann-trøya. To minutter ut i omgangen banket han inn 3-0 fra omkring ti meter. Drøyt ti minutter senere satte han inn 4-0 etter flott Brann-spill.

  Ydmykelsen ble total for FFK da Aune Heggebø og Niklas Jensen Wassberg scoret hvert sitt mål i sluttminuttene.

  Castro sørget for 2-0-ledelse til halv tid. Først på straffespark, og deretter var han kald da han gjorde utgangspunktet til Fredrikstad enda vanskeligere tre minutter før pause. (NTB)

   NM-kampen i fotball mellom Brann og Fredrikstad
  Foto: Marit Hommedal / NTB
 • Nordås slet seg til åttendeplass

  Narve Gilje Nordås fikk det tøft tidlig på 3000 meteren i Diamond League-stevnet i Stockholm, og endte til slutt på en åttendeplass med tiden 7:44.28. Det er et knapt sekund bak hans beste tid denne sesongen.

  – Det er akkurat som det mangler et eller annet, den siste brikken av puslespillet vi må få på plass. Hvordan vi skal få til det, vet jeg ikke. Men vi får jobbe med det. Det er kjipt, sier Nordås.

  Dominic Lobalu vant etter en tett spurt med Jacob Kiplimo. Cornelius Kemboi ble numemr tre. Lobalu vant på tiden 7:29.48, et tempo Nordås håper å henge med på når mesterskapene står for tur.

  – Vi får bare se og håpe man klarer å komme i bedre form enn det her. Det kan fort gå i denne farten i mesterskapet, så da må man kunne henge med.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste