Hopp til innhold

Utrolig lykkestrikk-historie: – Jeg ga Messi båndet for fire år siden

Det røde båndet rundt Lionel Messis ankel har fått mye oppmerksomhet i sosiale medier. Det har nemlig en helt spesiell historie.

Messi

LYKKESTRIKK: I flere år har Lionel Messi beholdt den røde tråden han mottok av en journalist, som et tegn på hell og lykke.

Foto: Skjermdump: Enzo Fernandez/ Grafikk: Patrick Mathisen / INSTAGRAM/NRK

– Ja, det er sant at jeg ga Lionel Messi båndet for fire år siden. Nylig ga jeg han ti meter med rødt bånd slik at han kunne gi til hele laget under VM, sier den argentinske journalisten, Rama Pantorotto til NRK.

Fra 2018 til i dag, har historien om Messi og Pantorotto hatt en rød tråd som har preget både reporteren og det argentinske landslaget.

Lionel Messi og Rama Pantorotto

ARGENTINSK DUO: Journalist Rama Pantorotto og Lionel Messi.

Foto: Rama Pantorotto / Privat

Båndet bringer lykke

I fotball-VM som ble arrangert i Russland i 2018, slet Argentina stort. Messi klarte ikke å fargelegge den skuffende kampen mot Island, på samme måte som han gjorde i samtlige kamper i årets mesterskap.

Pantorotto møtte Messi og de andre stjernene etter kamp i håp om å gi dem bedre resultater med hjelp av et utrolig hjelpemiddel. Han viste frem et rødt bånd fra sin mor, som han alltid bar med seg.

Han mente Messi trengte det ettersom det virket som han var «jinxet», og at det ville bringe lykke.

– Moren min sa jeg måtte gi denne til deg. Hun elsker deg mer enn meg. Jeg bærer det røde båndet for god lykke. Det er fra moren min, så ta godt vare på det, sa reporteren under intervjuet for den argentinske TV-kanalen Telefe.

Ti dager senere hadde Argentina tatt seg videre med et nødskrik mot Nigeria, og Pantorotto møtte Messi igjen etter kampen.

– Jeg vet ikke om du husker det, men jeg ga deg et bånd ..., rakk reporteren å si før Messi bøyde seg ned og viste det røde båndet som var festet rundt ankelen.

– Da jeg så Messi hadde det på ankelen i 2018, fikk jeg nesten hjerteinfarkt. Rodrigo De Paul sa til meg etter VM i 2018 at han også hadde båret et rødt bånd, makent til Messis, forteller han.

Rodrigo De Paul

DE LYKKE: Rodrigo De Paul fortalte Pantorotto personlig etter VM i 2018 at han også brukte et rødt bånd i likhet med Messi.

Foto: AMR ALFIKY / Reuters

Det røde båndet har satt sitt preg

Etter finaleseieren mot Frankrike i årets VM, dukket det igjen opp bilder av Messi med den røde båndet rundt ankelen.

Om det er det samme båndet som Pantorotto ga til Messi rett før mesterskapet vites ikke, men journalisten føler uansett at han har gitt sitt lille bidrag til hjemnasjonens VM-gull.

– Jeg er glad for at mitt bidrag med det røde båndet har satt sitt preg, men jeg tar det rolig ettersom jeg ikke vet om det er nøyaktig det båndet jeg ga han for to måneder siden, sier han.

Historien har spredt seg ut på sosiale medier, og på Twitter reagerer tidligere storscorer og BBC-programleder Gary Lineker slik:

– Vakkert.

Emi Martinez

PREMIEUTDELING: Emiliano Martínez beholdt det røde båndet på under premieutdelingen.

Foto: KIRILL KUDRYAVTSEV / AFP

Vanlig overtro

Det er ikke bare Argentinas store superhelt som har båret det røde båndet i løpet av det kontroversielle mesterskapet i Qatar. Flere spillere har blitt sett med det under treninger og etter kamp.

Marcos Acuña og Lautaro Martínez var blant annet de som ble observert med rødt bånd rundt håndleddet.

Marcos Acuna og Lautaro Martinez

PÅ TRENING: Marcos Acuña og Lautaro Martínez brukte også rødt bånd under trening foran VM-finalen mot Frankrike for forsvare seg mot uflaks.

Foto: Natacha Pisarenko / AP

Ifølge Pantorotto er det helt naturlig å bruke rød teip/bånd rundt ankel eller håndledd i deres kultur:

– I Argentina er det helt naturlig å bruke rød teip. Flere spillere på Argentina bruker det fordi det ligger i vår naturlige overtro.

– Å bruke et rødt bånd, betyr at det skal beskytte mot misunnelse og uflaks, avslutter han.

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal