NRK Meny
Normal

Sagen blir første hopper i Kollen

Anette Sagen blir den første offisielle hopperen i den nye Holmenkollbakken.

Anette Sagen og nye Holmenkollen

Anette Sagen fikk ikke delta i OL, men blir første hopper i nye Holmenkollen.

Foto: Scanpix

- Det føles veldig stort, sier Anette Sagen til NRK.

Avgjørelsen ble offentliggjort under en pressekonferanse i Holmenkollen mandag ettermiddag. Til stede var annet ordfører Fabian Stang og byrådsleder Stian Berger Røsland.

Dermed blir det en kvinne som blir den første offisielle hopperen i den nye Holmenkollbakken onsdag kveld når bakken innvies.

- Dette har det vært snakket om i lengre tid, og det har vært knyttet mye spenning rundt hvem som skulle hoppe først. Det har vært en helt overveldende støtte fra folk, så det føles veldig bra, sier hun.

Plaster på såret

Spekulasjonene har rast i lengre tid om hvem som burde få det ærefulle oppdraget. I NRKSport.nos nettavstemning fikk Anette Sagen hele 65 prosent av stemmene.

Se resultatet: Hvem bør hoppe først i Kollen?

- Etter at de begynte å nevne navnet mitt, da ble det en drøm, selvfølgelig. Og så blir det jo litt plaster på såret etter at jeg har sittet hjemme og sett på OL. Nå får jeg være med på noe annet stort, istedet, kommenterer hun.

- Hvor langt hopper du på onsdag?

- Det hadde vært fint om jeg hadde hoppet ganske langt, det kommer an på hvordan forholdene er. Men jeg håper de gir meg toppfart.

- En pionér

Byrådsleder i Oslo, Stian Berger Røsland, mener de har funnet frem til en pionér innen sin idrett.

- Vi har kommet frem til en som er en pionér innen sin idrettsgren. Det er en av de beste hopperne vi har, sa byrådsleder Stian Berger Røsland før han røpet avgjørelsen.

Les: 55 000 har sagt sin mening

- Et riktig valg

Sportssjef Clas Brede Bråthen er svært fornøyd med valget.

- Dette var et riktig valg. Hun er ikke bare en utmerket hopper, men hun har også utmerket seg i kampen for kvinnelige hoppere, sa han etter offentliggjøringen.

Førstkommende onsdag setter så Sagen utfor nye Holmenkollen sammen med 19 andre skihoppere.

Hopprennet begynner kl 19.00.

- Vi håper dette blir en flott og høytidelig åpning av det nye Holmenkollen anlegget og oppfordrer alle som vil ta verdens mest moderne skianlegg i nærmere øyesyn, om å møte opp, sa ordfører Fabian Stang.

Det arrangeres prøve-VM i Holmenkollen 13. - 14. mars.

Er du enig i valget?

Siste nytt

 • Johansen-scoring i Fulham-tap

  Norges landslagskaptein, Stefan Johansen, scoret sitt fjerde seriemål for sesongen da Fulham tapte 1–2 mot Aston Villa i engelsk mesterskapsserie lørdag.

  Stefan Johansen
  Foto: Alan Walter / Reuters
 • AaFK reddet poeng på overtid

  Aalesund utlignet til 1-1 på overtid mot Kristiansund lørdag. Dermed sikret de seg et viktig poeng i nedrykksstriden. Like før slutt stormet Kristiansunds Torgil Gjertsen mot AaFK-målet som var åpent, men sentret i stedet for å skyte og det ble bom.

  Aalesund - Kristiansund.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal