Hegerberg inngikk gigantavtale: – De mener alvor

Andrine Hegerberg (23) blir frontfigur for en helt ny utstyrsleverandør.

Andrine Hegerberg

SATSES PÅ: Andrine Hegerberg har gjort sakene sine bra i Birmingham. Nå har hun signert en sponsoravtale med et nytt merke.

Foto: Tony Marshall - The FA / The FA via Getty Images

– De var veldig tydelige på hva de ville, og da de kom med det kontraktsforslaget der, så tenkte jeg: «Oi, her er det noen som satser». Det var først da jeg skjønte hvor seriøse de er, sier Hegerberg til NRK.

Andrine Hegerberg med ny sponsor

FRONTFIGUR: Andrine Hegerberg.

Foto: Cawic

I internasjonal kvinnefotball er det uvanlig at spillere får betalt for å fronte bestemte merker, og i Norge må majoriteten av spillerne ha annen jobb ved siden av fotballsatsingen. Nå har likevel Hegerberg signert en lukrativ toårsavtale som gjør at hun lønnes godt for å være frontfigur for den norske sportsleverandøren Cawic.

– I min kontrakt står det at hvis de signerer andre spillere, så er jeg fortsatt hovedambassadøren. De mener alvor, forklarer Birmingham-profilen.

Hun får en kombinasjon av bonuser og et fast sponsorbeløp per år, og sammenlagt kan det utgjøre en viktig del av hennes totale årslønn.

– Dette er en en veldig stor avtale. De ser tydeligvis stor verdi i å samarbeide tett med Andrine, sier Hergerbergs agent Dietmar Ness, som har rundt 70 spillere i stallen.

– Bra for damefotballen

Anderas Wiik, én av de tre brødrene som står bak nysatsingen, røper at de så etter en fotballspiller som markerer seg internasjonalt, som har gode tekniske ferdigheter, som har landslagssuksess og som har kommersiell verdi. Valget falt på Hegerberg.

– Vi ønsker å rette fokus på kvinnefotball, da sporten har utviklet seg mye de senere år, og damelandslaget har stor suksess og skal blant annet delta i EM i Nederland neste sommer, opplyser Wiik.

Hegerberg er glad for at kvinnefotball i større grad er blitt et utstillingsvindu.

– Dette her er bra for damefotballen, for de vil virkelig promotere den. Og meg, forteller 23-åringen på telefon fra London.

Der så hun landslagsvenninne Caroline Graham Hansen og Wolfsburg slå Chelsea 3-0 i mesterligaen på Stamford Bridge onsdag kveld.

Inne i landslagsvarmen

Hegerberg selv spiller foreløpig ikke mesterligafotball, men hun har gjort sakene sine meget bra etter sommerens overgang fra Kopparbergs/Göteborg.

– Det er artig om dagen. Jeg får følelsen av at jeg blir satt veldig pris på, erkjenner hun.

andrine hegerberg landslaget

I FLYTSONEN: Det har virkelig løsnet for Andrine Hegerberg, her etter EM-kvalifiseringskampen mot Kasakhstan.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Den glimrende starten i Birmingham ga Hegerberg startplass på landslaget i de to siste EM-kvalifiseringskampene. 23-åringen takket ved å score sitt første landslagsmål i 10-0-seieren over Kasakhstan.

– Jeg føler at jeg kan ta for meg litt mer på landslaget nå. Det er en god følelse, sier Hegerberg, som ikke fikk spilletid under den mislykkede OL-kvalifiseringen i mars.

– Vi spilte dårlig, og jeg satt og kriblet på benken og ville hjelpe. Da tenkte jeg at det var helt håpløst. Derfor er det ekstra deilig når det løsner slik som nå, for man har faktisk strevd litt, avslutter Hegerberg.

Siste nytt

 • Northug friskmeldt

  Petter Northug er kvitt magesjuka og kan være tilbake i trening allerede onsdag på høydesamlinga i Val Senales. – Northug har spist igjen. Pilen peker bratt oppover, sier landslagstrener Arild Monsen til TV2 tirsdag ettermiddag.

  Medietreff Langrenn Menn Elite Sprint & Allround
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Jansrud dropper verdenscupåpninga

  Kjetil Jansrud står over verdenscupåpninga i storslalåm i Sölden kommende helg, fordi han har piroritert fartsdisiplinene på trening. – Storslalåmformen ikke er helt der den skal være, sier landslagstrener Christian Mitter til NRK.

  SKI-ALPINE-WORLD-MEN-SUPER G
  Foto: ANDERS WIKLUND / AFP
 • Ustjugov skadet i rulleskiulykke

  Den russiske langrennsstjernen Sergej Ustjugov slo seg kraftig da han falt på rulleski i Val Senales mandag. Tirsdag er han på sykehus for videre undersøkelser av en vond tommel, opplyser Russlands landslagstrener Markus Cramer til NRK.

  Sergej Ustjugov
  Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag
Sport og musikk: oppdateringer fra Mesterligaen i fotball