Romøren hoppet først i nye Kollen

Anette Sagen skal ta det første offisielle hoppet i nye Holmenkollen, men tirsdag kveld hoppet likevel Bjørn Einar Romøren og elleve andre hoppere i den nye hoppbakken.

Bjørn Einar Romøren

Bjørn Einar Romøren hoppet først i nye Kollen tirsdag.

Foto: Terje Bendiksby / Scanpix

- Det ville være uansvarlig å la Anette Sagen sette utfor live på NRK uten at noen hadde testet bakken før henne. Det er viktig at Anette får riktig fart, slik at vi ikke sender henne ut på kulen, sier styreleder Roar Gaustad i Kollenhopp til VG.

Se hele åpningssermonien fra Holmenkollen kl 19 (ukommentert)

Se Anette Sagen åpne nye Holmenkollen kl 19.30 (Kommentator: Arne Scheie)

Avhengig av en habil hopper

Han innrømmer overfor NRK at det ikke var tilfeldig at det var Romøren, en av Norges mest profilerte hoppere, som tok det aller første hoppet i nye Kollen.

- Vi var avhengig av å ha en habil hopper med lang erfaring som gjorde det første hoppet. Det lå ikke noe politikk i dette, sier han til NRK, og legger til at han mener saken er blåst helt ut av proposjoner.

Sagens hopp skal vises direkte på NRK. Men kvelden før var altså Romøren og elleve andre hoppere fra Kollenhopp i aksjon.

Anette Sagen var ifølge flere nettavstemninger, både i regi av Oslo kommune og NRK.no, den mest populære kandidaten til å åpne bakken.

Les: Sagen blir første hopper i Kollen

Anette Sagen

Anette Sagen skal hoppe det første offisielle hoppet i dag.

Foto: Scanpix

- Nødvendig

Onsdagens rennleder Torgeir Nordby mener også det var nødvendig å teste bakken på forhånd.

- Sagens hopp skal overføres direkte på TV. Vi måtte forsikre oss om at bakken var hoppbar, at spor, kanter og andre ting var i orden, sier Nordby til Dagbladet.

- Anette Sagen vil ikke ha noen problemer med å hoppe i denne bakken, men vi måtte forsikre oss om at hun ikke lander på kulen under åpningen live på TV.

Ikke klar over det

- Etter å ha hoppet fra avsats 20-26 i dag (tirsdag), vet vi at Sagen må hoppe fra avsats 28 eller 29 ettersom hun trenger mer fart, legger Nordby til.

Prøvehopper i Kollen

Prøvehopper i Holmenkollen tirsdag.

Foto: Scanpix

Byrådsleder i Oslo, Stian Berger Røsland, var ikke klar over at Romøren hadde hoppet i Holmenkollen tirsdag.

- Det kjenner jeg ikke til. Men jeg vet at noen hoppere skulle teste bakken i dag blant annet for å sette farten. Det er jo en helt ny bakke, så dette er helt vanlig. Det første offisielle hoppet skal uansett tas av Anette Sagen i morgen (onsdag), sier Røsland til VG.

Hva mener du om dette?

Sportsnyheter

TAYjBA1taNw

Jakobs stikk etter Gjerts kommentar: – Virker som han ikke kan så mye om  løping

Jakob Ingebrigtsen hadde ingen problemer med å ta seg til OL-finalen på 1500 meter, og i stedet var det – som vanlig – da han og faren kom til intervjusonen det virkelig tok fyr.

Siste nytt

 • Møter Russland

  Anders Mol og Christian Sørum møter den russiske duoen i OL-finalen i helgen. Det ble klart etter at russerne slo Qatar i semifinalen, som ble spilt etter Mol og Sørums semifinale mot Latvia.

  Finalen spilles lørdag morgen klokken 4.30 norsk tid. Da er det meldt ordentlig ruskevær i OL-byen med mye nedbør. En viss sjanse for torden er det også.

  pPguUoII4yM8BIM
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Danmark til OL-finale

  Tittelforsvarer Danmark og Frankrike møtes i OL-finalen i herrehåndball i en reprise av Rio de Janeiro-lekene. Danskene slo torsdag Spania 27-23 i semifinalen.

  Tidligere på kvelden vant Frankrike (toppet Norges gruppe) med samme sifre over Egypt. Mikkel Hansen scoret hele 12 mål mot Spania.

  1Vtoj7FLORM
  Foto: Pavel Golovkin / AP
 • Roe på 19.-plass

  Martin Roe endte på 19.-plass blant de 21 som fullførte tikampen i OL. Canadiske Damian Warner satte olympisk rekord med 9018 poeng og tok gull.

  Warner ledet konkurransen helt fra første øvelse og endte 292 poeng foran franske Kevin Mayer, som tok sølvet. Ashley Moloney fra Australia endte på bronseplass.

  Roe var aldri med i tetstriden og måtte kjempe for å unngå sisteplassen. Det ble klart at han ville greie det da verken Karel Tilga fra Estland eller Cedric Dubler fra Australia greide åpningshøyden sin i stav søndag. De endte dermed langt bak nordmannen.

  Roe endte på sin side 17 poeng bak brasilianske Felipe dos Santos på 18.-plassen. Med 7863 var bergenseren langt bak sin norske rekord på 8228 poeng fra 2018

  Sommer-OL i Tokyo 2021
  Foto: Lise Åserud / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal