Hopp til innhold

Argentina-spillerne hentet av helikopter i kaosparade – minst 31 skadet

Seiersparaden der det argentinske folket skulle hylle VM-heltene ble til slutt så kaotisk at spillerne ble hentet ut av helikopter. Ifølge argentinske medier skal flere titalls personer ha blitt skadet i kaoset.

Kaos for Messi og lagkameratene – ble hentet ut av paraden med helikopter

KAOTISK: Under paraden i Buenos Aires oppstod det kaos flere steder.

Tirsdag skulle Lionel Messi og resten av Argentina-spillerne kjøre igjennom Buenos Aires' gater for å feire VM-gullet sammen med folket.

Paraden hadde vart i flere timer da bussen plutselig måtte endre rute, fordi det ikke var mulig å komme seg frem i folkemengden. Det førte til ytterligere kaotiske tilstander, og til slutt måtte spillerne hentes ut av helikopter.

Spillerne skal ha blitt flydd tilbake til det argentinske fotballforbundets treningsanlegg utenfor byen, der turen startet.

– Galskapen er komplett, tvitret den argentinske journalisten Pablo Giralt om helikopter-situasjonen.

VM-heltene måtte hentes ut med helikopter fra seiersparaden i Argentina.

FRAKTET UT: Paraden hadde allerede vart i timevis da Argentina-spillerne måtte hentes ut.

Foto: MATIAS BAGLIETTO / AFP

– Verdensmestrene flyr over paraderuten i helikoptre fordi det ble umulig å fortsette på bakken som følge av eksplosjonen av allmenn glede, skriver talskvinne for presidentembetet i Argentina Gabriela Cerruti på Twitter.

Tirsdag kveld norsk tid, lenge etter at paraden ble avbrutt, var fremdeles store folkemengder samlet i byen, og videoer fra gatene i Buenos Aires viste ganske så kaotiske scener.

Ifølge det argentinske helsedepartementet skal minst 31 personer blitt skadde som følge av kaoset som oppstod under paraden. 16 av dem skal ha blitt sendt til sykehus. Det melder den argentinske avisen La Nacion. Nettstedet A24 melder om de samme tallene.

Se video fra paraden:

Avbrutt etter fall

Det oppstod kaos rundt spillerbussen flere steder. Blant annet viste en video to personer som hopper fra en bro i forsøk på å komme seg ned på bussen med spillerne.

Én av dem traff ikke bussen, og falt ned på bakken. Tilstanden til vedkommende er foreløpig uklar. Ifølge den argentinske avisen Clarín skal blant annet denne hendelsen være årsaken til at paraden måtte avsluttes.

Argentinas fotballpresident var ikke fornøyd med politiets håndtering, etter at seiersparaden ble stanset.

– Det var de samme sikkerhetsstyrkene som eskorterte oss som ikke lot oss fortsette. De lar oss ikke hilse på folket ved obelisken. Jeg ber om unnskyldning i navnet til alle våre verdensmestere, skriver Chiqui Tapia på Twitter.

Obelisken han snakker om er et nasjonalt monument i Buenos Aires, en høy og slank søyle, der tusenvis hadde samlet seg for å se sine argentinske helter. Noe senere på kvelden takket Tapia sikkerhetsministeren i landet for at han gjorde paraden mulig.

FIFA World Cup Qatar 2022 - Argentina Victory Parade after winning the World Cup

ENORME FOLKEMENGDER: Mange samlet seg her, rundt «Obelisco de Buenos Aires», som er et historisk monument i byen.

Foto: AGUSTIN MARCARIAN / Reuters

Millioner i gatene

Ifølge lokale medier ble det anslått at så mange som 4 millioner mennesker var ute i gatene for å feire VM-gullet. Buenos Aires' totale befolkning er på cirka 15 millioner.

Lionel Messi i Buenos Aires

FEIRING: Messi holdt om VM-trofeet han under paraden. Her fra tidligere på dagen.

Foto: TOMAS CUESTA / AFP

Andre hevder det var enda flere:

– 5 millioner mennesker. Vi er annerledes, skrev Argentina-spiller Rodrigo de Paul, også kjent som Messis «livvakt», på Twitter.

Seiersparaden startet klokken 15.45 norsk tid, men ble stoppet da spillerne ble fraktet ut av helikopteret. Det var ventet at bussen skulle bruke om lag åtte timer på den omtrent 30 kilometer lange ruten.

De argentinske VM-heltene landet i hjemlandet natt til tirsdag. Allerede da hadde flere møtt opp på flyplassen for å hylle sine ferske VM-helter.

Messi og resten av det argentinske laget feirer VM-seieren i Buenos Aires gater.
Foto: MARTIN VILLAR / Reuters

Satte ny rekord

VM-triumfen var det første for Argentina siden 1986 – men også Messis aller første, og trofeet han har manglet i karrieren. Argentina virker å ha holdt feiringen gående siden de tok VM-gullet søndag kveld.

Tirsdag la Messi ut et bilde der han sover med VM-trofeet – et bilde som har over 40 millioner likerklikk.

Det er likevel ikke det mest likte bildet fotballstjernen har lagt ut de siste dagene.

For bildet han la ut rett etter VM-gullet, satte ny rekord som det mest likte innlegget på Instagram noen gang. Per nå har bildet over 65 millioner likerklikk.

Lionel Messi Instagram-rekord

REKORD: Dette er bildet Messi la ut like etter triumfen. Skjermdumpen er tatt tidligere tirsdag, men har nå økt til 65 millioner.

Foto: Skjermdump: Lionel Messi/Instagram

Les også Denne gesten vekker sterke reaksjoner – kan være brudd på Fifas egne regler

Messi Sheikh Tamim bin Hamad Al Thani

Siste nytt

  • Luton misset seiershattrick mot Everton

    Luton prøvde å slå Everton for tredje gang denne sesongen, men måtte nøye seg med 1-1 og er fortsatt på nedrykksplass i Premier League.

    I en kamp med mange store sjanser til begge lag tok Everton ledelsen på et VAR-straffespark midt i første omgang, men Elijah Adebayo utlignet da han knuste Ashley Young i en duell ved lengste stolpe, tok ned ballen og knallet den i mål.

    Luton måtte vinne for å klatre forbi Nottingham Forest og ta seg over nedrykksstreken, men er i stedet bak på målforskjell med en kamp mer spilt.

    Everton kom fra seier i tre strake hjemmekamper og har tross sine poengstraffer berget plassen. Likevel ville laget gjerne fortsette seiersstimen.

    UZxSU_N9CXo
    Foto: AP
  • Schjelderup-perle hjalp Nordsjælland til seier

    En frisparkperle fra Andreas Schjelderup ble vinnermålet da Nordsjælland slo AGF 3-1 borte. Laget henger med i gullkampen i dansk fotball.

    Farum-laget inntok 2.-plassen tre poeng bak Brøndby, men ett foran FC København og Midtjylland før de tre andre topplagene skal i aksjon søndag.

    Halvparten av målene i kampen ble scoret av banens to nordmenn, for på overtid reduserte Magnus Knudsen for AGF, som torsdag spiller cupfinale mot Silkeborg.

    Søndag er det storkamp mellom Midtjylland og Brøndby, mens FC København gjester nettopp Silkeborg. (NTB)

    Z9MpMJjlMEg
    Foto: NTB
  • Stian Solberg ga ishockeylandslaget 1-0-seier over Latvia i forlengning

    Stian Solberg vant pucken, gikk fra egen halvdel og ga Norges ishockeylandslag 1-0-seier over Latvia etter 37 sekunder i forlengningen fredag.

    Det skjedde etter tre målløse perioder i Riga.

    Det norske laget gikk rett i strupen på bronsevinneren fra fjorårets VM og dominerte den første perioden. Norge vant skuddstatistikken i de første 20 minuttene 13-2, og supertalentet Michael Brandsegg-Nygård hadde to stolpetreff.

    Solberg er svært ettertraktet og kan i juni bli den første norske spiller som velges i første runde i NHL-draften.

    Lagene møtes igjen lørdag i generalprøven før elite-VM. Mandag offentliggjør landslagssjef Tobias Johansson troppen til mesterskapet i Tsjekkia. Norge spiller sin første kamp mot Sveits fredag 10. mai. (NTB)

    x0J7YQ1S8hE
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal