VM-bronse til Filip Ingebrigtsen: – Jeg er egentlig litt skuffet

LONDON/OSLO (NRK): Filip Ingebrigtsen ble nummer tre på 1500 meteren, men måtte vente med å slippe jubelen løs.

Filip Ingebrigtsen gir alt og kliner til med sin aller første VM-bronse på 1500 meter.

BRONSE: Filip Ingebrigtsen tok VM-bronse.

Filip Ingebrigtsen ble nummer tre i finalen på 1500 meter, og sikret dermed sin første VM-bronse. Like etter løpet feiret han ved å løpe opp til bror Henrik og pappa Gjert Ingebrigtsen som jublet hemningsløst på tribunen.

Filip Ingebrigtsen

BRONSEKLEM: Filip Ingebrigtsen klemmer broren Henrik Ingebrigtsen.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Men det ble full forvirring etter målgang. Spanias Adel Mechaal, som ble nummer fire, vurderte protest. Spanjolene ba om å få se situasjonen i reprise, og droppet da protesten.

Det betyr at Filip Ingebrigtsen til slutt kunne juble for VM-bronse.

– Løperen har bedt forbundet om å se på videoen. De har så lagt inn en forespørsel om å se videoen, men etter det har de ikke lagt inn protest, sier Håvard Tjørhom til NRK

– Skuffet over løpet

– Jeg er egentlig litt skuffet. I mitt hode skulle jeg vært på høyde med de kenyanerne. Men jeg fulgte ikke helt med når de gikk, sier Filip Ingebrigtsen, som kom i mål på tiden 3.34,53.

Henrik Ingebrigtsen mener broren ikke har noen grunn til å være skuffet. Han rangerer prestasjonen som den nest største i norsk idrett noensinne.

– Han gjør en vanvittig sterk jobb. Dette er den største idrettsprestasjonen bak Vebjørn Rodal, sier bror Henrik Ingebrigtsen.

– Det er akkurat dette vi jobber mot. Det er en drøm som går i oppfyllelse. Han løper så sykt bra, han var kanonsterk. Jeg har nesten mistet stemmen, det er det sykeste jeg har sett, fortsetter han.

Filip Ingebrigtsen

BRONSE: Filip Ingebrigtsen feirer VM-bronsen.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Dobbelt kenyansk

Kenyanske Elijah Motonei Manangoi vant med tiden 3.33,61. Landsmann Timothy Cheruiyot tok sølvet. Han løp på tiden 3.33, 99.

Tre kenyanske løpere dro til fra start, og fikk en luke ned til resten av feltet. Og det var Filip Ingebrigtsen som sørget for at feltet kom seg opp igjen til de tre i tet. Han hadde ikke krefter nok til å kjempe om gullet på oppløpet, og løp inn til bronse med tiden 3.34,53.

– Det kostet nok litt at han måtte hente inn, men han gjorde det på en voksen måte. Så stoppet det litt opp på oppløpet, men så skal vi ikke glemme at det er nummer én og to i verden som er foran han, sa NRKs ekspert Vebjørn Rodal.

Siste nytt

 • Fra KooKoo til Färjestad

  Den norske landslagskeeperen Henrik Haukeland (25) forlater finske KooKoo og har signert for svenske Färjestad.

  Färjestad ble nummer to i den svenske serien denne sesongen.

  ISHOCKEY-VM 2019 NORGE-LATVIA
  Foto: Claudio Bresciani/tt Nyhetsbyrån / NTB scanpix
 • Uendret for Norge på FIFA-rankingen

  Norge er verdens 44. beste landslag, skal vi tro FIFA-rankingen som ble publisert torsdag. Det er ingen endringer blant de 50 øverste nasjonene. Belgia topper fortsatt foran Frankrike og Brasil.

  44.-plass er Norges høyeste posisjon siden 2013.

  EM-kvalifisering fotball menn: Norge - Malta
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
 • Vurderer kortere langrennssesong

  Det internasjonale skiforbundet (FIS) åpner for at hele sesongen neste vinter kan ryke, skriver VG. Hvis reiseforbudet gjelder blir det umulig å ha en normal sesong.

  FIS vurderer også færre renn og om man kan holde flere renn i samme land.

  Østberg, Johaug og Weng
  Foto: Terje Pedersen / Terje Pedersen

Sendeplan

Kl. Program Kanal