NRK Meny
Normal

– Berge blir landslagssjef

Christian Berge får fornyet tillit som sjef for Norges håndballgutter.

Christian Berge

Elverum-treneren blir ifølge Østlndingen ny landslagssjef for herrelandslaget i håndball.

Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

Det melder Østlendingen.

Nåværende Elverum-trener har vikariert i stillingen som Norge-sjef i fire måneder, men nå blir nå ifølge Østlendingen ansatt på fast basis. Avisa skriver at de har sikre kilder på at denne avgjørelsen er tatt på tross av at Norges Håndballforbund fortsatt tviholder på at de vil bruke tiden fram til 30. juni på å bestemme seg for hvem som blir ny landslagssjef.

Berge kom til Elverum som et ubeskrevet trenerblad, men inntil spillerkarrieren hans ble stoppet som følge av en kreftsykdom var han en av landets ledende spillere, med blant annet et vellykket proffopphold i Tyskland.

Gode resultater

Berge markerte seg straks som trener og tok seriesølv og sluttspillgull i sin første sesong som Elverumtrener. I fjor førte han laget til et historisk første seriegull, og har flere seire i sluttspillet, senest i år.

Berge er altså ikke formelt klar som landslagstrener, og Elverum Håndball har signalisert at kontraktbruddet som følger av en eventuell landslagsjobb vil koste håndballforbundet dyrt.

Daglig leder i Elverum Håndball, Jostein Borkhus, han reagerer på at klubben ikke har blitt informert.

– Det eneste vi har fått vite fra offisielt hold er at Christian Berge er én av kandidatene som er igjen. Det er bildet forbundet har skapt mot oss, sier EHH-lederen til Østlendingen.

Skal forhandle

Han er imidlertid ikke overrasket over at dette nå kommer ut.

– I dagens informasjonssamfunn kan slike ting skje fort, men som sagt har vi til gode å få endelig beskjed fra NHF, sier Borkhus, som understreker at en ansettelse uansett ikke vil gå videre før klubben har forhandlet med forbundet, sier han til Østlendingen.

Siste nytt

 • Beskyldes for å ha dopet hundene

  Ledelsen for Iditarod-løpet i Alaska i USA anklager Dallas Seavey, som har vunnet løpet fire ganger, for å ha dopet hundene sine. Selv nekter 30-åringen for å ha gitt forbudte stoffer til dem i årets løp, og han har trukket seg fra neste års løp i protest.

  Dallas Seavey
  Foto: Mark Thiessen / AP
 • New York Rangers tapte igjen

  Mats Zuccarello og New York Rangers gikk på nok en smell da de tapte 1-4 mot San Jose Sharks natt til tirsdag. Lørdag fikk Rangers en kjærkommen opptur med en 4-2-seier, men mandag ble det nytt tap. Laget har nå tapt åtte av sesongens ti kamper.

  Feiret scoring
  Foto: Adam Hunger / Ap
 • Ronaldo ble årets spiller

  Cristiano Ronaldo ble kåret til årets spiller under FIFAs prisutdelingsgalla i London mandag. Real Madrid-stjernen har vunnet priser på løpende bånd de siste sesongene. Mandag stakk han av med en ny gjev utmerkelse – i kamp med Barcelonas Lionel Messi og Paris Saint-Germains Neymar.

  FBL-FIFA-AWARDS
  Foto: GLYN KIRK / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM-kvalifisering fotball, kvinner: Nederland - Norge
4-4-2 VM-kvalifisering fotball kvinner: Nederland - Norge
VM-kvalifisering fotball: Nederland - Norge