Hopp til innhold

Hellands lillebror dediseres målet etter ulykke: – Håper han leser at jeg ville score for ham

TRONDHEIM/OSLO (NRK): Pål André Helland har hatt tunge netter de siste ukene. Ikke fordi han pådro seg en skade og «la skoa på hylla», men fordi lillebroren havnet i koma etter en motorsykkelulykke.

Pål André Helland

SCORET FOR LILLEBROREN: Pål André Helland scoret for lillebroren som har ligget i respirator den siste tiden.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Dette var deilig. Det målet var for lillebroren min som krasjet på motorsykkel for tre uker siden, sier Helland til NRK.

Rosenborg-spilleren har et svært godt forhold til den ti år yngre lillebroren, som måtte legges i respirator etter ulykken.

– Det begynner å dra seg til nå, så da scoret jeg et mål for ham. Han er våken og koblet fra det meste, så det ser ut som det går bra. Det har vært noen tunge netter, forteller kampens store helt.

På besøk hver dag

Ifølge Helland er ikke lillebroren den som er mest interessert i fotball. Men akkurat i dag håper han at den yngste broren har fulgt med og sett storebrorens scoring.

– Jeg håper han leser at jeg ville score for ham i dag, sier en rørt Helland til NRK.

Han har vært på besøk hos broren hver eneste dag, men hadde ikke fått kommet seg ditt før kampen mot Kristiansund.

– I dag er den eneste dagen jeg ikke har vært der, men jeg skal dit etterpå tenkte jeg.

Stjerne mot Kristiansund

Når storebror Pål André har holdt seg skadefri, har han vært blant de farligste spillerne i eliteserien. Lørdag viste han frem sin klasse da Rosenborg slo Kristiansund på Lerkendal.

Helland satte inn hjemmelagets 1-0-scoring etter 13 minutter, før han et drøyt kvarter senere var nær ved å sette inn 2–0. Bare Sean McDermott sto i veien for et nytt mål av Helland.

Scoret

SCORET: Både Milan Jevtovic og Pål André Helland scoret i eliteseriekampen mot Kristiansund.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Sju minutter før pausen driblet trønderen seg gjennom KBK-forsvaret, og ble revet ned av Christoffer Aasbak. Danske Nicklas Bendtner satte inn 2–0 sikkert, og Rosenborg var på god vei mot seier.

Daouda Bamba reduserte for bortelaget etter 58 minutter, men Milan Jevtovic og Bendtner scoret begge et kvarter før slutt og punkterte kampen.

– I dag spiller vi god fotball, Pål kommer tilbake fra skade og gjør en god kamp, sa Bendtner etter kampslutt.

Siste nytt

 • VG: VM endte med millionunderskudd for Norges Håndballforbund

  Den norske delen av VM i håndball gikk over én million kroner i underskudd. Medarrangørene Danmark og Sverige fikk bedre økonomiske resultater.

  Norges håndballpresident Kåre Geir Lio opplyser om underskuddet til VG. Håndballmesterskapet for kvinner ble avholdt i november og desember 2023.

  Ifølge Lio fikk Danmark et overskudd på seks millioner kroner, mens svenskene gikk omtrent i null. Det økonomiske tapet skal likevel ikke være en sperre for mesterskap i Norge i framtiden.

  – Vi må være modige og tørre, sier Lio til avisen.

  Norge arrangerte totalt 23 VM-kamper i gruppespillet, hovedrunden og kvartfinaler. Det var totalt 36.870 tilskuere på kampene til de norske håndballjentene. Mesterskapet endte med VM-sølv for Norge.

  Neste år er Norge vertskap sammen med Danmark og Kroatia når håndball-VM for menn arrangeres. (NTB)

  cLJZ5U40J_M
  Foto: NTB
 • Eliteserieklubbene smadret salgsrekorden i 2023

  Norsk Toppfotballs (NTF) mål om at landets fotballklubber samlet skal selge spillere for mer enn én milliard kroner årlig innen 2028 er nesten nådd allerede.

  Det viser en fersk rapport fra Europatoppen.

  I 2023 solgte norske klubber spillere for hele 959 millioner kroner. Det var en markant økning fra 355 millioner i 2022.

  – Det er fantastiske tall, og det viser at spillere i norske klubber er attraktive på det internasjonale markedet. Samtidig er det en risiko for at ligaen blir svekket dersom man ikke klarer å fylle på med egenutviklede spillere eller bommer på spillerkjøp, sier NTFs sportssjef Erik Hoftun.

  I fjor solgte Molde alene spillere for nær en kvart milliard kroner, mens også Bodø/Glimt (149 millioner) og Rosenborg (105 millioner) passerte et tresifret antall millioner. (NTB)

  Sivert Mannsverk
  Foto: NTB
 • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

  Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

  Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

  Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

  Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

  Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

  En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

  Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

  Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

  Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

  Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Dave Thompson / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal