Hopp til innhold

Argentina-spillerne hentet av helikopter i kaosparade – minst 31 skadet

Seiersparaden der det argentinske folket skulle hylle VM-heltene ble til slutt så kaotisk at spillerne ble hentet ut av helikopter. Ifølge argentinske medier skal flere titalls personer ha blitt skadet i kaoset.

Kaos for Messi og lagkameratene – ble hentet ut av paraden med helikopter

KAOTISK: Under paraden i Buenos Aires oppstod det kaos flere steder.

Tirsdag skulle Lionel Messi og resten av Argentina-spillerne kjøre igjennom Buenos Aires' gater for å feire VM-gullet sammen med folket.

Paraden hadde vart i flere timer da bussen plutselig måtte endre rute, fordi det ikke var mulig å komme seg frem i folkemengden. Det førte til ytterligere kaotiske tilstander, og til slutt måtte spillerne hentes ut av helikopter.

Spillerne skal ha blitt flydd tilbake til det argentinske fotballforbundets treningsanlegg utenfor byen, der turen startet.

– Galskapen er komplett, tvitret den argentinske journalisten Pablo Giralt om helikopter-situasjonen.

VM-heltene måtte hentes ut med helikopter fra seiersparaden i Argentina.

FRAKTET UT: Paraden hadde allerede vart i timevis da Argentina-spillerne måtte hentes ut.

Foto: MATIAS BAGLIETTO / AFP

– Verdensmestrene flyr over paraderuten i helikoptre fordi det ble umulig å fortsette på bakken som følge av eksplosjonen av allmenn glede, skriver talskvinne for presidentembetet i Argentina Gabriela Cerruti på Twitter.

Tirsdag kveld norsk tid, lenge etter at paraden ble avbrutt, var fremdeles store folkemengder samlet i byen, og videoer fra gatene i Buenos Aires viste ganske så kaotiske scener.

Ifølge det argentinske helsedepartementet skal minst 31 personer blitt skadde som følge av kaoset som oppstod under paraden. 16 av dem skal ha blitt sendt til sykehus. Det melder den argentinske avisen La Nacion. Nettstedet A24 melder om de samme tallene.

Se video fra paraden:

Avbrutt etter fall

Det oppstod kaos rundt spillerbussen flere steder. Blant annet viste en video to personer som hopper fra en bro i forsøk på å komme seg ned på bussen med spillerne.

Én av dem traff ikke bussen, og falt ned på bakken. Tilstanden til vedkommende er foreløpig uklar. Ifølge den argentinske avisen Clarín skal blant annet denne hendelsen være årsaken til at paraden måtte avsluttes.

Argentinas fotballpresident var ikke fornøyd med politiets håndtering, etter at seiersparaden ble stanset.

– Det var de samme sikkerhetsstyrkene som eskorterte oss som ikke lot oss fortsette. De lar oss ikke hilse på folket ved obelisken. Jeg ber om unnskyldning i navnet til alle våre verdensmestere, skriver Chiqui Tapia på Twitter.

Obelisken han snakker om er et nasjonalt monument i Buenos Aires, en høy og slank søyle, der tusenvis hadde samlet seg for å se sine argentinske helter. Noe senere på kvelden takket Tapia sikkerhetsministeren i landet for at han gjorde paraden mulig.

FIFA World Cup Qatar 2022 - Argentina Victory Parade after winning the World Cup

ENORME FOLKEMENGDER: Mange samlet seg her, rundt «Obelisco de Buenos Aires», som er et historisk monument i byen.

Foto: AGUSTIN MARCARIAN / Reuters

Millioner i gatene

Ifølge lokale medier ble det anslått at så mange som 4 millioner mennesker var ute i gatene for å feire VM-gullet. Buenos Aires' totale befolkning er på cirka 15 millioner.

Lionel Messi i Buenos Aires

FEIRING: Messi holdt om VM-trofeet han under paraden. Her fra tidligere på dagen.

Foto: TOMAS CUESTA / AFP

Andre hevder det var enda flere:

– 5 millioner mennesker. Vi er annerledes, skrev Argentina-spiller Rodrigo de Paul, også kjent som Messis «livvakt», på Twitter.

Seiersparaden startet klokken 15.45 norsk tid, men ble stoppet da spillerne ble fraktet ut av helikopteret. Det var ventet at bussen skulle bruke om lag åtte timer på den omtrent 30 kilometer lange ruten.

De argentinske VM-heltene landet i hjemlandet natt til tirsdag. Allerede da hadde flere møtt opp på flyplassen for å hylle sine ferske VM-helter.

Messi og resten av det argentinske laget feirer VM-seieren i Buenos Aires gater.
Foto: MARTIN VILLAR / Reuters

Satte ny rekord

VM-triumfen var det første for Argentina siden 1986 – men også Messis aller første, og trofeet han har manglet i karrieren. Argentina virker å ha holdt feiringen gående siden de tok VM-gullet søndag kveld.

Tirsdag la Messi ut et bilde der han sover med VM-trofeet – et bilde som har over 40 millioner likerklikk.

Det er likevel ikke det mest likte bildet fotballstjernen har lagt ut de siste dagene.

For bildet han la ut rett etter VM-gullet, satte ny rekord som det mest likte innlegget på Instagram noen gang. Per nå har bildet over 65 millioner likerklikk.

Lionel Messi Instagram-rekord

REKORD: Dette er bildet Messi la ut like etter triumfen. Skjermdumpen er tatt tidligere tirsdag, men har nå økt til 65 millioner.

Foto: Skjermdump: Lionel Messi/Instagram

Les også Denne gesten vekker sterke reaksjoner – kan være brudd på Fifas egne regler

Messi Sheikh Tamim bin Hamad Al Thani

Siste nytt

 • BBC: Mektig motorsport-topp etterforskes

  Presidenten i Det internasjonale bilsportforbundet (FIA) etterforskes for å ha påvirket utfallet av forrige sesongs Formel 1-løp i Saudi-Arabia, melder BBC.

  Den britiske allmennkringkasteren skriver at Mohammed Ben Sulayem skal ha grepet inn for å få annullert en tidsstraff veteranen Fernando Alonso ble ilagt i det aktuelle løpet.

  Opplysningene om FIA-presidentens innblanding skal ha kommet fra en varsler. BBC hevder å ha sett et dokument, som er sendt til FIAs etiske komité, der påstandene framkommer.

  Kanalen skriver at den uten hell forsøkt å få en kommentar fra både forbundet og Ben Sulayem. (NTB)

  kSykObywMsM
  Foto: AP
 • Dobbel skadesmell for Barcelona

  Den spanske fotballgiganten Barcelona opplyser at midtbaneduoen Frenkie de Jong og Pedri er utilgjengelige i tiden som kommer på grunn av skader.

  Begge spillerne pådro seg skader i første omgang av det målløse oppgjøret mot Athletic Bilbao søndag.

  De Jong skadet ankelen i det 26. minutt, og Barcelona skriver mandag at den nederlandske midtbanespilleren har fått påvist en leddbåndsskade.

  Medisinske tester viste også at Pedri pådro seg en skade i høyre lår underveis i oppgjøret. Han gikk i bakken uten at noen med- eller motspillere var i nærheten av ham.

  Det er ikke kjent hvor lenge de to midtbanestjernene blir på sidelinjen. (NTB)

  b-Lk_RBZFgk
  Foto: AP
 • KFUM skal spille på Ekeberg

  Det har lenge vært usikkerhet rundt hvor nyopprykkende KFUM skal spille hjemmekampene sine i Eliteserien.

  Intility Arena har vært lansert som et alternativ, men på egne hjemmesider opplyser KFUM at oppholdet på Vålerengas hjemmebane blir kortvarig.

  Bare første hjemmekamp blir på fremmed gress, om alt går etter planen. For KFUM har jobbet på spreng med å oppgradere banen på Ekeberg til eliteseriestandard.

  – Vi skal klare å innfri på alle de kravene som stilles til oss, lover daglig leder Thor-Erik Stenberg, som forteller at det blir nye tribuner med plass til 3300 mennesker, nye lysmaster og et nytt medietårn på anlegget.

  PetfJ2lDM-c
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal