Hopp til innhold

Scheie: Folket valgte Anette

Hoppkommentator Arne Scheie synes at det er rart at man brukte en elitehopper for å teste den nye Holmenkoll-bakken.

Arne Scheie

Arne Scheie skal kommentere kveldens renn

Foto: Cornelius Poppe / Scanpix

NRKs hoppkommentator forholder seg til at det er onsdagens seanse som er den offisielle åpningen av den nye bakken i Holmenkollen, og at det blir Anette Sagen som foretar det første offisielle hoppet, men han synes også at det er rart at det ble bruk elitehopper som prøvehopper i den nye bakken.

Les: Romøren hoppet først i nye Kollen

–Noen måtte jo sette farten før den offisielle åpningen i kveld, men jeg stiller spørsmålstegn ved at en elitehopper ble brukt, sier Arne Scheie.

Anette Sagen

Anette Sagen skal hoppe i den offisielle åpningen onsdag

Foto: Scanpix

Avstemninger på Internett har entydig vist at folket ønsket seg Sagen som den førtste utfor den nye Holmenkollen, og Scheie mener at det var viktig når hun ble valgt.

- Det er helt klart at folket gjennom avstemninger og Facebook-grupper ville ha Anette Sagen som den første hopperen i Holmenkollen, det er jeg også sikker på at Oslo Kommune vektla tungt da de valgte Sagen, sier han.

- At dette kan bli oppfattet som en "gutte-greie" er det sikkert noen som kan mene, men det får andre svare på, sier Scheie videre.

Les: Hoppsjefen raser etter Romøren-hoppet og - Hoppet er uinteressant

Tror du dette vil legge noe demper for Anette Sagen under den kveldens hopping?

- Nei, hun blir den første offisielle hopperen i Holmenkollen, så det tror jeg ikke, avslutter Scheie.

Les:

Var det feil å la andre hoppe før Anette Sagen? Diskuter!

Siste nytt

 • Brady hedres med statue: – Den største i historien

  NFL-legenden Tom Brady ble onsdag innlemmet i New England Patriots' Hall of Fame. Nå får han en fire meter høy statue utenfor klubbens stadion. Den skal installeres i løpet av kommende sesong.

  Brady er en av NFL-historiens beste quarterbacker og ledet Patriots til seks titler på 20 sesonger.

  – Statuen vil stå alene utenfor vår Hall of Fame for å symbolisere hans posisjon. Ikke kun som den største i klubbens historie, men som den største i NFLs historie, sa Kraft.

  Dessuten skal Bradys draktnummer 12 pensjoneres i klubben. Det betyr at ingen noen gang får bruke det.

  – Det er vanskelig for meg å uttrykke min takknemlighet for hvordan tiden min her har formet meg, sa Brady.

  Brady la opp i 2022 etter to sesonger i Tampa Bay Buccaneers. Han stoppet på sju Super Bowl-titler og ble beste spiller fem av gangene. (NTB)

  Tom Brady
  Foto: AP
 • Uefa tar grep før EM – alle VAR-avgjørelser skal forklares til tilskuerne

  Under sommerens fotball-EM i Tyskland vil tilskuerne få forklart VAR-avgjørelsene på storskjerm, opplyser Det europeiske fotballforbundet (Uefa).

  Sjefen i Uefas dommerkomité, Roberto Rosetti, opplyste om grepet onsdag.

  Skjermene på hver enkelt EM-arena skal gi de frammøtte tilskuerne tekniske forklaringer på VAR-dommernes avgjørelser. Et eksempel på en forklaring kan ifølge Rosetti høres slik ut:

  «Straffespark på grunn av hands. Tysklands nummer ni berører ballen med venstrehånden, som er i en unaturlig posisjon, over skulderen og ut fra kroppen».

  Under kvinnenes fotball-VM i 2023 ble samtlige VAR-avgjørelser forklart muntlig før spillet ble satt i gang igjen.

  Rosetti opplyste samtidig at hoveddommerne vil forklare avgjørelsene til lagenes kapteiner. Andre spillere eller trenere som utfordrer dommeren eller krever en forklaring, vil bli straffet med gult kort.

  Den ovennevnte regelen resulterte i to gule kort i Champions League-finalen. Det samme var tilfelle i europaligafinalen, mens det ble delt ut ett gult kort for brudd på regelen i conferenceligaen.

  Dersom et lag har keeperen sin som kaptein, vil en av de andre utespillerne få anledning til å oppsøke dommeren.

  (NTB)

  Rohit Saggi
  Foto: Scott Heppell / AP
 • Messi om fremtiden: – Redd for at alt skal ta slutt

  Fotballmagikeren Lionel Messi (36) nærmer seg slutten på karrieren, men er ikke klar til å legge skoene på hylla helt ennå.

  Det fortalte han i et sjeldent intervju med argentinske ESPN onsdag.

  – Jeg er ikke klar for å forlate fotballen. Men ja, per i dag tror jeg at Inter Miami blir min siste klubb, sa Messi.

  Etter å ha etablert seg som en av historiens beste spillere for Barcelona mellom 2004 og 2021, gjorde Messi overgang til Paris Saint-Germain i 2021.

  Etter to år i den franske hovedstaden ble argentineren i fjor sommer klar for David Beckhams MLS-klubb, hvor han har notert seg for 25 mål og 16 målgivende på 29 kamper.

  – Det var et vanskelig valg å forlate Europa for å komme hit, men det faktum å ha vunnet VM hjalp meg til å se annerledes på ting, sa Messi.

  Messi vurderer nå å være med å prøve å forsvare VM-tittelen for hjemlandet sitt i 2026, før han avslutter sin utrolige karriere.

  – Jeg har gjort dette hele livet mitt. Jeg elsker å spille fotball. Jeg nyter alle treningene og kampene. Jeg er litt redd for at alt skal ta slutt, sa 36-åringen.

  Messi har rekorden som den med flest Ballon d'Or-trofeer med sine åtte utmerkelser.

  (NTB)

  TMBpEqnUlbM
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal