Hopp til innhold
Sander Sagosen

Håndballandslaget, menn

Oppsummert

  • Fra kl. 14.00: Norge - Brasil.
  • NRK sender kampen på radio. Klikk på videovinduet over for å høre sendingen.
  • Kommentatorer: Patrick Rowlands og Øystein Havang.
  • Tvinger svenske VM-helter til å kjøre buss i 300 meter: – Det høres firkanta ut

    Den svenske VM-troppen i håndball bor 300 meter fra idrettshallen Scandinavium. Likevel må de kjøre buss til hver eneste kamp.

    – Det har med TV å gjøre. De vil ha bilder når vi går av bussen, sier Sveriges norske landslagssjef, Glenn Solberg, til Aftonbladet.

    Han kan dermed ikke ta med seg laget sitt og gå de 300 meterne fra hotellet til kamparenaen.

    Den norske landslagsspilleren Maguns Gullerud sier at han opplevde noe av det samme i en OL-kvakifisering for noen år siden, men at de da slapp å ta buss.

    – Det var veldig deilig, så jeg skjønner at de synes det er tungt å måtte ta buss når de bare kunne ha tusla bort. Det høres litt absurd ut, sier Gulliksen til NRK.

    – Det høres firkanta ut. Et regelverk som er til for reglene og ikke for det beste for lagene, sier landslagstrener Jonas Wille til NRK.

    Samtidig legger han til at TV-pengene er viktig for håndballen.

    – Det høres jo lett ut å bare rusle bort når man kan det. Kanskje de kan få noen TV-bilder av en nydelig gåtur istedenfor, sier Wille med et smil om munnen.

    Ifølge Aftonbladet er det ikke første gang at de svenske spillerne pålegges en uhyre kort busstur før kampstart i et sluttspill.

    Under fjorårets EM lå spillerhotellet faktisk i samme bygg som kamparenaen i den slovakiske hovedstaden Bratislava. Likevel måtte spillerne sette seg på bussen og bli fraktet rundt et hjørne før de gikk av igjen. Alt til glede for TV-produksjonen.

    Etter kampene i Göteborg velger imidlertid spillene å spasere tilbake til hotellet.

    Glenn Solberg i en hvit t-skjorte med solbriller på hodet.
    Foto: Beate Oma Dahle / NTB
  • Sagosen klar for håndball-VM – dette er troppen

    Sander Sagosen er tatt ut til håndball-VM i januar. Det ble klart da landslagssjef Jonas Wille og assistenttrener Martin Boquist presenterte landslagstroppen på en pressekonferanse mandag.

    Mesterskapet starter 12. januar og varer til 29. januar. Første kamp for Norge er mot Makedonia 13. januar.

    Det var lenge usikkert om Sagosen ville rekke mesterskapet etter at han pådro seg en ankelskade i juni. Etter skaden måtte han på operasjonsbordet to ganger i løpet av kort tid, men i slutten av november gjorde han comeback i Kiel. Etter det har mye tydet på at nordmannen skulle rekke å bli helt klar til VM.

    Dette er troppen:

    Keepere*: Tornbjørn Bergerud, Kristian Sæverås, Emil Imsgard.

    Kantspillere: Sebastian Barthold, Alexander Blonz, Kristian Bjørnsen, Kevin Gulliksen.

    Strekspillere: Petter Øverby, Magnus Gullerud, Thomas Solstad.

    Forsvarsspillere: Vetle Aga

    Bakspillere: Harald Reinkind, Magnus Abelvik Rød, Sander Sagosen, Gøran Søgard Johannessen, Simen Holand Pettersen, Erik Thorsteinsen Toft**, Christian O'Sullivan, Sander Øverjordet, Tobias Grøndahl.

    * Tre keepere skal bli til to i den endelige troppen. Den avgjørelsen tas innen 22. desember ifølge Wille.

    ** Toft ble nylig operert for idrettsbrokk, og er dermed et noe usikkert kort til VM.

    Før VM får landslaget en generalprøve i januar, med tre kamper mot Portugal, Brasil og USA i Trondheim.

    EM i håndball for menn 2022: Norge - Island (33-34)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Norges håndballherrer møter Nord-Makedonia, Argentina og Nederland i VM

    Norge skal på nyåret opp mot Nord-Makedonia, Argentina og Nederland i håndball-VMs gruppespill. Det blir første mesterskap med Jonas Wille som landslagssjef.

    Trekningen ble gjort i polske Katowice lørdag. VM blir arrangert av Polen og Sverige i januar neste år.

    Det er svært usikkert om Norge kommer dit med Sander Sagosen i troppen. Kiel-stjernen brakk ankelen i en seriekamp forrige måned. (NTB)

    Håndball-EM herrer 2022: Tyskland - Norge
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Berge-etterfølger trolig snart på plass

    En ny landslagssjef i herrehåndball kan være på kroken i løpet av bare vel to uker. Jakten er intensivert og i full fart.

    – Vi har gjennomført mange veldig gode intervjuer. Målet er å være ferdig med prosessen i løpet av utgangen av mai, sier håndballforbundets generalsekretær Erik Langerud til NTB.

    Det ligger an til at personen som får jobben, må løses ut fra en kontrakt som klubbtrener. Dette vil måtte bli håndtert etter at NHF har bestemt seg for sin kandidat.

    Svenske Michael Apelgren og den norske duoen Kristian Kjelling og Jonas Wille er alle nevnt som velkvalifiserte for jobben. Langerud vil ikke si noe om hvor mange som er intervjuet og hvilke nasjonaliteter det dreier seg om.

    Christian Berge valgte å bli Kolstad-trener i vinter, og det gjorde at han ikke fikk fortsette som landslagssjef. Han ble ansatt i 2014. (NTB)

    Christian Berge
    Foto: BERNADETT SZABO / Reuters
  • TV 2: Lund gir seg på landslaget

    Ifølge TV 2 kommer bodøværing og tidligere landslagsspiller Børge Lund til å gi seg som assistenttrener på det norske håndballandslaget. Treneren har jobbet med landslaget siden 2016, og det siste året ved siden av en stilling som trener i Elverum.

    Børge Lund
    Foto: Ole Dalen / NRK
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Lyn vant etter kjempetabbe

    Lyn tok sesongens første seier da LSK Kvinner ble slått 1–0 i Toppserien fredag kveld.

    Kampens eneste scoring kom etter en fæl tabbe fra LSKs forsvarsspiller Camilla Huseby. Hun spilte ballen rett i beina til Lyns Jenny Røsholm Olsen, som vippet ballen over keeper og i mål.

    Lyn står dermed med fire poeng på fire kamper, mens LSK Kvinner står med to seirer og to tap etter fire runder.

    Toppserien i fotball 2024: Portretter av Lyn
    Foto: Fredrik Varfjell / NTB
  • Zuccarello vil spille ishockey-VM for Norge

    Mats Zuccarello åpner for å spille årets ishockey-VM for Norge «om han blir tatt ut på laget».

    Minnesota Wild er ikke med i årets NHL-sluttspill. Derfor er kalenderen fri for landslagsoppdrag for nordmannen. Han har ikke spilt VM for Norge siden i Russland i 2016.

    – Det er lenge siden han har kunnet representere landslaget og har lyst til det nå, bekrefter Zuccarello-agent Kevin Skabo til nitten.no fredag ettermiddag.

    Zuccarello spilte og scoret da det ble tap for Seattle Kraken i sesongens siste kamp i grunnspillet for Minnesota Wild. De var aldri skikkelig med i kampen om en plass i sluttspillet.

    Under fredagens pressekonferanse kom han ifølge journalisten Michael Russo med følgende melding som Russo har lagt på X.

    – Han sa at han spiller for Norge i VM om han kommer med på laget, skriver Russo.

    (NTB)

    NHL: Minnesota Wild at Tampa Bay Lightning
    Foto: Kim Klement Neitzel / Reuters
  • Kastet opp før renn – nå legger NM-vinneren opp 

    Landslagsalpinist Markus Nordgård Fossland (25) avslutter karrieren. Han sier følelsen av å risikere livet, samt vedvarende skadeproblemer, ligger bak.

    – Jeg er lettet. Jeg er sinnssykt lettet, sier Fossland til NRK etter å ha fortalt alle at han er ferdig som toppalpinist.

    – Vet du hva du skal nå?

    – Nei! Det er klart det er skummelt, men det er også sinnssykt spennende, svarer han.

    Fossland, som nylig tok NM-gull i super-G, forteller på Instagram at det er hovedsakelig tilbakevendende problemer med ryggen som utgjør en viktig del av beslutningen om å gi seg. Smertene har han hatt i seks år.

    Deretter peker han på at risikoen han tar ved å sette utfor verdens mest krevende alpinløyper også har blitt en stor belastning. 25-åringen sier perspektivet hans rundt dette har endret seg det siste året.

    – Det å kjøre verdenscuprenn i fartsdisiplinene medfører en risiko. Det trodde jeg at jeg var OK med. Å erfare at jeg ikke kan akseptere denne risikoen har vært smertefullt, frustrerende og sjokkerende, skriver Fossland – og fortsetter:

    – Å kaste opp før flesteparten av rennene i år, og følelsen av å sette livet på spill hver helg, har vært tøft. Det å oppdage at jeg ikke gir hundre prosent på renndager, har vært enda tøffere.

    (NTB / NRK)

    World cup alpint utfor Kvitfjell
    Foto: Erik Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal