Hopp til innhold

Krøll for Riiber før prøvehoppet – glemte utstyret i bilen

Så langt har OL i Kina handlet om isolasjonshotell for Jarl Magnus Riiber, men mandag er han omsider ute etter å ha testet negativt tre ganger. Og etter enda litt mer krøll har han fått testet hoppbakken.

Her hopper Riiber sitt første hopp i hoppbakken. (Foto: Henrik Myhr Nielsen).

– Det føles godt. Det er deilig å se dagslys igjen, sier Jarl Magnus Riiber til NRK.

Han småjogger med skiene i den ene hånda og stavene i den andre. Omtrent direkte fra isolasjonshotellet er han tilbake på langrennsstadion for å trene. Riiber har dårlig tid på å rekke konkurransen tirsdag.

Riiber på trening etter isolasjonshotell

Her spenner Jarl Magnus Riiber på seg skia for første gang etter oppholdet isolasjonshotellet.

Foto: Henrik Myhr Nielsen / NRK

– Det blir nok ingen stor økt i dag. Men bare det å komme seg på ski er en bonus, sier Riiber videre mens han spenner på seg skia.

– Mye jeg skal gjennom

Og det ble ingen lang økt. For etter en kort treningstur på rundt tjue minutter, hastet han videre mot hoppbakken for å være prøvehopper.

Glemte bagen

Han skal være prøvehopper i lagkonkurransen for spesialhoppere, og får hoppe før andre omgang. Jarl var kreativ og varmet opp på ski før han skulle hoppe. Han får virkelig kjørt kombinert i dag, sier Ivar Stuan til NRK.

I hui og hast vendte Riiber nesen mot hoppbakken. Å hoppe før prøveomgangen rakk de ikke, men de lå i rute til å rekke å hoppe før første omgang. Så dukket det opp et nytt problem.

– Da glemte han hoppbagen sin i bilen. Og han som kjørte den bilen skulle hjem og spise middag, så da måtte vi prøve å spore opp den bilen. Så da rakk han ikke det heller. Men nå er han klar, sier Stuan i pausen av lagkonkurransen til NRK.

Riiber på trening etter isolasjonshotell

Riiber ble kjørt til trening.

Foto: Henrik Myhr Nielsen / NRK

– Han har sittet og sett på dette anlegget. Det eneste han vil gjøre er nok å hoppe, sier NRKs ekspert Anders Jacobsen.

Og hvis alt går etter planen rekker han ett hopp til.

– Forhåpentligvis får han hoppe før siste pulje, så han får to hopp her. Det var det første ønsket han hadde da han kom ut av isolasjon, forteller Stuan.

Jørgen Graabak leverte i Riibers fravær i den første konkurransen:

Les også Graabak i tårer etter OL-sølvet – savner familien hjemme

Jørgen Graabak

Fikset tredemølle

Norge har de siste dagene gjort alt de kan for å få den norske gullfavoritten friskmeldt og klar for konkurranse, og i dag slapp han endelig ut av isolasjon etter tre negative tester.

I morgen venter hopp i storbakken etterfulgt av 10 kilometer med langrenn. Og der står Riiber på startlista.

Når Jarl er til start så kan alt skje. Vi skal ikke legge altfor mye forventninger på han, men jeg skal ikke avskrive at han kan være med å kjempe. Det avgjøres mye med grunnlaget i hoppbakken i morgen. Hvis han lykkes bra i hoppbakken i morgen så er han teknisk god på ski og har god kapasitet, sier Stuan.

Sesongåpning Beitostølen

Sportssjef Ivar Stuan er lykkelig over at Riiber er ute av isolasjon.

Foto: Geir Olsen / NTB

Riiber fikk først en sykkel på rommet for å holde formen ved like. Deretter fikk Riiber selv fikset en tredemølle.

Han sa han har trent ca. 15-16 timer den siste uka, og det er jo innafor vil jeg si. Det ble klager på rommet til Jarl fordi det var for mye bråk. Så da fikk han fikset en tredemølle, fortsetter sportssjefen.

Etter hvert som folk ble friske og fikk forlate hotellet, ble det mer frihet for Riiber.

Han ble godt kjent med folka der, og etter hvert begynte en del folk å flytte ut. Så når han var den siste i gangen der, så tror jeg han har fått lov til å gå i gangen der de siste dagene. Da har han følt seg nesten helt fri, tror jeg, avslutter Stuan.

Etter det individuelle rennet i morgen er det lagkonkurranse i den store bakken torsdag. Det er siste konkurranse i OL-hoppbakken under dette OL.

Austria Nordic Combined World Cup

FORRIGE RENN: Jarl Magnus Riiber (til høyre) sammen med Lamparter og Graabak.

Foto: Lisa Leutner / AP

Riiber testet positivt da han ankom Kina med flyet 31. januar. Nyheten kom først ut tre dager senere, etter at Riiber hadde testet seg flere ganger.

Siste nytt

  • BBC: Premier League vil innføre kostnadstak

    En forbruksgrense ligger an til å bli en realitet i Premier League. Forslaget fikk nok støtte blant klubbene på et toppmøte mandag.

    Det melder BBC. Vedtaket betyr at det for første gang skal settes tak på hvor mye PL-klubbene i framtiden kan bruke på overganger, lønninger og agenthonorarer.

    Detaljene er ventet å være på plass før årsmøtet i juni. Man må blant annet bli enige om størrelsen på kostnadstaket.

    Ifølge engelske medier har Premier League-flertallet stilt seg bak prinsippet om at ingen kan bruke mer enn et gitt antall ganger av det beløpet ligaens dårligste lag mottar i TV-penger.

    Formålet med begrensingen er å sikre at Englands øverste divisjon forblir konkurransedyktig. Mange frykter at ligaen vil bli dominert av én eller to superrike klubber om det ikke tas grep.

    Alle forslag på et aksjonærmøte i Premier League krever et klart flertall for å bli vedtatt. Minst 14 av 20 klubber må si ja.

    Fra før har Premier League innført en regel som begrenser klubbene til å bruke opptil 85 prosent av sine totale inntekter på lønninger og overganger. Ordningen gjelder fra 2025/26-sesongen. (NTB)

    Premier League - Manchester City v Chelsea
    Foto: LEE SMITH / Reuters
  • Rubiales benekter uregelmessigheter rundt Saudi-avtale

    Den tidligere spanske fotballpresidenten Luis Rubiales benekter å ha gjort noe galt i forbindelse med at den nasjonale supercupen ble lagt til Saudi-Arabia.

    Det forteller Rubiales til reportere etter å ha vitnet i et rettsmøte om saken i Madrid mandag.

    – Det jeg fastholder, og som jeg alltid vil fastholde, er at jeg er overbevist om at saken vil vise at ingen penger er blitt mottatt på noen uregelmessig måte, sier Rubiales.

    Påtalemyndigheten har innledet korrupsjonsetterforskning i saken. Rubiales er mistenkt for hvitvasking og korrupsjon i forbindelse med avtalen som ble inngått med Saudi-Arabia i 2019.

    Rubiales er også tiltalt for seksuelt overgrep etter det mye omtalte kysset etter VM-finalen i fjor sommer. (NTB)

    9wChGEe-VpU
    Foto: AP
  • Ishockey: Seks spillere ferdige i Vålerenga

    Vålerenga Ishockey opplyser at sentrale spillere som Mika Partanen, Mark Auk og Christopher Bengtsson ikke blir med laget inn i 2024/25-sesongen.

    Per dags dato er det klart at hele seks spillere på utgående kontrakt ikke forlenger med Oslo-klubben.

    Foruten Mika Partanen, Auk og Bengtsson gjelder det Markus Søberg, Alex Dostie og Joona Partanen. Mika Partanen, lagets poengkonge i grunnserien, pådro seg nylig en kneskade som må opereres, og det er ikke uaktuelt at han kan bli VIF-spiller igjen på et senere tidspunkt.

    – Per nå er han ikke Vålerenga-spiller neste sesong, men vi vil holde dialogen med Mika og se hvordan han føler seg når han er tilbake etter rehabilitering, sier sportssjef Anders Myrvold til VIFs nettsted.

Sendeplan

Kl. Program Kanal