Hopp til innhold

Ingebrigtsen vet ikke hvorfor han har slitt: – Fra den ene dagen til den andre, skjedde det noe

ROMA/OSLO (NRK): Filip Ingebrigtsen har trukket seg fra de to siste konkurransene han skulle løpe. Nå forteller han om problemene, og hvordan han skal unngå at maimåned bli spolert igjen.

Filip Ingebrigtsen

STARTKLAR: Filip Ingebrigtsen har stått over to konkurranser, men melder seg klar til 5000 meter under Diamond League-stevnet i Roma torsdag.

Foto: Anders Engeland / NRK

26-åringen har ikke konkurrert siden han ble slått i sesongstarten i Bergen for to uker siden, og trakk seg både fra et stevne i Belgia og Diamond League i Stockholm fordi han hadde «manglet overskudd».

Nå er Filip Ingebrigtsen, som eneste Ingebrigtsen-bror, på plass i solfylte Roma hvor han løper 5000 meter i torsdagens Diamond League-stevne.

– Det er kjedelig å stå over konkurranser, men jeg har tatt det med ro, og gitt kroppen den tiden den trengte, forteller han til NRK.

Filip Ingebrigtsen fikk bank av Filip Sasinek (t.v.)

IKKE FØRST: Filip Ingebrigtsen ble slått av Filip Sasinek, Tsjekkia (t.v.) på 1500 meter under Trond Mohn Games

Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Men akkurat hva som har vært galt har ikke Ingebrigtsen noe klart svar på.

– Da jeg kom ned fra høyden og skulle slippe opp på treningen, så kjentes det egentlig bra ut, men fra den ene dagen til den andre, skjedde det noe. Vi vet ikke helt hva. Kroppen responderte ikke så godt på trening, i hvert fall ikke på de tøffere øktene, forklarer han.

– Blir litt usikker

– Jeg kjenner meg litt som meg selv igjen nå, men man blir litt usikker når kroppen ikke spiller på lag når du egentlig har gjort de riktige tingene, fortsetter han.

Sandnes-løperen har også slitt i sesongstarten tidligere. I fjor ble han skadet, og i 2017 slo allergiproblemene for alvor til. Ingebrigtsen tror det er gress- og pollenallergi, blandet med tilpasning etter høydeopphold, som har satt ham tilbake også i år.

– Vi finner ikke noe annet, i hvert fall, slår han fast.

Nå vurderer han endringer i sesongforberedelsene fremover.

– Vi må prøve å gjøre noen tiltak til neste år. Dra til høyfjellet eller noe. For hvis det hjelper, så er det sikkert allergi.

Bislett Games neste

Trond Mohn Games 2019

DUO I ROMA: Filip Ingebrigtsen og faren Gjert Ingebrigtsen under sesongstarten i Bergen 22. mai.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Gjert Ingebrigtsen har uttalt at han har like stor tro på Filip som på Jakob denne sesongen, men innrømmet at situasjonen var dramatisk, siden de ikke visste hvor lenge 26-åringen ville være ute.

– Det er alltid alvorlig når jobben min er å konkurrere, men ikke får gjort det. Så vi må ta dette på alvor. Så seriøst som vi holder på er det kjedelig hvis noe sånn skal ødelegge deler av konkurransesesongen. Men det er ikke som om jeg ligger i sykesenga og er døden nær. Så «dramatisk» er satt på spissen på Gjert-vis, sier Filip Ingebrigtsen og flirer.

Neste uke er det Bislett Games, hvor alle brødrene står på startstreken.

– Det er kanskje litt risikabelt å springe her hvis kroppen ikke fungerer, men er kroppen normal kan det være positivt også.

Sportsnyheter

Everton

Absurd hendelse i nedrykksdrama: – Biter han ikke, da?

Med nød og neppe unngikk Everton en krisesesong og skal også spille Premier League neste sesong. I jubeleuforien ble også en glefsesituasjon og bitespekulasjoner heftig diskutert.

Siste nytt

 • Svak avslutning sendte Hovland ut av tetstriden

  Golfprofilen Viktor Hovland kjempet i teten på den siste runden av PGA-turneringen i Fort Worth i Texas, men en svak avslutning sendte ham nedover på listene.

  Hovland spilte de seks siste hullene fem slag over par og var på delt 16.-plass da han hadde spilt ferdig, seks slag bak lederne. (NTB)

  PGA Championship Golf
  Foto: Eric Gay / AP
 • Newgarden vant dramatisk Indy 500

  Josef Newgarden passerte tittelforsvarer Marcus Ericsson på siste runde og tok sin første seier i billøpsklassikeren Indianapolis 500.

  Foran 300.000 tilskuere så svenske Ericsson ut til å vinne løpet for annen gang på rad, men med tre runder igjen kom det røde flagget ut for tredje gang på de 16 siste rundene, og dermed måtte det omstart til.

  Det banet for et kort og vilt race til mållinjen over én runde da løpet ble startet om igjen. Ericsson fikk en god start og så ut til å skulle holde unna, men så kom Newgarden som en rakett forbi ham, og svensken rakk aldri å komme tilbake. (NTB)

  IndyCar Indy 500 Auto Racing
  Foto: Michael Conroy / AP
 • Milan sikret mesterligaplassen – slo Juventus

  Milan vant 1-0 over Juventus og er sikret å bli topp fire i Serie A denne sesongen. Det betyr mesterligaspill kommende sesong.

  Olivier Giroud scoret kampens eneste mål på bortebane søndag. Med triumfen er Milan seks poeng foran femteplasserte Atalanta med én serierunde igjen.

  Dermed er det seriemester Napoli, Lazio, Inter og Milan som tok de italienske plassene i kommende sesongs puljespill i mesterligaen.

  Juventus var lenge med i kampen om mesterligaplass etter at en poengstraff ble trukket tilbake, men for en uke siden ble klubben likevel straffet med ti poengs trekk. Det gjorde at de falt utenfor topp-fire-kampen.

  Juventus er anklaget for å ha manipulert overgangssummer for å få regnskapet til å se bedre ut i perioden mellom første kvartal i 2019 og tilsvarende kvartal i 2021.

  Lazio slo nedrykksklare Cremonese 3-2 søndag etter en måldobbel av Sergej Milinkovic-Savic. Han ble dessuten matchvinner i det siste ordinære spilleminutt.

  Kristoffer Askildsen spilte fra start da Lecce sikret plassen i Serie A med 1-0-seier over Monza. Askildsen er på lån fra nedrykksklare Sampdoria.

  Seriemester Napoli spilte 2-2 borte mot Bologna. Leo Skiri Østigård satt hele kampen på benken for gjestene. (NTB)

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Tano Pecoraro / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste