Hopp til innhold

Ingebrigtsen vet ikke hvorfor han har slitt: – Fra den ene dagen til den andre, skjedde det noe

ROMA/OSLO (NRK): Filip Ingebrigtsen har trukket seg fra de to siste konkurransene han skulle løpe. Nå forteller han om problemene, og hvordan han skal unngå at maimåned bli spolert igjen.

Filip Ingebrigtsen

STARTKLAR: Filip Ingebrigtsen har stått over to konkurranser, men melder seg klar til 5000 meter under Diamond League-stevnet i Roma torsdag.

Foto: Anders Engeland / NRK

26-åringen har ikke konkurrert siden han ble slått i sesongstarten i Bergen for to uker siden, og trakk seg både fra et stevne i Belgia og Diamond League i Stockholm fordi han hadde «manglet overskudd».

Nå er Filip Ingebrigtsen, som eneste Ingebrigtsen-bror, på plass i solfylte Roma hvor han løper 5000 meter i torsdagens Diamond League-stevne.

– Det er kjedelig å stå over konkurranser, men jeg har tatt det med ro, og gitt kroppen den tiden den trengte, forteller han til NRK.

Filip Ingebrigtsen fikk bank av Filip Sasinek (t.v.)

IKKE FØRST: Filip Ingebrigtsen ble slått av Filip Sasinek, Tsjekkia (t.v.) på 1500 meter under Trond Mohn Games

Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Men akkurat hva som har vært galt har ikke Ingebrigtsen noe klart svar på.

– Da jeg kom ned fra høyden og skulle slippe opp på treningen, så kjentes det egentlig bra ut, men fra den ene dagen til den andre, skjedde det noe. Vi vet ikke helt hva. Kroppen responderte ikke så godt på trening, i hvert fall ikke på de tøffere øktene, forklarer han.

– Blir litt usikker

– Jeg kjenner meg litt som meg selv igjen nå, men man blir litt usikker når kroppen ikke spiller på lag når du egentlig har gjort de riktige tingene, fortsetter han.

Sandnes-løperen har også slitt i sesongstarten tidligere. I fjor ble han skadet, og i 2017 slo allergiproblemene for alvor til. Ingebrigtsen tror det er gress- og pollenallergi, blandet med tilpasning etter høydeopphold, som har satt ham tilbake også i år.

– Vi finner ikke noe annet, i hvert fall, slår han fast.

Nå vurderer han endringer i sesongforberedelsene fremover.

– Vi må prøve å gjøre noen tiltak til neste år. Dra til høyfjellet eller noe. For hvis det hjelper, så er det sikkert allergi.

Bislett Games neste

Trond Mohn Games 2019

DUO I ROMA: Filip Ingebrigtsen og faren Gjert Ingebrigtsen under sesongstarten i Bergen 22. mai.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Gjert Ingebrigtsen har uttalt at han har like stor tro på Filip som på Jakob denne sesongen, men innrømmet at situasjonen var dramatisk, siden de ikke visste hvor lenge 26-åringen ville være ute.

– Det er alltid alvorlig når jobben min er å konkurrere, men ikke får gjort det. Så vi må ta dette på alvor. Så seriøst som vi holder på er det kjedelig hvis noe sånn skal ødelegge deler av konkurransesesongen. Men det er ikke som om jeg ligger i sykesenga og er døden nær. Så «dramatisk» er satt på spissen på Gjert-vis, sier Filip Ingebrigtsen og flirer.

Neste uke er det Bislett Games, hvor alle brødrene står på startstreken.

– Det er kanskje litt risikabelt å springe her hvis kroppen ikke fungerer, men er kroppen normal kan det være positivt også.

Siste nytt

  • Liverpool vant i Slots første kamp

    Arne Slot fikk en god start som ny Liverpool-manager. I fredagens treningskamp mot Real Betis i USA vant engelskmennene 1-0.

    Scoringen kom ti minutter før pause på Acrisure Stadium i Pittsburgh i USA. Dominik Szoboszlai satte ballen i mål etter å ha blitt spilt fra av Mohamed Salah.

    Det ble også den eneste scoringen i kampen, som var den første for nederlandske Arne Slot etter at han i sommer tok over som Liverpool-manager etter Jürgen Klopp. Han fikk blant annet se at laget styrte det meste av spillet i første omgang, og at de var nærmere 2-0 enn spanjolene var utligning.

    Liverpool startet med kjente navn som Endo, Fabio Carvalho, Curtis Jones, Konstantinos Tsimikas og nevnte Salah og Szoboszlai var i startoppstillingen. Med halvtimen igjen av ordinær tid byttet Liverpool hele åtte spillere. Inn kom Liverpools unggutter, men det stoppet ikke laget fra å dominere banespillet. Real Betis skapte få sjanser, men burde kanskje ha utlignet da Rodri kom alene med keeper fra skrå vinkel mot slutten av kampen. Kampen endte 1-0 til Liverpool.

    Store Liverpool-navn som Virgil van Dijk, Cody Gakpo, Diego Jota, Trent Alexander Arnold, Darwin Núñez og Louis Diaz var ikke i troppen til kampen.

    Liverpool skal møte både Arsenal og Manchester United under sin sesongoppkjøring i USA.

    (NTB)

    Arne Slot roper til Liverpool-spillerne i sin første kamp
    Foto: AFP
  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal