Jakob Ingebrigtsen imponerer i hinder: Greide VM-kravet til London

Jakob Ingebrigtsen (16) løp inn til supertid på 3000 meter hinder og greide kravet til senior-VM med solid margin. Nå vurderer Gjert Ingebrigtsen om han likevel skal la sønnen få delta i VM.

Boysen Memorial på Bislett stadion.

NYE PERSONLIGE REKORDER: Jakob Ingebrigtsen.

Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Supertalentet på 16 år fortsetter å imponere. Ingebrigtsen, som nylig løp inn til ny personlig rekord på 5000 meter på Bislett, deltok lørdag i 3000 meter hinder i et stevne i Belgia.

Der gikk han like godt hen og vant hele konkurransen med tiden 8.26.81.

Det kan i den sammenheng være greit å ta med at VM-kravet for seniorer på denne distansen er 8.32.

Tiden er også europeisk juniorrekord.

– Vi er i tenkeboksen

Far og trener Gjert Ingebrigtsen har tidligere sagt at Jakob ikke skal delta i senior-VM. Nå innrømmer han at han revurderer den avgjørelsen etter lørdagens løp.

– Jeg revurderer det ja. Vi er i tenkeboksen på om han skal få lov til å bli med til London. Fordi han i tillegg har en jobb å gjøre for broren sin, så det kan hende det kan være sånn hjelp til selvhjelp. At han kan hjelpe seg selv og. Vi får se, sier han til NRK.

Målet med å delta i konkurransen var imidlertid å klare kravet til EM for junior, og det klarte han med et hav av margin. Kravet til U20-EM er nemlig 9.15.00.

I en melding på Instagram skriver broren Henrik følgende lørdag kveld:

– Denne lille gutten er helt sykt! Han er 16,5 år gammel og har nettopp kvalifisert seg til senior-VM i friidrett.

– Skulle være med som hjelpekar

– Er det lettere å si ja til Jakob nå som Henrik er ute?

– Nå regner jeg med at Henrik skal være med uansett, han blir nok med som en hjelpekar mentalt for de andre. Jeg ville egentlig ha med Jakob til London for at han skulle trene med Filip og hjelpe ham mot sine mål i London. Nå kan det hende det ordner seg uten at man trygler og ber om det, ved at han kvalifiserer seg selv.

– Det er ikke vi som tar ut folk til VM, det er det friidrettsforbundet som gjør. Det er mange ting som avgjør det. Men det hadde vært greit å ha en hjelperytter til Filip, sier Gjert Ingebrigtsen til NRK.

Vebjørn Rodal

IMPONERT: Vebjørn Rodal.

Foto: NRK

Rodal: – En veldig bra seniortid

NRKs friidrettsekspert Vebjørn Rodal er imponert over prestasjonen til 16 år gamle Jakob Ingebrigtsen.

– Det er en veldig bra seniortid, prestert av en 16 år gammel guttunge. Det er ganske fascinerende, kommenterer han.

Rodal mener det nå bør være et naturlig steg å sende 16-åringen til VM.

– Jeg tror ikke vi trenger å tenke på press og at det blir for mye. Hvis han ikke hadde klart tøffe utfordringer, hadde han ikke vært der han er i dag. Han er en type som vokser på tøffe utfordringer, så hvorfor ikke ta senior-VM som 16-åring og få erfaring?

Siste nytt

 • Fortsatt koronafast i Alaska

  Thomas Wærner gikk til topps i verdens lengste hundesledeløp Iditarod 18. mars. Turen hjem blir mye mer omfattende og vanskelig enn han hadde sett for seg.

  Det som normalt blir gjort er at en person flyr til Alaska med fire hunder av gangen, ettersom det er maksimalt av hva ham får med seg på en flytur. Da de dro til Alaska var det fire forskjellige personer som fløy over med fire hunder hver på forskjellige dager. Nå er det to personer og 16 hunder igjen i Alaska.

  Thomas Wærner på vei inn til sjekkpunktet Unalakleet
  Foto: Loren Holmes / Loren Holmes
 • Bergen åpner idrettsanleggene

  Fire dager etter at Helsedirektoratet åpnet opp for organisert trening på idrettsanlegg, velger Bergen kommune å gjøre det samme.

  Onsdag åpnet Helsedirektoratet for at det igjen kan drives organisert trening, men innenfor de strenge smittevernrådene helsemyndighetene har gitt.

  Likevel valgte Bergen kommune å vente med å åpne opp for trening i små grupper for å få klarhet i hva direktoratet mente.

  Søndag åpnet kommunen utendørsanleggene for organisert trening. Det innebærer at den tildelte treningstiden igjen kan brukes av idrettslagene.

  Stengt fotballbane korona Møvig skole Kristiansand
  Foto: Thomas Sommerset / NRK
 • Hardt ut mot Premier League-toppene

  Wayne Rooney mener at Premier League kommer til å henge ut spillere etter diskusjonen rundt lønnskutt i kjølvannet av korona-pandemien.

  – Hvorfor er spillerne plutselig de store stygge ulvene? Premier Leagues offentliggjøring av deres ønske (om lønnskutt) legger bare mer press på spillerne og setter dem etter min mening i en umulig situasjon, skriver Rooney i sin spalte i avisen Sunday Times.

  Spillerforeningen ble bedt om å godta lønnskutt på 30 prosent, og nå skal det diskuteres videre mellom spillere og enkelte klubber. Det ventes å bli vanskelige samtaler som vil pågå inn i neste uke.

  Premier League har ikke rett til å beslutte lønnskutt for hele ligaen, og spillerne må gå med på det om det skal gjennomføres.

  Wayne Rooney og Odion Ighalo
  Foto: Rui Vieira / Rui Vieira

Sendeplan

Kl. Program Kanal