Hopp til innhold

Eriksen om VM-løypa: - Som hånd i hanske for Hushovd

Den tøffe avslutningen på neste års VM-løype passer perfekt for Thor Hushovd.

Thor Hushovd

Ove Eriksen mener neste års VM-løype passer perfekt for Thor Hushovd.

Ove Eriksen kommenterer
Foto: NRK

Danskene må ha tenkt på sin egen Matti Breschel da de planla VM-løypa på hjemmebane neste år. Passer løypa Matti Breschel, passer den også verdensmester Thor Hushovd minst like godt.

Traseen i København er ikke så hard som løypa i Geelong i Australia i år, men den er krevende.

Fellesstartrunden er cirka 14 kilometer lang og avsluttes med en 500 meter lang, slak motbakke før den flater ut noen få meter før målstreken.

Youtube: Mark Cavendish prøver VM-løypa for 2011

Les også:

Tøff konkurrent

Med andre ord er ikke VM-traseen i København veldig forskjellig fra Geelong.

Hushovd viste i Australia at han er en mester i å ”time” en avslutning som er tøff, for det var nok ikke bare i styrke Hushovd var bedre enn sølv-vinner Matti Breschel.

Erfaring har Hushovd i bøtter og spann, og treffer han med formoppbygningen som i år, er han i finalen igjen.

Matti Breschel blir farlig også i 2011. Dansken har virkelig satt seg i respekt i hele sykkel-verden.

Han har både sølv og bronse fra 2008 i VM fellesstart. Tar han gull på hjemmebane neste år, eksploderer Danmark.

Testet løypa

Mark Cavendish testet løypa på søndag.

Han sier løypa er både teknisk krevende og hard. Cavendish tror det kommer til å ende i en massespurt. Han karakteriserer avslutningen som en typisk ”powersprint”. Briten ga imidlertid opp i Australia.

Nå har han VM i København som det store målet for sesongen. "Powersprint", sier Cavendish, og vi legger til: - Thor Hushovd spesial!

Kan det skje igjen?

Avslutningen i Rudersdal i København passer Hushovd som hånd i hanske.

Kommer et stort felt samlet mot mål den 25. september neste år, har Hushovd store muligheter til å hente sin andre regnbuetrøye.

Løypa kommer i vertfall til å være omkranset av rødt, hvitt og blått. Kan det skje igjen?


Sportsnyheter

Molde vant sjumålsdrama: Berisha hånet med «slanger» og falske sedler

Veton Berisha fikk ikke noe hyggelig gjensyn med Stavanger og Viking, men helt på tampen sikret Molde tre dramatiske poeng.

Siste nytt

 • Russisk politi anholdt over 100 Navalnyj-tilhengere

  Russisk politi anholdt søndag over 100 tilhengere av Aleksej Navalnyj, da de markerte den fengslede opposisjonspolitikerens 47-årsdag.

  Den uavhengige russiske menneskerettighetsgruppa OVD-Info skriver søndag kveld at 109 personer i 23 russiske byer er anholdt av politiet i forbindelse med at de foretok offentlige markeringer av Aleksej Navalnyjs 47-årsdag.

  Myndighetene har slått kraftig ned på alle tegn til opposisjon siden den russiske invasjonen av Ukraina. I de fleste byene var det en håndfull kritikere som ble anholdt av politiet.

  Aleksej Navalnyj soner en dom på elleve og et halvt års fengsel for korrupsjon og forakt for retten, anklager som han selv hevder er fabrikkert for å bringe ham til taushet i den russiske offentligheten.

  (NTB)

 • Ibrahimovic legger opp

  Det svenske fotballikonet Zlatan Ibrahimovic bekrefter at han setter punktum for sin unike fotballkarriere. Tidligere søndag rapporterte Aftonbladet at han takket av i Italia. – Familien min visste ikke at jeg skulle legge opp da vi våknet i dag. Jeg ville at alle skulle vite det samtidig, sier svensken på en pressekonferanse sent søndag kveld.

  – Det er trist, for dette har vært hele livet mitt, fortsetter han.

  Zlatan
  Foto: AP
 • Zlatan Ibrahimovic (41) ser ut til å legge opp

  Det svenske fotballikonet Zlatan Ibrahimovic synes å gi seg som profesjonell fotballspiller, melder blant andre Aftonbladet.

  Svenskens kontrakt med AC Milan går ut etter sesongen, og etter sesongavslutningen mot Hellas Verona søndag, antydet han tydelig at han vil legge skoene på hylla.

  – Det er på tide å ta farvel med fotballen, men ikke med dere, sa han til klubbens fans, ifølge Aftonbladet. Avisa skriver videre at Zlatan og klubben skal holde pressekonferanse senere søndag kveld. Oppholdet i klubben er svenskens andre.

  – Så mange følelser og minner på denne arenaen. Første gangen jeg kom til Milan, ga dere meg lykke, den andre gangen ga dere meg kjærlighet. Dere har tatt meg imot med åpne armer og fått meg til å føle meg som hjemme. Jeg kommer til å være Milan-supporter livet ut, sa Zlatan videre.

  – Fra og med i morgen er jeg en fri mann, sier han.

  Beslutningen om legge opp hadde han holdt hemmelig, til og med for sine nærmeste, skriver Aftonbladet.

  41-åringen har spilt for flere av Europas aller største klubber og vunnet en lang rekke titler.

  (NTB/NRK)

  AC Milans svenske spiss Zlatan Ibrahimovic takker publikum under en avskjedsseremoni etter den italienske Serie A-fotballkampen mellom AC Milan og Hellas Verona 4. juni 2023
  Foto: AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste