Hopp til innhold

– En historisk seier

Thor Hushovds prestasjon roses av hele sykkelsporten. Her kan du se intervjuene og lese reaksjonene.

Video Hushovd intervju norsk

– Uvirkelig! Men super-gledelig. Glad jeg satt oppe hele natta, skriver Kurt Asle Arvesen i en SMS til NRK.

Akkurat den følelsen var den nok mange som satt igjen med. Ikke minst gullvinneren selv var nok superglad. På spørsmål om når han først tenkte at han kunne bli verdensmester, svarte slik:

– Når det gjenstod mellom fem og ti meter.

Historisk gullmedalje

Dag Erik Pedersen kommenterte rittet sammen med Ove Eriksen. Etter løpet kunne han ikke rose Hushovd nok, og ikke minst alt hva han representerer for idretten.

– Det var en historisk seier for norsk idrett og norsk sykkelsport, uten tvil den største norske prestasjonen på et sykkelsete noensinne, kanskje i norsk idrett, kunne Dag Erik Pedersen fortelle

Viktig for antidopingarbeidet

– Det gir håp og tro til idretten at han gjør det han gjør på det nivået, uten doping. Det gir prestasjonen hans en ekstra dimensjon.

– I lys av alle avsløringene den siste tiden, er det bra for idretten at en av antidopingarbeidets fremste ambassadører gjør en slik prestasjon. Hushovd fremstår som veldig viktig for sykkelsporten internasjonalt.

– Og nå som vi har norsk VM-mester i sykling, la oss håpe at 100-års jubilanten Norsk Cykleforbund søker om å få sykkel-VM tilbake til Norge.

Trodde løpet var kjørt

Video Intervju Atle Kvålsvoll

Slik løpet utartet seg var det flere ganger det så rimelig mørkt ut for Thor Hushovd. Flere ganger gikk det brudd, og meget gode ryttere lyktes med å komme seg unna. Men bruddene ble alltid innhentet, heldigvis.

– I en periode tre runder før mål, da trodde jeg løpet var kjørt. Heldigvis var det flere bak som ville kjøre inn bruddet, fortalte Atle Kvålsvoll etter løpet.

– Det var et forferdelig spennende løp, det skjedde noe hele tiden. Thor satt og var iskald hele veien, og alle favorittene brente ut kruttet,

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Siste nytt

 • Gavi utvist i Barcelona-seier

  Barcelona-unggutten Gavi (19) fikk rødt kort på overtid i 1-0-seieren over Porto i mesterligaen. Vinnermålet ble satt inn av Ferrán Torres.

  Etter to strake sesonger med exit i puljespillet ligger Barcelona i år langt bedre an. Katalanerne står med full pott etter to kamper.

  Torres trillet inn 1-0-scoringen mellom beina på Portos keeper Diogo Costa rett før pause. I forkant ble han spilt følsomt igjennom av Ilkay Gündogan.

  Barcelona måtte avslutte oppgjøret i Portugal med ti mann. Tre minutter ut i tilleggstiden fikk Gavi sitt andre gule kort for å dra i drakten til en Porto-mann. Han mister dermed neste gruppekamp mot ukrainske Sjakhtar Donetsk.

  Porto hadde sine muligheter på hjemmebane, men godt stopperspill fra særlig Jules Koundé reddet Barcelona. Vertene fikk straffespark i sluttfasen, men avgjørelsen ble omgjort etter en VAR-sjekk. (NTB)

  z7YVW8SzZUs
  Foto: AP
 • Newcastle lekte med PSG - vant 4-1

  PSG virket regelrett sjanseløse da de gjestet Newcastle, som spilte deres første hjemmekamp i Mesterligaen siden 2002/03-sesongen.

  Vertene var i fyr og flamme og presset gjestene fra Frankrike intensivt fra første sekund. 17 minutter ut i oppgjøret fikk de lønn for strevet da Miguel Almiron banket inn kveldens første.

  Før pause stanget Dan Burn inn doblingen etter å ha knust Milan Skriniar i lufta.

  Newcastle-gutten Sean Longstaff ville også være med på moroa, og fem minutter etter pause sto det 3-0 på måltavla. En utrolig bragd av engelskmennene mot Kylian Mbappé og co.

  Warren Zaïre-Emery (17) er et talent av de helt sjeldne og med en følsom pasning over Newcastles forsvar fant han Lucas Hernandez. Backens 3-1-scoring ble av det trøstende slaget, for dette var Newcastles store kveld.

  På overtid fastsatte Fabian Schar sluttresultatet til 4-1 med en suser fra distanse. En ydmykelse av de franske mesterne.

  BYXgH8zL_50
  Foto: Reuters
 • Vålerenga legger press på Rosenborg - slo Arna-Bjørnar i innholdsrik kamp

  Vålerenga hadde kun tatt to poeng på de siste to kampene i Toppserien og dermed gitt fra seg tabelltoppen til Rosenborg før onsdagens kamp mot Arna-Bjørnar.

  Arna-Bjørnar kjemper på sin side for å unngå nedrykk, men de kom til kampens første store sjanse i Oslo onsdag kveld.

  Gradvis tok Vålerenga over og etter en halvtime kom uttellingen. Med et lekkert skudd fra 15 meter sendte Olaug Tvedten Vålerenga i ledelsen og bare fem minutter senere doblet hun ledelsen, via Arna-Bjørnars Sigrid Aas.

  Arna-Bjørnar slo imidlertid tilbake. Vilde Vedeler reduserte etter 40 minutters spill og ti minutter ut i den andre omgangen utlignet Linnea Sælen da hun kom først på en ball i bakrommet og kunne spasere ballen inn i tomt bur.

  Håpet om poeng ble kortvarig for Arna-Bjørnar, for bare fire minutter senere headet Vålerenga-kaptein Ingibjörg Sigurdardóttir ballen i mål og få minutter etter sto det 4-2 etter et selvmål fra Imana Chebel.

  Flere mål ble det ikke og dermed er Vålerenga oppe på 49 poeng, like mange som serieleder Rosenborg. Trønderne har både en marginalt bedre målforskjell og én kamp mindre spilt enn laget fra Oslo. Dermed kan det bli spenning om Toppserie-gullet helt inn. Vålerenga møter Rosenborg borte i siste serierunde, 18. november. De to lagene møtes også i cupfinalen 26. november.

  Arna-Bjørnar ligger nest sist og på kvalifiseringsplass, ett poeng foran Avaldsnes på nedrykksplass.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Hovland med hole-in-one - bilder med tillatelse fra Viaplay 01:16
Neste