Hopp til innhold

Ingebrigtsen sliter med allergi – må holdes innendørs

Filip Ingebrigtsen (24) sliter med allergiproblemer under treningsoppholdet i USA. Nå står Diamond League-stevnet i Eugene i fare for å ryke.

Ingebrigtsen

SKJERMES: Filip Ingebrigtsen må trene innendørs under de verste pollenukene.

Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

– Vi er litt spente på hvordan tingene skal gå. Det er et allergispøkelse der for ham som kan være nokså uggent, sier pappa og trener Gjert Ingebrigtsen til NRK.

Ingebrigtsen-familien er nå i Portland, hvor alle tre brødrene sesongåpnet forrige helg.

Mellomdistanseløperne akklimatiserer seg etter et treningsopphold i høyden, men det er enklere sagt enn gjort for den mellomste broren.

Rodal

EKSPERT: Vebjørn Rodal.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Allergikeren Filip Ingebrigtsen sliter nemlig med å holde pollen-plagene helt i sjakk.

– Kritiske uker

Pappaen påpeker at selve løpeformen ser grei ut, men:

– Den største risikoen for ham er allergien, som vi sliter med å holde på avstand, sier Ingebrigtsen.

– Hvilke konsekvenser får det?

– Vi holder ham innendørs og eksponerer ham ikke for pollen. Det er det viktigste tiltaket vi gjør. Vi får se om vi klarer å berge han gjennom disse kritiske ukene, svarer treneren.

Han håper fortsatt at Filip kan stille til start i Eugene, men avgjørelsen blir ikke tatt før om noen dager.

Viktig trening

Selv om 24-åringen får trent godt innendørs, må de skarpeste øktene tas ute, påpeker NRK-ekspert Vebjørn Rodal.

– Du får mye god trening på tredemølle, men den aller høyeste kvaliteten får du utendørs. Da får du løpt med piggsko og sammen med andre, slik at du kan få drahjelp og matche deg på slutten av øktene, sier Rodal.

– Selv om man får trent innendørs, kan allergien føre til at man ikke føler seg 100 prosent opplagt. Men dette har Filip løst veldig bra før, legger han til.

Samtidig nærmer Henrik Ingebrigtsen seg normal konkurransetrening etter all skadeproblematikken.

Den eldste broren skal etter planen løpe i Eugene.

– Det gjenstår å se om Henrik tåler treningen eller trenger mer tid til å komme i konkurransemodus. Det er ikke gitt at hamstring og tå funker som det skal når han trykker på i tøff banetrening, sier Ingebrigtsen.

Yngstebror Jakob, som åpnet sesongen med seier, er ikke kvalifisert for hovedløpet i Eugene, men 16-åringen skal løpe én engelsk mil på stevnet.

Hovedmålet for supertalentet er junior-EM i juli.

Siste nytt

 • Gullballen-vinneren mister EM

  Tidligere i dag meldte det spanske landslaget at Alexia Putellas hadde pådratt seg en skade i det venstre kneet, men at skadeomfanget var ukjent.

  Nå bekrefter landslaget at skaden er ille. Hun har pådratt seg en korsbåndsskade og mister EM, skriver det spanske landslaget på Twitter.

  – Det er jo fryktelig synd. Det er nesten så man ikke tror det, en så alvorlig skade rett før et mesterskap der Spania var favoritter og hun den beste spilleren. Fryktelig synd på Putellas og Spania, men også for alle oss andre som liker å se gode spillere, sier NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp.

  Putellas vant gullballen i 2021, og er regnet av mange som verdens beste spiller.

  Den spanske avisen COPE skriver at Real Sociedad-spiller Amaiur Sarriegi er kalt inn som erstatter.

  Dette er den andre viktige spilleren Spania mister inn mot mesterskapet. Barcelonaspiller Jenni Hermoso måtte innse at EM røk i midten av juni, det også på grunn av en kneskade.

  Før skaden var spanjolene oddsfavoritt til å vinne mesterskapet. De har første kamp mot Finland fredag.

  Alexia Putellas
  Foto: FRANCK FIFE / AFP
 • Hovland uten golfkøller før turnering

  Viktor Hovland har fått en brokete opptakt til Scottish Open. Han står uten utstyr og golfklær to dager før konkurransestart.

  Mandag ankom han Skottland via Frankfurt uten bagasje. Den ble stående igjen i Tyskland.

  – Jeg har verken golfkøller eller golfklær, forteller Hovland til Discovery.

  Det er ikke første gang i år at han har trøbbel på reise. Tidlig i januar hadde han en tilsvarende episode da bagen med golfkøllene var forsinket. 24-åringen håper at tingene hans er på plass i løpet av onsdagen.

  – Jeg krysser fingrene, sier Hovland.

  Scottish Open starter torsdag og varer ut uka. Turneringen spilles i North Berwick og er en del av både PGA- og europatouren. (NTB)

  Wright Invitational
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB
 • Premier League: Flere anklager i voldtektssak

  En profilert Premier League-spiller som ble arrestert i Nord-London mandag, mistenkt for voldtekt mot en kvinne, har også blitt avhørt i forbindelse med en annen voldtektssak.

  29-åringen, som ikke er blitt navngitt, ble varetektsfengslet mandag. Han ble da avhørt om et overgrep som skal ha skjedd forrige måned. Det er en kvinne i 20-årene som har anmeldt saken til politiet.

  Spilleren, som er i slutten av 20-årene, ble holdt i varetekt i ett døgn før han ble sluppet fri.

  Tirsdag opplyste også politiet at mannen er mistenkt for to voldtekter i 2021 mot en annen kvinne i 20-årene. Overgrepene skal ha skjedd i april og juni, skriver BBC.

  Premier League-spilleren beskrives av engelske medier som internasjonalt anerkjent og skal angivelig være tatt ut til sitt lands landslag i VM i Qatar.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste