Hopp til innhold

Kristoffersen fikk avslag i tingretten

Henrik Kristoffersen (22) får ikke kjøre med Red Bull på hjelmen, enn så lenge. Det skjer etter at begjæringen om midlertidig forføyning ikke tas til følge.

Henrik Krisoffersen

SØKSMÅL: Henrik Kristoffersen har saksøkt Norges Skiforbund fordi han ikke får lov til å ha Red Bull på hjelmen.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Oslo tingrett har bestemt at begjæringen om midlertidig forføyning ikke tas til følge. Det opplyser tingretten i en pressemelding torsdag.

Det betyr at Kristoffersen ikke får inngå en hjelmavtale med energidrikkeprodusenten Red Bull, inntil det foreligger en rettskraftig dom.

– Vi er fornøyd med at Oslo tingrett har gitt oss medhold i vårt rettslige syn på saken, sier generalsekretær i Skiforbundet, Stein Opsal i en pressemelding.

– Henrik har anledning til å inngå en personlig avtale med Red Bull, slik han har hatt tidligere, selv om det ikke gis anledning til profilering på hjelm og hodeplagg, sier Opsal.

Ingen forskjellsbehandling

Retten har tilbakevist alle anførslene til Kristoffersen. Det er ingen forskjellsbehandling i denne saken, konkluderer retten.

En av punktene gikk på forskjellsbehandling, blant annet fordi Aksel Lund Svindal får kjøre med Red Bull-logo, mens Kristoffersen nektes samme avtale. Retten konkluderer med at det ikke er forskjellsbehandling.

– Retten slår fast at regelverket eller prinsippet har vært det samme for ale utøverne til enhver tid. Det er ingen usaklighet at Kristoffersen får nei, fordi alle utøverne får nei. et er ikke usaklig at Aksel fikk ja i 2010; da hadde alle muligheten til å inngå en slik avtale, sier Skiforbundets advokat Per Andreas Bjørgan til NRK.

Krevde avgjørelse

Bakgrunnen for saken er at Henrik Kristoffersen stevnet Norges Skiforbund fordi han ikke får lov til inngå en avtale med sponsorgiganten.

22-åringen ønsker å kjøre med logoen til sponsoren på hjelmen, slik Aksel Lund Svindal har gjort i flere år. I dag er det hovedsponsor Telenor som har plassen på hjelmen.

I slutten av november var det muntlige forhandlinger i Oslo tingrett. Kristoffersen krever en midlertidig avgjørelse på om han kan profilere sponsoren Red Bull på hjelmen til saken blir endelig avgjort i en hovedbehandling.

Det er foreløpig ikke satt noen dato før saken kommer opp i sin fulle bredde i rettssystemet.

– Grunnleggende uenige

– Vi forholder oss til at vi nå har mottatt søksmålet fra Kristoffersen og må bare slå fast at vi er grunnleggende uenige om hvem som eier markedsrettighetene, sa generalsekretær i Norges Skiforbund, Stein Opsal da stevningen ble kjent.

I sommer ble det også kjent at Kristoffersen hadde drøyd uvanlig lenge med å skrive under ny kontrakt med forbundet. Dette bunnet i ønsket om å få på plass en ny og bedre avtale med Red Bull.

Siste nytt

  • Store endringer på kombinertlandslaget: Fra 13 til seks utøvere

    I vinter var det ni menn og fire kvinner på kombinertlandslaget. Til neste sesong slås de to lagene sammen til ett, samtidig som det kuttes drastisk.

    – Vi ønsker å spisse satsingen enda mer mot et VM på hjemmebane neste år og optimalisere satsingen mot de aller, aller beste, sier sportssjef Ivar Stuan til NRK.

    De seks utøverne som blir en del av Elite A-landslaget er: Jørgen Graabak, Ida Marie Hagen, Gyda Westvold Hansen, Mari Leinan Lund, Jens Lurås Oftebro og Jarl Magnus Riiber.

    Samtidig har ledelsen opprettet et B-landslag. Der er det én kvinne og syv menn. Blant dem flere som har medaljer og gull fra VM og OL.

    B-laget består av: Marte Leinan Lund, Espen Andersen, Espen Bjørnstad, Kasper Moen Flatla, Einar Lurås Oftebro, Aleksander Skoglund, Andreas Skoglund og Simen Tiller.

    – Vi legger også til rette for de nest beste, men de vil trene mye mer lokalt med sine regionale team, sier sportssjef Stuan om utøverne på Elite B-laget.

    Ifølge Stuan handler kuttet i antall på A-laget først og fremst om optimalisering, men også noe økonomi.

    Neste år er det VM på hjemmebane i Trondheim.

    Kombinert
    Foto: NTB
  • VG: VM endte med millionunderskudd for Norges Håndballforbund

    Den norske delen av VM i håndball gikk over én million kroner i underskudd. Medarrangørene Danmark og Sverige fikk bedre økonomiske resultater.

    Norges håndballpresident Kåre Geir Lio opplyser om underskuddet til VG. Håndballmesterskapet for kvinner ble avholdt i november og desember 2023.

    Ifølge Lio fikk Danmark et overskudd på seks millioner kroner, mens svenskene gikk omtrent i null. Det økonomiske tapet skal likevel ikke være en sperre for mesterskap i Norge i framtiden.

    – Vi må være modige og tørre, sier Lio til avisen.

    Norge arrangerte totalt 23 VM-kamper i gruppespillet, hovedrunden og kvartfinaler. Det var totalt 36.870 tilskuere på kampene til de norske håndballjentene. Mesterskapet endte med VM-sølv for Norge.

    Neste år er Norge vertskap sammen med Danmark og Kroatia når håndball-VM for menn arrangeres. (NTB)

    cLJZ5U40J_M
    Foto: NTB
  • Eliteserieklubbene smadret salgsrekorden i 2023

    Norsk Toppfotballs (NTF) mål om at landets fotballklubber samlet skal selge spillere for mer enn én milliard kroner årlig innen 2028 er nesten nådd allerede.

    Det viser en fersk rapport fra Europatoppen.

    I 2023 solgte norske klubber spillere for hele 959 millioner kroner. Det var en markant økning fra 355 millioner i 2022.

    – Det er fantastiske tall, og det viser at spillere i norske klubber er attraktive på det internasjonale markedet. Samtidig er det en risiko for at ligaen blir svekket dersom man ikke klarer å fylle på med egenutviklede spillere eller bommer på spillerkjøp, sier NTFs sportssjef Erik Hoftun.

    I fjor solgte Molde alene spillere for nær en kvart milliard kroner, mens også Bodø/Glimt (149 millioner) og Rosenborg (105 millioner) passerte et tresifret antall millioner. (NTB)

    Sivert Mannsverk
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal