Hopp til innhold

Ingebrigtsen-saken: Politiet skal gjøre nye avhør etter påske

Politiet blir ikke ferdig med etterforskningen av Ingebrigtsen-saken før påske. Etter begjæring fra en av bistandsadvokatene, skal det gjøres nye avhør etter påske.

Gjert Ingebrigtsen

Saken mot Gjert Ingebrigtsen er ikke ferdig etterforsket. Nå vil politiet gjøre nye avhør etter påske.

Foto: Lise Åserud / Lise Åserud

Den profilerte friidrettstreneren Gjert Ingebrigtsen ble i desember siktet for et tilfelle av kroppskrenkelse, og det var lenge ventet at etterforskningen i saken skulle bli ferdig etterforsket før påske.

Fredag skriver politiet i en pressemelding at saken ikke vil bli ferdig etterforsket før påske, men at de vil gjøre nye avhør i saken etter påske.

Politiinspektør i Sør-Vest politidistrikt, Terese Braut Våge.

Politiinspektør Terese Braut Våge.

Foto: Thomas Ystrøm / NRK

Dette etter en begjæring fra bistandsadvokat Mette Yvonne Larsen.

Gjert Ingebrigtsen er fortsatt sikta for overtredelse av straffeloven § 271 for kroppskrenkelse.

Saken forventes å være ferdig etterforsket og avgjort innen april. Politiet tar ut en eventuell tiltale.

– Det kom en anmodning fra en av bistandsadvokatene om å gjennomføre flere vitneavhør. Vi vil derfor gjennomføre flere avhør av personer som ikke er avhørt tidligere, sier politiinspektør Terese Braut Våge til NRK.

– Så dere var i utgangspunktet ferdig med etterforskningen?

– Ja.

Disse avhørene vil blir tatt etter påske.

Larsen er bistandsadvokat for fire av barna til Gjert Ingebrigtsen.

– Vi har gjennomgått med våre klienter om hvem som kan ha sett, hørt og opplevd ting. Vi har derfor spilt inn en del navn til politiet, men jeg vil ikke si noe om hvem eller hvor mange, sier Larsen.

mette-yvonne-larsen-220623

Mette Yvonne Larsen er bistandsadvokat for fire av barna til Gjert Ingebrigtsen.

Foto: Mirwais Moquim / NRK

Gjert Ingebrigtsen er avhørt

Politiet skriver at alle etterforskningsskrittene fra politiets side var gjennomført denne uka, og advokater og bistandsadvokater hadde en frist til 19. mars med å komme med nye etterforskningskritt.

Politiet har avhørt Gjert Ingebrigtsen og en rekke vitner.

– En sentral del av etterforskningen er avhør. Av hensyn til etterforskningen og taushetsplikten vil ikke politiet komme med flere opplysninger om innholdet i forklaringene, sier Braut Våge.

De regner med at de vil ha saken klar til påtalevurdering innen utgangen av april.

– Vi forventer også å ha saken påtaleavgjort innen april, sier Braut Våge.

NRK har vært i kontakt med brødrene Ingebrigtsens manager, Espen Skoland.

Han ønsker ikke å kommentere saken.

Det gjør heller ikke Stian Kristensen, som er bistandsadvokat for et av de andre barna. Det har ikke lykkes NRK å komme i kontakt med John Christian Elden, som er Gjert Ingebrigtsens advokat.

Uenighet om alvorsgraden

Elden har tidligere uttalt at han mener at siktelsen ville falle bort når saken er ferdig etterforsket. NRK har ikke lykkes i å komme i kontakt med Elden fredag.

John Christian Elden

Advokat John Christian Elden er Gjert Ingebrigtsen sin advokat i saken.

Foto: Marthe Synnøve Johannessen / NRK

Bistandsadvokat Larsen sier at hun ikke kan se for seg at saken blir henlagt.

– I hvert fall ikke hele saken, sier Larsen.

NRKs krimkommentator Olav Rønneberg sa i februar at påtalemyndigheten er nødt til å ta ut en siktelse om det er snakk om å bruke tvangsmidler, for eksempel beslag eller ransaking.

– Hvis de sikter noen, må det mene at det er skjellig grunn til mistanke, det vil si sannsynlighetsovervekt for at noen er skyldig, men det er langt derfra til en tiltale eller dom, sier NRKs krimkommentator Olav Rønneberg.

Politiet har signalisert at de ville ha saken ferdig etterforsket før påske.

Det er over to år siden Ingebrigtsen-brødrene plutselig valgte å avbryte samarbeidet med far og trener Gjert Ingebrigtsen.

Åpnet opp i kronikk

Årsaken til at samarbeidet ble avbrutt var lenge ukjent, men i september skrev Henrik, Filip og Jakob Ingebrigtsen en kronikk i VG om årsaken til bruddet.

I kronikken fortalte de om en oppvekst preget av fysisk vold og trusler, og at ubehaget og frykten fra barndommen fortsatt satt igjen.

Brødrene Ingebrigtsen

Jakob, Filip og Henrik Ingebrigtsen.

Foto: Vidar Ruud / Vidar Ruud

Gjert Ingebrigtsen mente påstandene var grunnløse, men i oktober ble det kjent at politiet startet etterforskning mot Gjert Ingebrigtsen.

Dette har skjedd i Ingebrigtsen-konflikten

Fra gullglis, realityshow og jubel, til familiebråk og beskyldninger om vold. Her er tidslinjen i Ingebrigtsen-konflikten.

Store deler av saken har vært klausulert for siktede og for alle de fornærmede i saken. Fredag 16. februar ble klausuleringen av dokumentene opphevet, slik at alle partene i saken fikk innsyn i samtlige saksdokumenter.