Hopp til innhold

Hoppsjefen raser etter Romøren-hoppet

Hoppsjef Clas Brede Bråthen er helt klar på at Kollen-bråket vil få etterspill. Han mener det er mange som har vist særdeles dårlig dømmekraft, også Bjørn Einar Romøren selv.

Clas Brede Bråthen

Clas Brede Bråthen.

Foto: Heiko Junge / Scanpix

- At Bjørn Einar hoppet i Kollen tirsdag var helt feil! Det kommer vi aldri til å endre standpunkt på. De lederne som har gitt ham et alternativ har vist særdeles dårlig dømmekraft. Det har også Bjørn Einar gjort ved å hoppe her, sier han.

Nå vil saken få konsekvenser både for Romøren og Kollenhopp, varsler Bråthen.

- Den slags form for illojalitet og respektløshet - det er ikke den slags adferd vi ønsker å identifisere oss med. Dette kommer til å få konsekvenser, sier han til NRK.

Forsikrer at det får følger

Sportsjefen og de øvrige i landslagsledelsen var ikke informert om hoppet tirsdag, noe han reagerer meget sterkt på.

- Hvis det er sånn at våre beste hoppere skal brukes som testhoppere i framtida, vil jeg bli informert om det på en annen måte enn gjennom media i ettertid. Det er helt forkastelig, tordnet Bråthen til NRK etter åpningen av Kollen onsdag.

Han går langt i å antyde sterke reaksjoner.

- Hvis det er en sabotasje eller et kupp, så tror jeg faktisk at det er en handling som aller mest kommer til å gå utover Kollenhopp-miljøet og deres ledere.

- At dette kommer til å få konsekvenser, kan jeg forsikre alle om, sier han. Onsdag kveld la han til at han vil diskutere saken med hoppkomiteen og andre instanser i Skiforbundet.

Gaustad tilbakeviser

NRK har vært i kontakt med flere kilder som sier at lederen for Kollenhopp, Roar Gaustad, tok avgjørelsen om at Bjørn Einar Romøren hoppet først.

Gaustad har tidlligere sagt at Romøren burde være den førstemann ut. I dag sier Gaustad til NRK at Kollenhopp ikke hadde noe med rekkefølgen på prøvehopperne. Utover det vil han ikke kommentere saken.

Rennlederen påtok seg ansvaret

Onsdag kveld påtok rennleder Torgeir Nordby seg ansvaret, men forsvarte samtidig avgjørelsen.

- Jeg er veldig glad for at vi hadde en proff prøvehopper. Vi måtte vite hva vi holder på med. Det var vanskelige forhold i dag, og da visste Anette at jeg visste at farten var riktig for henne, sa Nordby til NRK.

Hoppsjef Bråthen går imidlertid langt i å antyde at Nordby muligens ikke var den hovedansvarlige.

- Jeg er usikker på om Torgeir Nordy tar på seg et ansvar han ikke nødvendigvis har eller om det var andre som sto bak, sa Bråthen i intervju med Arne Scheie.

- Nektet å tro det

Prøvehopper i Kollen og Ole Sagen

Ole Sagen raser mot avgjørelsen.

Foto: Scanpix/NRK

Faren til Anette Sagen er også rasende etter at Bjørn Einar Romøren hoppet i Holmenkollen tirsdag.

- Jeg synes de er noen drittsekker der nede, de kunne ha ventet. Det der var tull, dette var skuffende, sier far til Anette Sagen, Ole Sagen til NRK.

Den første reaksjonen til faren til hopperen til var vantro.

- Jeg nektet å tro det. De må jo være noen illojale "Gamle-Eriker". Trenerne i Kollenhopp er det kanskje ikke mer mellom ørene på. Jeg synes det er illojalt.

Anette Sagen

Anette Sagen.

Foto: Lise Åserud / Scanpix

Var overlykkelig

Anette Sagen var overlykkelig da hun ble valgt til å åpne den nye Holmenkollbakken.

- Det føles veldig stort, sa Anette Sagen til NRK da.

- Dette har det vært snakket om i lengre tid, og det har vært knyttet mye spenning rundt hvem som skulle hoppe først. Det har vært en helt overveldende støtte fra folk, så det føles veldig bra, sa hun.

Nå har åpningen istedet blitt preget av krangel.

Siste nytt

 • Golfstjernens advokat: – Han vil nekte straffskyld

  Golfstjernen Scottie Scheffler erkjenner ikke skyld i å ha overfalt en politimann i forbindelse med PGA-mesterskapet i Louisville onsdag, sier hans advokat.

  Scheffler har hele tiden kalt politisaken han er involvert i en stor misforståelse.

  – Han vil nekte straffskyld, sier golfstjernens advokat Steve Romines.

  Scheffler ble arrestert fredag ​​morgen lokal tid da han var på vei til Valhalla Golf Club for å spille andre runde av PGA-mesterskapet. På veien måtte han passere en politiveisperring, der en mann hadde mistet livet etter å ha blitt påkjørt av en buss.

  Scheffler forsøkte å kjøre opp på fortauet og rundt sperringene da han ble stoppet av en politimann. I stedet for å stoppe tråkket han ifølge politiet på gasspedalen, slik at en tjenestemann som var i kontakt med bilen gikk over ende.

  Den andre runden av PGA-mesterskapet endte med å bli utsatt.

  Omgitt av fans som hadde på seg «Free Scottie»-T-skjorter fullførte Scheffler tredjerunden fem slag under par lørdag. Han deler fjerdeplassen i den prestisjetunge majorturneringen foran avslutningen.

  Ifølge politiet ble politibetjent Bryan Gillis påført skader som førte til at han måtte på sykehus i episoden med Scheffler. Han fikk behandling for skader i knær og håndledd.

  Ifølge advokat Romines fulgte Scheffler politiets instrukser ved veisperringen. Han gikk ikke til angrep på noen tjenestemann, heter det i en uttalelse.

  – Han oppførte seg slik han ble fortalt av en annen trafikkbetjent, og han kjørte en bil som var tydelig merket som en spillerbil. Flere vitner har bekreftet at han ikke gjorde noe galt, og at han gjorde akkurat som han ble fortalt, sier Romines.

  En talsmann for den lokale påtalemyndigheten sier til TV-stasjonen WDRB at de «fortsatt samler inn informasjon i Mr. Schefflers sak».

  Straffeparagrafen som Scheffler er anklaget for å ha brutt har en strafferamme på inntil ti års fengsel. (NTB)

  2024 PGA Championship - Round Two
  Foto: ROSS KINNAIRD / AFP
 • Stenshorne viste muskler etter mareritthelg – VM-poeng røk som følge av tidsstraff

  Martinius Stenshorne imponerte fra et vanskelig startspor under Formel 3-runden på Imola søndag. En tidsstraff knuste likevel håpet om VM-poeng.

  18-åringen startet kun fra 15. startspor i løpet etter en svært utfordrende kvalifisering. Søndag viste Stenshorne helt andre takter.

  Hitech-føreren fant tidlig et solid tempo og avanserte plass etter plass i feltet. Til slutt passerte han målstreken som nummer ti. Det ville normalt gitt ett viktig VM-poeng, men like før slutt kom beskjeden om at nordmannen var ilagt ti sekunders straff.

  Straffen kom etter en episode med en konkurrent. Nøyaktig hva som skjedde, var ikke umiddelbart klart. Dermed falt Stenshorne til det som til slutt ble en 14.-plass i løpet.

  Stenshorne
  Foto: NTB
 • Ancelotti håper på kontraktsforlengelse for veteraner

  Verken Luka Modric (38) eller Toni Kroos (34) har enn så lenge skrevet under på nye Real Madrid-kontrakter. Carlo Ancelotti er likevel alt annet enn bekymret.

  Den meritterte midtbaneduoen har vært toneangivende brikker på de hvitkleddes midtbane i en årrekke. Siden 2014 har Modric vært bidragsyter til fem Champions League-titler, mens Kroos har vært med å vinne fire.

  For ett år siden hersket det lenge usikkerhet rundt hvorvidt Modric og Kross kom til å forlenge sine avtaler. Med kun fem dagers mellomrom valgte til slutt midtbaneduoen å bli med videre på lasset.

  Nå både tror og håper Real-sjef Carlo Ancelotti at begge tar en ny sesong på Santiago Bernabéu.

  – Jeg er alltid optimistisk. Det er imidlertid saker som ikke betyr noe for oss akkurat nå. Vi er fokuserte på det vi er nødt til å gjøre. Det inkluderer to La Liga-kamper. Alt som handler om framtiden diskuteres etter finalen, sa Ancelotti på en pressekonferanse før søndagens seriekamp mot Alexander Sørloths Villarreal.

  (©NTB)

  KSYp6DkzijY
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal