Hopp til innhold

Hoppsjefen raser etter Romøren-hoppet

Hoppsjef Clas Brede Bråthen er helt klar på at Kollen-bråket vil få etterspill. Han mener det er mange som har vist særdeles dårlig dømmekraft, også Bjørn Einar Romøren selv.

Clas Brede Bråthen

Clas Brede Bråthen.

Foto: Heiko Junge / Scanpix

- At Bjørn Einar hoppet i Kollen tirsdag var helt feil! Det kommer vi aldri til å endre standpunkt på. De lederne som har gitt ham et alternativ har vist særdeles dårlig dømmekraft. Det har også Bjørn Einar gjort ved å hoppe her, sier han.

Nå vil saken få konsekvenser både for Romøren og Kollenhopp, varsler Bråthen.

- Den slags form for illojalitet og respektløshet - det er ikke den slags adferd vi ønsker å identifisere oss med. Dette kommer til å få konsekvenser, sier han til NRK.

Forsikrer at det får følger

Sportsjefen og de øvrige i landslagsledelsen var ikke informert om hoppet tirsdag, noe han reagerer meget sterkt på.

- Hvis det er sånn at våre beste hoppere skal brukes som testhoppere i framtida, vil jeg bli informert om det på en annen måte enn gjennom media i ettertid. Det er helt forkastelig, tordnet Bråthen til NRK etter åpningen av Kollen onsdag.

Han går langt i å antyde sterke reaksjoner.

- Hvis det er en sabotasje eller et kupp, så tror jeg faktisk at det er en handling som aller mest kommer til å gå utover Kollenhopp-miljøet og deres ledere.

- At dette kommer til å få konsekvenser, kan jeg forsikre alle om, sier han. Onsdag kveld la han til at han vil diskutere saken med hoppkomiteen og andre instanser i Skiforbundet.

Gaustad tilbakeviser

NRK har vært i kontakt med flere kilder som sier at lederen for Kollenhopp, Roar Gaustad, tok avgjørelsen om at Bjørn Einar Romøren hoppet først.

Gaustad har tidlligere sagt at Romøren burde være den førstemann ut. I dag sier Gaustad til NRK at Kollenhopp ikke hadde noe med rekkefølgen på prøvehopperne. Utover det vil han ikke kommentere saken.

Rennlederen påtok seg ansvaret

Onsdag kveld påtok rennleder Torgeir Nordby seg ansvaret, men forsvarte samtidig avgjørelsen.

- Jeg er veldig glad for at vi hadde en proff prøvehopper. Vi måtte vite hva vi holder på med. Det var vanskelige forhold i dag, og da visste Anette at jeg visste at farten var riktig for henne, sa Nordby til NRK.

Hoppsjef Bråthen går imidlertid langt i å antyde at Nordby muligens ikke var den hovedansvarlige.

- Jeg er usikker på om Torgeir Nordy tar på seg et ansvar han ikke nødvendigvis har eller om det var andre som sto bak, sa Bråthen i intervju med Arne Scheie.

- Nektet å tro det

Prøvehopper i Kollen og Ole Sagen

Ole Sagen raser mot avgjørelsen.

Foto: Scanpix/NRK

Faren til Anette Sagen er også rasende etter at Bjørn Einar Romøren hoppet i Holmenkollen tirsdag.

- Jeg synes de er noen drittsekker der nede, de kunne ha ventet. Det der var tull, dette var skuffende, sier far til Anette Sagen, Ole Sagen til NRK.

Den første reaksjonen til faren til hopperen til var vantro.

- Jeg nektet å tro det. De må jo være noen illojale "Gamle-Eriker". Trenerne i Kollenhopp er det kanskje ikke mer mellom ørene på. Jeg synes det er illojalt.

Anette Sagen

Anette Sagen.

Foto: Lise Åserud / Scanpix

Var overlykkelig

Anette Sagen var overlykkelig da hun ble valgt til å åpne den nye Holmenkollbakken.

- Det føles veldig stort, sa Anette Sagen til NRK da.

- Dette har det vært snakket om i lengre tid, og det har vært knyttet mye spenning rundt hvem som skulle hoppe først. Det har vært en helt overveldende støtte fra folk, så det føles veldig bra, sa hun.

Nå har åpningen istedet blitt preget av krangel.

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal