Hopp til innhold

Hellands lillebror dediseres målet etter ulykke: – Håper han leser at jeg ville score for ham

TRONDHEIM/OSLO (NRK): Pål André Helland har hatt tunge netter de siste ukene. Ikke fordi han pådro seg en skade og «la skoa på hylla», men fordi lillebroren havnet i koma etter en motorsykkelulykke.

Pål André Helland

SCORET FOR LILLEBROREN: Pål André Helland scoret for lillebroren som har ligget i respirator den siste tiden.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Dette var deilig. Det målet var for lillebroren min som krasjet på motorsykkel for tre uker siden, sier Helland til NRK.

Rosenborg-spilleren har et svært godt forhold til den ti år yngre lillebroren, som måtte legges i respirator etter ulykken.

– Det begynner å dra seg til nå, så da scoret jeg et mål for ham. Han er våken og koblet fra det meste, så det ser ut som det går bra. Det har vært noen tunge netter, forteller kampens store helt.

På besøk hver dag

Ifølge Helland er ikke lillebroren den som er mest interessert i fotball. Men akkurat i dag håper han at den yngste broren har fulgt med og sett storebrorens scoring.

– Jeg håper han leser at jeg ville score for ham i dag, sier en rørt Helland til NRK.

Han har vært på besøk hos broren hver eneste dag, men hadde ikke fått kommet seg ditt før kampen mot Kristiansund.

– I dag er den eneste dagen jeg ikke har vært der, men jeg skal dit etterpå tenkte jeg.

Stjerne mot Kristiansund

Når storebror Pål André har holdt seg skadefri, har han vært blant de farligste spillerne i eliteserien. Lørdag viste han frem sin klasse da Rosenborg slo Kristiansund på Lerkendal.

Helland satte inn hjemmelagets 1-0-scoring etter 13 minutter, før han et drøyt kvarter senere var nær ved å sette inn 2–0. Bare Sean McDermott sto i veien for et nytt mål av Helland.

Scoret

SCORET: Både Milan Jevtovic og Pål André Helland scoret i eliteseriekampen mot Kristiansund.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Sju minutter før pausen driblet trønderen seg gjennom KBK-forsvaret, og ble revet ned av Christoffer Aasbak. Danske Nicklas Bendtner satte inn 2–0 sikkert, og Rosenborg var på god vei mot seier.

Daouda Bamba reduserte for bortelaget etter 58 minutter, men Milan Jevtovic og Bendtner scoret begge et kvarter før slutt og punkterte kampen.

– I dag spiller vi god fotball, Pål kommer tilbake fra skade og gjør en god kamp, sa Bendtner etter kampslutt.

Siste nytt

 • Müller og Kimmich koronapositiv før storkamp

  Bayern Münchens Thomas Müller og Joshua Kimmich har begge testet positivt for korona én uke før storoppgjøret mot Borussia Dortmund i Bundesliga.

  Det bekrefter klubben på Twitter.

  Bayern München skriver i pressemeldingen at ingen av spillerne har noen symptomer, men at de begge har isolert seg hjemme hos seg selv.

  Begge går dermed glipp av den kommende Champions League-kampen mot Viktoria Plzen, men kan fortsatt rekke lørdagens kamp mot Dortmund.

  VM-kvalifisering fotball menn: Norge - Tyskland (0-3)
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB
 • Johansen scoret i tredje strake seier

  Den tidligere norske landslagskapteinen Stefan Johansen scoret kampens første mål da Queens Park Rangers vant 2-1 borte mot Bristol City i mesterskapsserien.

  Gjestene fikk en fantastisk start på kampen da først Johansen sendte QPR i ledelsen etter 19 minutter, før Tyler Roberts økte til 2-0.

  Etter timen spilt reduserte Nahki Wells til 2-1, med vertenes første og eneste mål for kampen. Dermed sikret Johansen og QPR sin tredje strake borteseier i ligaen.

  Semifinale EM playoff Norge - Serbia (1 - 2)
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • Drømmescoring reddet Chelsea-seier

  Det måtte magi til for å ta seieren i Graham Potters første Premier League-kamp for Chelsea.

  For det stod lenge 1-1 på tavla borte mot Crystal Palace, men så ville Conor Gallagher det annerledes. Engelskmannen sikret seieren med en drømmescoring, der han curlet ballen i lengste kryss fra 22-23 meter.

  Dermed tok Chelsea en viktig seier, og henger med i kampen om topp fire.

  Før Gallaghers flotte scoring hadde Odsonne Édouard sendt Palace i ledelsen. En halvtime senere scoret Pierre-Emerick Aubameyang i sin Premier League-debut, og sørget for 1-1.

  Gallagher
  Foto: GLYN KIRK / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 64 klipp
Sport
Spiller nå
Kjønn og religion er ingen hindring 00:45
Neste