Hopp til innhold

Ingen enighet med Elverum om Berge

Norges Håndballforbunds forhandling med Elverum om frigivelse av Christian Berge for å bli landslagssjef har ikke ført fram, melder forbundet.

Christian Berge

Christian Berge er ønsket som landslagssjef.

Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

Styret i håndballforbundet innstilte Berge til stillingen som sjef for landslaget menn, men forhandlingene med Elverum førte ikke fram.

Ble ikke enige

– Det var for stor avstand mellom oss i Elverum og Norges Håndballforbund. Vi kunne ikke akseptere forbundets tilbud. Det kunne ha satt klubben i økonomisk uføre. Utgangspunktet var at Berge bare kunne si opp uten å kompensere Elverum, det kunne ikke vi si ja til, sier daglig leder Jostein Borkhus i Elverum Håndball.

Berge har vikariert i stillingen som landslagstrener i fire måneder. Håndballforbundet vil gjerne at Berge fortsetter, men forhandlingene med Elverum har ikke gått forbundets vei.

– Men på vegne av Berge er vi lei oss for at vi ikke kunne bli enige om en avtale, sier Borkhus.

Forbundet er skuffet

Berge var ønsket som landslagssjef både av styret og administrasjonen.

– Det er synd at vi ikke fikk til en avtale, men vi må ha respekt for at det er flere parter som måtte ha blitt enige, sier Erik Langerud, generalsekretær i Norges Håndballforbund.

Langerud sier at partene sto altfor langt fra hverandre til at grunnlaget for å jobbe videre med prosessen var til stede.

– Vi begynte lagt fra hverandre, men både vi i Norges Håndballforbund og Elverum Håndball har diskutert mye og etter min mening har vi nærmet oss hverandre. Likevel var ikke det nok til å bli enige, og derfor er forhandlingene nå avsluttet, sier Langerud.

Styret i Norges Håndballforbund vil bruke de nærmeste dagene til å vurdere den videre framdriften for ansettelse av landslagssjef.

Siste nytt

  • To Carlsen-seirer i Tyskland

    Sjakkstjernen Magnus Carlsen vant begge sine partier torsdag og ligger alene på toppen av Chess Classic i tyske Karlsruhe etter seks runder.

    Nordmannen står med fire poeng etter de første seks rundene og har ett poeng ned til sine nærmeste konkurrenter. Torsdagens seirer kom mot Vincent Keymer (Tyskland) og Richard Rapport (Romania).

    Turneringen spilles i formatet «rask klassisk», som betyr at spillerne har 45 minutter på klokka og får ti sekunder ekstra for hvert trekk.

    Alle de seks deltakerne skal møte hverandre to ganger hver innledningsvis, før det er finale, kamp om tredje- og femteplass 2. påskedag.

    Det er første gang turneringen arrangeres etter koronapandemien. Carlsen har vunnet turneringen to ganger tidligere og er tittelforsvarer ettersom han vant i 2019. (NTB)

    Magnus Carlsen Samarkand
    Foto: Lennart Ootes / Fide
  • Medier: Liverpool gir opp Alonso-jakten

    Både The Times og The Telegraph skriver torsdag kveld at Xabi Alonso neppe blir Liverpool-manager når Jürgen Klopp gir seg i sommer.

    Den nåværende Bayer Leverkusen-treneren skal nemlig ønske å bli i den tyske klubben etter sesongen.

    Alonso er i ferd med å lede Leverkusen til klubbens første seriemesterskap. Med åtte kamper igjen av Bundesliga, leder de med ti poeng ned til Bayern München.

    Begge avisene skriver at det er to navn som skiller seg ut for Liverpool når Klopp går av etter ni år i jobben. De er Brighton-manager Roberto de Zerbi og Sportings Ruben Amorim.

    Xabi Alonso
    Foto: Thilo Schmuelgen / Reuters
  • Leicester sparket treneren – skal ha hatt forhold til spiller

    Leicesters kvinnelagstrener Willie Kirk har mistet jobben. Ifølge engelske medier skal grunnen være et forhold til en av klubbens spillere.

    Leicester bekrefter sparkingen på sine nettsider torsdag kveld.

    «Etter en grundig intern disiplinær prosess, har det blitt avdekket at Willie har brutt lagets etiske retningslinjer», heter det i uttalelsen.

    The Guardian og The Athletic melder at Kirk skal ha hatt et forhold til en spiller. Kirk ble suspendert tidligere i mars da klubben skulle etterforske påstandene, og nå har de kommet til den konklusjon at Kirk må gå.

    Kirk ble direktør i klubben i juli 2022 og tok noen måneder senere over treneransvaret.

    Assistenttrener Jennifer Foster og førstelagstrener Stephen Kirby får det midlertidige ansvaret for klubben som er nummer ni i den engelske toppdivisjonen. (NTB)

    Willie Kirk
    Foto: ANDREW BOYERS / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal