Hopp til innhold
Malin Larsen Aune
Foto: Aleksandar Djorovic / NTB

Håndball

Oppsummert

 • 19.30: OL-kvalifisering, Norge - Romania, kvinner
 • Storhamar møter Vipers i sluttspillfinalen

  Storhamar vant den tredje og avgjørende sluttspillsemifinalen i håndball 25–24 mot Sola. Dermed venter Vipers Kristiansand i finalen.

  Storhamar ledet 13–8 til pause i egen hall. Sola knappet voldsomt innpå etter hvilen og tapte med ett mål. Det hjalp likevel ikke for Sola. Storhamar vant semifinaleserien 2–1 sammenlagt.

  Dermed blir det et gjensyn med fjorårets finalelag. Forrige sesong ble Storhamar slått 24–17 av Vipers i finalen.

  Kristiansand-laget har vunnet sluttspillet i 2022, 2019 og 2018. Før det vant Larvik 13 sesonger på rad. I 2021 og 2020 ble sluttspillet avlyst på grunn av koronapandemien.

  (NTB)

  q7xvg1S7roo
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Kolstad klar for sluttspillfinale

  Kolstad slo Runar i den fjerde semifinalekampen i sluttspillet i håndball og skal prøve å bryte den utrolige rekken til Elverum. Christian Berges menn kom til Sandefjord med 2-1-ledelse i best av fem-serien. Torsdag kveld ble det 27-23-seier i Runarhallen.

  Nå venter Elverum i finalen. Elverum ble finaleklare med tre strake seirer over Nærbø. Elverum har dominert norsk håndball for menn og vunnet sluttspillet ni ganger på rad, men storsatsende Kolstad har planer om å overta hegemoniet. Trønderne vant grunnserien overlegent åtte poeng foran Elverum.

  Første kamp i finaleserien starter 24. mai.

  8DKYMvU8xCI
  Foto: NTB
 • Ni Sagosen-mål ikke nok – tapte for gamleklubben

  Sander Sagosen scoret ni mål og Harald Reinkind fem, men nordmennenes målshow hjalp ikke mot Paris Saint-Germain, som vant 31-27 i mesterligaens kvartfinale.

  Det betyr at Kiel har et svært vanskelig utgangspunkt før returkampen i Frankrike neste uke. Plass i finalehelgen i Köln midt i juni virker ganske langt unna.

  Sagosen avsluttet hele 15 ganger mot sin tidligere klubb og hadde dermed uttellingsprosent på bare 60. Reinkind fyrte av ni skudd og hadde 56 prosent uttelling. Utenom nordmennene scoret ingen Kiel-spiller flere enn tre mål.

  For PSG var Dainis Kristopans, Ferran Solé og Elohim Prandi toppscorere med seks mål hver.

  Kristopans og Kiel-spiller Hendrik Pekeler pådro seg begge rødt kort for tre utvisninger.

  Større sjanse til å nå finalehelgen har Christian O'Sullivan. Hans Magdeburg greide 22-22 i første kvartfinale borte mot Wisla Plock i Polen.

  Torsdag spiller ungarske Veszprém mot polske Kielce og danske GOG mot spanske Barcelona. (NTB)

  Champions League håndball Elverum - THW Kiel
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Håndball-EM: Disse venter for Norge

  Norge møter Slovenia, Polen og Færøyene i gruppespillet i håndball-EM for menn i Tyskland neste år.

  Trekningen ble foretatt i Düsseldorf onsdag. Slovenia var det kanskje sterkeste laget fra seedingsnivå to, Polen det samme fra seedingsnivå tre.

  Toppseedede Norge spiller sine innledningskamper i Berlin. De to beste fra gruppen avanserer til hovedrunden i Hamburg. Her ligger alt til rette for at Danmark (regjerende verdensmester) og Sverige (EM-vinner i 2022) blir to av fire motstandere for Norge.

  EM avvikles i perioden 10. til 28. januar. Finalehelgen er lagt til Köln. (NTB)

  EM-kvalifisering Håndball herrer Slovakia - Norge (23-33)
  Foto: Nikola Krstic / NTB
 • Kolstad-trener Berge takket nei til Island-tilbud

  Christian Berge kommer ikke til å kombinere trenerjobben i Kolstad med en rolle som islandsk landslagstrener.

  Det opplyser Kolstad i en pressemelding torsdag formiddag. Trønderklubben har tilsynelatende åpnet for at Berge kunne kombinere de to jobbene.

  – Det var ingen enkel avgjørelse. Tilbudet om å trene det islandske landslaget i tillegg til Kolstad var fristende. Det var jo en slik kombinasjon jeg ønsket med det norske landslaget, men det lot seg dessverre ikke gjøre, sier Berge og legger til:

  – Når jeg nå landet på at jeg trekker meg som aktuell trenerkandidat for Island, så var det først og fremst på grunn av familiære årsaker. Jeg ønsker å prioritere tid med familie når jeg først har litt roligere landslagsperioder med Kolstad.

  Berge måtte gi seg som sjef for de norske håndballherrene da han overtok Kolstad i fjor vår.

  Christian Berge
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Siste nytt

 • Vålerenga-toget dundrer videre – slo byrival

  Vålerenga fortsatte storformen da de møtte Lyn til et vaskeekte byderby på Ullevaal stadion. Blåtrøyene dominerte kampen og vant 2-0 etter scoringer fra Olaug Tveten og Stine Ballisager Pedersen. Dermed forblir Vålerenga på toppen av tabellen med en luke på ni poeng ned til Rosenborg på 2.-plass.

  VIF
  Foto: NTB
 • To raske mål sikret Rosenborg-seier

  Det var lenge sjansefattig mellom Rosenborg og Brann i Trondheim, men plutselig smalt det i 2.-omgang. Emilie Joramo og Synnes Skinnes Hansen sørget for 2-0-ledelse i det 64. og 66. minutt, og gjestene klarte aldri å svare. Dermed er det nå ni poeng fra Rosenborg (2.-plass) til Brann (4.-plass).

  Rosenborg
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Ruud slo tilbake og tok seg videre til 4. runde

  Casper Ruud fikk en trøblete start mot sensasjonsmannen Zhang Zhizhen. Kineseren (nummer 71 i verden) brøt den aller første serven og vant førstesett 6-4, men så fant Ruud rytmen. 6-4 i andre sett ble fulgt opp med 6-1 i det tredje. I det fjerde settet sikret han plass i 4. runde av French Open med 6-4. I neste runde møter Ruud enten Nicolas Jarry eller Marcos Giron.

  Casper Ruud
  Foto: Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste