– En historisk seier

Thor Hushovds prestasjon roses av hele sykkelsporten. Her kan du se intervjuene og lese reaksjonene.

Video Hushovd intervju norsk

– Uvirkelig! Men super-gledelig. Glad jeg satt oppe hele natta, skriver Kurt Asle Arvesen i en SMS til NRK.

Akkurat den følelsen var den nok mange som satt igjen med. Ikke minst gullvinneren selv var nok superglad. På spørsmål om når han først tenkte at han kunne bli verdensmester, svarte slik:

– Når det gjenstod mellom fem og ti meter.

Historisk gullmedalje

Dag Erik Pedersen kommenterte rittet sammen med Ove Eriksen. Etter løpet kunne han ikke rose Hushovd nok, og ikke minst alt hva han representerer for idretten.

– Det var en historisk seier for norsk idrett og norsk sykkelsport, uten tvil den største norske prestasjonen på et sykkelsete noensinne, kanskje i norsk idrett, kunne Dag Erik Pedersen fortelle

Viktig for antidopingarbeidet

– Det gir håp og tro til idretten at han gjør det han gjør på det nivået, uten doping. Det gir prestasjonen hans en ekstra dimensjon.

– I lys av alle avsløringene den siste tiden, er det bra for idretten at en av antidopingarbeidets fremste ambassadører gjør en slik prestasjon. Hushovd fremstår som veldig viktig for sykkelsporten internasjonalt.

– Og nå som vi har norsk VM-mester i sykling, la oss håpe at 100-års jubilanten Norsk Cykleforbund søker om å få sykkel-VM tilbake til Norge.

Trodde løpet var kjørt

Video Intervju Atle Kvålsvoll

Slik løpet utartet seg var det flere ganger det så rimelig mørkt ut for Thor Hushovd. Flere ganger gikk det brudd, og meget gode ryttere lyktes med å komme seg unna. Men bruddene ble alltid innhentet, heldigvis.

– I en periode tre runder før mål, da trodde jeg løpet var kjørt. Heldigvis var det flere bak som ville kjøre inn bruddet, fortalte Atle Kvålsvoll etter løpet.

– Det var et forferdelig spennende løp, det skjedde noe hele tiden. Thor satt og var iskald hele veien, og alle favorittene brente ut kruttet,

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Siste nytt

 • Etterforsker rasistiske tilrop

  Den italienske storklubben Juventus skal etterforske en hendelse der Milan-keeper Mike Maignan ble utsatt for rasistiske tilrop før søndagens kamp.

  En talsmann i Juventus har opplyst det til nyhetsbyrået AFP. Tilropene ble fanget på video av en annen tilskuer som var til stede under Serie A-kampen som endte 1-1 søndag.

  Ifølge italienske medier vil også Det italienske fotballforbundet (FIGC) åpne en selvstendig etterforskning for å finne tilskueren i videoen.

  Mike Maignan
  Foto: Isabella Bonotto / AFP
 • Hovland forberedt på tøft publikum

  Norges golfess Viktor Hovland er sikker på at han kommer til å håndtere et eventuelt fiendtlig publikum under Ryder Cup som starter fredag.

  Det europeiske laget vil trolig få en tøff mottakelse når de skal forsvare pokalen på Whistling Straits-banen utenfor Sheboygan i Wisconsin.

  Hovland er en av tre ferske spillere på det europeiske Ryder Cup-laget. Han tar det ikke tungt om han opplever motbør fra tilskuerne.

  – Jeg liker å tro at jeg har noen fans der ute som ikke nødvendigvis vil bue mot oss, men vi hvis de ender opp med å gjøre det, får det bare være, sa nordmannen.

  Viktor Hovland
  Foto: SAM GREENWOOD / AFP
 • Everton ute etter straffedrama

  Etter åtte rundar med straffespark var cupbomba eit faktum; QPR slo ut Everton av den engelske ligacupens tredje runde.

  Tom Davies bomma på straffe for Everton og Jimmy Dunne kunne sørge for at OPR er klar for fjerde runde.

  Ved full tid stod det 2–2 mellom laga.

  Også mellom Fulham og Leeds gjekk det til ein dramatisk straffesparkkonkurranse, men etter seks rundar kunne Leeds-fansen sleppe jubelen laus.

  Carabao Cup - Third Round - Queens Park Rangers v Everton
  Foto: Peter Cziborra / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal