Hopp til innhold

Ellevilt løp av Ingebrigtsen-brødrene – satte norgesrekord og europeisk juniorrekord

Filip Ingebrigtsen og Jakob Ingebrigtsen leverte to fantastiske løp i Monaco fredag kveld. Filip satte norsk rekord samtidig som lillebror Jakob løp inn til europeisk juniorrekord.

filip og jakob

ELLEVILT: Ingebrigtsen-brødrene løp to enorme løp under Diamond League-stevnet i Monaco.

Foto: Ali Iqbal Tahir

Med et sterkt felt på fredagens prestisjetunge 1500-meter i Monaco kunne Ingebrigtsen-gutta hente nye rekorder i fleng.

Filip Ingebrigtsen satte norsk rekord på tiden 3.30.01 da han løp inn til tredjeplass. Dermed slo han den tidligere norgesrekorden på 3.31,46, som tilhørte storebror Henrik Ingebrigtsen.

– Jeg må nesten kjenne på det noen sekunder. Jeg føler jeg har hatt det inne lenge, men det å faktisk gjøre det skal litt til. Man skal ha litt flaks for å springe et godt løp. Jeg er veldig fornøyd, sier Filip Ingebrigtsen til NRK.

Filip Ingebrigtsen gjør det! Han løper på 3.30.01 i Monaco!

Se løpet her.

Lillebror Jakob løp samtidig inn til fjerdeplass på tiden 3.31.18, og det holdt til europeisk juniorrekord (U20). Han har dermed europeisk juniorrekord på tre distanser; 1500 meter, 3000 meter hinder og 5000 meter.

Du tar rekord etter rekord. Hva er du laget av?

– De andre rekordene vil jeg ikke si var smadring, men dette her er det… Jeg har ikke ord, rett og slett. Det er så sykt å komme ned på de tidene her. Det er helt vilt. Jeg kan ikke beskrive hvor glad jeg er nå. Det er noe jeg har drømt om hele livet, så det er helt sykt, sier Jakob Ingebrigtsen til NRK etter målgang.

– Verden har aldri sett maken til 17-åring

Friidrett, Diamond League, Bislett Games 2018, Bislett Stadion

Jakob Ingebrigtsen

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

NRKs kommentator Jann Post og Vebjørn Rodal var helt i ekstase da brødrene løp over målstreken.

– Se på klokka. Det er ny norsk rekord. To fantastisk tider. Verden har aldri sett maken til 17-åring, sier Jann Post.

– Disse gutta kan springe hvilke distanser de vil snart, sier NRKs friidrettsekspert Vebjørn Rodal.

De fikk også besøk av en mildt sagt begeistret pappa Gjert Ingebrigtsen.

– Fytti grisen. Det er tredje og fjerdeplass på de to, skriker Gjert Ingebrigtsen.

– Han idioten av en bror bryter rekorder etter rekorder

Filip Ingebrigtsen motviste seg selv i Monaco og hadde ikke trodd dette skulle skje denne sesongen.

– Jeg hadde ikke trodd dette for to måneder siden når jeg gikk skadet inn i sesongen, men det er rart hva man kan få til når man har en god trener, et godt støtteapparat og med litt hjelp fra venner, forteller Filip Ingebrigtsen som samtidig lot seg imponere av lillebror Jakob.

– Også snur jeg meg og ser at han idioten av en bror bryter rekorder etter rekorder. Nei, det er helt utrolig, for jeg vet hva som ligger bak, sier en stolt storebror.

Friidrett, Diamond League, Bislett Games 2018, Bislett Stadion

Filip Ingebrigtsen

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Voksne folk trener hele livet. De er store talenter og trener veldig profesjonelt. De er ikke i nærheten av å gjøre det Jakob gjør i dag. Jeg har sagt at uansett så fort han springer i år kommer han til å bli bedre. Men jeg håper ikke han løper så veldig mye fortere, for da blir han vanskelig å hamle opp med, fortsetter Filip Ingebrigtsen.

Jobbet med selvtilliten

Filip Ingebrigtsen forteller at han har jobbet knallhardt med selvtilliten opp mot disse konkurransene.

– Jeg har prøvd å bygge stein på stein, og bygge selvtilliten som jeg må ha for å gjøre det bra i konkurranser som dette og inn mot EM. For til syvende og sist hjelper det ikke hva man gjør på trening, det er den følelsen, selvtilliten og troen på at det du kan er godt nok til å slå hvem som helst og da har man godfølelsen.

Filip Ingebrigtsen kommer fra en råsterk 2. plass i Diamond League-stevnet i marokkanske Rabat, noe som er den beste plasseringen i en Diamond League-konkurranse for Ingebrigtsen-familien noen gang.

Jakob tok både sølv og bronse under junior-VM i Tammerfors forrige helg.

Filip Ingebrigtsen drar rett fra Monaco til Heusden i Belgia for å gjøre et siste forsøk på å klare EM-kravet på 5000 meter lørdag kveld.

Siste nytt

  • Gulliksen usikker før den svenske cupfinalen

    Tobias Gulliksen måtte stå over Djurgårdens 1-0-seier over Gais grunnet en skade i kneet søndag kveld. Dermed står cupfinalen i fare for nordmannen.

    – Det har litt bedre, men vi får se. Kneet er hovent, så vi sjekker i morgen, sa han til Aftonbladet.

    Gulliksen var ikke med i kamptroppen etter at han pådro seg en skade. Allerede er det duket for cupfinale mot Erik Botheims Malmö.

    Europa conference leauge 2023/2024 : Bodø/Glimt - Ajax (1-2 e.e.o.)
    Foto: Mats Torbergsen / NTB
  • Thorstvedt-mål ikke nok for Sassuolo

    Kristian Thorstvedts scoring hjalp lite da Sassuolo tapte 1-5 borte mot Fiorentina i Serie A søndag kveld.

    Grønntrøyene fortsetter dermed på 19.-plass og har fem poeng opp til Empoli på trygg plass når det gjenstår fire kamper av sesongen.

    Thorstvedt skapte fornyet håp for gjestene da han banket inn 1-2-scoringen etter 57 minutter.

    Dessverre for siddisen og resten av Sassuolo-laget økte Nicolás González til 3-1 det påfølgende minuttet. Vertene var imidlertid ikke ferdig der, for bare ni minutter etter Thorsvedts scoring hadde Fiorentina satt inn ytterligere to mål.

    Dermed begynner det å se fryktelig skummelt ut for Thorstvedt & co. I kampen om å beholde plassen skal Sassuolo opp mot Inter (h), Genoa (b), Cagliari (h) og Lazio (b).

    Emil Konradsen Ceide startet kampen på benken, men kom inn etter 73 minutter. Marcus Holmgren Pedersen så hele oppgjøret fra sidelinjen. (NTB)

    Kristian Thorstvedt
    Foto: AP
  • Daland reddet uavgjort for Cercle Brugge – Vetlesen med mål og assist i Brugge-seier

    Jesper Daland berget 1-1 for Cercle Brugge hjemme mot Anderlecht, mens Hugo Vetlesen herjet i Brugges 3-0-seier borte mot Genk i belgisk fotball søndag kveld.

    Den belgiske ligaen har gått over i sluttspillsfasen, hvor Anderlecht topper mesterskapsgruppen. Det er imidlertid bare målforskjell som skiller Brugge på 2.-plass.

    Søndag gjestet Vetlesen & co. Genk, som har falt av i toppkampen etter 0-3-tapet.

    Kyriani Sabbe sendte gjestene i ledelsen etter 38 minutter, før Vetlesen doblet halvveis inn i andre omgang. Fire minutter senere gjorde nordmannen seg tellende igjen da han spilte opp Igor Thiago på 3-0-målet.

    Antonio Nusa startet også for gjestene, men ble byttet ut til pause.

    Cercle Brugge er også hektet av i gullkampen, men Daland ga imidlertid en håndsrekning til landsmann Vetlesen i kampen om ligagullet da han sikret 1-1 etter 51 minutter.

    Kristian Arnstad satt hele kampen på benken for Anderlecht. (NTB)

    Hugo Vetlesen
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal