Romøren hoppet først i nye Kollen

Anette Sagen skal ta det første offisielle hoppet i nye Holmenkollen, men tirsdag kveld hoppet likevel Bjørn Einar Romøren og elleve andre hoppere i den nye hoppbakken.

Bjørn Einar Romøren

Bjørn Einar Romøren hoppet først i nye Kollen tirsdag.

Foto: Terje Bendiksby / Scanpix

- Det ville være uansvarlig å la Anette Sagen sette utfor live på NRK uten at noen hadde testet bakken før henne. Det er viktig at Anette får riktig fart, slik at vi ikke sender henne ut på kulen, sier styreleder Roar Gaustad i Kollenhopp til VG.

Se hele åpningssermonien fra Holmenkollen kl 19 (ukommentert)

Se Anette Sagen åpne nye Holmenkollen kl 19.30 (Kommentator: Arne Scheie)

Avhengig av en habil hopper

Han innrømmer overfor NRK at det ikke var tilfeldig at det var Romøren, en av Norges mest profilerte hoppere, som tok det aller første hoppet i nye Kollen.

- Vi var avhengig av å ha en habil hopper med lang erfaring som gjorde det første hoppet. Det lå ikke noe politikk i dette, sier han til NRK, og legger til at han mener saken er blåst helt ut av proposjoner.

Sagens hopp skal vises direkte på NRK. Men kvelden før var altså Romøren og elleve andre hoppere fra Kollenhopp i aksjon.

Anette Sagen var ifølge flere nettavstemninger, både i regi av Oslo kommune og NRK.no, den mest populære kandidaten til å åpne bakken.

Les: Sagen blir første hopper i Kollen

Anette Sagen

Anette Sagen skal hoppe det første offisielle hoppet i dag.

Foto: Scanpix

- Nødvendig

Onsdagens rennleder Torgeir Nordby mener også det var nødvendig å teste bakken på forhånd.

- Sagens hopp skal overføres direkte på TV. Vi måtte forsikre oss om at bakken var hoppbar, at spor, kanter og andre ting var i orden, sier Nordby til Dagbladet.

- Anette Sagen vil ikke ha noen problemer med å hoppe i denne bakken, men vi måtte forsikre oss om at hun ikke lander på kulen under åpningen live på TV.

Ikke klar over det

- Etter å ha hoppet fra avsats 20-26 i dag (tirsdag), vet vi at Sagen må hoppe fra avsats 28 eller 29 ettersom hun trenger mer fart, legger Nordby til.

Prøvehopper i Kollen

Prøvehopper i Holmenkollen tirsdag.

Foto: Scanpix

Byrådsleder i Oslo, Stian Berger Røsland, var ikke klar over at Romøren hadde hoppet i Holmenkollen tirsdag.

- Det kjenner jeg ikke til. Men jeg vet at noen hoppere skulle teste bakken i dag blant annet for å sette farten. Det er jo en helt ny bakke, så dette er helt vanlig. Det første offisielle hoppet skal uansett tas av Anette Sagen i morgen (onsdag), sier Røsland til VG.

Hva mener du om dette?

Siste nytt

 • Nilsson står over skiathlon

  Morgendagens skiathlon går uten Stina Nilsson. Den svenske skiløperen tok sølv på gårsdagens sprint, men er ikke med i troppen som står på startstreken lørdag. Svenskene stiller dermed med følgende løpere: Charlotte Kalla, Ida Ingemarsdotter, Frida Karlsson og Evelina Settlin. Ebba Andersson, som var medaljekandidat på distansen i følge Fredrik Aukland, står også over øvelsen på grunn av en irritasjon i luftveiene.

  VM ski 2019. Langrenn kvinner
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Vil utestenge utøver i fire år

  Påtalenemnda i Antidoping Norge ber om fire års dopingutestengelse for en mannlig norsk styrkeløfter. Den positive prøven ble avlagt utenfor konkurranse i september 2018. Styrkeløfteren har testet positivt for et anabolt steroid. Det er opp til domsutvalget i Norges idrettsforbund å avgjøre den endelige straffen.

 • Tap på hjemmebane for Rangers

  Mats Zuccarello og New York Rangers gikk på et smertefullt 1-4 tap på hjemmebane natt til fredag. Zuccarello sa etter kampen at han ikke har mye tid igjen i klubben: – Det er tre dager igjen til jeg mest sannsynlig ikke spiller her lenger.

  NHL: Minnesota Wild at New York Rangers
  Foto: Adam Hunger / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal