Hopp til innhold

Ingebrigtsen vet ikke hvorfor han har slitt: – Fra den ene dagen til den andre, skjedde det noe

ROMA/OSLO (NRK): Filip Ingebrigtsen har trukket seg fra de to siste konkurransene han skulle løpe. Nå forteller han om problemene, og hvordan han skal unngå at maimåned bli spolert igjen.

Filip Ingebrigtsen

STARTKLAR: Filip Ingebrigtsen har stått over to konkurranser, men melder seg klar til 5000 meter under Diamond League-stevnet i Roma torsdag.

Foto: Anders Engeland / NRK

26-åringen har ikke konkurrert siden han ble slått i sesongstarten i Bergen for to uker siden, og trakk seg både fra et stevne i Belgia og Diamond League i Stockholm fordi han hadde «manglet overskudd».

Nå er Filip Ingebrigtsen, som eneste Ingebrigtsen-bror, på plass i solfylte Roma hvor han løper 5000 meter i torsdagens Diamond League-stevne.

– Det er kjedelig å stå over konkurranser, men jeg har tatt det med ro, og gitt kroppen den tiden den trengte, forteller han til NRK.

Filip Ingebrigtsen fikk bank av Filip Sasinek (t.v.)

IKKE FØRST: Filip Ingebrigtsen ble slått av Filip Sasinek, Tsjekkia (t.v.) på 1500 meter under Trond Mohn Games

Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Men akkurat hva som har vært galt har ikke Ingebrigtsen noe klart svar på.

– Da jeg kom ned fra høyden og skulle slippe opp på treningen, så kjentes det egentlig bra ut, men fra den ene dagen til den andre, skjedde det noe. Vi vet ikke helt hva. Kroppen responderte ikke så godt på trening, i hvert fall ikke på de tøffere øktene, forklarer han.

– Blir litt usikker

– Jeg kjenner meg litt som meg selv igjen nå, men man blir litt usikker når kroppen ikke spiller på lag når du egentlig har gjort de riktige tingene, fortsetter han.

Sandnes-løperen har også slitt i sesongstarten tidligere. I fjor ble han skadet, og i 2017 slo allergiproblemene for alvor til. Ingebrigtsen tror det er gress- og pollenallergi, blandet med tilpasning etter høydeopphold, som har satt ham tilbake også i år.

– Vi finner ikke noe annet, i hvert fall, slår han fast.

Nå vurderer han endringer i sesongforberedelsene fremover.

– Vi må prøve å gjøre noen tiltak til neste år. Dra til høyfjellet eller noe. For hvis det hjelper, så er det sikkert allergi.

Bislett Games neste

Trond Mohn Games 2019

DUO I ROMA: Filip Ingebrigtsen og faren Gjert Ingebrigtsen under sesongstarten i Bergen 22. mai.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Gjert Ingebrigtsen har uttalt at han har like stor tro på Filip som på Jakob denne sesongen, men innrømmet at situasjonen var dramatisk, siden de ikke visste hvor lenge 26-åringen ville være ute.

– Det er alltid alvorlig når jobben min er å konkurrere, men ikke får gjort det. Så vi må ta dette på alvor. Så seriøst som vi holder på er det kjedelig hvis noe sånn skal ødelegge deler av konkurransesesongen. Men det er ikke som om jeg ligger i sykesenga og er døden nær. Så «dramatisk» er satt på spissen på Gjert-vis, sier Filip Ingebrigtsen og flirer.

Neste uke er det Bislett Games, hvor alle brødrene står på startstreken.

– Det er kanskje litt risikabelt å springe her hvis kroppen ikke fungerer, men er kroppen normal kan det være positivt også.

Siste nytt

 • Ny seier for Brann

  Brann seiret 3-1 over Kongsvinger på bortebane i 1. divisjon torsdag.

  Niklas Jensen Wassberg sendte Brann i ledelsen etter bare ti minutters spill. Det var Brann-spillerens tredje seriemål for sesongen. Fem minutter før pause doblet Frederik Børsting ledelsen til Brann. Ved pause var stillingen 2-0 til Brann.

  Martin Vinjor reduserte til 1-2 noen minutter etter sidebytte. Innbytter Bård Finne scoret for Brann og sørget for at stillingen var 3-1 to minutter på overtid. Han ble byttet inn bare ti minutter tidligere. Det ble ikke scoret flere mål i oppgjøret. Kampen ebbet ut på stillingen 1-3.

  Brann har vunnet fem av sine seks siste kamper. (NTB)

  SK Brann - Sandnes Ulf (OBOS-ligaen) (3-0)
  Foto: Bjørnar Morønning / NTB
 • Svensk pangåpning holdt ikke mot Canada – snudde 0-3 til 4-3

  To tidlige mål så lenge ut til å gi svensk seier over Canada i kvartfinalen i ishockey-VM. Men en sluttspurt fra canadierne ga overtid og Tre Kronor-exit.

  Sverige er ranket som nummer fem i verden og vant ishockey-VM i 2017 og 2018. I finske Tammerfors torsdag, ventet verdenstoer Canada, som vant VM de to årene før Sverige.

  Kun to minutter ut i 1. periode sendte Carl Klingberg Tre Kronor i føringen. Seks minutter senere økte Willam Nylander til 2-0. I 2. periode var Canada det beste laget, men slet med å sette sjansene. Det utnyttet svenskene da Max Friberg sørget for 3-0.

  Tidlig i siste periode reduserte Ryan Graves til 1-3, og minuttet før slutt gjorde Pierre-Luc Dubois og Mathew Barzal to raske mål som ga overtid. Der brukte Drake Batherson kun 43 sekunder på å sette 4-3, og med det ende svenskenes håp om VM-gull. (NTB)

  Finland Hockey Worlds
  Foto: Vesa Moilanen / AP
 • «Norske» OB tapte cupfinalen etter straffedrama

  Det ble et jevnt oppgjør i den danske cupfinalen mellom OB og Mitjylland. OBs fire nordmenn måtte se gullet ryke etter 3-4 i straffesparkkonkurransen.

  Nicholas Mickelson, Jørgen Skjelvik og Sander Svendsen spilte alle fra start for OB torsdag. Svendsen ble byttet ut halvveis i andre omgang, mens Robin Østrøm var ubenyttet reserve.

  OB startet kampen best og dominerte den første timen før Midtjylland tok over. Etter 0-0 til ordinær tid og i ekstraomgangene, måtte det hele avgjøres fra 11-metersmerke.

  Der ble OBs midtstopper Kasper Larsen syndebukken da han bommet på den siste straffen. Brasilianske Evander satte Mitjyllands siste og sørget for for klubbens andre cuptittel i historien.

  Midtjylland kan skilte med en cuptriumf fra tidligere, tilbake i 2019. OB har vunnet cupen fem ganger, senest i 2007. (NTB)

  Eliteserien fotball 2017: Stabæk - Rosenborg.
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste