Henrik Ingebrigtsen: – Livredd for å ødelegge noe

LONDON/OSLO (NRK): Henrik Ingebrigtsen har ikke løpt en 1500 meter på snart to år. I comebacket forventer han derfor ikke å være i nærheten av brødrenes prestasjoner.

Henrik Ingebrigtsen London

KRYSSER FINGRE: Henrik Ingebrigtsen er spent før comebacket på 1500 meter i London. En distanse han ikke har stilt til start på siden OL i Rio.

Foto: Ali Iqbal Tahir / NRK

– Det viser at det opplegget vi har funker, men det føles som om de var på en kjempefest, og jeg ble ikke invitert.

Det sier Henrik Ingebrigtsen om lillebrødrenes rekordløp i Monaco på torsdag. 27-åringen stiller på 1500 meter under Diamond League-stevnet i London søndag ettermiddag, og ankom byen sent lørdag kveld etter et forsinket fly fra Zürich.

– Jeg liker jo at ting går klakk-klakk-klakk, sier han med et smil.

Redd for nye skader

Henrik Ingebrigtsen OL

TO ÅR SIDEN: Henrik Ingebrigtsen røyk ut i semifinalen i OL i Rio. Da stilte han med både hamstringskade og plager med en vond tå.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Men det har det så langt ifra gjort for den skadeforfulgte Sandnes-løperen de siste sesongene. Derfor har han heller ikke løpt en 1500 meter siden OL i Rio i august 2016.

– De siste årene har det handlet om jeg i det hele tatt kan stå på startstreken, og sånn har det vært litt i år også. Jeg er livredd for å ødelegge noe og ende opp på operasjonsbenken i Finland, men jeg er i hvert fall smertefri nå, forteller Ingebrigtsen.

For han har kjempet seg tilbake etter hamstring-operasjonen i fjor sommer, men har i stedet fokusert på 5000 meter.

– Jeg gleder meg, men jeg har ikke veldig store forventninger. 1500 meter er noe du må holde ved like ved å springe mange løp. Det første er ofte litt dårlig, så kommer man seg inn i en god rytme, forklarer han.

– Skal mose dem

Han sier han vil være veldig fornøyd med en tid på rundt 3.36. Altså et godt stykke bak Filip Ingebrigtsens nye norgesrekord på 3.30,01.

– De får ha rekordene til neste år, så skal jeg mose dem, sier storebror og gliser.

Bislett games 2018

SUPERTRIO: I EM i Berlin i august kan Henrik, Filip og Jakob Ingebrigtsen for første gang løpe 1500 meter sammen.

Foto: Tore Meek / NTB scanpix

NRKs friidrettsekspert, Vebjørn Rodal, tror også comebacket kan bli en tøff opplevelse for Ingebrigtsen – som uansett er kvalifisert til EM på det som tidligere var favorittdistansen.

– Dette blir jo som en sprint å regne for hans del. Det er krevende, for mellomdistansen krever kontinuitet for å optimaliseres. Henrik har hatt relativt store skadeutfordringer, og det har ikke vært enkelt for ham å komme tilbake, understreker han.

– Han har på en måte brøyta løypa for sin yngre brødre, men nå kommer han litt i kjølvannet av dem, og jeg tror også han vil være med på leken igjen, sier Rodal.

 • Se Diamond League fra London fra klokken 15.00. Ingebrigtsen løper klokken 16.08:

Siste nytt

 • Ajax får fri før Tottenham-møte

  Nederlands fotballforbund utsetter samtlige kamper i æresdivisjonens 33. runde for å gi Ajax-spillerne friske bein til semifinalen i mesterligaen. Opprinnelig skulle Ajax møtt nedrykkstruede De Graafshap kun to dager foran bortemøtet med Spurs.

  Italy Soccer Champions League
  Foto: Luca Bruno / AP
 • Andersen ferdig i Sør-Korea

  Jørn Andersen er løst fra kontrakten som trener for den sørkoreanske klubben Incheon United. Det bekrefter nordmannen overfor VG. Han hadde kontrakt ut sesongen, men avviser at han ble sparket og sier begge parter var enige om å avslutte kontrakten.

  Jørn Andersen i Nord-Korea
  Foto: Lasse Evensen
 • Suveren i toppkampen

  Ståle Solbakkens FC København slo Midtjylland 3-0 i toppkampen i Danmark. Dermed leier FCK med åtte poeng på det jyske laget når seks kampar står att.

  Dame N'Doye scora dei to siste etter at Andreas Bjelland scora først.

  Solbakken kan dermed føre FCK til seriemeisterskap for åttande gong.

  Ståle Solbakken
  Foto: Mads Claus Rasmussen / Scanpix Denmark / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal