Hopp til innhold

Lagerbäck støtter Ødegaard etter Hegerberg-kritikken: – Min respekt for Ødegaard bare vokser

Lars Lagerbäck forteller at Martin Ødegaard viste ham Instagram-innlegget hvor han kritiserer Ada Hegerberg før det ble publisert. Landslagssjefen gir Ødegaard sin fulle støtte.

Fotball herrer, A-landslaget pressetreff

LESTE INNLEGGET FØR DET BLE PUBLISERT: Martin Ødegaard spurte Lars Lagerbäck om råd før han publiserte Instagram-innlegget hvor han kritiserer Ada Hegerberg.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

– Jeg må få si at Martin bare vokser i mine øyne. Det er fantastisk at en så ung gutt har den personligheten han har, og at han er så moden. Jeg sa til han at jeg synes det er kjempebra skrevet og hvis du føler at du vil stå for det, så synes jeg definitivt du skal sende det ut, så jeg ga ham 100 prosent støtte, sier Lagerbäck.

Onsdag kveld gikk Ødegaard til angrep på Ada Hegerberg etter at hun tok et kraftig oppgjør med Norges Fotballforbund i et intervju med Josimar og Morgenbladet.

Stjernespissen fortalte også at hun har vært «knekt psykisk» og hatt mareritt etter å ha vært på samlinger.

Fotball herrer, A-landslaget trener på Lillestrøm treningsfelt

FIKK STØTTE: Martin Ødegaard fikk støtte av Lars Lagerbäck før han publiserte Instagram-innlegget hvor han kritiserer Ada Hegerberg.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Ødegaard kritiserte timingen av kritikken, som altså kom noen dager før Norge VM-åpner i Frankrike.

– Dårlig måte

Lagerbäck synes det er positivt at Ødegaard reagerer og engasjerer seg i en sak.

– Jeg synes han har vokst de siste årene, og han står med føttene på jorden. Respekten for ham vokser bare mer og mer, sier Lagerbäck.

– Hegerberg setter vel først og fremst ord på en forskjellsbehandling av kvinnelandslaget over flere år. Er det ikke bra at denne historien kommer ut, uavhengig av timing? spør NRK.

– Jeg kan ikke alt om saken, men når man sier at man ikke får muligheten til å utvikle seg og sier at hele støtteapparatet og ledergruppen er inkompetent, finnes det bare to veier å gå. Hvis det hadde vært i min tropp, måtte vi satt oss ned og løst det. Enten skilles man med respekt, eller så løser man problematikken. Å fortsette som det her gjennom media, er en dårlig måte, svarer Lagerbäck.

På spørsmål om han ser noen problematiske sider ved Ødegaard-kritikken, svarer landslagssjefen til NRK:

– Jeg vet ikke. Reagerer man på noe, så skal man jo reagere der og da. Man kan prate om timing, men det Martin pratet med meg om var formuleringen, men fremfor alt om jeg hadde noe imot det fordi jeg trodde det ville forstyrre vår oppladning, og det tror jeg ikke at det gjør «et dugg», men det får Håvard svare på, som kjenner spillerne bedre enn jeg. Det var helt OK for meg.

– Martin begynner å bli mann

Landslagskollega Håvard Nordtveit valgte å dele Ødegaards innlegg på sin egen Instagram-profil.

– Martin begynner å bli mann. Jeg støtter alt det han skrev der, så det første jeg tenkte er at jeg er med på den støtten når jentene jobber hardt inn mot et sluttspill. Nå skal fokuset være et helt annet sted, så får vi håpe at de har rette tanker der nede, sier Nordtveit.

– Er dette noe dere i spillergruppen har tenkt på lenge?

– Nei. Det Ada har fått til, det har jeg all respekt for. Det kommer jeg aldri til å oppnå i herrefotball, men vi spiller et lagspill og det er laget som kommer først, uansett hvor god en spiller er. Har en problemer så klarer en å takle det innad, så om det hadde skjedd i herrefotballen, hadde det blitt tolket på akkurat samme måte, sier Nordtveit.

Samlet tropp

På spørsmål fra VG om hele landslagstroppen støtter Ødegaards innlegg, svarer Nordtveit følgende:

– Vi er i denne sporten fordi vi liker å vinne som et lag, og jeg skal si med hånden på hjertet at jeg er nokså sikker på at de fleste i troppen står bak Martin i denne saken.

Nordtveit forteller at i timene som har gått siden Ødegaards innlegg, har fotballherrene mottatt støtteerklæringer fra landslagskollegaene som er i Frankrike og forbereder seg til VM.

– Jeg tror det var viktig det Martin gjorde, og det var derfor jeg kunne poste det han gjorde.

Gikk ut på Instagram

Hegerberg har har tatt et kraftig oppgjør med Norges Fotballforbund i et grundig intervju med Josimar og Morgenbladet, som ble kjent onsdag.

Det fikk Ødegaard til å reagere. Noen timer etter flere presseoppslag om Hegerbergs kritikk, gikk Ødegaard til angrep på Hegerberg og timingen av kritikken.

Torsdag bekrefter landslagets pressesjef Svein Graff at han visste om Instagram-innlegget før Ødegaard publiserte sin kritikk av Hegerberg, men han avviser at NFF hadde noen regi bak kritikken.

Ødegaard ville ikke utdype kritikken etter torsdagens landslagstrening på Lillestrøm, hvor pressen fikk beskjed om å holde seg bak gjerdene.

Ødegaard

REAGERER: Dette innlegget publiserte Ødegaard på Instagram onsdag kveld.

Siste nytt

  • City herjet mot Brigthon - Foden hylles etter måldobbel

    Phil Foden storspilte og stjal showet da Manchester City vant 4-0 borte mot Brighton i Premier League.

    Etter storseieren uten Erling Braut Haaland skiller det bare ett poeng opp til serieleder Arsenal, som har én kamp mer spilt. Søndag gjester Pep Guardiolas menn Nottingham Forest.

    Oscar Bobb ble sittende på benken hele kampen.

    City fikk en fantastisk start på kampen da Kevin De Bruyne stanget et innlegg fra Kyle Walker rett i krysset etter bare 17 minutter.

    Ni minutter senere doblet Phil Foden gjestenes ledelse da han slo et frispark via muren og i mål.

    Briten var imidlertid ikke ferdig der. Med ti minutter igjen av omgangen satte han inn sitt andre etter at Brighton rotet det til i forsvar. Bernardo Silva snappet opp ballen og spilte den til City-juvelen, som banket inn 3-0-målet.

    Det var Fodens 50. Premier League-scoring, som fikk en legende til å logge seg på:

    – Er Phil Foden årets spiller? spurte tidenes toppscorer i Premier League, Alan Shearer, på X.

    Etter hvilen fortsatt City målfesten da Julian Alvarez banket inn returen på et skudd fra Walker.

    – Dette er ordentlig stygt for Brighton, men for et signal til resten av verden og Premier League, utbrøt Viaplay-kommentator Eivind Bisgaard Sundet.

    I forkant av målet ropte også vertene på straffe etter at Pascal Gross gikk i bakken i en duell med Rodri. Dommeren vinket imidlertid spillet videre.

    – Jo, dommer. Og jo, VAR. Det er klar og tydelig straffe til Brighton, skrev Viaplay-ekspert Lars Tjærnås på X.

    Det ble også det nærmeste Brighton kom et mål, og de må dermed se seg fornøyd med 11.-plass på tabellen.

    (NTB)

    Bpk8eLb85F0
    Foto: AP
  • Botheim matchvinner etter at «Tokki» mistet hodet

    Tokmac «Tokki» Nguen mistet de siste sju minuttene av storkampen mellom Djurgården og Malmö etter at han fikk rødt kort. Så ble Erik Botheim helten på overtid.

    – Det var en kjempetøff kamp med høy temperatur. Vi visste at det var marginer som ville avgjøre det, sa Botheim til Discovery og fortsatte:

    – Det er dritdeilig. Overtidsscoring borte mot Djurgården, får man noe deiligere enn det?

    Kampen tok fyr i sluttminuttene med en nordmann på hvert sitt lag i hovedrollene.

    I 82. spilleminutt på stillingen 0-0 var Nguen på vei gjennom, men ble stoppet av Malmö-forsvarer Derek Cornelius.

    Cornelius jublet hemningsløst over Nguen, som svarte med å løpe ned canadieren og fikk raskt det røde kortet.

    – Jeg spurte linjedommeren hvorfor jeg fikk rødt, og da sa han at jeg slo. Det er helt feil, sier Nguen ifølge TT og forklarer:

    – Det første instinktet var å jage ballen, men så sto han der. Han provoserte meg, og jeg gikk med på det.

    Det skulle vise seg å bli skjebnesvangert for vertene, for tre minutter på overtid stanget Botheim inn matchvinnerscoringen for Malmö. (NTB)

    Fotboll, Allsvenskan, Djurgården - Malmö FF
    Foto: BILDBYRÅN
  • Arne Slot: – Jeg vil til Liverpool

    Feyenoord-trener Arne Slot legger ikke skjul på ønske om å bli Jürgen Klopps etterfølger som Liverpool-manager.

    – Det er ingen hemmelighet at jeg vil til Liverpool, iser Slot til ESPN like før Feyenoords kamp mot Go Ahead Eagles torsdag kveld.

    – Feyenoord og Liverpool er i forhandlingssamtaler. Jeg venter på hva som kommer ut av det. Jeg er selvskikker, og venter på at klubbene skal komme til enighet, fortsetter Slot.

    Nederlenderen har de siste dagene blitt sterkt koblet til Liverpool-jobben når Klopp forsvinner etter sesongen.

    Den nederlandkse storavisen De Telegraaf har skrevet at Feyenoord kan kreve opptil 15 millioner euro for Slot, som har en kontrakt med klubben som går ut sommeren 2026.

    Liverpool-kaptein Virgil van Dijk har snakket varmt om landsmannen som en potensiel manager.

    – Jeg synes han spiller på en måte og med en sånn filosofi at han kunne vært Liverpool-manager. Vi får se. Neste år kan vi fokusere på det, sa van Dijk til nederlandske Viaplay onsdag.

    Arne Slot
    Foto: Russell Cheyne / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal