Hopp til innhold
Sander Sagosen

Håndballandslaget, menn

Oppsummert

 • Fra kl. 14.00: Norge - Brasil.
 • NRK sender kampen på radio. Klikk på videovinduet over for å høre sendingen.
 • Kommentatorer: Patrick Rowlands og Øystein Havang.
 • Berge-etterfølger trolig snart på plass

  En ny landslagssjef i herrehåndball kan være på kroken i løpet av bare vel to uker. Jakten er intensivert og i full fart.

  – Vi har gjennomført mange veldig gode intervjuer. Målet er å være ferdig med prosessen i løpet av utgangen av mai, sier håndballforbundets generalsekretær Erik Langerud til NTB.

  Det ligger an til at personen som får jobben, må løses ut fra en kontrakt som klubbtrener. Dette vil måtte bli håndtert etter at NHF har bestemt seg for sin kandidat.

  Svenske Michael Apelgren og den norske duoen Kristian Kjelling og Jonas Wille er alle nevnt som velkvalifiserte for jobben. Langerud vil ikke si noe om hvor mange som er intervjuet og hvilke nasjonaliteter det dreier seg om.

  Christian Berge valgte å bli Kolstad-trener i vinter, og det gjorde at han ikke fikk fortsette som landslagssjef. Han ble ansatt i 2014. (NTB)

  Christian Berge
  Foto: BERNADETT SZABO / Reuters
 • TV 2: Lund gir seg på landslaget

  Ifølge TV 2 kommer bodøværing og tidligere landslagsspiller Børge Lund til å gi seg som assistenttrener på det norske håndballandslaget. Treneren har jobbet med landslaget siden 2016, og det siste året ved siden av en stilling som trener i Elverum.

  Børge Lund
  Foto: Ole Dalen / NRK
 • Lund slutter som landslagsassistent

  Elverum-trener Børge Lund har sagt opp sin stilling som assistent for Christian Berge på håndballandslaget, melder Østlendingen.

  Til avisen opplyser Nils Kristian Myhre i sportslig utvalg i Elverum at han er glad for avgjørelsen.

  – Vi har hatt et ønske å ha Børge for fullt hele tiden, så når han først velger å gjøre dette, er vi veldig glade for det, sier han.

  Lund har hatt 30 prosent stilling på håndballandslaget ved siden av full jobb. TV 2 sitter på de samme opplysningene. Lund har jobbet med landslaget siden 2016.

  Sommer-OL i Tokyo 2021
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
 • Blonz forlater Elverum

  Landslagskanten Alexander Blonz forlater Elverum til fordel for ungarske Pick Szeged til sommeren, melder TV2. 21-åringen kjøpes ut av kontrakten av den hardtsatsende klubben.

  – Jeg er veldig glad for at Elverum slipper meg og gir meg denne muligheten. Dette er et steg videre i karrieren for meg, sier Blonz til TV 2.

  Alexander Blonz
  Foto: Risto Bozovic / AP
 • Norge knuste Italia i EM-kvalik

  Norges handballandslag for menn slo Italia 37-16 og sikra puljesiger i EM-kvalifiseringa. Ved pause leia Norge 23-9.

  EM går i Ungarn og Slovakia i januar, og Norge blir toppseeda. Trekninga skal finne stad komande torsdag.

  EM-finalen skal spelast i ein nybygd arena i Budapest 30. januar.

  Kent Robin Tønnesen, Norge
  Foto: Toms Kalnins / NTB
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • PL-håpet sluknet for Berges lag etter straffedrama

  Comebacket til Sander Berge og Sheffield United var ikke nok til å klå Nottingham Forest i opprykksjakten. 29. mai spiller Forest om Premier League-plass.

  Det skjer mot Huddersfield på Wembley i det som ofte kalles «fotballens mest verdifulle kamp». Vinneren er garantert over 1 milliard kroner i inntekter.

  Tirsdag snudde Sheffield United 0-1 til 2-1 i Nottingham. Dermed sto det 3-3 sammenlagt, men i straffesparkkonkurransen feilet gjestene. Der åpnet de med to strake bom før Berge scoret på deres tredje forsøk. Forest vant straffedramaet 3-2.

  Berge markerte seg i begge kampene mot Forest med scoring lørdag og assist tirsdag, men bidraget holdt ikke.

  Brannan Johnson tok vertene effektivt foran etter snaut 20 minutter. Den unge waliseren scoret på Forests første sjanse etter en gnistrende åpning fra gjestene. Johnson gjorde som sin far David for 19 år siden og noterte mål for Nottingham-klubben i begge opprykkskampene i semifinalen. Også den gang var det mot Sheffield United.

  Rett etter hvilen bidro Berge med å tenne «Blades»-håpet. Han slo lavt inn forut for Morgan Gibbs-Whites utligning. Snaut 20 minutter senere fikset John Fleck 2-1 for gjestene, og duellen måtte ut i ekstraomganger. (NTB)

  Britain Soccer England Championship Playoffs
  Foto: Danny Lawson / AP
 • Fiasko for Medvedev i comebacket

  Den russiske verdenstoeren Daniil Medvedev tapte sin første tenniskamp på nesten to måneder. Han røk i strake sett for Richard Gasquet i Genève.

  Nederlaget passer Medvedev svært dårlig foran årets andre Grand Slam-turnering. Gruskonkurransen i Sveits var ment å gi ham kamprytme i oppladningen til Roland-Garros.

  Gasquet vant tirsdagens oppgjør med settsifrene 6-2, 7-6 (7-5). Det var første gang at den franske veteranen slo en topp-to-spiller på verdensrankingen siden triumfen mot Roger Federer i 2005.

  Medvedev hadde ikke spilt siden kvartfinaletapet på hardcourten i Miami Open i slutten av mars. Etterpå var han gjennom en brokkoperasjon. Dermed gikk russeren glipp av de første ukene av grussesongen. (NTB)

  ATP 250 - Geneva Open
  Foto: DENIS BALIBOUSE / Reuters
 • Aftonbladet: Zlatan-forfall til kamper mot Norge

  Zlatan Ibrahimovic (40) står over Sveriges landslagssamling i juni, erfarer Aftonbladet. Veteranspissen blir ikke å se på banen i oppgjør mot Norge.

  Sverige har fire kamper i nasjonsligaen på kort tid neste måned, og to av dem er mot Norge (hjemme 5/6 og borte 12/6). Ibrahimovic blir ikke involvert i noen av dem.

  Milan-spissen har gjort seg uaktuell, melder Aftonbladet. Ifølge avisen kan han ha spilt sin siste landskamp. Forfallet er koblet til Ibrahimovics skadeproblemer den siste tiden. (NTB)

  Zlatan Ibrahimovic
  Foto: Christine Olsson / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste