Hopp til innhold

Warholm tok VM-gull: – Det er verdens beste følelse!

LONDON/OSLO (NRK): Foran 60.000 tilskuere spurtet Karsten Warholm inn til VM-gull på 400 meter hekk. Da feiret nordmannen med norsk flagg og vikinghjelm på stadion.

Karsten Warholm vinner VM-gull!

Warholm ledet med flere meter ut på oppløpet og holdt unna for sterke konkurrenter da det hele skulle avgjøres. Tiden 48.35 betyr at det skilte 14 hundredeler ned til andremann Yasmani Copello.

Den norske 21-åringen så mer eller mindre sjokkert ut der han tok seg til ansiktet med store øyner mens han kikket opp på resultattavlen.

– Jeg skjønner ingenting, men jeg har jobbet hardt for dette. Det er verdens beste følelse, sier nordmannen kort tid etter målgang.

– Den følelsen... Jeg klarer ikke beskrive det. Det er helt vilt. Det var så mye støtte. Ting har bare gått på skinner. Og nå står vi her. Jeg vet ikke hva jeg skal si. Det er helt merkelig. Jeg må få hilse til alle hjemme i Ulsteinvik. Dere er helt fantastiske. Jeg elsker dere! sier Warholm til NRK.

Historisk

Ikke siden Vebjørn Rodals bronse på 800 meter for 22 år siden, hadde en norsk baneløper reist fra et verdensmesterskap med metall rundt halsen. Ventetiden tok slutt med Warholms superløp i London-regnet.

– Hvordan føltes det å komme i mål å være verdensmester?

– Jeg har ikke forstått det ennå. Det føltes som jeg hadde sett et spøkelse. Det var bare helt drøyt. Helt drøyt. Jeg var så sliten. Jeg trengte tid. Det er så sjukt. Helt sjuk følelse.

Karsten Warholm

SÅ ET SPØKELSE? Warholm fleipet med at det føltes som han så et spøkelse etter han løp inn til gull.

Foto: John Sibley / Reuters

– Det så ut som du hadde kontroll mot slutten?

– Nja, det får dere bedømme. Jeg har ikke sett løpet ennå. Men seier er seier uansett!

Ulsteinvik-gutten fikk et norsk flagg han tok rundt seg og en vikinghjelm på hodet før han startet på takkerunden langs tribunene på arenaen i London.

– Han gjorde alt rett. Han traff optimalt i åpningen sin, og han er så gjennomtrent at han feide all motstand til side på de to siste hekkene. Det er vakkert, sier NRK-ekspert Vebjørn Rodal.

Nøktern trener

– Vi kunne vel ikke fått noe særlig bedre utfall enn det der. Det var fantastisk. Veldig imponerende. Han er en utrolig imponerende fyr med sterkt konkurransehode. Jeg føler meg utrolig privilegert som får jobbe med en sånn fyr, sier trener Leif Olav Alnes til NRK.

– Når du skrur av kamera nå, så kommer jeg til å gå fullstendig bananas, legger han til.

Amalie Iuel var tydelig rørt da hun snakket med NRK kort tid etter kollegaens gulløp:

– Det var helt sinnssykt. Jeg var nesten mer nervøs enn ham. Jeg var kvalm, for jeg var så spent. Og så krysset han streken først. Det var magisk, rett og slett!

Andreas Thorkildsen, trener, mentor og forbilde, ga Warholm en lang og følelsesladet klem da de to møttes få minutter etter seiersrunden på stadion.

– Jeg er så stolt. Dette er så gøy, altså! Det blir noe dypt når han gjør en så jævlig god jobb. Jeg tror han er for ung til å skjønne hvor bra han har gjort det.

Sportsnyheter

Tar æren for gedigen Selnæs-tabbe: – Den er jeg veldig fornøyd med

Det gikk fullstendig galt for Rosenborg-veteran Ole Selnæs foran et fullsatt Lerkendal. Etter Selnæs-tabben gikk det fra vondt til verre for Rosenborg mot ustoppelige Bodø/Glimt.

Siste nytt

  • Vålerengas krisestart fortsetter – ydmyket av Mjøndalen

    Vålerenga fortsetter å slite i 1. divisjon. Søndag ble de sendt hjem fra Mjøndalen som slakt med 3-5-tap i bagasjen.

    – Vi svikter på veldig mange områder. Det er tungt, sier Vålerenga-trener Geir Bakke til TV 2.

    Dermed står Vålerenga fremdeles med sin ene seier etter fem kamper på nivå to. På de fire andre kampene har det blitt to uavgjort og to tap.

    Hovedstadslagets fem poeng holder til 11.-plass. Det er ett poeng over direkte nedrykk og fem poeng bak direkte opprykk.

    I søndagens kamp tok Mjøndalen tidlig ledelsen da Sivert Øverby skrudde et frispark ute ved sidelinjen helt inn i mål. Vålerenga utlignet ved Petter Strand like etter, men så kom Alie Conteh inn for vertene.

    Spissen fra Sierra Leone sendte Mjøndalen opp i 3-1 med to mål på overtid av den første omgangen. Kvarteret før slutt fullførte Conteh sitt hat trick.

    Fem minutter før slutt satte Keerat Singh inn 5-1. To sene scoringer fra Jones El-Abdellaoui og Christian Borckgrevink pyntet litt på resultatet for Vålerenga.

    Etter kampen var Vålerenga-spillerne borte og beklaget seg til frustrerte supportere.

    – Jeg skjønner at de er frustrerte og forbannet, sier Bakke.

    NM fotball menn 2024, Union Carl Berner - Vålerenga (0-3)
    Foto: Heiko Junge / NTB
  • Nytt Botheim-show i Allsvenskan

    Erik Botheim var i praktslag og leverte både scoring og en perleassist da Malmö moste AIK 5-0 og tok sin sjette strake seier i Allsvenskan.

    Dermed fortsetter den solide målvåren for Botheim og hans spissmakker Isaac Kiese Thelin. De to ligger øverst på toppscorerlisten i ligaen med henholdsvis fire og seks fulltreffere, og tillegg bøttet de inn mål i cupen.

    Henning Bergs AIK var ubeseiret før bortekampen i Malmö, men skulle fort få en realitetssjekk. Botheim lå godt plassert i feltet og stanget inn 1-0 på Jens Stryger Larsens presise innlegg etter 14 minutter.

    Spillehumøret var på topp hos Oslo-gutten, og etter drøye halvtimen viste han seg fram igjen. Botheim spilte vegg med Thelin før han elegant vippet lagkameraten igjennom slik at han kunne sette 2-0-målet.

    – Jeg sa til Isaac etter at jeg scoret at «nå skal du få den». Så jeg holdt det jeg lovet, sa Botheim til Discovery i pausen.

    Botheim-scoring mot AIK
    Foto: BILDBYRÅN
  • Norske seilere viste storform

    Mina Mobekk og Line Flem Høst sørget for norsk 2.- og 3.-plass i OL-klassene brettseiling og laser i verdenscupen i Hyères i Frankrike denne helgen.

    Mobekk konkurrerte i brettseiling og sikret 2.-plass, mens Høst sikret bronsen i laser. Det er årsbeste for Høst denne sesongen.

    – Vi har ett sterkt lag som er godt forberedt til årets høydepunkt, sommer-OL i Paris. Det kommer til å bli noen spennende uker i Marseille der seilingen skal foregå. Verdenscupregattaen i Hyères var svært krevende med skiftende forhold – fra vindstille til Mistral-vind (40 knop). Våre norske seilere taklet det uforutsette godt og er på vei mot sine beste prestasjoner, sier sportssjef i Norges Seilforbund Eirik Verås Larsen.

    Sommer-OL i Tokyo 2021
    Foto: Heiko Junge / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal