Hopp til innhold

Her får Johaug nok og gir klar beskjed: – Går så «inni svarte» på skiene

Therese Johaug er mektig lei av å bli tråkket på skiene. Fredrik Aukland tror konkurrentene bruker nettopp det til sin fordel. – En del av spillet, erkjenner svenske Ebba Andersson.

GA BESKJED: Therese Johaug snudde seg til konkurrentene og ba dem holde avstand.

Både Sverige og Finland går så «inni svarte» på skiene. Jeg ble litt småirritert. Ingen er tjent med at vi skal holde på å gå på bakskiene til hverandre, sier Therese Johaug til NRK etter at Norge ble nummer fem i lørdagens OL-stafett.

Der fikk Norge en dårlig start, da Tiril Udnes Weng falt på første etappe. Johaug skulle rette opp skaden på andre etappe.

Da hun rundet inne på stadion, viste TV-bildene at hun snudde seg og ga en tydelig beskjed til løperne bak seg. Det var blant andre Johanna Matintalo og svenske Ebba Andersson.

– Har gitt beskjed

Johaug reagerte altså på at de tråkket henne på skiene. Hun sier at hun opplevde det samme på den innledende fellesstarten med skibytte.

ifsSevHsWWs

LOT SEG IRRITERE: Therese Johaug følte at Johanna Matintalo og Ebba Andersson var i overkant nærgående.

Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Hva skjedde da?

De går bare på bakskiene mine.

Hvem da?

Det er noen svensker spesielt.

Har dere gitt beskjed?

Det har vi gitt beskjed om. Det har vi gitt beskjed om før også, sier Johaug, som likevel hevder at det ikke går på stemningen løs.

Les også Weng etter fallet som kan ha kostet medalje: Kastet ting i garderoben og sa «stygge ord»

Andersson: – En del av spillet

Når NRK spør om Andersson kan kjenne seg igjen i kritikken fra Johaug, kaster Maja Dahlqvist seg inn før lagvenninnen rekker å svare:

– Jeg tror alle går på skiene til hverandre.

Så tar Andersson en viss selvkritikk:

– Jeg kan absolutt ta på meg det, for jeg gikk bak henne deler av løpet. Men samtidig er det en del av spillet også. Mellom oss er det vanskelig å tilpasse oss hverandres frekvens, i og med at vi er individer og går på forskjellige måter, sier Andersson til NRK.

o_zP86XlOB0

SVENSK FRIMERKE: Ebba Andersson trives tettere på Therese Johaug enn Johaug liker.

Foto: ODD ANDERSEN / AFP

Finland-trener Ville Oksanen sier han ikke så den aktuelle hendelsen i OL-stafetten:

Hvis det har skjedd, er jeg lei for det. Men det kan skje ganske ofte i sprint, stafett og fellesstart. Det kunne ha vært omvendt også, påpeker han.

Iversen var sint på russer

Det er langt fra første gang tråkking på ski er tema denne sesongen. Under verdenscupen på Lillehammer oppsøkte Norges trener Ole Morten Iversen Russlands trener Jegor Sorin etter at Tatjana Sorina tråkket Johaug på skiene.

Under Tour de Ski falt svenske Frida Karlsson etter å ha blitt tråkket på av samme Sorin.

I OL peker altså Johaug på finner og svensker.

Jeg tror ikke det er noe verre nå enn før, sier NRKs langrennsekspert Fredrik Aukland.

uMNbItyCL_o

EKSPERT: Fredrik Aukland tror konkurrentene bevisst utnytter at Therese Johaug lett lar seg stresse.

Foto: Lise Åserud / NTB

– Johaugs svakhet

Dette er Johaugs svakhet, at hun blir fort stresset av å gå i felt. Hun får ikke brukt sine kvaliteter og utnyttet sin teknikk, og da lar hun seg provosere, påpeker han.

At Ebba Andersson sier det er «en del av spillet» tolker han slik:

Spørsmålet er om konkurrentene bruker det til sin fordel og fremprovoserer det. Rent taktisk kan det være en oppskrift. Alle vet at Therese er best når hun går alene. Det handler ikke om å ødelegge, men å sette henne i en stresset posisjon.

Er det lov?

Det må man definere. Det er en grense. Du skal ikke forstyrre løperen foran, så jeg forstår hun blir irritert. Men samtidig har Therese en veldig høy frekvens. Hun kommer i utakt med løperne bak, og da er det fort gjort at de sparker sammen som en konsekvens av det også, forklarer Aukland.

Siste nytt

  • Norsk VM-bronse i curling

    Curlingekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten slo Sveits 6-5 i en spennende bronsekamp i VM blandet lag i Östersund.

    Dermed ble det igjen medaljejubel for paret som fra før har tatt sølv og bronse i både VM og OL.

    Skaslien og Nedregotten løftet seg etter fredagens semifinaletap mot Estland og vant den tette kampen mot sveitserne.

    Den norske duoen avgjorde mye da de tok tre poeng i femte omgang og dermed tok ledelsen 5-3. Sveitserne tok ett poeng i hver av de to neste omgangene, og dermed kunne Skaslien og Nedregotten kontrollere inn seieren med sistestein i den avgjørende omgangen.

    (©NTB)

    597pS7pqseA
    Foto: AP
  • Roing: Juel og Solbakken til A-finale i EM

    Jonas Juel og Erik Solbakken skal kjempe om EM-medaljer i dobbeltsculler i ro-EM i Ungarn.

    De to nordmennene er klare for A-finale i sin klasse etter å ha blitt nummer tre i semifinalen lørdag. 3.-plassen holdt akkurat til å gå videre til A-finalen, men til gjengjeld var avstanden ned til 4.-plasserte Frankrike nesten tre sekunder.

    Tysklands Jonas Gelsen og Marc Weber vant semifinalen foran en italiensk båt. Juel og Solbakken ble slått med snaut ni sekunder av vinnerbåten.

    Juel og Solbakken er tatt ut til EM på bekostning av Oscar Helvig og Kristoffer Brun. De to sistnevnte har sørget for at én norsk dobbeltsculler er kvalifisert for OL i Paris, og det er ennå ikke avklart hvilken duo som får konkurrere der.

    I verdenscupregattaen i italienske Varese nylig var Juel/Solbakken sju tidels sekund raskere enn Helvig/Brun da de norske båtene var i samme oppsamlingsheat.

    Ro-EM kan du se på NRK.

    (©NTB)

    OhNKv4qQYNk
    Foto: NTB
  • Norges cheerleadere nest best i verden: – En utrolig VM-dag

    Fredag var de de norske seniorlagene i aksjon i VM i cheerleading i Orlando, USA, og de leverte en rekke flotte prestasjoner.

    Norge sikret seg sølvmedalje i en av de gjeveste kategoriene, og fikk igjen bekreftet sin posisjon som en sterk nasjon innen sporten.

    – For en utrolig VM-dag vi har hatt! Våre seniorlag har virkelig vist hva norsk cheerleading står for, sier Thomas Kejser-Lervik, leder av Norges Amerikanske Idretters Forbund.

    Etter at de norske juniorlagene torsdag sikret seg sølv og to bronsemedaljer, var det seniorenes tur til å skinne på fredag. Norges lag leverte også veldig sterkt her.

    – Med sterk innsats og lagånd viste våre utøvere at de er å regne med på verdensscenen. Resultatet markerer en betydelig prestasjon, og vi ser frem til å bygge videre på dette og fortsette å utvikle sporten i Norge, avslutter han.

    y

Sendeplan

Kl. Program Kanal