Hopp til innhold

Hoppsjefen raser etter Romøren-hoppet

Hoppsjef Clas Brede Bråthen er helt klar på at Kollen-bråket vil få etterspill. Han mener det er mange som har vist særdeles dårlig dømmekraft, også Bjørn Einar Romøren selv.

Clas Brede Bråthen

Clas Brede Bråthen.

Foto: Heiko Junge / Scanpix

- At Bjørn Einar hoppet i Kollen tirsdag var helt feil! Det kommer vi aldri til å endre standpunkt på. De lederne som har gitt ham et alternativ har vist særdeles dårlig dømmekraft. Det har også Bjørn Einar gjort ved å hoppe her, sier han.

Nå vil saken få konsekvenser både for Romøren og Kollenhopp, varsler Bråthen.

- Den slags form for illojalitet og respektløshet - det er ikke den slags adferd vi ønsker å identifisere oss med. Dette kommer til å få konsekvenser, sier han til NRK.

Forsikrer at det får følger

Sportsjefen og de øvrige i landslagsledelsen var ikke informert om hoppet tirsdag, noe han reagerer meget sterkt på.

- Hvis det er sånn at våre beste hoppere skal brukes som testhoppere i framtida, vil jeg bli informert om det på en annen måte enn gjennom media i ettertid. Det er helt forkastelig, tordnet Bråthen til NRK etter åpningen av Kollen onsdag.

Han går langt i å antyde sterke reaksjoner.

- Hvis det er en sabotasje eller et kupp, så tror jeg faktisk at det er en handling som aller mest kommer til å gå utover Kollenhopp-miljøet og deres ledere.

- At dette kommer til å få konsekvenser, kan jeg forsikre alle om, sier han. Onsdag kveld la han til at han vil diskutere saken med hoppkomiteen og andre instanser i Skiforbundet.

Gaustad tilbakeviser

NRK har vært i kontakt med flere kilder som sier at lederen for Kollenhopp, Roar Gaustad, tok avgjørelsen om at Bjørn Einar Romøren hoppet først.

Gaustad har tidlligere sagt at Romøren burde være den førstemann ut. I dag sier Gaustad til NRK at Kollenhopp ikke hadde noe med rekkefølgen på prøvehopperne. Utover det vil han ikke kommentere saken.

Rennlederen påtok seg ansvaret

Onsdag kveld påtok rennleder Torgeir Nordby seg ansvaret, men forsvarte samtidig avgjørelsen.

- Jeg er veldig glad for at vi hadde en proff prøvehopper. Vi måtte vite hva vi holder på med. Det var vanskelige forhold i dag, og da visste Anette at jeg visste at farten var riktig for henne, sa Nordby til NRK.

Hoppsjef Bråthen går imidlertid langt i å antyde at Nordby muligens ikke var den hovedansvarlige.

- Jeg er usikker på om Torgeir Nordy tar på seg et ansvar han ikke nødvendigvis har eller om det var andre som sto bak, sa Bråthen i intervju med Arne Scheie.

- Nektet å tro det

Prøvehopper i Kollen og Ole Sagen

Ole Sagen raser mot avgjørelsen.

Foto: Scanpix/NRK

Faren til Anette Sagen er også rasende etter at Bjørn Einar Romøren hoppet i Holmenkollen tirsdag.

- Jeg synes de er noen drittsekker der nede, de kunne ha ventet. Det der var tull, dette var skuffende, sier far til Anette Sagen, Ole Sagen til NRK.

Den første reaksjonen til faren til hopperen til var vantro.

- Jeg nektet å tro det. De må jo være noen illojale "Gamle-Eriker". Trenerne i Kollenhopp er det kanskje ikke mer mellom ørene på. Jeg synes det er illojalt.

Anette Sagen

Anette Sagen.

Foto: Lise Åserud / Scanpix

Var overlykkelig

Anette Sagen var overlykkelig da hun ble valgt til å åpne den nye Holmenkollbakken.

- Det føles veldig stort, sa Anette Sagen til NRK da.

- Dette har det vært snakket om i lengre tid, og det har vært knyttet mye spenning rundt hvem som skulle hoppe først. Det har vært en helt overveldende støtte fra folk, så det føles veldig bra, sa hun.

Nå har åpningen istedet blitt preget av krangel.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal