Ingebrigtsen reiser hjem med mystisk skade: – Det må alltid være noe kødd

CALIFORNIA (NRK): Filip Ingebrigtsen (25) måtte bryte 5000-meteren i sesongdebuten. Nå reiser han hjem til Norge for å undersøkes.

Filip Ingebrigtsen

HER GÅR DET GALT: Se Filip Ingebrigtsen bryte og den første samtalen med pappa Gjert.

– Nå er det litt dritt. Jeg har jævlig vondt i foten, sier en tydelig fortvilet og lite snakkesalig Filip Ingebrigtsen til NRK.

Han halter forsiktig med far og trener Gjert Ingebrigtsen noen meter foran. Begge rister på hodet, til tross for drømmedag med seier for både yngstemann Jakob og eldstemann Henrik.

– Jeg klarer ikke la være å tenke på Filip. Det må alltid være noe kødd, sier Gjert.

– Vi trengte ikke det, altså, fortsetter den lidenskapelige treneren.

– Det gjør bare j***** vondt

Det startet bra for Ingebrigtsen-brødrene i Palo Alto. 17 år gamle Jakob knuste OL-mesteren i sesongdebuten, og storebror Henrik satte personlig rekord i comebacket.

For Filip gikk imidlertid ingenting som det skulle. 25-åringen hadde store underveis i løpet, og til slutt måtte han bryte 5000-meteren.

– Jeg sprang fire-fem runder, og plutselig kjente jeg smerte i foten. Så prøvde jeg å springe noen runder til og håpet at det skulle gå over, men det gikk ikke an å springe videre. Da stoppet jeg bare, forklarer Filip til NRK.

Hverken han eller faren vet hva smertene kommer av.

– Jeg har ikke peiling på hva det er nå, så vi må finne det ut. Vi må sjekke. Det gjør bare j***** vondt, skildrer europamesteren fra 2016.

Avbryter samling

Gjert Ingebrigtsen

FAR OG MANAGER: Gjert Ingebrigtsen.

Foto: Roy Kenneth Sydnes Jacobsen / NRK

Faren tar nå med seg Filip hjem til Norge, imens de to andre reiser tilbake til samling i Flagstaff.

– Jeg vet ingenting annet enn at det ligger rett foran hælen. Det kan være en bagatell, eller det kan være noe seigere. Det må vi finne ut av. Smerten kan være voldsom, men skaden trenger ikke være så voldsom. Det må vi bare se an, forklarer Gjert Ingebrigtsen.

– Jeg må få i ham noe smertestillende og ta ham med meg hjem, så ser vi hvor fort vi får ham på beina igjen, avslutter han.

Siste nytt

 • Borussia Dortmunds første serietap

  Bunnlaget Fortuna Düsseldorf påførte serieleder Borussia Dortmund sesongens første serietap og duket for ny spenning i gullkampen. Målscorerne var Dodi Lukebakio, før Jean Zimmer sørget for 2-0-seier.

  SOCCER-GERMANY-DUS-DOR/
  Foto: THILO SCHMUELGEN / Reuters
 • Zlatan forlenget med LA Galaxy

  Zlatan Ibrahimovic har signert en ny kontrakt med Los Angeles Galaxy og spiller for klubben i Major League Soccer også neste år. Den svenske 37-åringen signerte for Galaxy i mars etter å ha blitt fristilt av Manchester United.

  MLS Red Bulls Galaxy Soccer
  Foto: Chris Carlson / AP
 • Ingrid Syrstad Engen til Wolfsburg

  Ingrid Syrstad Engen har signert for Wolfsburg, melder VG. 20-åringen sier til avisen at hun har signert en kontrakt på to og et halvt år med den tyske toppklubben, men fram til sommerens VM leies hun tilbake til LSK Kvinner.

  Ingrid Syrstad Engen
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal