Hopp til innhold

Håndball

Oppsummert

  • Håndball-VM for kvinner spilles i Norge, Sverige og Danmark fra 29. november til 17. desember.
  • Sagosen utvist da Norge kvalifiserte seg til OL

    De norske håndballherrene vant mot Ungarn lørdag kveld og er dermed klare for OL i Paris til sommeren.

    – Det er fantastisk. Vi har jobbet hardt for dette. Jeg syns vi spiller god håndball. Det er stort for oss som gruppe å få være med i OL, det er det største en utøver kan være med på, sier Sander Sagosen til NRK etter kampen.

    Det norske laget tok ledelsen tidlig og hadde stort sett god kontroll på kampen. Til tross for at Sander Sagosen fikk tre to-minuttere, og dermed fikk rødt kort, vant Norge 29-25.

    – Jeg var litt heit og går inn i en duell. Jeg skal kanskje ikke gå inn der og ta den duellen, selv om jeg ikke er helt enig i utvisningen. Men gutta gjorde jobben. Forsvarsspillet er fantastisk.

    Torsdag slo de Portugal og med dagens seier har de vunnet mot de to antatt største konkurrentene i kampen om OL-billett. Søndagens kamp mot Tunisia blir dermed ubetydelig for håndballherrene.

    Det er tredje gang Norge kvalifiserer seg til lekene. i 2021 ble de nummer syv i turneringen, mens de i 1972 ble nummer ni.

    Sagosen
    Foto: NTB
  • Lunde dominerte da Vipers vant toppkampen

    Fire dager etter at hun segnet om på banen og måtte til sykehus, dominerte Katrine Lunde i Vipers-målet da gullrival Storhamar ble knust.

    Hun sto igjen med redningsprosent på 50 da Vipers vant bortekampen 30–20 og tok sin 21. seier på like mange seriekamper denne sesongen.

    Storhamar yppet seg i første omgang søndag og ledet 13–12 ved pause. Noen minutter ut i den andre omgangen var ledelsen oppe i tre mål, men så giret Vipers om og dro ubønnhørlig fra på vei mot timålsseier.

    Storhamar fikk sitt tredje tap og er fire poeng bak Vipers, som har en kamp mindre spilt.

    Tertnes sto også for en sterk vending da 12–17 ved pause hjemme mot Byåsen ble til seier 31–28. Sola vant 37–35 borte over Molde og henger på Fredrikstad i kampen om tredjeplassen.

    I mennenes eliteserie vant både Kolstad og Elverum, og det skiller fortsatt fire poeng mellom dem i Kolstads favør. Kolstad vant 31–25 hjemme over Sandnes, Elverum seiret 36–28 i Kristiansand.

    Halden tok et langt steg mot sluttspill med 33–30 over Fjellhammer, mens Runar Sandefjord inntok fjerdeplassen med 39–31 over tabelljumbo TIF Viking.

    (©NTB)

    Katrine Lunde
    Foto: NTB
  • Kolstad ute av mesterligaen etter stortap i Polen

    Kolstad er uten mulighet til å nå cupspillet i mesterligaen i håndball etter at de tapte 23-31 borte for polske Kielce.

    Sjansene til avansement var små etter 25-34-tapet for Zagreb sist. Kolstad lå tre poeng bak Zagreb før torsdagens kamp mot Kielce. I tillegg var de avhengig av seier mot jumbolaget Pelister Bitola (står uten poeng etter 13 kamper), samt at Zagreb måtte tape både for PSG og Kiel.

    Nå blir den siste kampen hjemme i Trondheim uten betydning.

    Kolstad står med ni poeng på 13 kamper og kan maksimalt få 11 poeng om de vinner den siste kampen i gruppespillet. Det var ikke godt nok til å gå videre denne gangen. Seks av de åtte lagene i gruppen går videre til cupspillet, men Kolstad har bare poengløse Pelister Bitola bak seg. (NTB)

    Kolstad-trener Christian Berge
    Foto: Beate Oma Dahle / NTB
  • Kolstad tok NM-gull – slo Elverum 27-23 i finalen

    En strålende første omgang la grunnlaget for Kolstad i 27-23-seieren over Elverum i NM-finalen i håndball søndag.

    – Det var deilig. Vi spiller en fantastisk 1. omgang der vi tar et langt skritt i riktig retning, men så surrer vi det til i annen omgang med masse bom og dumme feil. Vi står i det og vinner til slutt. Det er jeg stolt over, sa Sander Sagosen til TV 2.

    Trønderne ledet 18-11 til pause etter et sterkt siste kvarter av den første omgangen. Kolstad satte inn et rykk midtveis i 1. omgang. Da gikk trønderne fra 7-7 til 10-7, og etter hvert ble ledelsen økt ytterligere.

    Elverum kom ut i 2. omgang med mer energi og reduserte fort til 15-18. Den luken holdt seg lenge før Kolstad langt på vei sikret seieren med firemålsledelse med tre og et halvt minutt igjen.

    Den luken ble aldri tettet, og dermed kunne Kolstad juble for sitt annet NM-gull på to år.

    Kolstad startet for noen år siden en storsatsing og hentet flere stjernespillere tilbake fra europeiske toppklubber.

    Blant dem som har sluttet seg til klubben er Sander Sagosen og Torbjørn Bergerud.

    I fjor høst ble det imidlertid kjent at klubben slet hardt økonomisk. Det førte til at mange spillere måtte ned i lønn. Tidligere i februar signerte Sagosen ny kontrakt med laget fra hjembyen.

    Kolstad og Elverum møttes også i fjorårets NM-finale. Der stoppet Kolstad rivalens rekke på fire NM-gull på rad. Elverum står med fem NM-titler siden 2009/10. (NTB)

    e3ga-I_2lBg
    Foto: NTB
  • Vipers tok NM-gull for sjuende år på rad

    Storhamar ga det et skikkelig forsøk, men stjernegalleriet til Vipers lot seg ikke stoppe. Dermed innkasserte de NM-gull med 32-23-seier.

    Sørlendingene slet innledningsvis mot et påskrudd Storhamar-lag. Særlig ute til venstre skapte Mia Solberg Svele og Kristin Venn trøbbel for Vipers.

    Etter drøyt halvspilt førsteomgang ledet Storhamar 9-6, og Vipers tok timeout. Det fikk fart på stjernelaget, og i løpet av kun fire minutter vendte de rosakledde til ettmålsledelse.

    Mot slutten av førsteomgangen stakk Vipers fra Storhamar, og storfavorittene kunne til slutt feire NM-gull.

    – Jeg synes Vipers har framstått veldig solide. Det går virkelig unna her. Vi ser hvor raske de er når de umiddelbart straffer Storhamar, sa TV 2-ekspert Gro Hammerseng-Edin.

    16. februar falt de siste brikkene som gjør at klubben unngår konkurs på plass. (NTB)

    olzpRk5AHlY
    Foto: NTB

Siste nytt

  • Fire argentinske fotballspillere arrestert for voldtekt

    Fire profesjonelle fotballspillere i Argentina ble mandag pågrepet for å ha voldtatt en kvinnelig sportsjournalist på et hotellrom tidligere denne måneden. Den 24-år gamle kvinnen sier hun ble med på et hotellrom med en av dem, sovnet, og ble voldtatt, melder AFP.

    Toppklubben Velez Sarsfield har suspendert de fire og satt i gang en intern etterforskning.

  • Tidligere Brann-profil dropper skjebnekamper – nå beklager han til lagkameratene

    Tidligere Brann-spiller Robert Taylor skapte irritasjon da han takket nei til å spille for Finland i torsdagens EM-skjebnekamp mot Wales. Nå forklarer han seg.

    Taylor, som også har en fortid i Tromsø, spiller til daglig sammen med superstjernen Lionel Messi i Inter Miami.

    Kampen mot Wales er semifinale i omspillet i nasjonsligaen.

    – Jeg har stor tro på at Finland i disse svært viktige kampene trenger spillere som er hundre prosent i form, slik at vi forhåpentligvis kan sikre oss en plass i EM. Det hadde vært egoistisk av meg å ta denne muligheten fra en annen spiller, skriver Taylor på Instagram.

    – Fordi dette var en svært vanskelig avgjørelse å ta, tok det lengre tid enn forventet å komme fram til denne løsningen. Jeg vet at det har satt laget i en utfordrende situasjon, så jeg vil be om unnskyldning til lagkameratene og trenerne mine, legger han til. (NTB)

    Taylor
    Foto: AP
  • Konow med sammenlagtseier i verdencupen i telemark

    Kaja Bjørnstad Konow tok sammenlagtseieren i øvelsen klassisk distanse i verdenscupen i telemark mandag.

    Det var Konows første sammenlagtseier i verdenscupen.

    Den norske profilen tok annenplassen i mandagens avslutningsrenn i franske Pra Loup. Det holdt til å ta verdenscupkula hjem til Norge.

    Konow vant med 30 poeng ned til franske Augustine Carliez, og hadde 76 poeng til en annen fransk løper, Laly Chaucheprat, på tredjeplassen.

    Gøril Strøm Eriksen sørget for en god norsk dag mandag med tredjeplass i avslutningsrennet.

    På herresiden er Trym Nygaard Løken tilbake for fullt i verdenscupen. Han tok seieren i herrenes renn og var 1,9 sekunder foran franskmannen Elie Nabot.

    Jacob Alveberg kjørte inn til femteplass. (NTB)

    Kaja Bjørnstad Konow
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal