Hopp til innhold

Klæbo tar selvkritikk etter støy – varsler prat med kritiske lagkompiser

Johannes Høsflot Klæbo (27) skal forklare sin side av konflikten med Norges Skiforbund når han møter tidligere lagkamerater i Ruka. Nå avslører langrennsesset mulig landslagsretur allerede neste år.

Johannes Høsflot Klæbo

ÅPNER OPP: Johannes Høsflot Klæbo utelukker ikke landslaget neste år.

Foto: Aleksandr Nedbaev / NRK

– Åpenbart får man med seg noe av støyen. Det er jo umulig å ikke få med seg, sier Johannes Høsflot Klæbo om bråket som har oppstått etter at han takket nei til langrennslandslaget i april.

NRK møter langrennsesset på Skeikampen hvor han har ladet opp til verdenscupåpninga i Ruka med en intervalløkt.

Den første på lang tid etter at han måtte avbryte høydeoppholdet i Livigno på grunn av covid.

Men syv dager på sofaen har hjulpet. Nå er han klar for sesongstart. Han er også klar for å legge den langvarige konflikten med Skiforbundet bak seg.

For først og fremst gleder han seg til å gå skirenn.

Johannes Høsflot Klæbo på Skeikampen

FOKUSERT: Johannes under en intervalltrening på Skeikampen.

Foto: Aleksandr Nedbaev / NRK

Varsler prat med Golberg

Klæbo valgte å takke nei til langrennslandslaget i vår. Etter det har reaksjonene haglet fra flere hold. For ifølge Skiforbundets fellesregler skal utøvere som takker nei til landslag ikke få lov til gå verdenscup den kommende vinteren, med mindre det foreligger særlige omstendigheter.

Langrennskomiteen ga Klæbo unntak fordi de mente at langrennsesset, som ønsket å kjøre eget høydeopplegg, var en særlig omstendighet.

Etter lange og mange forhandlinger gjennom sommer og høst ble Skiforbundet og Klæbo til slutt enige om en standard representasjonsavtale.

Klæbo og Golberg

VARSLER PRAT: Johannes Høsflot Klæbo (til venstre) varsler en prat med Pål Golberg gjennom vinteren. Her fra VM i Planica tidligere i år.

Foto: Terje Pedersen / NTB

I et NRK-intervju nylig var Pål Golberg kritisk til at Skiforbundet ga Klæbo unntak. Simen Hegstad Krüger uttrykte i samme artikkel at han var «enig i mye av det Golberg sier».

Onsdag er Golberg og Klæbo gjenforent og klare for verdenscuprenn i Ruka. Både i Finland og resten av sesongen kommer Golberg til å bruke tid på å overtale Klæbo tilbake på landslaget.

– Jeg respekterer at han endte opp med noe annet, men jeg kommer til å prøve gjennom vinteren og håper han ser verdien i det miljøet vi representerer, sa Golberg.

Klæbo åpner opp for at han ønsker det samme.

Johannes Høsflot Klæbo på Skeikampen

KLAR FOR VERDENSCUP: Johannes Høsflot Klæbo gleder seg til å få startnummeret på brystet.

Foto: Aleksandr Nedbaev / NRK

– Jeg er ikke fremmed for å være tilbake på landslaget neste år. Jeg skal nok snakke med Pål gjennom vinteren. Vi skal nok få pratet mye, og han skal få høre min side av saken. Det tror jeg er bra for alle parter, sier Klæbo.

– Så du kommer til å jobbe mot å komme deg inn på landslaget neste år?

– Jeg har vært tydelig på at det er der jeg ønsker å være, og så får vi se hva tiden viser. Nå har jeg valgt å stå utenfor sånn ting er nå, og nå skal vi ha en vinter med det, så får vi se hvordan det går. Vi får ta en vurdering til våren og legge en ny plan.

Les også Golberg ut mot leiinga: Meiner Klæbo og Skistad burde vore på landslaget

Pål Golberg og Stavås Skistad

Tar selvkritikk

Kristine Stavås Skistad valgte også å stå utenfor landslag i våres. Astrid Øyre Slind valgte på bli på Team Aker Dæhli. Klæbo mener at selv om flere velger å stå utenfor landslaget vil ikke det true landslagsmodellen.

– Det har vært sånne type situasjoner så lenge jeg kan huske, så jeg føler ikke at det der er noe spesielt. Vi må nok alle være med å bidra for at dette skal bli best mulig.

– Og med det mener du?

– Der må vi alle være på ball, inkludert meg, Skiforbund og faderen og hele gjengen. Det er vel ikke rakettforskning det her.

Haakon Klæbo og Johannes Høsflot Klæbo

VIKTIG STØTTESPILLER: Johannes Høsflot Klæbo og manager-pappa Haakon Klæbo.

Foto: Ragna Kristine Sandholt / NRK

For Klæbo tar noe selvkritikk før nye potensielle forhandlinger om en mulig landslagsplass.

– Tenker du det er tid for å modernisere den landslagsmodellen?

– Det er viktig å nevne her, at jeg er forkjemper for landslagsmodellen. Den har jeg tro på, og den har vi sett har fungert i mange år. Og den kommer til å fortsette å fungere i mange år. Men igjen, der må vi alle forbedre oss.

– Hva tenker du at du må forbedre da?

– Nei, kapasitet for eksempel. Padling, der må jeg bli bedre, sier Klæbo med et glimt i øyet og fortsetter:

– Og så er det helt sikkert andre punkter jeg må bli bedre på. Der må man bare være ydmyk nok til å kunne se seg selv i speilet og si at enkelte ganger gjør man sikkert feil og må kunne lære av de feilene, og det er det viktigste.

Siste nytt

  • Salah tilbake etter Klopp-krangelen - Liverpool vant seksmålsdrama

    Mohamed Salah var tilbake i Liverpools startellever og leverte målpoeng fra start da Liverpool kjørte over Tottenham med 4-2 på hjemmebane.

    Krangelen på sidelinjen mellom Jürgen Klopp og stjernespiller Salah ble det store samtaleemnet i forrige runde. Både Liverpool og egypteren har slitt med formen den siste tiden, og Salah har tilbrakt uvanlig mye tid på benken.

    Søndag var han tilbake blant de elleve utvalgte og leverte fra start. Kvarteret var spilt da Cody Gakpo svingte inn et innlegg på bakre stolpe. Der dukket Salah opp og headet hjemmelaget i føringen.

    Før pause kom også 2-0. Salah tvang fram en redning fra Guglielmo Vicario, og på returen doblet Andy Robertson ledelsen.

    – Hvor har dette Liverpool-laget vært? spurte Kasper Wikestad i Viaplays sending underveis.

    Etter hvilen tok kampen fullstendig fyr og fire baller til havnet i nettet.

    Jürgen Klopp er inne i sin siste sesong som Liverpool-manager. En rekke svake resultater har imidlertid kastet en skygge over tyskerens kommende avskjed med Liverpool.

    (NTB)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Jon Super / AP
  • Glimt med sliteseier – slik endte eliteserierunden

    Det måtte hele 74 minutter til før Håkon Evjen klarte å få hull på byllen for Bodø/Glimt sin del mot Strømsgodset. Dermed beholder de tabelltopp foran Brann med to poeng og én kamp mindre spilt.

    Nyopprykkede KFUM Oslo har hatt en god sesongstart i Eliteserien, den trenden fortsatte de mot Haugesund da de vant 1–0. For rett før pause fant Johannes Hummelvoll Nuñez veien til nettmaskene. Oslo-laget er på en fin-fin 6.-plass i Eliteserien, mens Haugesund er kun to poeng foran kvalifiseringsplassen.

    Kristiansund tok imot HamKam, hvorav sistnevnte sårt trengte noen poeng for å komme seg ut av bunnsjiktet. Denne kampen endte med 1–1 og poengdeling. HamKam er på direkte nedrykksplass, ett poeng bak Sandefjord, mens Kristiansund er på 7. plass.

    Odd – Fredrikstad endte med oppskriftsmessig seier til bortelaget, 2–0. Laget fra Østfold beholder med det 4.-plassen og er to poeng unna Molde som er på 3.-plass.

    Sarpsborg 08 tok imot Lillestrøm og lagene hadde lik poengsum før avspark. Sarpsborg 08 sørget for å øke luken da de vant 1–0 ved et mål signert Eirik Wichne.

    Viking møter Tromsø klokken 19:15, mens Brann vant 3-0 over Rosenborg lørdag.

    IgtC0MfL-lA
    Foto: NTB
  • Sjokktap for Molde mot Sandefjord

    Sandefjord snudde til 3-1-seier mot Molde i Eliteserien.

    Sandefjord lå under til pause, men scoret tre mål i andre omgang.

    Molde taper dermed terreng til serieleder Bodø/Glimt på oppsiktsvekkende vis. Sandefjord lå på direkte nedrykksplass i eliteserien før kampen.

    Bodø/Glimt er nå tre poeng foran Molde med en kamp mindre spilt enn sine blåhvite tittelutfordrere.

    Allerede i pausen slaktet Molde-kaptein Magnus Wolff Eikrem spillerne sine i intervju med TV 2.

    – Det er langt unna. Vi er skikkelig dårlige. Vi må skjerpe oss, sa Eikrem til TV 2 i pauseintervjuet.

    – Vi klarer ikke å holde i ballen. De har for mye ball og vi klarer aldri å ha lange angrep. Da blir det vanskelig uansett hvem vi møter. Vi ser ut som et Obosliga-lag i denne førsteomgangen. Men vi leder. Vi har mange ting å bli bedre på, sa Eikrem.

    Men Molde ble ikke bedre, og gikk til slutt på sitt andre tap på sju kamper i serien denne sesongen.

    Molde
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal