NRK Meny
Normal

Romøren hoppet først i nye Kollen

Anette Sagen skal ta det første offisielle hoppet i nye Holmenkollen, men tirsdag kveld hoppet likevel Bjørn Einar Romøren og elleve andre hoppere i den nye hoppbakken.

Bjørn Einar Romøren

Bjørn Einar Romøren hoppet først i nye Kollen tirsdag.

Foto: Terje Bendiksby / Scanpix

- Det ville være uansvarlig å la Anette Sagen sette utfor live på NRK uten at noen hadde testet bakken før henne. Det er viktig at Anette får riktig fart, slik at vi ikke sender henne ut på kulen, sier styreleder Roar Gaustad i Kollenhopp til VG.

Se hele åpningssermonien fra Holmenkollen kl 19 (ukommentert)

Se Anette Sagen åpne nye Holmenkollen kl 19.30 (Kommentator: Arne Scheie)

Avhengig av en habil hopper

Han innrømmer overfor NRK at det ikke var tilfeldig at det var Romøren, en av Norges mest profilerte hoppere, som tok det aller første hoppet i nye Kollen.

- Vi var avhengig av å ha en habil hopper med lang erfaring som gjorde det første hoppet. Det lå ikke noe politikk i dette, sier han til NRK, og legger til at han mener saken er blåst helt ut av proposjoner.

Sagens hopp skal vises direkte på NRK. Men kvelden før var altså Romøren og elleve andre hoppere fra Kollenhopp i aksjon.

Anette Sagen var ifølge flere nettavstemninger, både i regi av Oslo kommune og NRK.no, den mest populære kandidaten til å åpne bakken.

Les: Sagen blir første hopper i Kollen

Anette Sagen

Anette Sagen skal hoppe det første offisielle hoppet i dag.

Foto: Scanpix

- Nødvendig

Onsdagens rennleder Torgeir Nordby mener også det var nødvendig å teste bakken på forhånd.

- Sagens hopp skal overføres direkte på TV. Vi måtte forsikre oss om at bakken var hoppbar, at spor, kanter og andre ting var i orden, sier Nordby til Dagbladet.

- Anette Sagen vil ikke ha noen problemer med å hoppe i denne bakken, men vi måtte forsikre oss om at hun ikke lander på kulen under åpningen live på TV.

Ikke klar over det

- Etter å ha hoppet fra avsats 20-26 i dag (tirsdag), vet vi at Sagen må hoppe fra avsats 28 eller 29 ettersom hun trenger mer fart, legger Nordby til.

Prøvehopper i Kollen

Prøvehopper i Holmenkollen tirsdag.

Foto: Scanpix

Byrådsleder i Oslo, Stian Berger Røsland, var ikke klar over at Romøren hadde hoppet i Holmenkollen tirsdag.

- Det kjenner jeg ikke til. Men jeg vet at noen hoppere skulle teste bakken i dag blant annet for å sette farten. Det er jo en helt ny bakke, så dette er helt vanlig. Det første offisielle hoppet skal uansett tas av Anette Sagen i morgen (onsdag), sier Røsland til VG.

Hva mener du om dette?

Siste nytt

 • Finaleplassen røk for Ulsrud

  Torsdagens semifinale endte med norsk 3-8-tap for Sverige for Thomas Ulsrud og hans curlingmannskap i EM. Tidligere på dagen hadde Ulsrud & co. sikret seg en plass i OL ved å bli blant de fire beste. Nå blir det spill om bronsen mot Sveits fredag.

  Thomas Ulsrud
  Foto: Jon Eeg / NTB scanpix
 • Torsdagens utfortrening også avlyst

  Torsdagens planlagte gjennomkjøring av utforløypa i Lake Louise måtte avlyses. Arrangøren vil spare på traseen til helgens øvelser. Også onsdag ble utfortreningen avlyst fordi snøen som falt tidligere i uken hadde gjort traseen for bløt.

  jansrud
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
 • FIS lar russerne gå verdenscup

  De seks russiske langrennsløperne som er livstidsutestengt fra OL av IOC, får gå verdenscupåpningen i Ruka i helgen. FIS' dopingpanel vil avvente bevismateriale fra IOC før det eventuelt ønsker å utestenge utøverne, skriver de i en pressemelding.

  Belog og Legkov
  Foto: Pierre Teyssot / Afp

Sendeplan

Kl. Program Kanal