Ingebrigtsen reiser hjem med mystisk skade: – Det må alltid være noe kødd

CALIFORNIA (NRK): Filip Ingebrigtsen (25) måtte bryte 5000-meteren i sesongdebuten. Nå reiser han hjem til Norge for å undersøkes.

Filip Ingebrigtsen

HER GÅR DET GALT: Se Filip Ingebrigtsen bryte og den første samtalen med pappa Gjert.

– Nå er det litt dritt. Jeg har jævlig vondt i foten, sier en tydelig fortvilet og lite snakkesalig Filip Ingebrigtsen til NRK.

Han halter forsiktig med far og trener Gjert Ingebrigtsen noen meter foran. Begge rister på hodet, til tross for drømmedag med seier for både yngstemann Jakob og eldstemann Henrik.

– Jeg klarer ikke la være å tenke på Filip. Det må alltid være noe kødd, sier Gjert.

– Vi trengte ikke det, altså, fortsetter den lidenskapelige treneren.

– Det gjør bare j***** vondt

Det startet bra for Ingebrigtsen-brødrene i Palo Alto. 17 år gamle Jakob knuste OL-mesteren i sesongdebuten, og storebror Henrik satte personlig rekord i comebacket.

For Filip gikk imidlertid ingenting som det skulle. 25-åringen hadde store underveis i løpet, og til slutt måtte han bryte 5000-meteren.

– Jeg sprang fire-fem runder, og plutselig kjente jeg smerte i foten. Så prøvde jeg å springe noen runder til og håpet at det skulle gå over, men det gikk ikke an å springe videre. Da stoppet jeg bare, forklarer Filip til NRK.

Hverken han eller faren vet hva smertene kommer av.

– Jeg har ikke peiling på hva det er nå, så vi må finne det ut. Vi må sjekke. Det gjør bare j***** vondt, skildrer europamesteren fra 2016.

Avbryter samling

Gjert Ingebrigtsen

FAR OG MANAGER: Gjert Ingebrigtsen.

Foto: Roy Kenneth Sydnes Jacobsen / NRK

Faren tar nå med seg Filip hjem til Norge, imens de to andre reiser tilbake til samling i Flagstaff.

– Jeg vet ingenting annet enn at det ligger rett foran hælen. Det kan være en bagatell, eller det kan være noe seigere. Det må vi finne ut av. Smerten kan være voldsom, men skaden trenger ikke være så voldsom. Det må vi bare se an, forklarer Gjert Ingebrigtsen.

– Jeg må få i ham noe smertestillende og ta ham med meg hjem, så ser vi hvor fort vi får ham på beina igjen, avslutter han.

Siste nytt

 • Overtidspoeng for serieleiaren

  Med eit frispark av Mario Vrancic sikra Norwich seg 2-2 mot Sheffield Wednesday fredag kveld, og leier Championship med fem poeng til Leeds og Sheffield United.

  Det kan bety at opprykket kan sikrast måndag for Alexander Tetteys klubb. Tettey sat på benken heile kampen.

  Christoph Zimmermann, Norwich
  Foto: TONY O'BRIEN / Reuters
 • Tangerte 109 år gammal rekord

  Aston Villa tok sin niande strake liga-siger med 2-0 over Bolton i dag. Det er tangering av klubbrekorden frå oktober-desember 1910, og gir så godt som sikkert den gamle storklubben kvalifiseringsplass i Championship.

  Samstundes sende dei Bolton ned til League One.

  Tammy Abraham, Aston Villa
  Foto: LEE SMITH / Reuters
 • Sju baklengs for Norge

  Finland banka Norge heile 7-0 i dagens kamp i den nordiske ishockeyturneringa. Periodesifra var 2-0, 1-0 og 4-0.

  I går tapte Norge 3-1 for Finland. Norge ligg sist etter fire tap for Sverige og Finland, og møter Danmark i to kampar neste helg.

  Lars Haugen
  Foto: DAVID W CERNY / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal