NRK Meny
Normal

"Ikke rot det til for deg sjøl, nå, Thor"

Video FEST

- Jeg skjønner ikke at det er mulig. Det var Thor Hushovds første tanke etter å ha tatt VM-gullet. Akkurat det sier litt om prestasjonen.

Den ferske verdensmesteren har båret den gule ledertrøyen i Tour de France, han har vunnet den grønne og vunnet etapper i de største europeiske etapperittene. Kort sagt, han er en svært merittert syklist.

- Så stort at det er helt vilt

- Det er så stort det jeg har gjort i dag at det er helt vilt, sa Hushovd til NRK i kaoset etter at han hadde gått i mål.

En stund etterpå har han fremdeles store problemer med å forstå hva som skjedde i Australia.

"Ikke rot det til for deg sjøl"

- Da spurten dro seg til, tenkte jeg at jg ikke skal fokusere for mye på én spesiell rytter. "Ikke rot det til for deg sjøl nå, Thor", sa jeg til meg selv. Jeg tror aldri jeg har gått så dypt noengang. Det var helt uvirkelig, sier den nybakte verdensmester til NRK.

Video: Hushovd forstår knapt hva han har gjort:

(Artikkelen fortsetter under videoklippet)

Video Thor vinner VM

Nå skal han bære sykkelsportens mest ettertraktede plagg - den regnbuefargede VM-trøya - fram til VM i København om et år.

- Stolt hver gang jeg tar den på

- Den sitter godt. Dette må være det kjekkeste gaven jeg har fått. Dette blir stort. Jeg kommer til å være stolt hver gang jeg tar den på. Og klarer jeg å vinne et løp med den, blir det garantert et stort øyeblikk, sier Thor Hushovd, som ennå ikke er sikker på om han har kommet ned på jorda etter triumfen.

Støtteapparatet rundt ham hadde også vanskeligheter med å tro det de så.

- Det var forferdelig spennende. Det skjedde noe hele tiden, og Thor satt og var iskald hele tiden mens alle de andre favorittene svidde av kruttet. Dette var tatt rett ut av boka, sier Atle Kvålsvoll.

- Største som har skjedd Norge

Sykkelpresident Harald Tiedemann-Hansen synes Hushivds innspurt og VM-gull er helt enormt stort.

- Dette er det største som noengang har skjedd i Norge, det er det ingen tvil om. Når du ser på den bredden sykkelsporten har, er dette det største Norge har vært med på, sier Tiedemann-Hansen til NRK.

Video Thor vinner VM

Siste nytt

 • Singh klar for Sarpsborg

  Den tidligere VIF-profilen Harmeet Singh er tilbake i norsk fotball. Midtbanespilleren signerte i dag en 1,5-årskontrakt med Sarpsborg.

  – Sarpsborg 08 har et lag der alle gir alt for hverandre. Et tøft og robust lag, sier Singh til sarpsborg08.no.

  Harmeet Singh
  Foto: Sarpsborg 08
 • Birkeland går stafetten

  Lars Helge Birkeland går inn på stafettlaget, sammen med brødrene Bø og Emil Hegle Svendsen. Det betyr at Erlend Bjøntegaard er vraket, til tross for at Bjøntegaard blant annet havnet på en kanonsterk femteplass på 10km sprint tidligere i OL.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Skiskyting menn.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Positiv b-prøve for Krusjelnitskij

  Aleksandr Krusjelnitskijs b-prøve viser spor av meldonium. Det bekrefter Russlands olympiske komite i en pressemelding. Krusjelnitskij spilte for OURs lag i mixed curling, som tok bronse.

  Hvis laget nå diskvalifiseres, blir det norsk bronse.

  Aleksandr Krusjelnitskij
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Mester mot legende i vintersport