NRK Meny
Normal

"Ikke rot det til for deg sjøl, nå, Thor"

Video FEST

- Jeg skjønner ikke at det er mulig. Det var Thor Hushovds første tanke etter å ha tatt VM-gullet. Akkurat det sier litt om prestasjonen.

Den ferske verdensmesteren har båret den gule ledertrøyen i Tour de France, han har vunnet den grønne og vunnet etapper i de største europeiske etapperittene. Kort sagt, han er en svært merittert syklist.

- Så stort at det er helt vilt

- Det er så stort det jeg har gjort i dag at det er helt vilt, sa Hushovd til NRK i kaoset etter at han hadde gått i mål.

En stund etterpå har han fremdeles store problemer med å forstå hva som skjedde i Australia.

"Ikke rot det til for deg sjøl"

- Da spurten dro seg til, tenkte jeg at jg ikke skal fokusere for mye på én spesiell rytter. "Ikke rot det til for deg sjøl nå, Thor", sa jeg til meg selv. Jeg tror aldri jeg har gått så dypt noengang. Det var helt uvirkelig, sier den nybakte verdensmester til NRK.

Video: Hushovd forstår knapt hva han har gjort:

(Artikkelen fortsetter under videoklippet)

Video Thor vinner VM

Nå skal han bære sykkelsportens mest ettertraktede plagg - den regnbuefargede VM-trøya - fram til VM i København om et år.

- Stolt hver gang jeg tar den på

- Den sitter godt. Dette må være det kjekkeste gaven jeg har fått. Dette blir stort. Jeg kommer til å være stolt hver gang jeg tar den på. Og klarer jeg å vinne et løp med den, blir det garantert et stort øyeblikk, sier Thor Hushovd, som ennå ikke er sikker på om han har kommet ned på jorda etter triumfen.

Støtteapparatet rundt ham hadde også vanskeligheter med å tro det de så.

- Det var forferdelig spennende. Det skjedde noe hele tiden, og Thor satt og var iskald hele tiden mens alle de andre favorittene svidde av kruttet. Dette var tatt rett ut av boka, sier Atle Kvålsvoll.

- Største som har skjedd Norge

Sykkelpresident Harald Tiedemann-Hansen synes Hushivds innspurt og VM-gull er helt enormt stort.

- Dette er det største som noengang har skjedd i Norge, det er det ingen tvil om. Når du ser på den bredden sykkelsporten har, er dette det største Norge har vært med på, sier Tiedemann-Hansen til NRK.

Video Thor vinner VM

Siste nytt

 • Kritiserer ligacuptrekning

  Fans og medier i England mislikte sterkt torsdagens trekning i ligacupen, som fant sted i Kina før de fleste på balløya var våkne. Engelsk fotball håper nemlig å øke interessen i Asia. Daily Telegraph er blant avisene som kritiserer opplegget, skriver NTB. Slik spilles 3. runde:

  Bournemouth – Brighton, Crystal Palace – Huddersfield, Leicester – Liverpool, West Bromwich – Manchester City, Arsenal – Doncaster, Aston Villa – Middlesbrough, Brentford – Norwich, Bristol City – Stoke, Burnley – Leeds United, Chelsea – Nottingham Forest, Everton – Sunderland, Manchester United – Burton, Reading – Swansea, Tottenham – Barnsley/Derby, West Ham–Bolton, Wolverhampton–Bristol Rovers.

  United
  Foto: GEOFF CADDICK / AFP
 • Zekhnini testet seg mot Real

  Rafik Zekhnini spilte hele 2.-omgang da Fiorentina møtte Real Madrid i en privatkamp i den spanske hovedstaden. Jordan Veretout sendte gjestene i føringen før Borja Mayoral og Cristiano Ronaldo snudde kampen før pause til 2-1, som også ble sluttresultatet. Zekhnini fikk sin Serie A-debut i 0-3-tapet for Inter forrige uke.

  Zekhnini
  Foto: Paul White / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Friidrett: Diamond League fra Zürich
Friidrett: Diamond League, Zürich
4-4-2 Europaligaen: Rosenborg - Ajax
Friidrett: Diamond League fra Zürich