"Ikke rot det til for deg sjøl, nå, Thor"

Video FEST

- Jeg skjønner ikke at det er mulig. Det var Thor Hushovds første tanke etter å ha tatt VM-gullet. Akkurat det sier litt om prestasjonen.

Den ferske verdensmesteren har båret den gule ledertrøyen i Tour de France, han har vunnet den grønne og vunnet etapper i de største europeiske etapperittene. Kort sagt, han er en svært merittert syklist.

- Så stort at det er helt vilt

- Det er så stort det jeg har gjort i dag at det er helt vilt, sa Hushovd til NRK i kaoset etter at han hadde gått i mål.

En stund etterpå har han fremdeles store problemer med å forstå hva som skjedde i Australia.

"Ikke rot det til for deg sjøl"

- Da spurten dro seg til, tenkte jeg at jg ikke skal fokusere for mye på én spesiell rytter. "Ikke rot det til for deg sjøl nå, Thor", sa jeg til meg selv. Jeg tror aldri jeg har gått så dypt noengang. Det var helt uvirkelig, sier den nybakte verdensmester til NRK.

Video: Hushovd forstår knapt hva han har gjort:

(Artikkelen fortsetter under videoklippet)

Video Thor vinner VM

Nå skal han bære sykkelsportens mest ettertraktede plagg - den regnbuefargede VM-trøya - fram til VM i København om et år.

- Stolt hver gang jeg tar den på

- Den sitter godt. Dette må være det kjekkeste gaven jeg har fått. Dette blir stort. Jeg kommer til å være stolt hver gang jeg tar den på. Og klarer jeg å vinne et løp med den, blir det garantert et stort øyeblikk, sier Thor Hushovd, som ennå ikke er sikker på om han har kommet ned på jorda etter triumfen.

Støtteapparatet rundt ham hadde også vanskeligheter med å tro det de så.

- Det var forferdelig spennende. Det skjedde noe hele tiden, og Thor satt og var iskald hele tiden mens alle de andre favorittene svidde av kruttet. Dette var tatt rett ut av boka, sier Atle Kvålsvoll.

- Største som har skjedd Norge

Sykkelpresident Harald Tiedemann-Hansen synes Hushivds innspurt og VM-gull er helt enormt stort.

- Dette er det største som noengang har skjedd i Norge, det er det ingen tvil om. Når du ser på den bredden sykkelsporten har, er dette det største Norge har vært med på, sier Tiedemann-Hansen til NRK.

Video Thor vinner VM

Siste nytt

 • Guye Adola vant Berlin Maraton

  Etiopieren Guye Adola løp inn til seier i Berlin Maraton søndag, det første av verdens store maratonløp som er blitt arrangert med fellesstart siden pandemien.

  Adola vant med en tid på 2.05.45 foran Kenyas Bethwel Yegon og stjernen Kenenisa Bekele fra Etiopia.

  Seieren er den største i Adolas karriere så langt. Han imponerte stort da han debuterte i Berlin Maraton i 2017 med en andreplass. Tiden hans var da 2.03.46.

  jGB_siDtFV4
  Foto: Lisa Leutner / AP
 • Danskene kjører med sørgebånd i VM

  De danske VM-syklistene kjører med sørgebånd under søndagens landeveisritt, til minne om nylig avdøde Chris Anker Sørensen (bildet).

  Den tidligere toppsyklisten døde forrige uke, 37 år gammel. Han ble utsatt for en ulykke da han var på en treningstur i Belgia, der han var til stede for å dekke VM som ekspert for dansk TV2.

  Magnus Cort sier til TV2 at de danske syklistene tok nyheten om dødsfallet tungt.

  – Det er en god måte å hedre ham på her i VM, sier Cort om sørgebåndene.

  Han sier at VM blir en annerledes opplevelse for de danske rytterne.

  – Det er annerledes. Forberedelsene har gått fint, og vi har gjort alt vi skulle, så jeg føler vi er klare. Men det er klart at vi kjente på det de første par dagene, sier han om tiden etter at de fikk dødsbudskapet.

  V3kLHBLMaDs
  Foto: Nils Meilvang / Ritzau Scanpix / NTB
 • Hovland måtte tåle sitt tredje tap

  Marginene har ikke vært på Viktor Hovlands side i Ryder Cup-debuten. Han har ledet i alle fire parkamper, men utbyttet er bare et halvt poeng.

  Lørdag ble det tap i foursome med Bernd Wiesberger, selv om den europeiske duoen tidlig ledet med tre hull. De var foran det meste av kampen, men Justin Thomas og Jordan Spieth slo hardt tilbake og vendte kampen i sin favør med seier på tre strake hull fra det 14. hullet.

  Sammen med Tommy Fleetwood ga nordmannen noen timer senere Bryson DeChambeau og Scottie Scheffler hard kamp i fourball i vinden på Whistling Straits-banen. De tok ledelsen tre ganger, men igjen avgjorde amerikanerne ved å vinne 14., 15. og 16. hull.

  USA har dominert parspillet og leder 11-5 foran søndagens singlekamper, der vertsnasjonen trenger bare 3,5 av 12 mulige poeng for å vinne pokalen.

  s2YKcQj5K_4
  Foto: Jeff Roberson / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal