Hopp til innhold

Romøren: - Forberedt på pipekonsert

Bjørn Einar Romøren er forberedt på reaksjoner etter det mye omdiskuterte prøvehoppet i Holmenkollen.

Video nsps_upload_2010_3_10_19_49_55_420.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Se intervju med Romøren her

Bjørn Einar Romøren er forberedt på at han kan få en tøff mottakelse i Holmenkollen søndag. Han blir ikke overrasket om publikum møter ham med pipekonsert.

- Hvis jeg får en pipekonsert så skal jeg ta det som en straff fra det norske hopp-publikum, sier Romøren.

Men han publikum vil respektere straffen han allerede har fått.

- Får jeg pipekonsert kommer jeg til å ta det innover meg og det kommer ikke til å være hyggelig i det hele tatt, men jeg tror og håper at folk vil respektere den straffen jeg har fått, sier Romøren.

Klar for VM

Bjørn Einar Romøren

Bjørn Einar Romøren har kommet seg ovenpå igjen.

Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

Romøren hoppet som førstemann i nye Kollen i et prøvehopp. Det var ikke populært ettersom Anette Sagen var utsett til å være første offisielle hopper.

Romøren ble straffet av sitt eget forbund og fikk ikke hoppe i Lahti og Kuopio.

- Det som skjedde forrige uke, skjedde tett innpå veldig mange viktige ting. Jeg skal ta lærdom av dette, og jeg håper å komme styrket ut av det, sier han.

Nå gleder han seg til å komme i gang igjen med hoppingen. Mannen med verdens lengste skihopp kan se frem mot skiflygnings-VM neste helg.

- Når det gjelder skiflygings-VM i neste uke, så har det fått meg til å tenke på at det er kort tid igjen dit. Jeg har brukt mye negativ energi den siste uken og har måttet snu dette til noe positivt. Derfor tror jeg ikke at det skal påvirke VM noe særlig. Jeg har kommet meg ovenpå igjen og er veldig klar på hvordan jeg skal jobbe framover med dette topplokket, forteller Romøren.

Ny sponsoravtale

Bjørn Einar Romøren og Per Bergerud

Bjørn Einar Romøren og Per Bergerud undertegnet sponsoravtale i dag.

Foto: Heiko Junge / Scanpix

I dag undertegnet han en personlig sponsoravtale som gjør at han kan satse for fullt neste sesong, samtidig som han kan fullføre utdannelsen.

Det er den tidligere storhopperen Per Bergerud som står bak avtalen. Som Romørens kommende mentor har han gitt sin fulle støtte i kaoset som oppsto etter prøvehoppet i Kollen.

- Det var nok ikke mange han følte støtte hos i starten når dette skjedde. For meg var det viktig at han fortsatte hadde full støtte, sier Bergerud.

Avtalen gir trygghet forteller Romøren.

- Avtalen gir meg en god trygghet på at jeg kan satse videre, og det kan være starten på et godt samarbeid slik at jeg kan komme enda bedre tilbake til VM her neste år, sier Bjørn Einar Romøren til NTB.

NRK sender alt fra prøve-VM i Kollen direkte på TV og Nett.

Nett-TV: Romøren i Dagsrevyen

Video nsps_upload_2010_3_3_19_47_23_2817.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Bjørn Einar Romøren snakket om prøvehoppet i Dagsrevyen.

Siste nytt

  • Ny teknikktrener for alpinkvinnene: – Glade for at vi er attraktive for de beste trenerne i verden

    Østerrikske Johannes Zöchling (44) har blitt ansatt som ny hovedtrener for de norske alpinkvinnenes teknikklag.

    Det skriver Norges Skiforbund i en pressemelding.

    – Vi er glade for at Johannes velger å bli med oss og ser fram til å få han på laget. «Hannes» har en sterk og variert bakgrunn, med gode resultater, forteller alpinsjef Claus Johan Ryste.

    Zöchling kommer fra Det østerrikske skiforbundet, hvor han har jobbet i ulike roller de siste 15 årene. Blant annet har han hatt ansvaret for kvinnenes teknikklag i seks år, mens han de siste tre sesongene har hatt ansvar for rekrutteringslandslaget på herresiden.

    Østerrikeren tar over for Janne Haralla, som har fått en rolle i den amerikanske superstjernen, Mikaela Shiffrins, lag. (NTB)

    Thea Louise Stjernesund i Kranjska Gora
    Foto: BORUT ZIVULOVIC / Reuters
  • Chelsea bekrefter: Enzo mister resten av sesongen

    Chelseas Enzo Fernandez mister resten av sesongen, det melder klubben på sine nettsider.

    Argentineren har vært under kniven på grunn av et lyskeproblem, og Chelsea bekreftet at operasjonen var vellykket. Samtidig betyr det at han er ute resten av sesongen.

    23-åringen har spilt 62 kamper for klubben etter at de hentet ham i januar i fjor.

    Carabao Cup - Final - Chelsea v Liverpool
    Foto: HANNAH MCKAY / Reuters
  • Wada skal etterforskes etter kritikk i dopingsak

    Verdens Antidopingbyrå (Wada) har bedt om en uavhengig gjennomgang av byråets håndtering av saken om en mulig dopingsak med noen av verdens beste svømmere.

    Ifølge Wada skal sveitseren Eric Cottier få adgang til sakens innhold og gi sin vurdering av byråets behandling av saken. Wada opplyser at arbeidet ventes å være ferdig om to måneder.

    – Wadas integritet og omdømme er under angrep. I de siste dagene er Wada blitt anklaget for partiskhet overfor Kina, opplyser antidopingbyrået.

    Lørdag kom nyheten om at kinesiske svømmere hadde spor av hjertemedisinen trimetazidin i prøver avgitt noen måneder før sommerlekene i 2021. 13 av dem deltok i OL i Tokyo.

    Kinesiske antidopingmyndigheter har avvist anklagene og hevder at utøverne skal ha fått i seg stoffet i mat under et stevne.

    Senere stilte Wada seg bak den forklaringen. Det har fått blant andre Det amerikanske antidopingbyrået (Usada) til å reagere sterkt. Den amerikanske antidopingsjefen Travis Tygart gikk mandag hardt ut mot Wada og mente at de dekket over for kineserne. (NTB)

    Soccer FIFA 2034 World Cup
    Foto: Hassan Ammar / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal