Hopp til innhold

Utrolig lykkestrikk-historie: – Jeg ga Messi båndet for fire år siden

Det røde båndet rundt Lionel Messis ankel har fått mye oppmerksomhet i sosiale medier. Det har nemlig en helt spesiell historie.

Messi

LYKKESTRIKK: I flere år har Lionel Messi beholdt den røde tråden han mottok av en journalist, som et tegn på hell og lykke.

Foto: Skjermdump: Enzo Fernandez/ Grafikk: Patrick Mathisen / INSTAGRAM/NRK

– Ja, det er sant at jeg ga Lionel Messi båndet for fire år siden. Nylig ga jeg han ti meter med rødt bånd slik at han kunne gi til hele laget under VM, sier den argentinske journalisten, Rama Pantorotto til NRK.

Fra 2018 til i dag, har historien om Messi og Pantorotto hatt en rød tråd som har preget både reporteren og det argentinske landslaget.

Lionel Messi og Rama Pantorotto

ARGENTINSK DUO: Journalist Rama Pantorotto og Lionel Messi.

Foto: Rama Pantorotto / Privat

Båndet bringer lykke

I fotball-VM som ble arrangert i Russland i 2018, slet Argentina stort. Messi klarte ikke å fargelegge den skuffende kampen mot Island, på samme måte som han gjorde i samtlige kamper i årets mesterskap.

Pantorotto møtte Messi og de andre stjernene etter kamp i håp om å gi dem bedre resultater med hjelp av et utrolig hjelpemiddel. Han viste frem et rødt bånd fra sin mor, som han alltid bar med seg.

Han mente Messi trengte det ettersom det virket som han var «jinxet», og at det ville bringe lykke.

– Moren min sa jeg måtte gi denne til deg. Hun elsker deg mer enn meg. Jeg bærer det røde båndet for god lykke. Det er fra moren min, så ta godt vare på det, sa reporteren under intervjuet for den argentinske TV-kanalen Telefe.

Ti dager senere hadde Argentina tatt seg videre med et nødskrik mot Nigeria, og Pantorotto møtte Messi igjen etter kampen.

– Jeg vet ikke om du husker det, men jeg ga deg et bånd ..., rakk reporteren å si før Messi bøyde seg ned og viste det røde båndet som var festet rundt ankelen.

– Da jeg så Messi hadde det på ankelen i 2018, fikk jeg nesten hjerteinfarkt. Rodrigo De Paul sa til meg etter VM i 2018 at han også hadde båret et rødt bånd, makent til Messis, forteller han.

Rodrigo De Paul

DE LYKKE: Rodrigo De Paul fortalte Pantorotto personlig etter VM i 2018 at han også brukte et rødt bånd i likhet med Messi.

Foto: AMR ALFIKY / Reuters

Det røde båndet har satt sitt preg

Etter finaleseieren mot Frankrike i årets VM, dukket det igjen opp bilder av Messi med den røde båndet rundt ankelen.

Om det er det samme båndet som Pantorotto ga til Messi rett før mesterskapet vites ikke, men journalisten føler uansett at han har gitt sitt lille bidrag til hjemnasjonens VM-gull.

– Jeg er glad for at mitt bidrag med det røde båndet har satt sitt preg, men jeg tar det rolig ettersom jeg ikke vet om det er nøyaktig det båndet jeg ga han for to måneder siden, sier han.

Historien har spredt seg ut på sosiale medier, og på Twitter reagerer tidligere storscorer og BBC-programleder Gary Lineker slik:

– Vakkert.

Emi Martinez

PREMIEUTDELING: Emiliano Martínez beholdt det røde båndet på under premieutdelingen.

Foto: KIRILL KUDRYAVTSEV / AFP

Vanlig overtro

Det er ikke bare Argentinas store superhelt som har båret det røde båndet i løpet av det kontroversielle mesterskapet i Qatar. Flere spillere har blitt sett med det under treninger og etter kamp.

Marcos Acuña og Lautaro Martínez var blant annet de som ble observert med rødt bånd rundt håndleddet.

Marcos Acuna og Lautaro Martinez

PÅ TRENING: Marcos Acuña og Lautaro Martínez brukte også rødt bånd under trening foran VM-finalen mot Frankrike for forsvare seg mot uflaks.

Foto: Natacha Pisarenko / AP

Ifølge Pantorotto er det helt naturlig å bruke rød teip/bånd rundt ankel eller håndledd i deres kultur:

– I Argentina er det helt naturlig å bruke rød teip. Flere spillere på Argentina bruker det fordi det ligger i vår naturlige overtro.

– Å bruke et rødt bånd, betyr at det skal beskytte mot misunnelse og uflaks, avslutter han.

Sportsnyheter

Mbappe

Her sniker blodig Mbappé seg inn: – Du kan ikke gjøre det!

En blodig Kylian Mbappé fikk flere til å reagere. Nå hevdes det at superstjerna må opereres.

hkxcE8oANkk

Håner søkkvåte EM-drakter: – Nitrist

Belgia gikk på et sjokktap mot Slovakia. Både klissvåte drakter og VAR-drama skaper reaksjoner.

Serbia

Reagerer på at dette dukket opp i EM: – Uakseptabelt

Da Serbia spilte mot England, la flere merke til noen spesielle flagg på tribunen. En provokasjon, mener eksperter. Nå åpner også Uefa sak mot det serbiske forbundet.

Siste nytt

 • Fullt kaos i Frankrike-seier: – Katastrofalt

  Frankrike hadde brukbar kontroll mot Østerrike og sikret tre viktige poeng mot Ralf Rangnicks mannskap.

  Et noe klønete selvmål fra Maximilian Wöber, fremprovosert av Kylian Mbappé, sikret 1-0-seier i Düsseldorf.

  NRKs fotballekspert Åge Hareide er kritisk til Østerrike-spilleren.

  – Han vil gjerne klarere, selvfølgelig, men han kan jo bare ta den ned med brystet – da blir det ikke selvmål, sa Hareide i pausesendingen.

  På tampen holdt nok mange Frankrike-fans pusten da Mbappé lå nede i tilsynelatende voldsomme smerter. Franskmannen fikk en blodig smell i nesa etter å ha stanget i skuldra til Østerrikes Danso.

  – Det er elendig av dommeren å ikke blåse med en gang der. Når du går ned med en gang på den måten der, så må du som dommer se det, sa en kritisk NRK-ekspert Kristoffer Løkberg.

  Mbappé måtte til slutt gå av banen, men uten at Frankrike rakk å erstatte ham. TV-bildene viste en rasende Didier Deschamps langs sidelinjen.

  – Det er her er jo katastrofalt av dommer. Han skal jo idet ballen går ut til kast på motsatt side vite at det står bytter klart. Det er bare å blåse i fløyta, sa Løkberg.

  Frankrike ligger med det på andreplass i gruppe D, bak Nederland. De to står med samme poengsum og lik målforskjell, men nederlenderne har scoret ett mål mer.

  Football: UEFA Euro 2024 - 1st round day 1: Group D Austria v France
 • Sølvmedalje til Bakkelund i VM i styrkeløft – ny verdsrekord av Perkins

  Kjell Egil Olborg Bakkelund tok sølv under VM i styrkeløft som vart arrangert i Druskinkai i Litauen måndag.

  Bakkelund er rangert som nr. 2 i verda bak amerikanske Austin Perkins.

  Nordmannen løfta 272,5kg i knebøy, 207,5kg i benkpress og 332,5kg i markløft. Samanlagt 812,5kg.

  Han måtte sjå seg slått av Perkins som enda på 836kg til saman og dermed sette ny verdsrekord.

  Bakkelund er med dette resultatet kvalifisert til World Games i Kina neste år, som er styrkeløftarane sitt svar på OL.

  VM Styreløft
  Foto: Skjermdump frå VM i Styrkeløft
 • New York får VM i lyn- og hurtigsjakk

  Nå er det klart at verdensmesteren i lyn- og hurtigsjakk skal kåres i USA og New York denne romjulen. Det bekrefter Det internasjonale sjakkforbundet (FIDE) i en pressemelding mandag.

  Magnus Carlsen har tidligere stor suksess med å spille verdensmesterskap i «The Big Apple». I 2016 feide han russiske Sergej Karjakin av brettet i samme by under VM i klassisk sjakk.

  Det NRK-sendte mesterskapet spilles mellom 26. og 30. desember, og som følge av tidsforskjellen vil trolig partiene sendes i beste sendetid her i Norge: på kveldstid.

  Magnus Carlsen er regjerende verdensmester i både lyn- og hurtigsjakk.

  Magnus Carlsen under Norway chess
  Foto: Carina Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal