NRK Meny

– Berge blir landslagssjef

Christian Berge får fornyet tillit som sjef for Norges håndballgutter.

Christian Berge

Elverum-treneren blir ifølge Østlndingen ny landslagssjef for herrelandslaget i håndball.

Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

Artikkelen er flere år gammel.

Det melder Østlendingen.

Nåværende Elverum-trener har vikariert i stillingen som Norge-sjef i fire måneder, men nå blir nå ifølge Østlendingen ansatt på fast basis. Avisa skriver at de har sikre kilder på at denne avgjørelsen er tatt på tross av at Norges Håndballforbund fortsatt tviholder på at de vil bruke tiden fram til 30. juni på å bestemme seg for hvem som blir ny landslagssjef.

Berge kom til Elverum som et ubeskrevet trenerblad, men inntil spillerkarrieren hans ble stoppet som følge av en kreftsykdom var han en av landets ledende spillere, med blant annet et vellykket proffopphold i Tyskland.

Gode resultater

Berge markerte seg straks som trener og tok seriesølv og sluttspillgull i sin første sesong som Elverumtrener. I fjor førte han laget til et historisk første seriegull, og har flere seire i sluttspillet, senest i år.

Berge er altså ikke formelt klar som landslagstrener, og Elverum Håndball har signalisert at kontraktbruddet som følger av en eventuell landslagsjobb vil koste håndballforbundet dyrt.

Daglig leder i Elverum Håndball, Jostein Borkhus, han reagerer på at klubben ikke har blitt informert.

– Det eneste vi har fått vite fra offisielt hold er at Christian Berge er én av kandidatene som er igjen. Det er bildet forbundet har skapt mot oss, sier EHH-lederen til Østlendingen.

Skal forhandle

Han er imidlertid ikke overrasket over at dette nå kommer ut.

– I dagens informasjonssamfunn kan slike ting skje fort, men som sagt har vi til gode å få endelig beskjed fra NHF, sier Borkhus, som understreker at en ansettelse uansett ikke vil gå videre før klubben har forhandlet med forbundet, sier han til Østlendingen.

Siste nytt

  • Salah signerte for Liverpool

    Mohamed Salah signerte torsdag en langtidskontrakt med Liverpool, som henter ham fra Roma for 370 millioner kroner.

    Laster Twitter-innhold

Sendeplan

Kl. Program Kanal