VM-bronse til Filip Ingebrigtsen: – Jeg er egentlig litt skuffet

LONDON/OSLO (NRK): Filip Ingebrigtsen ble nummer tre på 1500 meteren, men måtte vente med å slippe jubelen løs.

Filip Ingebrigtsen gir alt og kliner til med sin aller første VM-bronse på 1500 meter.

BRONSE: Filip Ingebrigtsen tok VM-bronse.

Filip Ingebrigtsen ble nummer tre i finalen på 1500 meter, og sikret dermed sin første VM-bronse. Like etter løpet feiret han ved å løpe opp til bror Henrik og pappa Gjert Ingebrigtsen som jublet hemningsløst på tribunen.

Filip Ingebrigtsen

BRONSEKLEM: Filip Ingebrigtsen klemmer broren Henrik Ingebrigtsen.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Men det ble full forvirring etter målgang. Spanias Adel Mechaal, som ble nummer fire, vurderte protest. Spanjolene ba om å få se situasjonen i reprise, og droppet da protesten.

Det betyr at Filip Ingebrigtsen til slutt kunne juble for VM-bronse.

– Løperen har bedt forbundet om å se på videoen. De har så lagt inn en forespørsel om å se videoen, men etter det har de ikke lagt inn protest, sier Håvard Tjørhom til NRK

– Skuffet over løpet

– Jeg er egentlig litt skuffet. I mitt hode skulle jeg vært på høyde med de kenyanerne. Men jeg fulgte ikke helt med når de gikk, sier Filip Ingebrigtsen, som kom i mål på tiden 3.34,53.

Henrik Ingebrigtsen mener broren ikke har noen grunn til å være skuffet. Han rangerer prestasjonen som den nest største i norsk idrett noensinne.

– Han gjør en vanvittig sterk jobb. Dette er den største idrettsprestasjonen bak Vebjørn Rodal, sier bror Henrik Ingebrigtsen.

– Det er akkurat dette vi jobber mot. Det er en drøm som går i oppfyllelse. Han løper så sykt bra, han var kanonsterk. Jeg har nesten mistet stemmen, det er det sykeste jeg har sett, fortsetter han.

Filip Ingebrigtsen

BRONSE: Filip Ingebrigtsen feirer VM-bronsen.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Dobbelt kenyansk

Kenyanske Elijah Motonei Manangoi vant med tiden 3.33,61. Landsmann Timothy Cheruiyot tok sølvet. Han løp på tiden 3.33, 99.

Tre kenyanske løpere dro til fra start, og fikk en luke ned til resten av feltet. Og det var Filip Ingebrigtsen som sørget for at feltet kom seg opp igjen til de tre i tet. Han hadde ikke krefter nok til å kjempe om gullet på oppløpet, og løp inn til bronse med tiden 3.34,53.

– Det kostet nok litt at han måtte hente inn, men han gjorde det på en voksen måte. Så stoppet det litt opp på oppløpet, men så skal vi ikke glemme at det er nummer én og to i verden som er foran han, sa NRKs ekspert Vebjørn Rodal.

Siste nytt

 • Greide ikke ny medalje på 400 meter

  Norges svømmestjerne Henrik Christiansen endte på en skuffende 7.-plass i finalen på 400 meter fri i langbane-EM. Han hadde ambisjoner om medalje i Budapest

  Tiden 3.46,87 holdt heller ikke for Christiansen til å slå sin egen bestenotering. I 2016 satte han norsk rekord på 3.46,37.

  Mandagens finale ble vunnet av Martin Maljutin fra Russland, mens Felix Auböck (Østerrike) og Danas Rapsys (Litauen) tok de øvrige medaljene.

  Henrik Christiansen svømme-VM 2019
  Foto: Jessica Gow/TT / Jessica Gow/TT
 • Sagan sterkest i Giro-spurt

  Peter Sagan tok sin første etappeseier i årets Giro d'Italia. Slovaken hadde spurtsterke Fernando Gaviria på hjul, men lot ikke sin andre Giro-triumf i karrieren glippe. Gaviria ble toer foran hjemmehåpet Davide Cimolai.

  Tobias Foss kom i mål sammen med resten av hovedfeltet. Han er eneste norske innslag i årets Giro d'Italia.

  Peter Sagan
  Foto: JENNIFER LORENZINI / Reuters
 • Jakob Ingebrigtsen i stjerneselskap

  Jakob Ingebrigtsen er et av stjernenavnene som trekkes fram på deltakerlistene foran kommende helgs Diamond League-åpning i friidrett i Gateshead.

  Den norske mellomdistanse-løperen kommer til England med beste personlig rekord av samtlige i startfeltet på 1500 meter.

  20-åringen har 3.28,68 som bestenotering. Nærmest av konkurrentene i Gateshead er australske Stewart McSweyn, som har løpt på 3.30,51. Ronald Musagala fra Uganda har en personbeste på 3.30,58.

  Storebror Henrik Ingebrigtsen skal på sin side løpe 5000 meter i årets første Diamond League-stevne. Der får han tøff konkurranse. Best personlig rekord i startfeltet har kenyaneren Nicholas Kipkorir Kimeli med 12.51,78. Henrik Ingebrigtsen har løpt på 13.15,38.

  Stevnet i Gateshead er kommende søndag. (NTB)

  8yUHAwLljDo
  Foto: Christine Olsson/TT / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal