Hopp til innhold

"Ikke rot det til for deg sjøl, nå, Thor"

Video FEST

- Jeg skjønner ikke at det er mulig. Det var Thor Hushovds første tanke etter å ha tatt VM-gullet. Akkurat det sier litt om prestasjonen.

Den ferske verdensmesteren har båret den gule ledertrøyen i Tour de France, han har vunnet den grønne og vunnet etapper i de største europeiske etapperittene. Kort sagt, han er en svært merittert syklist.

- Så stort at det er helt vilt

- Det er så stort det jeg har gjort i dag at det er helt vilt, sa Hushovd til NRK i kaoset etter at han hadde gått i mål.

En stund etterpå har han fremdeles store problemer med å forstå hva som skjedde i Australia.

"Ikke rot det til for deg sjøl"

- Da spurten dro seg til, tenkte jeg at jg ikke skal fokusere for mye på én spesiell rytter. "Ikke rot det til for deg sjøl nå, Thor", sa jeg til meg selv. Jeg tror aldri jeg har gått så dypt noengang. Det var helt uvirkelig, sier den nybakte verdensmester til NRK.

Video: Hushovd forstår knapt hva han har gjort:

(Artikkelen fortsetter under videoklippet)

Video Thor vinner VM

Nå skal han bære sykkelsportens mest ettertraktede plagg - den regnbuefargede VM-trøya - fram til VM i København om et år.

- Stolt hver gang jeg tar den på

- Den sitter godt. Dette må være det kjekkeste gaven jeg har fått. Dette blir stort. Jeg kommer til å være stolt hver gang jeg tar den på. Og klarer jeg å vinne et løp med den, blir det garantert et stort øyeblikk, sier Thor Hushovd, som ennå ikke er sikker på om han har kommet ned på jorda etter triumfen.

Støtteapparatet rundt ham hadde også vanskeligheter med å tro det de så.

- Det var forferdelig spennende. Det skjedde noe hele tiden, og Thor satt og var iskald hele tiden mens alle de andre favorittene svidde av kruttet. Dette var tatt rett ut av boka, sier Atle Kvålsvoll.

- Største som har skjedd Norge

Sykkelpresident Harald Tiedemann-Hansen synes Hushivds innspurt og VM-gull er helt enormt stort.

- Dette er det største som noengang har skjedd i Norge, det er det ingen tvil om. Når du ser på den bredden sykkelsporten har, er dette det største Norge har vært med på, sier Tiedemann-Hansen til NRK.

Video Thor vinner VM

Siste nytt

 • Gavi utvist i Barcelona-seier

  Barcelona-unggutten Gavi (19) fikk rødt kort på overtid i 1-0-seieren over Porto i mesterligaen. Vinnermålet ble satt inn av Ferrán Torres.

  Etter to strake sesonger med exit i puljespillet ligger Barcelona i år langt bedre an. Katalanerne står med full pott etter to kamper.

  Torres trillet inn 1-0-scoringen mellom beina på Portos keeper Diogo Costa rett før pause. I forkant ble han spilt følsomt igjennom av Ilkay Gündogan.

  Barcelona måtte avslutte oppgjøret i Portugal med ti mann. Tre minutter ut i tilleggstiden fikk Gavi sitt andre gule kort for å dra i drakten til en Porto-mann. Han mister dermed neste gruppekamp mot ukrainske Sjakhtar Donetsk.

  Porto hadde sine muligheter på hjemmebane, men godt stopperspill fra særlig Jules Koundé reddet Barcelona. Vertene fikk straffespark i sluttfasen, men avgjørelsen ble omgjort etter en VAR-sjekk. (NTB)

  z7YVW8SzZUs
  Foto: AP
 • Newcastle lekte med PSG - vant 4-1

  PSG virket regelrett sjanseløse da de gjestet Newcastle, som spilte deres første hjemmekamp i Mesterligaen siden 2002/03-sesongen.

  Vertene var i fyr og flamme og presset gjestene fra Frankrike intensivt fra første sekund. 17 minutter ut i oppgjøret fikk de lønn for strevet da Miguel Almiron banket inn kveldens første.

  Før pause stanget Dan Burn inn doblingen etter å ha knust Milan Skriniar i lufta.

  Newcastle-gutten Sean Longstaff ville også være med på moroa, og fem minutter etter pause sto det 3-0 på måltavla. En utrolig bragd av engelskmennene mot Kylian Mbappé og co.

  Warren Zaïre-Emery (17) er et talent av de helt sjeldne og med en følsom pasning over Newcastles forsvar fant han Lucas Hernandez. Backens 3-1-scoring ble av det trøstende slaget, for dette var Newcastles store kveld.

  På overtid fastsatte Fabian Schar sluttresultatet til 4-1 med en suser fra distanse. En ydmykelse av de franske mesterne.

  BYXgH8zL_50
  Foto: Reuters
 • Vålerenga legger press på Rosenborg - slo Arna-Bjørnar i innholdsrik kamp

  Vålerenga hadde kun tatt to poeng på de siste to kampene i Toppserien og dermed gitt fra seg tabelltoppen til Rosenborg før onsdagens kamp mot Arna-Bjørnar.

  Arna-Bjørnar kjemper på sin side for å unngå nedrykk, men de kom til kampens første store sjanse i Oslo onsdag kveld.

  Gradvis tok Vålerenga over og etter en halvtime kom uttellingen. Med et lekkert skudd fra 15 meter sendte Olaug Tvedten Vålerenga i ledelsen og bare fem minutter senere doblet hun ledelsen, via Arna-Bjørnars Sigrid Aas.

  Arna-Bjørnar slo imidlertid tilbake. Vilde Vedeler reduserte etter 40 minutters spill og ti minutter ut i den andre omgangen utlignet Linnea Sælen da hun kom først på en ball i bakrommet og kunne spasere ballen inn i tomt bur.

  Håpet om poeng ble kortvarig for Arna-Bjørnar, for bare fire minutter senere headet Vålerenga-kaptein Ingibjörg Sigurdardóttir ballen i mål og få minutter etter sto det 4-2 etter et selvmål fra Imana Chebel.

  Flere mål ble det ikke og dermed er Vålerenga oppe på 49 poeng, like mange som serieleder Rosenborg. Trønderne har både en marginalt bedre målforskjell og én kamp mindre spilt enn laget fra Oslo. Dermed kan det bli spenning om Toppserie-gullet helt inn. Vålerenga møter Rosenborg borte i siste serierunde, 18. november. De to lagene møtes også i cupfinalen 26. november.

  Arna-Bjørnar ligger nest sist og på kvalifiseringsplass, ett poeng foran Avaldsnes på nedrykksplass.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Hovland med hole-in-one - bilder med tillatelse fra Viaplay 01:16
Neste