NRK Meny
Normal

Hegerberg inngikk gigantavtale: – De mener alvor

Andrine Hegerberg (23) blir frontfigur for en helt ny utstyrsleverandør.

Andrine Hegerberg

SATSES PÅ: Andrine Hegerberg har gjort sakene sine bra i Birmingham. Nå har hun signert en sponsoravtale med et nytt merke.

Foto: Tony Marshall - The FA / The FA via Getty Images

– De var veldig tydelige på hva de ville, og da de kom med det kontraktsforslaget der, så tenkte jeg: «Oi, her er det noen som satser». Det var først da jeg skjønte hvor seriøse de er, sier Hegerberg til NRK.

Andrine Hegerberg med ny sponsor

FRONTFIGUR: Andrine Hegerberg.

Foto: Cawic

I internasjonal kvinnefotball er det uvanlig at spillere får betalt for å fronte bestemte merker, og i Norge må majoriteten av spillerne ha annen jobb ved siden av fotballsatsingen. Nå har likevel Hegerberg signert en lukrativ toårsavtale som gjør at hun lønnes godt for å være frontfigur for den norske sportsleverandøren Cawic.

– I min kontrakt står det at hvis de signerer andre spillere, så er jeg fortsatt hovedambassadøren. De mener alvor, forklarer Birmingham-profilen.

Hun får en kombinasjon av bonuser og et fast sponsorbeløp per år, og sammenlagt kan det utgjøre en viktig del av hennes totale årslønn.

– Dette er en en veldig stor avtale. De ser tydeligvis stor verdi i å samarbeide tett med Andrine, sier Hergerbergs agent Dietmar Ness, som har rundt 70 spillere i stallen.

– Bra for damefotballen

Anderas Wiik, én av de tre brødrene som står bak nysatsingen, røper at de så etter en fotballspiller som markerer seg internasjonalt, som har gode tekniske ferdigheter, som har landslagssuksess og som har kommersiell verdi. Valget falt på Hegerberg.

– Vi ønsker å rette fokus på kvinnefotball, da sporten har utviklet seg mye de senere år, og damelandslaget har stor suksess og skal blant annet delta i EM i Nederland neste sommer, opplyser Wiik.

Hegerberg er glad for at kvinnefotball i større grad er blitt et utstillingsvindu.

– Dette her er bra for damefotballen, for de vil virkelig promotere den. Og meg, forteller 23-åringen på telefon fra London.

Der så hun landslagsvenninne Caroline Graham Hansen og Wolfsburg slå Chelsea 3-0 i mesterligaen på Stamford Bridge onsdag kveld.

Inne i landslagsvarmen

Hegerberg selv spiller foreløpig ikke mesterligafotball, men hun har gjort sakene sine meget bra etter sommerens overgang fra Kopparbergs/Göteborg.

– Det er artig om dagen. Jeg får følelsen av at jeg blir satt veldig pris på, erkjenner hun.

andrine hegerberg landslaget

I FLYTSONEN: Det har virkelig løsnet for Andrine Hegerberg, her etter EM-kvalifiseringskampen mot Kasakhstan.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Den glimrende starten i Birmingham ga Hegerberg startplass på landslaget i de to siste EM-kvalifiseringskampene. 23-åringen takket ved å score sitt første landslagsmål i 10-0-seieren over Kasakhstan.

– Jeg føler at jeg kan ta for meg litt mer på landslaget nå. Det er en god følelse, sier Hegerberg, som ikke fikk spilletid under den mislykkede OL-kvalifiseringen i mars.

– Vi spilte dårlig, og jeg satt og kriblet på benken og ville hjelpe. Da tenkte jeg at det var helt håpløst. Derfor er det ekstra deilig når det løsner slik som nå, for man har faktisk strevd litt, avslutter Hegerberg.

Siste nytt

 • Rekordomsetning etter Neymar-salg

  Etter skatt sitter Barcelona igjen med et nettoresultat på 13 millioner euro (123 millioner kroner) etter forrige sesong.Mye skyldes salget av Neymar til PSG 222 millioner euro.

  Barcelona hadde 914 millioner euro i inntekter og utgifter på 882 millioner euro.

  neymar
  Foto: Francois Mori / AP
 • Panamas landslagssjef gir seg

  Hernan Daro Gomez avslutter sin tid som Panamas landslagssjef etter landets VM-debut i Russland.

  – Russland 2018 var starten. Jeg oppfylte løftet om å føre landet til sitt første VM. Og det vil for alltid ha en plass i hjertet mitt, skrev landslagssjefen.

  Hernan Dario Gomez
  Foto: FILIPPO MONTEFORTE / AFP
 • Ruud møter tidligere verdenstreer

  Den spanske tennisspilleren David Ferrer, verdenstreer så sent som i 2014, blir Casper Ruuds motstander i 2. runde av ATP-turneringen i Båstad. Andre runde spilles onsdag eller torsdag. Nå er Ferrer rangert som nummer 39 i verden, mot Ruuds 147.-plass.

  Casper Ruud
  Foto: Vincent Thian / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal