Andrine (23) herjer i England: – Jeg har fått en sentral rolle

Andrine Hegerberg har tatt engelsk fotball med storm.

Andrine Hegerberg

ON FIRE: Andrine Hegerberg har spilt to kamper for sin nye klubb. I begge er hun blitt kåret til banens beste.

Foto: Tony Marshall - The FA / The FA via Getty Images

– Det er mye som tyder på at jeg har gjort et riktig valg, forteller 23-åringen dagen etter at hun scoret sitt første mål i Birmingham-drakten.

Hegerberg har nemlig funnet seg godt til rette i sin nye klubb. Hun er blitt kåret til banens beste i begge kampene hun har spilt etter overgangen fra svensk til engelsk fotball, og i går scoret hun det første målet da Birmingham tok seg videre i cupen på bekostning av Oxford. I kvartfinalen venter Liverpool.

– Til tross for at mye er relativt nytt for meg, føler jeg at jeg har fått en utrolig fin start. At jeg etter to kamper både har åpnet målkontoen, og blitt kåret til banens beste, kan vel tyde på nettopp det, sier den norske jenta, akkurat passe ydmymt.

Fulgte henne i 18 måneder

 Andrine Hegerberg og Ada Hegerberg

SUPERSØSTRE: Andrine og lillesøster Ada preger kampene i hver sin liga. Her fra OL-kvalifiseringen i Nederland i mars.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

23 år gamle Hegerberg har rukket mye som fotballspiller. Hun slo gjennom i Kolbotn som tenåring, og deretter gikk turen via Stabæk til Tyskland og Turbine Potsdam sammen med lillesøster og landslagsspiss Ada. Etter én sesong der dro Ada til Lyon, mens Andrine signerte for svenske Kopparbergs/Göteborg. I juni ble hun hentet til Birmingham.

– Før de signerte meg, hadde de fulgt meg i 18 måneder. Det mener jeg beskriver klubben, sier storesøster Hegerberg.

Hun er godt fornøyd med opplegget rundt sitt nye lag og trekker frem treningshverdagen, analysene, tilgangen til utstyr og nivået til både fotballtrenere og de fysiske trenerne.

– Jeg har fått en sentral rolle på banen tilpasset mine ferdigheter. Det – i kombinasjon med ansvaret og tilliten de har gitt meg – har gjort at jeg har kunnet tilpasse meg på så kort tid og levert to gode kamper, forklarer midtbanespilleren.

Bor i kollektiv med lagvenninner

Hegerberg går rundt med følelsen av at hun har funnet en klubb som matcher hennes ambisjoner, og hun beskriver sin nye hverdag som dritkul.

– Å bli kåret til banens beste er ikke noe hovedmål i seg selv, men i dette tilfellet er jeg ekstra glad for det. Da får jeg gitt tilbake for den tilliten jeg har fått, sier hun.

Trener David Parker gjør alt annet enn å legge skjul på at han har høye tanker om den norske playmakeren.

– Vi håper å hjelpe henne til å bli en av de beste spillerne i Europa, noe hun har alle forutsetninger for å bli, sa han i forbindelse med signeringen.

Nå bor Hegerberg i et stort hus med fire lagvenninner, men det er mulig hun skal flytte etter hvert.

– Jeg får se hva jeg gjør. Vegg til vegg-teppe blir det uansett, avslutter 23-åringen med et ordentlig glis.

Siste nytt

 • Kane berga poeng for Tottenham

  Harry Kane og Gylfi Sigurdsson scora to mål kvar og sørga for at det vart uavgjort mellom Tottenham og Everton fredag kveld. Begge lag trengde sårt poeng i kampen om å sikre seg meisterligaspel, men Spurs måtte sjå at dei mista leiinga to gonger i kampen.

  Joshua King kom inn på bana for Everton i sluttminutta og fekk ein kjempesjanse.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Peter Powell / AP
 • Sørloth sende ballen høgt over

  Alexander Sørloth kom inn som innbytar for Leipzigs og hadde ein svær sjanse, men ballen gjekk høgt over i eit skuffande 0-0-oppgjer mot Hoffenheimen fredag.

  Like før slutt heada ein tydleg oppgitt Sørloth ballen over mål.

  Håvard Nordtveit kom inn nesten samtidig med Sørloth for Hoffenheim, og var nok den som kunne vere mest glad for poengdelinga i dag.

  Alexander Sørloth
  Foto: Carmen Jaspersen / AP
 • Hykkerud til Athen

  Tidlegare landslagsspelar Joakim Hykkerud er fristilt frå kontrakten i Drammen for å spele for AEK Athen ut sluttspelet i europacupen. Han skal i aksjon alt i morgon i første semifinale mot Gorenje.

  Taper dei semifinalen over to oppgjer reiser han heim. Går dei til finalen blir han ut mai.

  – Eg gler meg heilt sjukt til å spele desse kampane, seier han til NRK.

  Hykkerud til Athen
  Foto: Privat

Sendeplan

Kl. Program Kanal