NRK Meny
Normal

Romøren hoppet først i nye Kollen

Anette Sagen skal ta det første offisielle hoppet i nye Holmenkollen, men tirsdag kveld hoppet likevel Bjørn Einar Romøren og elleve andre hoppere i den nye hoppbakken.

Bjørn Einar Romøren

Bjørn Einar Romøren hoppet først i nye Kollen tirsdag.

Foto: Terje Bendiksby / Scanpix

- Det ville være uansvarlig å la Anette Sagen sette utfor live på NRK uten at noen hadde testet bakken før henne. Det er viktig at Anette får riktig fart, slik at vi ikke sender henne ut på kulen, sier styreleder Roar Gaustad i Kollenhopp til VG.

Se hele åpningssermonien fra Holmenkollen kl 19 (ukommentert)

Se Anette Sagen åpne nye Holmenkollen kl 19.30 (Kommentator: Arne Scheie)

Avhengig av en habil hopper

Han innrømmer overfor NRK at det ikke var tilfeldig at det var Romøren, en av Norges mest profilerte hoppere, som tok det aller første hoppet i nye Kollen.

- Vi var avhengig av å ha en habil hopper med lang erfaring som gjorde det første hoppet. Det lå ikke noe politikk i dette, sier han til NRK, og legger til at han mener saken er blåst helt ut av proposjoner.

Sagens hopp skal vises direkte på NRK. Men kvelden før var altså Romøren og elleve andre hoppere fra Kollenhopp i aksjon.

Anette Sagen var ifølge flere nettavstemninger, både i regi av Oslo kommune og NRK.no, den mest populære kandidaten til å åpne bakken.

Les: Sagen blir første hopper i Kollen

Anette Sagen

Anette Sagen skal hoppe det første offisielle hoppet i dag.

Foto: Scanpix

- Nødvendig

Onsdagens rennleder Torgeir Nordby mener også det var nødvendig å teste bakken på forhånd.

- Sagens hopp skal overføres direkte på TV. Vi måtte forsikre oss om at bakken var hoppbar, at spor, kanter og andre ting var i orden, sier Nordby til Dagbladet.

- Anette Sagen vil ikke ha noen problemer med å hoppe i denne bakken, men vi måtte forsikre oss om at hun ikke lander på kulen under åpningen live på TV.

Ikke klar over det

- Etter å ha hoppet fra avsats 20-26 i dag (tirsdag), vet vi at Sagen må hoppe fra avsats 28 eller 29 ettersom hun trenger mer fart, legger Nordby til.

Prøvehopper i Kollen

Prøvehopper i Holmenkollen tirsdag.

Foto: Scanpix

Byrådsleder i Oslo, Stian Berger Røsland, var ikke klar over at Romøren hadde hoppet i Holmenkollen tirsdag.

- Det kjenner jeg ikke til. Men jeg vet at noen hoppere skulle teste bakken i dag blant annet for å sette farten. Det er jo en helt ny bakke, så dette er helt vanlig. Det første offisielle hoppet skal uansett tas av Anette Sagen i morgen (onsdag), sier Røsland til VG.

Hva mener du om dette?

Siste nytt

 • Mjelde på årets lag i England

  Maren Mjelde er på årets lag i den engelske eliteserien, kåret av spillerne selv.

  Den norske spilleren har hatt en strålende sesong med Chelsea, og kjemper om tre titler med den engelske klubben.

  9488661ax Arsenal Women vs Chelsea Ladies, FA Women's Super League FA WSL1, Football, Meadow Park, Borehamwood, Hertfordshire, United Kingdom - 01 Apr 2018
  Foto: TGSPhoto/REX/Shutterstock / Shutterstock
 • PSG klar for cupfinale

  Paris Saint Germain er klare for finalen i den franske cupen etter å ha slått Caen 3-1 Nå venter 3.-divisjonslaget Les Herbiers. PSG har fra før sikret ligagullet, og sikter seg inn mot sin fjerde cupseier på rad, som vil være ny rekord for klubben.

  PSG
  Foto: Charly Triballeau / AFP
 • Christiano Ronaldo reddet poeng

  Cristiano Ronaldo styrte ballen i mål med hælen og sikret Real Madrid ett poeng i oppgjøret mot Athletic Bilbao. Kampen endte 1–1. Målet holder Madrid inne i kampen om andreplassen, tre poeng bak Atlético Madrid, som har spilt én kamp mindre.

  Ronaldo
  Foto: Francisco Seco / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag