NRK Meny
Normal

– Føler jeg svikter Jakob og Filip

En nyoperert Henrik Ingebrigtsen føler all treningen og reisingen borte fra familie har vært bortkastet. Nå må dessuten brødrene trene uten storebror i lang tid.

Henrik Ingebrigtsen

OPERERT TIRSDAG: Slik så det ut da Henrik Ingebrigtsen ble operert av den anerkjente kirurgen, Sakari Orava, i Finland tirsdag. – Inngrepet ble gjennomført som planlagt, sier Orava. Ingebrigtsen ble operert i hamstring-muskelen på baksiden av venstre lår og kan tidligst begynne å småjogge om åtte uker.

Foto: Privat/Instagram

– Jeg trodde jeg var ferdig med det her, at det skulle bli en sesong der jeg endelig skulle få vise hva jeg er god for, sier Henrik Ingebrigtsen.

NRK snakker med 26-åringen på telefon fra Finland kort tid etter hamstring-operasjonen tirsdag formiddag.

Videohilsen fra sykestua i Finland

HILSEN FRA SYKESENGA: Henrik Ingebrigtsen sendte NRK denne videoen etter operasjonen. (Foto: Privat)

Operasjonen gikk bra og han er motivert for måneder med opptrening. Men da han for noen uker siden innså at sesongen var over var alt mye tyngre.

– Jeg tenkte på alt arbeidet jeg har lagt ned av trening og de ukene jeg har vært borte fra familien på treningsleir. Det føles litt som at det er bortkastet.

– Men det er jo litt feil for jeg kommer til å få igjen for all treningen som er lagt ned, for det er en fordel å være i god form når du skal inn i en rehabilitering, sier Ingebrigtsen.

Jakob Ingebrigtsen

HILSEN: «Håper alt går fint <3 Lykke til tilbake i verdenstoppen. Klem lillebro.», skrev Jakob Ingebrigtsen da NRK ba han skrive en hilsen til storebror.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

– Fortsatt i familien

Omtrent samtidig som storebror ble operert i den finske byen Åbo møtte lillebrødrene pressen på et hotell i Bjørvika i Oslo i forbindelse med torsdagens Bislett Games.

– Henrik har fortsatt rollen som den «cocky», for han er jo ikke ute av familien selv om han ikke springer, sier Filip Ingebrigtsen og gliser

Torsdag kveld løper han 1 500 m på Bislett. Der skulle også hans sleivkjeftede storebror vært, men nå mister i stedet Filip - og Jakob - en av sine viktigste konkurrenter og ikke minst treningspartnere.

– Jeg føler at jeg svikter dem litt og ikke kan være med å hjelpe dem med å prestere, sier Henrik til NRK.

– Hvor svekket er Team Ingebrigtsen nå?

– Jeg er jo til stedet og tilgjengelig som sparringspartner om taktikk og spørsmål, men de merker jo at jeg ikke er på trening for jeg har alltid hatt rollen som den som løper først. Jeg er oftest i best form, men jeg tror det ikke går utover resultatene i sommer.

Hilsen Ingebrigtsen-brødre

HILSEN X 2: «Ikke drikk for mye cognac. Me savne de tørre vitsene dine! Get well <3», skrev Filip Ingebrigtsen da NRK ba han skrive en hilsen til storebror.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

Tror det blir tøft for storebror

– Det er dumt at han er ute, men vi må fokusere mest på oss selv, sier Jakob Ingebrigtsen og legger til:

– Vi mister en treningspartner. Alle brødrene er ganske close, så vi hjelper hverandre på godt og vondt.

Laster Instagram-innhold

– Tror du han kommer tilbake på det nivået han har vært?

– Det skal veldig mye til, men han virker veldig motivert til å legge ned mye arbeid, sier Jakob Ingebrigtsen.

Filip er derimot mer positivt på Henriks vegne.

– Han kan holde samme nivå igjen for den hamstringen har holdt ham tilbake, og blir han kvitt de plagene for godt er han tilbake, sier Filip.

Filip og Henrik Ingebrigtsen

UTEN STOREBROR: Filip (t.v.) og Jakob Ingebrigtsen møtte pressen tirsdag, to dager før Bislett Games. Der var ikke storebror Henrik som er nyoperert.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Bislett Games neste år

De neste månedene skal Henrik Ingebrigtsen gå på krykker. Mellomdistanseløperen sier han tidligst kan begynne å småjobbe om åtte til 12 uker.

Målet er å gjøre comeback under EM i terrengløp i desember, men da blir det i så fall «bare» for å gjennomføre en konkurranse.

– Hvis alt går etter planen er det realistisk å være tilbake i toppform til Bislett Games neste år, sier 26-åringen.

I år må han uansett se den på tv.

Denne videoen la Henrik Ingebrigtsen ut på Instagram før tirsdagens operasjon:

Laster Instagram-innhold

Siste nytt

 • PSV på vei, Benfica sliter

  To tidligere serievinnercupvinnere skaffet seg vidt forskjellig utgangspunkt i mesterliga-kvaliken tirsdag kveld.

  PSV vant 3-2 borte mot BATE Borisov etter scoringer av Gastón Pereiro, Hirving Lozano og Donyell Malen, mens Benfica bare klarte 1-1 hjemme mot greske PAOK.

  Salzburg, uten skadde Fredrik Gulbrandsen (lår), spilte 0-0 borte mot Røde Stjerne i Beograd

  Lozano
  Foto: Sergei Grits / AP
 • Poengtap for Mjøndalen

  Opprykksjagende Mjøndalen måtte nøye seg med 1-1 hjemme mot Åsane i 1. divisjon fotball tirsdag. Dermed klarte ikke serietreeren å ta tilbake annenplassen på tabellen.

  Mjøndalen kjemper for opprykk til Eliteserien. Søndag ble Vegard Hansens gutter passert av Viking.

  NM fotball menn, 4. runde: Mjøndalen - Haugesund
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Sandviken videre i cupen

  Sandviken er klare for semifinale i norgesmesterskapet i fotball etter å ha slått Trondheims-Ørn i kvartfinalen. Svanhild Sand ga hjemmelaget ledelsen før Amanda Perez utlignet for Sandviken. Kennya Cordner fullførte til slutt snuoperasjonen og sørget for at bergenserne er klare for semifinale.

  Stine Hovland
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal