Hopp til innhold

Andrine (23) herjer i England: – Jeg har fått en sentral rolle

Andrine Hegerberg har tatt engelsk fotball med storm.

Andrine Hegerberg

ON FIRE: Andrine Hegerberg har spilt to kamper for sin nye klubb. I begge er hun blitt kåret til banens beste.

Foto: Tony Marshall - The FA / The FA via Getty Images

– Det er mye som tyder på at jeg har gjort et riktig valg, forteller 23-åringen dagen etter at hun scoret sitt første mål i Birmingham-drakten.

Hegerberg har nemlig funnet seg godt til rette i sin nye klubb. Hun er blitt kåret til banens beste i begge kampene hun har spilt etter overgangen fra svensk til engelsk fotball, og i går scoret hun det første målet da Birmingham tok seg videre i cupen på bekostning av Oxford. I kvartfinalen venter Liverpool.

– Til tross for at mye er relativt nytt for meg, føler jeg at jeg har fått en utrolig fin start. At jeg etter to kamper både har åpnet målkontoen, og blitt kåret til banens beste, kan vel tyde på nettopp det, sier den norske jenta, akkurat passe ydmymt.

Fulgte henne i 18 måneder

 Andrine Hegerberg og Ada Hegerberg

SUPERSØSTRE: Andrine og lillesøster Ada preger kampene i hver sin liga. Her fra OL-kvalifiseringen i Nederland i mars.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

23 år gamle Hegerberg har rukket mye som fotballspiller. Hun slo gjennom i Kolbotn som tenåring, og deretter gikk turen via Stabæk til Tyskland og Turbine Potsdam sammen med lillesøster og landslagsspiss Ada. Etter én sesong der dro Ada til Lyon, mens Andrine signerte for svenske Kopparbergs/Göteborg. I juni ble hun hentet til Birmingham.

– Før de signerte meg, hadde de fulgt meg i 18 måneder. Det mener jeg beskriver klubben, sier storesøster Hegerberg.

Hun er godt fornøyd med opplegget rundt sitt nye lag og trekker frem treningshverdagen, analysene, tilgangen til utstyr og nivået til både fotballtrenere og de fysiske trenerne.

– Jeg har fått en sentral rolle på banen tilpasset mine ferdigheter. Det – i kombinasjon med ansvaret og tilliten de har gitt meg – har gjort at jeg har kunnet tilpasse meg på så kort tid og levert to gode kamper, forklarer midtbanespilleren.

Bor i kollektiv med lagvenninner

Hegerberg går rundt med følelsen av at hun har funnet en klubb som matcher hennes ambisjoner, og hun beskriver sin nye hverdag som dritkul.

– Å bli kåret til banens beste er ikke noe hovedmål i seg selv, men i dette tilfellet er jeg ekstra glad for det. Da får jeg gitt tilbake for den tilliten jeg har fått, sier hun.

Trener David Parker gjør alt annet enn å legge skjul på at han har høye tanker om den norske playmakeren.

– Vi håper å hjelpe henne til å bli en av de beste spillerne i Europa, noe hun har alle forutsetninger for å bli, sa han i forbindelse med signeringen.

Nå bor Hegerberg i et stort hus med fire lagvenninner, men det er mulig hun skal flytte etter hvert.

– Jeg får se hva jeg gjør. Vegg til vegg-teppe blir det uansett, avslutter 23-åringen med et ordentlig glis.

Siste nytt

 • Flytrøbbel forsinker Branns cupkamp

  NM-oppgjøret mellom Brann og Fredrikstad er forskjøvet med én time etter at FFKs flyavgang til Bergen ble utsatt.

  Det opplyser Brann på sine nettsider. Kveldens cupkamp får avspark klokken 19.00.

  – Fredrikstad har fått problemer med et utsatt fly, og derfor er vi blitt enige med Fredrikstad og NFF om at vi skyver tidspunktet for avspark med 60 minutter, sier Branns daglig leder Christian Kalvenes.

  Han begrunner utsettelsen med at den gir begge lag best mulig forberedelser til kampen. Vinneren går til fjerde runde i fotball-NM. (NTB)

 • Tidligere etappevinner må stå over Tour de France etter koronatest

  Sørafrikaneren Daryl Impey ble onsdag regnet som usikker til Tour de France etter smitte innad i Israel-Premier Tech-laget. Nå har han selv testet positivt.

  Det bekrefter laget hans på Twitter. 37-åringen blir opplyst å være uten symptomer.

  Vinneren av den niende Tour de France-etappen i 2019 erstattes av Guy Niv, som uttaler følgende etter at han nå er tatt inn i troppen:

  – Jeg er veldig spent og glad for å ha fått muligheten til å kjøre mitt andre Tour de France, selv om jeg føler med lagkameratene mine som blir tvunget til å stå av rittet.

  Impey blir den femte i rekken av ryttere som må stå av touren som følge av korona. På Israel-Premier Tech-laget har Omer Goldstein allerede kastet inn håndkleet etter positivt prøvesvar onsdag. Det samme gjelder Samuele Battistella (Astana), Matteo Trentin (UAE) og Tim Declercq (Quick-Step).

  Også Jumbo-Vismas sportsdirektør Merijn Zeeman har fått konstatert smitte. (NTB)

  Daryl Impey fra Sør-Afrika.
  Foto: Laurent Rebours / AP
 • Vipers signerte russisk stjerne

  Anna Vjakhireva (27) har skrevet under for håndballklubben Vipers Kristiansand. Hun har flere OL- og VM-medaljer i bagasjen med det russiske landslaget.

  Vipers bekrefter signeringen i en pressemelding, skriver TV 2.

  Backen har inngått en ettårskontrakt med de regjerende mesterligavinnerne. Ifølge TV 2 kommer Vjakhireva fra ungarske FTC Hungaria.

  Vjakhireva var med å vinne OL i Rio i 2016 før hun tok sølv med det russiske laget i fjorårets Tokyo-leker.

  – Dette er en spiller i den absolutte verdensklasse. Det er et scoop for oss, sier Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad til kanalen.

  Gjekstad forteller at de måtte sjekke om det var mulig å hente en russisk spiller til klubben.

  – Vi har gjort en ganske grundig sondering politisk både blant håndballforbundet og blant våre sponsorer, og også litt ellers. Vi er bare blitt møtt med positive tilbakemeldinger. Det er litt annerledes når en spiller forlater Russland, sier han.

  Møbelringen cup 2016: Norge - Russland.
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste