Hopp til innhold

Andrine (23) herjer i England: – Jeg har fått en sentral rolle

Andrine Hegerberg har tatt engelsk fotball med storm.

Andrine Hegerberg

ON FIRE: Andrine Hegerberg har spilt to kamper for sin nye klubb. I begge er hun blitt kåret til banens beste.

Foto: Tony Marshall - The FA / The FA via Getty Images

– Det er mye som tyder på at jeg har gjort et riktig valg, forteller 23-åringen dagen etter at hun scoret sitt første mål i Birmingham-drakten.

Hegerberg har nemlig funnet seg godt til rette i sin nye klubb. Hun er blitt kåret til banens beste i begge kampene hun har spilt etter overgangen fra svensk til engelsk fotball, og i går scoret hun det første målet da Birmingham tok seg videre i cupen på bekostning av Oxford. I kvartfinalen venter Liverpool.

– Til tross for at mye er relativt nytt for meg, føler jeg at jeg har fått en utrolig fin start. At jeg etter to kamper både har åpnet målkontoen, og blitt kåret til banens beste, kan vel tyde på nettopp det, sier den norske jenta, akkurat passe ydmymt.

Fulgte henne i 18 måneder

 Andrine Hegerberg og Ada Hegerberg

SUPERSØSTRE: Andrine og lillesøster Ada preger kampene i hver sin liga. Her fra OL-kvalifiseringen i Nederland i mars.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

23 år gamle Hegerberg har rukket mye som fotballspiller. Hun slo gjennom i Kolbotn som tenåring, og deretter gikk turen via Stabæk til Tyskland og Turbine Potsdam sammen med lillesøster og landslagsspiss Ada. Etter én sesong der dro Ada til Lyon, mens Andrine signerte for svenske Kopparbergs/Göteborg. I juni ble hun hentet til Birmingham.

– Før de signerte meg, hadde de fulgt meg i 18 måneder. Det mener jeg beskriver klubben, sier storesøster Hegerberg.

Hun er godt fornøyd med opplegget rundt sitt nye lag og trekker frem treningshverdagen, analysene, tilgangen til utstyr og nivået til både fotballtrenere og de fysiske trenerne.

– Jeg har fått en sentral rolle på banen tilpasset mine ferdigheter. Det – i kombinasjon med ansvaret og tilliten de har gitt meg – har gjort at jeg har kunnet tilpasse meg på så kort tid og levert to gode kamper, forklarer midtbanespilleren.

Bor i kollektiv med lagvenninner

Hegerberg går rundt med følelsen av at hun har funnet en klubb som matcher hennes ambisjoner, og hun beskriver sin nye hverdag som dritkul.

– Å bli kåret til banens beste er ikke noe hovedmål i seg selv, men i dette tilfellet er jeg ekstra glad for det. Da får jeg gitt tilbake for den tilliten jeg har fått, sier hun.

Trener David Parker gjør alt annet enn å legge skjul på at han har høye tanker om den norske playmakeren.

– Vi håper å hjelpe henne til å bli en av de beste spillerne i Europa, noe hun har alle forutsetninger for å bli, sa han i forbindelse med signeringen.

Nå bor Hegerberg i et stort hus med fire lagvenninner, men det er mulig hun skal flytte etter hvert.

– Jeg får se hva jeg gjør. Vegg til vegg-teppe blir det uansett, avslutter 23-åringen med et ordentlig glis.

Siste nytt

  • Klopp om mulig arvtager: – Høres veldig bra ut

    Jürgen Klopp uttaler seg veldig positvt om Arne Slot, som er i detaljer om å bli Liverpools nye manager.

    Tidligere denne uken tok klubbens jakt på Klopps erstatter en klar vending. Slot ble pekt ut som favoritt, og torsdag bekreftet Feyenoord-treneren at han er i samtaler med Liverpool.

    På fredagens pressekonferanse fikk Klopp spørsmål om nederlenderen, og sa at han liker mye ved det.

    – Jeg er ikke involvert i prosessen, men jeg liker måten laget hans spiller på. En god trener og en fin fyr. Hvis han er mannen, så blir jeg mer enn fornøyd, sier Klopp.

    – Det er ikke opp til meg å bestemme, men det høres veldig bra ut, forsetter den avtroppende Liverpool-manageren. (NTB)

    Jürgen Klopp
    Foto: Andrew Boyers / Reuters
  • Rubiales' etterfølger er klar

    Pedro Rocha ble fredag valgt til ny president i Det spanske fotballforbundet (RFEF), og tar med det over etter skandalepresident Luis Rubiales.

    Forbundet bekrefter ansettelsen på sine hjemmesider fredag.

    «Pedro Rocha har i dag blitt utropt til ny president i Det kongelige spanske fotballforbundet, etter å ha mottatt støtte fra flertallet av forsamlingsmedlemmene», heter det i meldingen.

    Rocha har sittet som midlertidig forbundspresident etter at Luis Rubiales trakk seg fra presidentvervet i september.

    Det har stormet rundt RFEF siden Rubiales kysset Jenni Hermoso på podiet etter fjorårets VM-finale for kvinner. Kysset førte til at Rubiales måtte trekke seg fra vervet.

    I mars ble Rubiales og flere andre personer pågrepet som en del av etterforskningen av forbundets avtale om å legge den spanske supercupen til Saudi-Arabia. Mistanken handler om mulig pengevasking og korrupsjon.

    Torsdag ble det kjent at forbundet har havnet under lupen til den spanske regjeringen. Forbundet skal derfor «overvåkes» av en uavhengig kommisjon underlagt Spanias idrettsråd (CSD) de neste månedene. (NTB)

    Pedro Rocha
    Foto: THOMAS COEX / AFP
  • Brasil-legende Marta varsler landslagsstopp

    Marta avslutter landslagskarrieren i fotball etter årets kamper. Hun er Brasils mestscorende spiller uansett kjønn.

    Brasil-avgangen kommer fram i et intervju Marta har gitt til CNN. I sommer kan hun få sin sjette OL-deltakelse.

    – Hvis jeg er med til OL, skal jeg nyte hvert øyeblikk. For uansett om jeg drar dit eller ikke, er dette mitt siste år på landslaget. Det vil ikke være mer Marta som landslagsspiller i 2025, sier 38-åringen.

    Hun var med på å ta OL-sølv i 2004 og 2008. Brasil tapte begge finalene for USA. I VM har hun også et sølv etter finaletapet mot Tyskland i 2007.

    Marta har scoret 116 mål på 175 landskamper siden debuten i 2002. På herresiden er Neymar mestscorende for Brasil med 79 nettkjenninger.

    I VM topper Marta også lista som tidenes toppscorer uansett kjønn. Fasiten stoppet på 17 mål fra 23 kamper etter fjorårets exit i gruppespillet. (NTB)

    Marta under fotball-VM 2023
    Foto: Aisha Schulz / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal