NRK Meny
Normal

- Hoppet er uinteressant

Hoppet til Anette Sagen i Holmenkollen blir uinteressant når det har vært andre som har hoppet først mener NRKs hoppekspert Espen Bredesen.

En hopper i svev ned unnarennet under prøvehopping i den nye holmenkollbakken tirsdag kveld.

En hopper i svev ned unnarennet under prøvehopping i den nye holmenkollbakken tirsdag kveld.

Espen Bredesen

Hoppekspert Espen Bredesen

Foto: Terje Bendiksby / Scanpix

–Hvis det var greia at Anette Sagen skulle være den første som hoppet i den nye Holmenkollbakken, så synes jeg nå at dagens "renn" er helt uinteressant, sier Espen Bredesen.

Han har ingen forståelse for argumentene om at man måtte prøve bakken før Sagen ble sendt utfor i den offisielle åpning.

–Hvis det er kveldens renn som er viktigst, så skjønner jeg at man må sette fart. Men hvis det var hvem som skulle hoppe først, så vil det være helt uinteressant når blant annet Bjørn Einar Romøren hoppet i går. Gimmicken med hvem som er først er dermed borte, sier hoppeksperten videre.

Hva tror du Anette Sagen føler om dette?

–Det har jeg ingen formening om.

Hva ville du følt hvis du skulle være den første som hoppet i den nye bakken?

–Hadde jeg blitt forespeilet å være først i en ny bakke, så hadde jeg blitt skuffet om jeg ikke var først, avslutter Bredesen.

–Mest synd på Bjørn Einar

Bjørn Einar Romøren

Bjørn Einar Romøren leverte ikke noen god innsats i OL

Foto: Junge / Scanpix

Sportssjef Clas Brede Bråthen visste ikke at Bjørn Einar Romøren hoppet i den nye bakken. Han synes ikke at det er mest synd på Anette Sagen med tanke på at hun ikke var den første som hoppet i den nye bakken, men han reagerer på at Bjørn Einar Romøren har et slikt fokus at han nå bruker tid og energi på være testhopper.

–Dette er mest synd for Bjørn Einar. Det er ikke klokt med tanke på det han skal gjøre seinere i sesongen. At man må teste ut bakken før Anette hopper direkte på TV, tro jeg at de fleste har stor forståelse for. Det er en helt ny bakke hvor man har benyttet seg av ny teknologi, og man var ikke helt hvordan dette slår ut før man har fått prøvd det ut, sier Clas Brede Bråthen til NRK.

Clas Brede Bråthen

Clas Brede Bråthen liker ikke at Romøren var prøvehopper

Foto: Heiko Junge / Scanpix

Det han derimot er overrasket over er at Romøren hoppet i den nye Holmenkollbakken i går.

– Hverken Mika Kojonkoski, Geir Ole Berdal eller jeg visste om dette. Og vi synes at det er veldig rart at en landslagsløper med store oppgaver foran seg, har fokus på å være prøvehopper. Vi er også veldig overrasket over at en av våre løpere gjør slike ting som ikke er avklart med landslagsledelsen, sier Bråthen videre.

Vi dette få konsekvenser for Romøren?

–Vi har ikke sett så langt ennå. Vi må først få snakket med de involverte, og vi er ikke slik at vi hevner oss for sånne ting, men det er klart at Bjørn Einar har helt andre ting å jobbe med rent hoppteknisk enn å være prøvehopper 14 dager før skiflygings-VM i Planica, sier sportssjefen.

Er hoppet til Sagen nå uinteressant? Diskuter!

Siste nytt

 • Svendsen får gå mixed-stafett

  Laget som får gå mixed-stafetten i skiskyting ble klart søndag kveld norsk tid. Det er følger (i alfabetisk rekkefølge): Johannes Thingnes Bø, Tiril Kampenhaug Eckhoff, Marte Olsbu, Emil Hegle Svendsen.

  Morten og broren
  Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix
 • Ny seier for Team Ulsrud

  I natt slo de Danmark før Team Ulsrud i ettermiddag knuste USA i den niende omgangen, med 8-5. Den muligheten fikk de etter en amerikansk kjempeblemme i 5. omgang. Med tre seiere er nå Norge på en delt fjerdeplass. Det er de fire beste som når en semifinale.

  OLYMPICS-2018-CURL-M-RR-USA-NOR/
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters
 • Årets første seier for Kristoff

  Alexander Kristoff tok sin første etappeseier for sesongen da vant spurten på den siste etappen av rittet Tour of Oman for tredje gang på rad søndag.

  Kristoff
  Foto: GIUSEPPE CACACE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL-magasin
Henrik Kristoffersen - fra Marikollen til Pyeongchang