Hopp til innhold

CAS-dommen forandret Johaug: – Jeg stoler ikke på noen andre enn meg selv

Etter knallhard kritikk i CAS-dommen har Therese Johaug endret rutinene sine.

Johaug sier hun har lært etter dommen, og vil ikke kritisere CAS.

Hun har sonet ferdig den 18 måneder lange dopingdommen hun ble idømt og er konkurranseklar. Men Therese Johaug forteller at dopingsaken har hatt stor påvirkning på livet hennes.

Pressetreff med Therese Johaug

STOR INTERESSE: Presse fra både Norge og Sverige var tilstede torsdag da Therese Johaug fortalte om tiden som har vært og tiden som kommer.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

– Jeg har lært at livet byr på mer enn bare langrenn. Det kan skje verre ting, og det har vært mitt våpen hele veien. Du setter ting i perspektiv. Det har vært godt for meg, og gjort at jeg har vokst opp som person, forteller 29-åringen.

Har ingen formening om kritikken

Skiløperen testet positivt for det forbudte stoffet clostebol i 2016. Hun fikk preparatet i kroppen gjennom en leppesalve for en solforbrent leppe. Ifølge CAS-forklaringen mottok Johaug salven av legen sin, og ingen la merke til dopingvarselet på pakken.

«Det er veldig overraskende at Therese Johaug ikke gjorde en grunnleggende sjekk med tanke på hennes store erfaring og suksess som internasjonal utøver», heter det i dommen.

Johaug forteller at hun grovt sett har lest dommen, men at hun ikke har noen formening om kritikken mot henne.

– Jeg har akseptert straffen og tatt dommen min på 18 måneder. Jeg har ingen formening om kritikken i CAS-dommen.

– Stoler ikke på noen

På pressekonferansen torsdag, tok Johaug seg tid til å takke Fredrik Bendiksen, legen som trakk seg på pressekonferansen der Johaugs dopingsak ble kjent.

– Jeg vet at han har hatt det utrolig tøft. Vi har det samme, gode forholdet som vi hadde før, sier hun.

johaug og bendiksen

HEVDET SIN USKYLD: Therese Johaug og lege Fredrik Bendiksen på pressekonferansen etter at det ble kjent at Johaug var tatt for doping. På dette tidspunktet la Johaug all skyld over på legen.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Men da dopingsaken ble kjent la Johaug all skyld over på nettopp Bendiksen, og hevdet at hun selv var uskyldig.

– I etterkant har jeg sett at det er utøvernes ansvar hva en putter i kroppen, den lærdommen har jeg tatt. Jeg har akseptert straffen, og er ferdig i dag.

Johaug forteller at hun også har endret rutinene for sjekk av medisiner.

– Jeg stoler jo ikke på noen andre enn meg selv. Jeg må selv gå inn på WADAs sider og bevisst lese og sjekke at det ikke står på dopinglisten. Så må jeg ta skjermbilde av det, og lagre i en mappe på telefonen.

Det kommer aldri å skje med deg igjen?

– Jeg håper for all del ikke det.

Pressekonferanse med Therese Johaug

GRÅTKVALT: Det ble følelsesladet da Johaug skulle takke Marit Bjørgen for støtten.

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal