Hopp til innhold

Jakob Ingebrigtsen ikke nominert: – Det er vel en sånn voksengreie

Jakob Ingebrigtsen, et av Norges største friidrettstalent, er ikke blant de nominerte til årets Idrettsgalla på Hamar.

Jakob Ingebrigtsen vant 1500m

IKKE NOMINERT: Jakob Ingebrigtsen.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sjekk alle nominasjonene nederst i artikkelen

Jakob Ingebrigtsen har lagt et fantastisk år bak seg. I Diamond League-stevnet i Eugene ble han den yngste utøveren noensinne som løp én engelsk mil raskere enn fire minutter.

Under Bislett Games fortsatte fremgangen da han vant U20-klassen på en engelsk mil med tiden 3.56,29, som var uoffisiell verdensrekord for 16-åringer.

Verdenscup Nordiske grener Lillehammer

POPULÆR: Johannes Høsflot Klæbo.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

I juli greide også 17-åringen å kvalifisere seg til senior-VM på 3000-meter hinder. I VM var han uheldig og falt, men ble stemt frem som juli måneds mannlige friidrettsutøver i Europa etter at han ble nominert av det europeiske friidrettsforbundet.

Prestasjonene gjorde at Ingebrigtsen ble nominert av Norges Friidrettsforbund, men de ble ikke hørt av juryen, melder NTB.

– Jakob Ingebrigtsen var i utgangspunktet nominert fra NFIF i klassen «Årets Gjennombrudd», men hans prestasjoner i 2017 var ikke i samsvar med juryens kriterier, skriver Olsen i en kommentar til NTB.

Filip Ingebrigtsen nominert

Broren Filip Ingebrigtsen er nominert i både klassene «årets mannlige utøver» og «årets navn» etter den sensasjonelle VM-bronsen i sommer.

Faren Gjert Ingebrigtsen er i tillegg nominert i klassen «årets trener».

Ingebrigtsen hadde ikke sett nominasjonene onsdag ettermiddag, men sier til NRK at han ikke legger veldig stor vekt på det.

– Det betyr ikke så mye for oss motivasjonsmessig, men det er en hyggelig greie, sier han.

Han synes det er helt greit at Jakob ikke er nominert.

– Han er jo ganske ung, det her er vel en litt sånn voksengreie.

Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen, som nylig ble kåret til årets trener i Eliteserien 2017, er heller ikke nominert. Åge Hareide er derimot nominert for sin innsats for det danske landslaget i fotball.

Nora Mørk

NOMINERT: Nora Mørk.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Klæbo kan bli «årets navn»

Årets store snakkis i langrennsmiljøet, Johannes Høsflot Klæbo, kan stikke av med pris i klassene «årets gjennombrudd» og «årets navn».

I klassen «årets navn» konkurrerer han med en annen svært populær utøver, nemlig Karsten Warholm som tok VM-gull på 400 meter hekk i sommer. Warholm er også nominert til «årets mannlige utøver».

Nora Mørk, som nylig sikret VM-sølv sammen med håndballandslaget, er også nominert til «årets navn»..

Mørk, som var langt nede etter tapet for Frankrike kan dermed få en oppmuntring under Idrettsgallaen i januar.

De norske svømmerne i klassen for funksjonsfriske er imidlertid utelatt fra listen. I helgen stakk de norske utøverne av med tre bronsemedaljer under EM.

– Det har vært et begivenhetsrikt idrettsår, med mange flotte, norske prestasjoner. Nominasjonene avspeiler at norske utøvere og lag har gjort seg bemerket i en rekke verdensmesterskap, både sommer og vinter. Med OL 50 dager unna, og Paralympics én måned senere, blir det spennende å se om vinterutøverne våre kan fortsette utviklingen, sier toppidrettssjef og juryleder Tore Øvrebø.

Se hele listen her:

Siste nytt

  • Wada skal etterforskes etter kritikk i dopingsak

    Verdens Antidopingbyrå (Wada) har bedt om en uavhengig gjennomgang av byråets håndtering av saken om en mulig dopingsak med noen av verdens beste svømmere.

    Ifølge Wada skal sveitseren Eric Cottier få adgang til sakens innhold og gi sin vurdering av byråets behandling av saken. Wada opplyser at arbeidet ventes å være ferdig om to måneder.

    – Wadas integritet og omdømme er under angrep. I de siste dagene er Wada blitt anklaget for partiskhet overfor Kina, opplyser antidopingbyrået.

    Lørdag kom nyheten om at kinesiske svømmere hadde spor av hjertemedisinen trimetazidin i prøver avgitt noen måneder før sommerlekene i 2021. 13 av dem deltok i OL i Tokyo.

    Kinesiske antidopingmyndigheter har avvist anklagene og hevder at utøverne skal ha fått i seg stoffet i mat under et stevne.

    Senere stilte Wada seg bak den forklaringen. Det har fått blant andre Det amerikanske antidopingbyrået (Usada) til å reagere sterkt. Den amerikanske antidopingsjefen Travis Tygart gikk mandag hardt ut mot Wada og mente at de dekket over for kineserne. (NTB)

    Soccer FIFA 2034 World Cup
    Foto: Hassan Ammar / AP
  • Amnesty reagerer kraftig – Fifa forsvarer Saudi-avtale

    Amnesty reagerer kraftig på avtalen Fifa har inngått med det saudiarabiske oljeselskapet Aramco. Fifa peker på at den bidrar til global utvikling av fotballen.

    Avtalen mellom saudiarabiske Aramco og Fifa er den siste i rekken av oljestatens involvering i idrett.

    Nyhetsbyrået AP hevder at avtalen er den største Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) har inngått med en sponsor om man regner per år.

    – Vi blir ikke lenger sjokkert over Saudi-Arabias bruk av sport som et PR-verktøy, og Fifa har til gode å imøtekomme bekymringer knyttet til saudiske myndigheters grove brudd på menneskerettighetene, sier prosjektleder Frank Conde Tangberg i Amnesty International til NTB.

    – Fifa har valgt å rulle ut den røde løperen for Saudi-Arabia som VM-vert og sponsor. Vi oppfordrer Fifa til å engasjere seg mer for å ta tak i risikoen knyttet til VM i 2034, sier Tangberg.

    NTB har kontaktet Fifa og spurt om forbundets respons på et samarbeid med Saudi-Arabia og bekymringene om brudd på menneskerettighetene.:

    – I tråd med vedtektene reinvesterer Fifa sine inntekter, inkludert inntektene fra Aramco-sponsingen, i å utvikle fotball over hele verden. Det er forventet at Fifa i 2023–2026 vil investere i overkant av 3,9 milliarder dollar i utvikling og utdanning, opplyser en talsperson i Fifa til NTB.

    – Dette inkluderer «Fifa Forward 3.0», fotballutviklingsfondet og andre initiativ som for eksempel å fremme kvinnefotball, dommerarbeid og teknisk utvikling. (NTB)

    Soccer FIFA 2034 World Cup
    Foto: Hassan Ammar / AP
  • KBKs Max Williamsen ute resten av sesongen

    Et avrevet korsbånd i venstre kne gjør at sesongen er over for Kristiansunds Max Williamsen.

    Etter 15 minutter i onsdagens cupkamp på Reknesbanen, gikk KBKs høyreback i bakken etter en duell med en Træff-spiller, skriver Tidens Krav.

    – Det er bare å forberede seg på det verste, sa 20-åringen til da han hinket inn i KBK-bussen for å reise hjem til Kristiansund en liten time etter kampslutt.

    Etter MR-undersøkelse torsdag kom bekreftelsen på at 20-åringen ikke kan spille mer fotball denne sesongen. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Kristiansund - KFUM Oslo (1-1)
    Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal