NRK Meny
Normal

– Berge blir landslagssjef

Christian Berge får fornyet tillit som sjef for Norges håndballgutter.

Christian Berge

Elverum-treneren blir ifølge Østlndingen ny landslagssjef for herrelandslaget i håndball.

Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

Det melder Østlendingen.

Nåværende Elverum-trener har vikariert i stillingen som Norge-sjef i fire måneder, men nå blir nå ifølge Østlendingen ansatt på fast basis. Avisa skriver at de har sikre kilder på at denne avgjørelsen er tatt på tross av at Norges Håndballforbund fortsatt tviholder på at de vil bruke tiden fram til 30. juni på å bestemme seg for hvem som blir ny landslagssjef.

Berge kom til Elverum som et ubeskrevet trenerblad, men inntil spillerkarrieren hans ble stoppet som følge av en kreftsykdom var han en av landets ledende spillere, med blant annet et vellykket proffopphold i Tyskland.

Gode resultater

Berge markerte seg straks som trener og tok seriesølv og sluttspillgull i sin første sesong som Elverumtrener. I fjor førte han laget til et historisk første seriegull, og har flere seire i sluttspillet, senest i år.

Berge er altså ikke formelt klar som landslagstrener, og Elverum Håndball har signalisert at kontraktbruddet som følger av en eventuell landslagsjobb vil koste håndballforbundet dyrt.

Daglig leder i Elverum Håndball, Jostein Borkhus, han reagerer på at klubben ikke har blitt informert.

– Det eneste vi har fått vite fra offisielt hold er at Christian Berge er én av kandidatene som er igjen. Det er bildet forbundet har skapt mot oss, sier EHH-lederen til Østlendingen.

Skal forhandle

Han er imidlertid ikke overrasket over at dette nå kommer ut.

– I dagens informasjonssamfunn kan slike ting skje fort, men som sagt har vi til gode å få endelig beskjed fra NHF, sier Borkhus, som understreker at en ansettelse uansett ikke vil gå videre før klubben har forhandlet med forbundet, sier han til Østlendingen.

Siste nytt

 • Liverpool bestod testen

  Mange spådde en vrien bortekamp for Liverpool og det ble det også. Crystal Palace gav seg ikke, selv med ti mann etter Wan Bissakas røde kort, men i jakten på utligningen viste istedet Mohammed Salah og Sadio Mané frem kontringsfotball fra øverste hylle. Sistnevnte scoret, og doblet dermed ledelsen James Milner sørget for fra straffemerket før pause.

  salah
  Foto: Kirsty Wigglesworth / AP
 • Poengdeling på Aspmyra

  Oppgjøret mellom Bodø/Glimt og Odd i kveldens eliteserie i fotball endte 1-1. Kristian Fardal Opseth sendte hjemmelaget i føringen 22 minutter ut i første omgang, men fire minutter senere utlignet Espen Ruud på et frispark fra 18 meter. Odd hopper med det til en tiende plass på tabellen med sine 23 poeng. Bodø/Glimt er tre poeng bak på 12. plass etter 19 kamper.

  Kristian Fardal Opseth, Espen Ruud og Sondre Rossbach
  Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix
 • Gustav Valsvik vant «norsk» duell

  Rune Jarstein og Per Ciljan Skjelbreds Hertha Berlin vant 2-1 borte mot Gustav Valsviks Eintracht Braunschweig i den tyske cupen.

  Valsvik spilte hele oppgjøret. Det samme gjorde Jarstein mens Skjelbred ble sittende på Hertha-benken.

  Gustav Valsvik
  Foto: JULIAN STRATENSCHULTE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag