Ingebrigtsen reiser hjem med mystisk skade: – Det må alltid være noe kødd

CALIFORNIA (NRK): Filip Ingebrigtsen (25) måtte bryte 5000-meteren i sesongdebuten. Nå reiser han hjem til Norge for å undersøkes.

Filip Ingebrigtsen

HER GÅR DET GALT: Se Filip Ingebrigtsen bryte og den første samtalen med pappa Gjert.

– Nå er det litt dritt. Jeg har jævlig vondt i foten, sier en tydelig fortvilet og lite snakkesalig Filip Ingebrigtsen til NRK.

Han halter forsiktig med far og trener Gjert Ingebrigtsen noen meter foran. Begge rister på hodet, til tross for drømmedag med seier for både yngstemann Jakob og eldstemann Henrik.

– Jeg klarer ikke la være å tenke på Filip. Det må alltid være noe kødd, sier Gjert.

– Vi trengte ikke det, altså, fortsetter den lidenskapelige treneren.

– Det gjør bare j***** vondt

Det startet bra for Ingebrigtsen-brødrene i Palo Alto. 17 år gamle Jakob knuste OL-mesteren i sesongdebuten, og storebror Henrik satte personlig rekord i comebacket.

For Filip gikk imidlertid ingenting som det skulle. 25-åringen hadde store underveis i løpet, og til slutt måtte han bryte 5000-meteren.

– Jeg sprang fire-fem runder, og plutselig kjente jeg smerte i foten. Så prøvde jeg å springe noen runder til og håpet at det skulle gå over, men det gikk ikke an å springe videre. Da stoppet jeg bare, forklarer Filip til NRK.

Hverken han eller faren vet hva smertene kommer av.

– Jeg har ikke peiling på hva det er nå, så vi må finne det ut. Vi må sjekke. Det gjør bare j***** vondt, skildrer europamesteren fra 2016.

Avbryter samling

Gjert Ingebrigtsen

FAR OG MANAGER: Gjert Ingebrigtsen.

Foto: Roy Kenneth Sydnes Jacobsen / NRK

Faren tar nå med seg Filip hjem til Norge, imens de to andre reiser tilbake til samling i Flagstaff.

– Jeg vet ingenting annet enn at det ligger rett foran hælen. Det kan være en bagatell, eller det kan være noe seigere. Det må vi finne ut av. Smerten kan være voldsom, men skaden trenger ikke være så voldsom. Det må vi bare se an, forklarer Gjert Ingebrigtsen.

– Jeg må få i ham noe smertestillende og ta ham med meg hjem, så ser vi hvor fort vi får ham på beina igjen, avslutter han.

Siste nytt

 • Zlatan kan bli trippel prisvinner

  Zlatan Ibrahimovic er nominert i tre forskjellige kategorier under MLS Awards. Han kan blant annet bli kåret til årets mest verdifulle spiller. Han er også nominert i kategoriene Årets nykommer og Årets comeback i den amerikanske proffligaen.

  MLS Red Bulls Galaxy Soccer
  Foto: Chris Carlson / AP
 • Bolt tilbys kontrakt på Malta

  Usain Bolt skal være tilbudt en toårskontrakt av den maltesiske fotballklubben Valletta FC. Kontrakten inkluderer spill i klubbens kommende cupfinale, og ifølge klubbdirektør Ghasston Slimen handler tilbudet «om å skrive historie».

  Australia Soccer Bolt
  Foto: Rick Rycroft / AP
 • United-aksjene stiger etter rykter

  Rykter om at Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman vurderer å kjøpe Manchester United har sendt klubbens aksjekurs opp 5 prosent, ifølge Sky News. Glazer-familien, som har eid Manchester United siden 2005, har ikke kommentert saken.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag
Nasjonsligaen: Norge - Bulgaria