Hopp til innhold

Sportssjefen gråt etter Riibers positive test: – Verste dagen jeg har hatt som trener

Kombinertutøver Jarl Magnus Riiber var et av Norges største gullhåp. Nå henger hele OL i en tynn tråd etter at han testet positivt for korona i dag.

Sportssjefen gråt etter Riibers positive koronatest: - Verste dagen jeg har hatt som trener.

Sportssjefen gråt etter Riibers positive koronatest: - Verste dagen jeg har hatt som trener.

– Dette er den verste dagen jeg har hatt som trener, sier en gråtende sportssjef Ivar Stuan.

For i dag kom bekreftelsen han absolutt ikke ville ha, gullfavoritt Jarl Magnus Riiber har testet positivt på korona. Riiber var definert som nærkontakt etter at estiske Kristjan Ilves testet positivt.

Vi datt sammen hele gjengen da vi fikk beskjeden. Det er som et børseskudd å få en slik beskjed, sier Stuan

Ilves er nesten et fullverdig medlem av den norske kombinert-troppen, og har vært med det norske laget før lekene.

– Vi fryktet det verste i går etter at vi opplevde det med Kristjan (Ilves), sier Stuan og la til at «helvete brøt løs» da estlenderens positive virustest ble kjent.

Jarl Magnus Riiber

Jarl Magnus Riiber på Gardermoen før avreise til Beijing.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Vi mener vi har et godt bilde av situasjonen, og at vi har identifisert de aktuelle nærkontaktene. Det som er viktig nå, er at alle er svært nøye med smitteverntiltakene, og er ekstra forsiktige fremover. Viruset er lumskt, og vi gjør det vi kan for å sette en stopper for videre spredning, sier sjeflege for OL-troppen, Aasne Fenne Hoksrud.

Til tross for at Riiber nå har testet positivt, så skal han være i fin form.

Han føler seg i veldin fin form på alle mulige måter og er klar for OL. I dag har han «trent» inne på hotellrommet. Jeg sier det i anførselstegn, sier Stuan.

Snøbrettkjører Mons Røisland ble i dag tidlig meldt som nærkontakt til en smittet. Pressekontakt Sofie Torlei Olsen bekrefter til NRK at det er fordi han satt i nærheten av Riiber på flyet.

Dette sa Riiber om smitten før OL:

Intervju fra torsdag 27.01.22

– Dårlig nattesøvn

Riiber var ansett som et av Norges største gullhåp, med åtte verdenscupseire hittil i år.

– Det er veldig trist, selvfølgelig. Han har vært den store kombinertkongen i vinter. Det at han har testet positivt nå betyr jo at den største OL-favoritten i kombinert, og en av de største norske OL-favorittene generelt mister hele OL, sier NRKs langrennsekspert Torgeir Bjørn

Jørgen Graabak, Espen Andersen og Espen Bjørnstad er definert som nærkontakter. De risikerer også å være smitta.

– Da vil vi være i en situasjon der vi ikke har lag til lagkonkurransen heller, så nå blir det hektisk virksomhet i den norske kombinertleiren, sier Bjørn.

– Dette syns jeg rett og slett var nitrist, han er en helt unik utøver. Dette er så langt unna OL-drømmen som du kan få det, sier NRKs langrennsekspert Jann Post.

Stuan legger ikke skjul på at det har vært noen veldig vanskelige timer for han, men at Riiber selv har taklet det fint.

Det ble en veldig turbulent kveld i går og enda mer følelser i dag, og dårlig nattesøvn. Det har vært veldig, veldig tungt. Det blir sikkert enda tyngre denne natta her, sier Stuan

Kort tid nyheten kom Riiber med en melding på Instagram:

– Gullet er deres, lyder meldingen, hvor Riiber bruker en emoji for gullet og blunketegn. Kombinertløperen har også lagt ved en virus-emoji.

Skjermdump instagram Jarl Magnus Riiber

Riiber har lagt ut en melding på Instagram etter smitten. Skjermdump tatt 03.02.2022 13:30

Foto: Skjermdump

– Målet er lagkonkurransen

Ivar Stuan sier at de ikke har gitt opp å få Riiber klar til senere i mesterskapet.

Målet til Jarl nå er å være negativ så fort som mulig. Han har i hvert fall ikke gitt opp de to siste mulighetene i OL. Det skulle ikke forundre meg om det er noen som greier det, så er det han, sier Stuan

Vår plan a er fortsatt å få Jarl tilbake i lagkonkurransen og individuell konklurranse.

Det tror NRKs langrennsekspert blir veldig vanskelig.

– Har du en positiv prøve nå, skal det veldig mye til for at du kan teste deg ut og få delta senere i mesterskapet, sier Bjørn.

Austria Nordic Combined World Cup

Jørgen Graabak vant trippelen i Seefeld rett før OL, en reise Ivar Stuan mener var helt riktig.

Foto: Lisa Leutner / AP

Kombinertlandslaget var og konkurrerte i Seefeld rett før de dro videre til Kina. Selv etter dagens smittesituasjon mener sportssjefen at å dra dit var riktig avgjørelse.

Det var helt riktig. Det var et sjakktrekk. Det vi har gjort i hele prosessen har vært helt riktig. Vi har vært ekstremt uheldig og vet ennå ikke hva årsaken er, sier Stuan.

Reserven er klar

Simen Tiller er en av to som var på reservelista til kombinertlandslaget. Før smitten til Riiber ble bekrefta, sa Tiller at utøverne var redde for smitte.

– Utrolig synd at det ble Ilves som ble smitta. vi har vært to år uten smitte, så kommer det til han. Han er på en måte en del av laget, sier Tiller

– Du er klar?

– Ja, det er oppgaven min å være det. Jeg har fått vasket og ryddet bagen min, sier Tiller.

OL i Beijing: Her er høydepunktene du må få med deg

Siste nytt

 • Arsenal og Ødegaard slått ut av Mesterligaen

  Arsenal skapte knapt sjanser og tapte 0–1 borte mot Bayern München. Dermed ble Martin Ødegaard og co. slått ut i kvartfinalen i Mesterligaen etter 2–3-tap sammenlagt.

  Bayern München skapte heller ikke all verden, men Joshua Kimmich scoret onsdagens eneste mål og sendte den tyske storklubben til semifinale.

  Raphaël Guerreiro svingte ballen inn i Arsenal-feltet. Der kom Kimmich stormende, og headet ballen kontant inn i det lengste hjørnet.

  Ødegaard var stort sett involvert i det lille Arsenal skapte, men verken langskudd, gode pasninger eller forsøk fra skrått hold var i nærheten av å overliste Bayern-keeper Manuel Neuer.

  Arsenal var denne sesongen med i Mesterligaen for første gang siden 2016/17-sesongen, men ble også da slått ut av Bayern München. Den gang endte det 10–2 til Bayern i åttedelsfinalen.

  Champions League - Quarter Final - Second Leg - Bayern Munich v Arsenal
  Foto: Leonhard Simon / Reuters
 • Vålerenga utlignet NM-finalen mot Storhamar – hat trick fra Karterud

  Jørgen Karterud ble nøkkelmann med tre mål da Vålerenga snudde til 5-2-seier over Storhamar i den andre finalekampen i NM-sluttspillet i ishockey.

  – Det er helt magisk. Man går rundt med frysninger hele matchen egentlig. Nei, det er helt magisk, spesielt som Vålerenga-gutt, sier Karterud til TV 2.

  Onsdagens resultat på et fullsatt Jordal betyr at det står 1-1 sammenlagt i en serie som spilles i best av sju oppgjør.

  Storhamar tok ledelsen ved Marcus Bryhnisveen etter drøyt ti minutter, men 70 sekunder senere var lagene like langt etter Karteruds første scoring for kvelden.

  Karteruds andre mål sendte Vålerenga i føringen etter halvspilt midtperiode, og Alex Dostie økte til 3-1 kun 38 sekunder senere.

  På benken tok Storhamar-trener Petter Thoresen grep umiddelbart. I timeouten skjelte han ut spillerne sine, og i pausen avslørte kaptein Patrick Thoresen at faren med rette hadde stemplet dem som «jævlig diva» og «ræva».

  – Dette var dårlig, enkelt og greit. Det ser ut som vi er veldig høye på oss selv og er ekstremt fornøyde med kampen vi gjorde sist, sa Storhamar-veteranen til TV 2 før sluttperioden.

  Dostie la på til 4-1 kort tid etter den siste pausen, mens Tommy Hjelm tente et lite Storhamar-håp med en kjapp redusering.

  Nærmere kom ikke gjestene, og i stedet fullførte Karterud hat tricket i sluttsekundene.

  Den første finalekampen vant Storhamar 5-1. Lagene møtes igjen på Hamar fredag.

  Storhamar tok sist NM-pokalen i 2018, mens Vålerenga tok klubbens siste av 26 i 2009. (NTB)

  Jørgen Karterud jubler for mål i 2. NM-finale mot Storhamar
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Heggebø reddet Brann mot HamKam

  Brann var på vei mot nok en frustrerende hjemmekamp, men ti minutter før slutt dukket Aune Heggebø opp og sørget for 1–0-seier over HamKam.

  Etter at sesongens første hjemmekamp for Brann endte med 0–2-tap for Fredrikstad, var bergenserne på vei mot nok en målløs kamp på Brann Stadion.

  Det ville i så fall vært første gang siden høsten 2019 at Brann ikke scoret på to strake hjemmekamper i Eliteserien.

  Da tok angrepsduoen til Bergens Stolthet ansvar, og sørget omsider for jubel blant de drøyt 14.000 på tribunen.

  Bård Finne klarte på mesterlig vis å tråkle seg gjennom på venstresiden i HamKam-feltet, før han fant Heggebø foran mål. 22-åringen bredsidet kontant inn matchvinnermålet.

  Etter fire kamper av eliteseriesesongen har Brann syv poeng, mens HamKam har ett.

  Aune Heggebø jubler for 1-0-scoring mot HamKam i Eliteserien.
  Foto: Paul S. Amundsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal