Hopp til innhold
Sander Sagosen

Håndballandslaget, menn

Oppsummert

 • Fra kl. 14.00: Norge - Brasil.
 • NRK sender kampen på radio. Klikk på videovinduet over for å høre sendingen.
 • Kommentatorer: Patrick Rowlands og Øystein Havang.
 • Tvinger svenske VM-helter til å kjøre buss i 300 meter: – Det høres firkanta ut

  Den svenske VM-troppen i håndball bor 300 meter fra idrettshallen Scandinavium. Likevel må de kjøre buss til hver eneste kamp.

  – Det har med TV å gjøre. De vil ha bilder når vi går av bussen, sier Sveriges norske landslagssjef, Glenn Solberg, til Aftonbladet.

  Han kan dermed ikke ta med seg laget sitt og gå de 300 meterne fra hotellet til kamparenaen.

  Den norske landslagsspilleren Maguns Gullerud sier at han opplevde noe av det samme i en OL-kvakifisering for noen år siden, men at de da slapp å ta buss.

  – Det var veldig deilig, så jeg skjønner at de synes det er tungt å måtte ta buss når de bare kunne ha tusla bort. Det høres litt absurd ut, sier Gulliksen til NRK.

  – Det høres firkanta ut. Et regelverk som er til for reglene og ikke for det beste for lagene, sier landslagstrener Jonas Wille til NRK.

  Samtidig legger han til at TV-pengene er viktig for håndballen.

  – Det høres jo lett ut å bare rusle bort når man kan det. Kanskje de kan få noen TV-bilder av en nydelig gåtur istedenfor, sier Wille med et smil om munnen.

  Ifølge Aftonbladet er det ikke første gang at de svenske spillerne pålegges en uhyre kort busstur før kampstart i et sluttspill.

  Under fjorårets EM lå spillerhotellet faktisk i samme bygg som kamparenaen i den slovakiske hovedstaden Bratislava. Likevel måtte spillerne sette seg på bussen og bli fraktet rundt et hjørne før de gikk av igjen. Alt til glede for TV-produksjonen.

  Etter kampene i Göteborg velger imidlertid spillene å spasere tilbake til hotellet.

  Glenn Solberg i en hvit t-skjorte med solbriller på hodet.
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB
 • Sagosen klar for håndball-VM – dette er troppen

  Sander Sagosen er tatt ut til håndball-VM i januar. Det ble klart da landslagssjef Jonas Wille og assistenttrener Martin Boquist presenterte landslagstroppen på en pressekonferanse mandag.

  Mesterskapet starter 12. januar og varer til 29. januar. Første kamp for Norge er mot Makedonia 13. januar.

  Det var lenge usikkert om Sagosen ville rekke mesterskapet etter at han pådro seg en ankelskade i juni. Etter skaden måtte han på operasjonsbordet to ganger i løpet av kort tid, men i slutten av november gjorde han comeback i Kiel. Etter det har mye tydet på at nordmannen skulle rekke å bli helt klar til VM.

  Dette er troppen:

  Keepere*: Tornbjørn Bergerud, Kristian Sæverås, Emil Imsgard.

  Kantspillere: Sebastian Barthold, Alexander Blonz, Kristian Bjørnsen, Kevin Gulliksen.

  Strekspillere: Petter Øverby, Magnus Gullerud, Thomas Solstad.

  Forsvarsspillere: Vetle Aga

  Bakspillere: Harald Reinkind, Magnus Abelvik Rød, Sander Sagosen, Gøran Søgard Johannessen, Simen Holand Pettersen, Erik Thorsteinsen Toft**, Christian O'Sullivan, Sander Øverjordet, Tobias Grøndahl.

  * Tre keepere skal bli til to i den endelige troppen. Den avgjørelsen tas innen 22. desember ifølge Wille.

  ** Toft ble nylig operert for idrettsbrokk, og er dermed et noe usikkert kort til VM.

  Før VM får landslaget en generalprøve i januar, med tre kamper mot Portugal, Brasil og USA i Trondheim.

  EM i håndball for menn 2022: Norge - Island (33-34)
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • Norges håndballherrer møter Nord-Makedonia, Argentina og Nederland i VM

  Norge skal på nyåret opp mot Nord-Makedonia, Argentina og Nederland i håndball-VMs gruppespill. Det blir første mesterskap med Jonas Wille som landslagssjef.

  Trekningen ble gjort i polske Katowice lørdag. VM blir arrangert av Polen og Sverige i januar neste år.

  Det er svært usikkert om Norge kommer dit med Sander Sagosen i troppen. Kiel-stjernen brakk ankelen i en seriekamp forrige måned. (NTB)

  Håndball-EM herrer 2022: Tyskland - Norge
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • Berge-etterfølger trolig snart på plass

  En ny landslagssjef i herrehåndball kan være på kroken i løpet av bare vel to uker. Jakten er intensivert og i full fart.

  – Vi har gjennomført mange veldig gode intervjuer. Målet er å være ferdig med prosessen i løpet av utgangen av mai, sier håndballforbundets generalsekretær Erik Langerud til NTB.

  Det ligger an til at personen som får jobben, må løses ut fra en kontrakt som klubbtrener. Dette vil måtte bli håndtert etter at NHF har bestemt seg for sin kandidat.

  Svenske Michael Apelgren og den norske duoen Kristian Kjelling og Jonas Wille er alle nevnt som velkvalifiserte for jobben. Langerud vil ikke si noe om hvor mange som er intervjuet og hvilke nasjonaliteter det dreier seg om.

  Christian Berge valgte å bli Kolstad-trener i vinter, og det gjorde at han ikke fikk fortsette som landslagssjef. Han ble ansatt i 2014. (NTB)

  Christian Berge
  Foto: BERNADETT SZABO / Reuters
 • TV 2: Lund gir seg på landslaget

  Ifølge TV 2 kommer bodøværing og tidligere landslagsspiller Børge Lund til å gi seg som assistenttrener på det norske håndballandslaget. Treneren har jobbet med landslaget siden 2016, og det siste året ved siden av en stilling som trener i Elverum.

  Børge Lund
  Foto: Ole Dalen / NRK
Laster innhold, vennligst vent..

Sportsnyheter

do_tl5ocRYU

Historiske Haaland scoret fem: – Heitest i hele fotballverden

Erling Braut Haaland ble historisk da han scoret fem mål i FA-cupens femte runde. Det fikk han god hjelp til av makker Kevin De Bruyne, som assisterte ham fire ganger.

Siste nytt

 • Newcastle slapp med skrekken – slo Blackburn i straffesparkkonkurranse

  Newcastle så ut til å kunne ryke på en cupskrell mot Blackburn, men dro i land avansementet etter en straffesparkkonkurranse.

  Newcastle var storfavoritter da de kom på besøk til mesterskapsserielaget Blackburn i åttedelsfinalen av FA-cupen.

  Blackburn var bare målforskjell unna å kvalifisere seg til opprykkskvalifisering til Premier League i fjorårets sesong, men har slitt i år. Laget ligger på 16.-plass i ligaen.

  Laget har hatt utenomsportslig trøbbel denne sesongen, noe som blant annet førte til at danske Jon Dahl Tomasson ga seg som hovedtrener etter uenigheter og misnøye med klubbledelsen. Han har siden tatt over det svenske landslaget.

  Den nye treneren John Eustace klarte å presse Newcastle helt til ekstraomganger, men i straffesparkkonkurransen sa det stopp. Keeper Martin Dubravka ble den store helten for gjestene da han reddet straffesparket til Dominc Hyam etter 120 intense minutter på Ewood Park.

  Alan Shearer var på plass på stadion og ble hyllet fra begge lags supportere. Shearer vant Premier League med Blackburn i 1994/1995-sesongen, og spilte senere i Newcastle i over ti år. Shearer er fortsatt Premier Leagues mestscorende gjennom tidene med 260 mål.

  LxRqeLJt1wo
  Foto: AP
 • Stavanger Oilers tok seieren i målfattig oppgjør – sju strake tap for Lørenskog

  Stavanger Oilers la press på Vålerenga med en knepen 2-1-seier borte mot Lørenskog i eliteserien i ishockey tirsdag.

  Oilers lå sju poeng bak Vålerenga på andreplass før oppgjøret.

  Kampens første mål kom ikke før halvveis i andre periode da Martin Gran scoret for gjestene. Sju minutter senere utnyttet hjemmelaget et overtallsspill og utlignet ved Christian Blomqvist.

  I tredje periode tok Oilers igjen ledelsen ved Dan Kissel, og vant.

  Dermed reduserte Oilers luken opp til Vålerenga fra sju til fire poeng. Det gjenstår fire kamper av grunnserien i EHL.

  ETLy4bzS4ko
  Foto: NTB
 • Brann med full kontroll mot Vålerenga i Spania

  Brann hadde få problemer mot Vålerenga i en treningskamp i Marbella tirsdag. Eirik Hornelands lag vant overbevisende 3-0 mot de kongeblå.

  Brann og Vålerenga avsluttet sine respektive treningsleirer på den spanske solkysten med en treningskamp tirsdag.

  Joachim Soltvedt scoret to mål og Magnus Warming scoret ett mål for rødtrøyene.

  t0-xkePEsP0
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal