Holdt på å gi opp, holdt på å snuble: – Hadde flaks

PYEONGCHANG (NRK): Inne på oppløpet var Johannes Thingnes Bø nær ved å snuble i sin egen stav. – Det gjelder å ha marginene på sin side, gliser han etterpå.

Thingnes Bø

HAVNET I TRØBBEL: Johannes Thingnes Bø var nær ved å snuble i egen stav inne på oppløpet.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Han skulle reise kjerringa etter en skuffende sprint og jaktstart. Men så gikk det galt igjen. I hvert fall trodde Johannes Thingnes Bø det da han pådro seg dagens andre tilleggsminutt på siste skyting.

– Jeg er glad jeg kjempet meg igjennom sisterunden selv med to bom, for jeg trodde jo medaljen kom til å ryke. Men jeg følte meg fin, og det var ikke noe problem å trykke på uti der. Og takk og lov for at jeg gjorde det, for det endte jo med gull til slutt, sier 24-åringen etter å ha blitt olympisk mester på normaldistansen i Pyeongchang.

Inne på selve oppløpet kunne det også gått galt. Bø var nær ved å stikke kjepper i hjulene for seg selv, eller nærmere bestemt staven mellom beina.

– Jeg satte staven rett ned på skia. To-tre centimeter til venstre, så hadde jeg jo satt staven på innsiden av skia. Jeg tror fort det kunne gått bra likevel, men det vet man aldri, sier han.

– Hadde flaks

– Det gjelder å ha marginene på sin side. I dag hadde jeg litt flaks, innrømmer Bø.

På den kontoen setter han også at Martin Fourcade skjøt to bom på siste stående.

Da Johannes Thingnes Bø kom i mål på startnummer ni, hadde han fortsatt ingen tro på medalje.

– Jeg trodde at jeg først bare skulle skifte inni bua der og komme meg ut igjen, men så skjønte jeg etter hvert at det kunne bli medalje, gliser han.

De største truslene kom i form av Jakov Fak og Dominik Landertinger. Begge skjøt feilfritt og var foran 24-åringen ut fra siste stående. Men de kunne ikke matche nordmannens avslutning.

Johannes Thingnes Bø

BEDRE TREFF: Johannes Thingnes Bø traff på 18 av 20 skudd. Det holdt til gull takket være høy fart i sporet.

Foto: FRANCOIS-XAVIER MARIT / AFP

– Mer kontrollert gal

I mål var Fak 5,5 sekunder bak. Omtrent den tiden Thingnes Bø trolig ville brukt på å komme seg på beina om han hadde satt staven på feil side av skia inne på oppløpet.

Det gjorde han ikke, og dermed er gulltørken over også for skiskytterne.

– Jeg tror han var litt vel anspent og litt for gal på sprinten, i dag var han mer kontrollert gal, sier landslagstrener Egil Kristiansen.

Det bekrefter hovedpersonen.

– Jeg skjøt litt raskere enn vanlig på stå i dag, men liggende tok jeg meg tid og fulgte skuddene ut. Så i dag gjorde jeg en bedre jobb på standplass, men likevel fikk jeg to bom, så det er litt pirk å jobbe med videre med, sier han.

Langrennsdelen var derimot tilnærmet perfekt.

– Jeg hadde et bra løpsopplegg. I dag startet jeg rolig for en gangs skyld, holdt igjen de to første rundene og det er jeg veldig glad for at jeg gjorde, for jeg hadde ikke sittet her hvis ikke, konstaterer Johannes Thingnes Bø.

Siste nytt

 • Hovlands spillemakkere klare

  Viktor Hovland slår ut med Cameron Smith og Garrick Higgo i OL-turneringen i golf, Kristian Krogh Johannessen med Adrian Meronk og Gunn Charoenkul.

  Hovland slår ut 03.14 torsdag norsk tid og 01.14 fredag. Nordmannen, som er nummer elleve på verdensrankingen, skal gå sammen med australske Smith (28 i verden) og sørafrikanske Higgo (41) de to første dagene.

  Hovland regnes som en av de største favorittene til å vinne OL-gull. Han er av nyhetsbyrået AFP plukket ut som en av fem spillere å holde et øye med. De fire andre er Collin Morikawa, Hideki Matsuyama, Rory McIlroy og Justin Thomas.

  Nevnte McIlroy og Morikawa slår ut sammen med Im Sung-jae fra Sør-Korea. Patrick Reed, som kom inn og erstattet koronasmittede Bryson DeChambeau, slår ut med Tommy Fleetwood og Shane Lowry.

  Kristian Krogh Johannessen slår ut 02.14 torsdag og 04.09 fredag, sammen med Meronk fra Polen og Chroenkul fra Thailand.

 • Bermudas første OL-gull

  Flora Duffy var i en helt egen klasse på kvinnenes triatlon og tok den lille øystaten Bermudas første OL-gull i historien. Etter at starten ble utsatt med et kvarter på grunn av uvær i Tokyo, var det etterhvert aldri noe tvil om hvor gullet skulle ende.

  33-åringen fra Bermuda stakk fra tidlig på løpingen og var til slutt over minuttet foran britiske Georgia Taylor-Brown. Katie Zaferes fra USA tok bronsen.

  Lotte Miller fikk det tungt allerede fra svømmingen og måtte slippe med halvannet minutt. Distansen ble doblet på syklingen. På løpingen avanserte Miller noen plasser. Til slutt ble det en 24. plass i mål, 7.07 minutter bak Duffy.

  Flora Duffy fra Bermuda jubler for OL-gull i Triatlon. Triathlon - Women's Olympic Distance - Final
  Foto: Hannah Mckay / Reuters
 • Triathlon-start utsett av uver

  Kvinnenes triathlon-start i OL er utsett i minst 15 minutt på grunn av kraftig regn over Tokyo.

  Starten var planlagd til 06.30 lokal tid (23.30 i Norge).

  Men ettersom regnet stadig høljar ned, er det fare for endå lenger utsetjing.

Sendeplan

Kl. Program Kanal